Knappt 8 h kvar

Då var det bara 8 h kvar till det nya året. Hoppas det blir ett bra år. Tänker jag tillbaka på det året som har varit måste jag säga att det har varit helt ok. I jan gick jag fortfarande som timanställd på Elineberg. Jobbade mkt nätter där. Tyckte jag tjänade för liten o var sugen på att ut o resa lite, så februari åkte jag till Norge och tillbringade månaden där på ett sjukhem. Tjänade väldigt bra, men det regnade hela dagarna, så det blev lite långtråkigt. I mars började jag jobba på mitt nuvarande jobb. Sommaren kom och vi åkte till Gbg några dagar med syrran.Hade mkt roligt på liseberg. Dagen efter fick vi reda på att vi hade blivit ägare till ett hus i Jämjö som vi hade bjudit på. Sommaren gick och vi flyttade in i huset i sept. Jag började jobba heltid i okt o sen har året bara rullat på. Så vad har kag att klaga på? Inget förutom att vi fick köpa en ny värmepump...

År 2009 vill jag ut o resa någonstans. Det blir nog mitt mål. Ngn som vill fälja med till Cypern i mitten av sept eller början av okt?

Ikväll blir det lite nyårspartaj här i Jämjö. Vi håller på att städa det sista. Ska snart duka. o sedan måste jag hoppa in i duschen innan gästerna kommer.


Vill passa på att önska Er ALLA ett Gott Nytt År!!!!


puss & kram

Tjejkväll och shopping

Igår efter jobbet körde jag in till stan o hämtade Marja o Sofia hemma hos Marja. Sedan körde vi till maxi o handlade hem lite varor. Väl hemma hos mig lagade vi till en god middag. Blev väldigt gott måste jag säga. Eller var det för att jag var så hungrig? När vi hade ätit kom Anna hem till mig också. Vi slingade Sofias hår. Åt sedan cheesecake, sjöng karaoke, satt o pratade skit o hade allmänt trevligt. Mycket lyckad kväll blev det iaf.

Sofia sov över hos mig till idag o tidigt på morgonen efter frukosten begav vi oss in till stan. Vi gick i affärer i flera timmar tillsammans med Marja o Anna med. Jag hittade ett par svarta skridskor (jippi!), 2 stickade tröjor, en nyårsklänning, svarta strumbyxor o 3 par trosor, så nu e jag 1500 kr fattigare. Vi åt lunch på 3G sen med. Jag åt bakad potatis med kyckling som vanöigt. Mycket gott!
Sedan avslutade jag med att gå på systemet. Köpte lite skumpa o cider att ha till nyår.

Nu ikväll har jag o Weronica hunnit gå 2.5 km i orionspåret med hundarna. Väldigt kallt var det ute, men det var uppiggande.

Här kommer lite bilder från igår:



Marja: redo att slinga sofias hår



karaoketime! Sofia trivdes så bra i min Barnens Gårds tröja



Söta Tilda



Söta Bella

Helgen kvar då

Är lite imponerad av att 5 st redan har hunnit läsa min blogg idag. Synd att man har varit lite dålig på att uppdatera här då.. Har jobat o jobbat o nu e det fullt på avdelningen. Har bara helgen kvar nu att jobba o sen e man ledig på måndag. Imorrn blir det nog tjejmiddag efter jobbet o sen ska Sofia sova över här till måndag. Då ska vi in till stan o shoppa o fika. Sedan jobbar man dagen o sen på kvällen kommer äntligen Krille hem. Vi ska iväg o handla lite raketer på kvällen. Handla mat hinner vi väl knappast göra. Får se om jag kan få in ett besök på Maxi på måndag med. Måste handla hem 3 fläskfiléer som vi kan grilla. Kanske kan man hitta några kläder på shoppingrundan på måndag, som man kan ha på sig på nyår. Har faktiskt ingen aning vad jag ska ha på mig.. Blir väl jeans o ngn tröja typ:P

Nu ska jag gå o duscha o äta innan jag kör till jobbet.

Förresten, ja Linda o jennie vi kan skråla lite ihop ngn dag!

Glad

Nu har jag haft videosamtal med Krille. Har inte sett honom på 11 dagar så det var nice. Ska hoppa in i duschen snart. Jobbar ju faktiskt imorgon med. Efter jobbet ska jag köra till mamma o hämta hem pip & gnäll. Det e så tomt här hemma utan dem. Tycker jag redan e hungrig... Jag som åt makaroner när jag kom hem från jobbet... Får väl ta mig en smörgås o lite te sen när jag har duschat.

Vad fick ni i julklapp förresten?

God Jul

Vill passa på att önska God Jul till Er ALLA. Själv ska jag ju spendera julafton på sjukhuset, men det ska nog gå bra det med.

Drömde förresten om min blivande hockeykarriär, men det konstigaste var att jag inte spelade skridskor utan sprang någon jäkla hinderbana o hoppade över saker. Krille tyckte jag var 10 år för gammal för att börja på hockey o kanske har han rätt... Hur kunde jag bli så gammal helt plötsligt? Jag som alltid har varit minstingen? Förstår inte det här....
Nu ska jag gå o koka ägg som jag kan ha på smörgåsen idag. Lite variation iaf.


Ha det så kul ikväll!

PUSS & KRAM

Kommande hockeykarriär?

Har nu varit hos mamma o ätit god julmat och lämnat hundarna. Åt så mkt så jag kunde knappt röra mig sen.
Väl hemma igen gick jag in på KHK:s sida o kollade lite. De har tydligen ett damhockeylag som har startat i år. Jag e riktigt sugen på att börja. Problemet är bara att jag inte har stått på ett par skridskor på säkert 10 år och jag vet inte ens vart jag har mina skridskor.. Ska kolla hos pappa om jag har dem där. Annars ska jag kanske köpa ett par nya svarta skridskor. Någon som e sugen på att följa med o åka skridskor nästa måndag? Det är öppet för allmänheten kl 13-15. Visst hade det vari coolt att börja spela? De flesta verkar dock vara 12-15 år, men jag ser ju så ung ut så det ska väl inte vara några problem, haha.. Vågar nog inte börja där ändå.. Jag e ju lite feg av mig som ni alla vet.. Såg att de hade spelat en match mot  killar födda-98 o förlorat med 8-0. Det måste innebära att de är rätt så dåliga så kanske skulle man platsa? Ja, det tål att tänkas på.

God natt!

Duktig

Idag har jag varit lite duktig må jag säga. Jag har gjort mina måsten. Började med att städa här inne vilket tog sin lilla tid. Har tvättat upp ett par maskiner med. Sedan åkte jag till Fågelmara. Jag,Karin o Noah gick en runda bort til pappa med hundarna. Det har ju verkligen varit superfint väder idag, men väldigt kallt. Ångrade mig att jag inte tog långkalsonger, mössa o vantar på mig. Har ju fått en supersnygg pumamössa av Christian. Ska snart till mamma o äta lite julmat. Imorgon ska jag ju jobba kväll o då har vi beställt planka från Cityhallen. Exakt en vecka kvar till Krille kommer hem. dags att planera inför nyår snart med. vet bara att vi ska ha 3-rätters. Några förslag på maträtter?


GOD JUL!!!

Lite ledighet

Idag var det fullt ös på jobbet. Hade att göra hela tiden och eftermiddagen har jag stressat mig igenom. Hade så ont i huvudet när jag kom hem så jag la mig o somnade som vanligt. Väldigt skönt var det för huvudvärken hade gått över när jag vaknade. Steg upp o gjorde lite makaroner o köttbullar o sedan åkte jag o handlade i Jämjöhallen. Väldigt folktomt där ikväll måste jag säga. Så skönt. Skulle handla lite potatis o sånt men kom visst hem utan. Glömde bort det. Handlade lite godis i stället som jag har suttit o snaskat på nu samtidigt som jag har kollat på Anne på Grönkulla på tv:n. Det e ju 3 nya avsnitt som ska visas. I början var jag lite skeptisk, men nu efteråt måste jag medge att jag tyckte det var bra. Satt nästan o snyftade lite grann... Tog dock en halvtimme innan jag fick igång tv:n o hittade en kanal. Tur jag började en halvtimme innan det började så jag kunde se hela.
Imorrn e min enda lediga dag den här veckan. Känns tråkigt att behöva lägga den på att städa, men det e dock nödvändigt. hoppas på lite fint väder med så jag kan gå en runda med hundarna. Imorgon kväll ska jag ev. till mamma o äta lite julmat. Det ser jag fram emot!

Hemkommen

Nu har man precis kommit hem från jobbet. Det var lugnt ikväll. Behövde bara torka lite skit. Imorrn däremot har vi en jävla massa prover... Nästan på varenda en. O sen har jag en vårdplanering så det finns nog att göra imorrn. Ser fram emot tisdagen då jag e ledig. Vet ju vad jag ska göra iaf.. STÄDA!! Hoppas på att vädret blir bra så man kan vara ute o gå lite med hundarna med. Nä, nu ska jag ta mig en kransbit som blev över från igår när Jennie o Sven var här. Sedan väntar sängen o sen ny rolig dag:S

Hunduppdatering

Trevligt att det är så många som har undrat hur det har gått för hittehunden. Ringde till gubben som har hunden idag o frågade om det var nån som hade svarat på annonsen. Jo, det är en som har ringt o hunden är kanske hans. Han skulle förmodligen komma o kolla på måndag.. Hallå vadå kanske hans hund o vadå inte komma o titta förrän måndag?? Hade jag tappat bort min hund hade jag kört o hämtat den med en gång... Gubben hade iaf låtit hunden få komma in nu o det e ju huvudsaken att den har tak över huvudet. Jag börjar fundera på om det inte e gubben som vill behålla hunden ändå... Får vänta o se vad som händer, men jag hade gärna tagit hunden o tränat med den massor. Hade sett fram emot att ha en liten större hund som man kunde ut o springa med o träna lite med.

Har iaf jobbat idag. Somnade en stund som vanligt efter jobbet, men nu e jag pigg igen.

Upphittad hund

Igår efter jobbet ringde jag till mamma en stund. Hon berättade att hon hade hittat en hund uppe i skogarna som inte hade någonstans att bo. Rädd som hon är för hundar hade hon suttit i bilen ca 30 min innan hunden hade flyttat på sig o hon kunde lägga benen på ryggen och rusa in till vårdtagaren. När hon skulle gå ut till bilen igen satt hunden utanför bildörren och hon fick vänta ytteligare några minuter innan hunden hade gått o hon kunde springa till bilen igen. Dagen efter var hunden där igen...
Jag tyckte så synd om hunden när jag hörde detta så jag o mamma körde upp till skogarna för att hämta hunden. det visade sig att en snäll fabror gav hunden mat o hunden bodde i hans blomrabatt under nätterna. han hade grävt en grop där i som han sov i. Iaf så har farbrorn satt ut annonser i olika tidningar idag så jag hoppas att ngn hör av sig. Någon måste ju sakna en hund... Om inte någon hör av sig inom några dagar har jag lovat att ta hand om hunden. Jag har legat inatt o tänkt på olika hundnamn:P Det är en tik iaf. Funderade ett tag på Fiona, men det e kanske krångligt att ropa.. O kanske är det någon ägare som hör av sig innan. Hunden var inte chipmärkt vilket e konstigt eftersom det är lag på det nu. Så nu återstår bara att vänta o se om ngn hör av sig.

Idag är man ledig. krille hade lovat att ringa när han slutade kl 9 idag på morgonen, men han ringde aldrig.. Fick ett mess i stället att vi skulle höras senare.. o jag som hade legat vaken hela morgonen o väntat..

Idag ska nog jag o hundarna gå bort en runda till Jämjöhallenoch posta ett brev. Gissar på att det kommer ta ca 40 min att gå fram o tillbaka dit. Måste bara äta lite frukost o göra mig i ordning först.






HITTADE MITT INLÄGG:)

Fan

Hade skrivit ett långt inlägg om en hund som mamma hade hittat. Nu orkar jag inte skriva om allt igen. Skit också

Trötter

Då så har man snart avklarat de 2 första dagarna själv hemma. Idag har jag jobbat. Fick ha 2 Vårdplaneringar så jag var väldigt trött i huvudet när jag kom hem. Gjorde mat o sen la jag mig o sov till kl 19.00. Väldigt skönt var det.

Igår var jag hos pappa o åt god mat. Tack så mkt! Sedan var vi ute o gick med hundarna i över en timme. Kändes bra.

Nu ska jag nog bara slappa resten av kvällen. Bara jobba imorrn med sedan e jag ledig på tors:)

Nya tag

Då var det redan dags för krille att åka o jobba. Ska köra honom till stationen om lite mer än 1 h. Vi ska hinna äta innan tåget går med. Lägger ut en bild på en glad KHK fan. Krille ville ju så gärna att jag skulle lägga in en bild på honom:P Idag möter KHK Helsingborg. Synd att vi inte kunde gå på matchen, men jag håller tummarna för dem självklart.

Jag har tjatat lite på Krille att han ska skriva i bloggen här med. Nu kommer han ju inte hem förrän om 16 dagar så kanske kan det bli ett nyårslöfte att han ska skriva i den nästa år:D haha...



Halsduken var förresten min julklapp till honom. Är mkt nöjd med den.

Har förresten semester imorgon. Någon som vill ut o gå en runda med hundarna då? Alla jobbar väl förresten.....

Grillning och långpromenad

Ja, det e faktiskt sant att vi grillade ute igår. Vi hade hade köpt hem fläskfilé när vi var o handlade o kom fram till att den blev godast om man grillade den. Så fram med grillen o på med ficklampan sedan var det bara att grilla. Blev hur gott som helst. Vem har sagt att man bara kan grilla under sommaren.

Idag har vi varit i Stubbetorp och gått med hundarna i skogen 1.5 h. Vi hittade faktiskt kantareller. De har nog inte fattat att det är decenber nu. Hundarna var lagom skitiga när promenaden var slut. Värst var Lisen med sin långa päls. Weronica o Krille ramlade omkull o skadeglad som jag e kunde jag inte hålla mig för skratt. Det såg ju så roligt ut.
Lägger ut några bilder från grillningen, middagen och från promenaden.



Det är fläskfilé o inget annat:P



Asgott!



Hundar på upptäcktsfärd



Mums, kantareller



Något skitig efter promenaden

Chokladsugen

Krille o jag var på IKEA igår. Hittade iaf en tv-bänk. Det tog oss 4.5 h att sätta ihop den, men det blev snyggt. Idag har vi gjort i ordning där uppe o jag passade på att ta ett par kort.. Nu ska bara hemmabiot kopplas in med, men Krille har slarvat bort sladdarna så vi måste hitta dem först. Inatt ska man jobba. E ledig resten av veckan sen därefter så det ska bli skönt.

E så himla chokladsugen men har ingen choklad hemma... Ska köpa hem massor nästa gång vi handlar.

Här är bilderna jag tog innan idag:




IKEA imorgon

Nu har jag varit duktig bilder på alla syskonbarn. Skäms dock över att en del bilder e så gamla. Behöver verkligen uppdatera lite. Idag har jag jobbat sedan har mamma, Percy, Karin, Jimmy o Noah varit på besök. Tur att jag var så duktig igår som bakade en chessecake så jag hade ngt att bjuda på.

Imorgon blir det IKEA för vår del. Vi har flyttat upp soffan till övervåningen så vi ska köpa ngn snygg tv-bänk imorgon. Ska försöka hitta en snygg matta att ha under tv-bordet med. Lutar åt en rya-matta, men får se vad man hittar.

Ha en bra kväll

Syskonbarnen

 www.agnesjoh.blogg.se

Detta är min äldsta systerdotter Agnes. Besök gärna hennes hockeyblogg:P

 <----- Julia.

 <------- Herman
 <------- Jannie (för ett par år sedan)

 <-------Manda

<-------Arvid

<--------Hjalmar (hittade inget annat kort, detta kort e nog 1.5 år gammalt)
<-------Noah (bilden nytagen idag)

Finaste


2:a advent

Då var det den 2:a advent idag då. Skönt att få vara ledig idag. I fredags var jag på jobbet ca 6.45 o sen när jag hade jobbat ett par timmar frågade chefen mig om jag kunde jobba dubbla pass den dagen för att en var sjuk. Kl 22.00 på kvällen var jag hemma igen. Duktigt trött var jag då. Hade lovat att jobba lördag med så det var bara att lägga sig så fort man kom hem o sen upp o jobba kl 7 dagen efter. Sen när jag kom hem vid halv 4 tiden var det bara att göra sig i ordning för vi skulle på kalas på kvällen. Manda fyller 4 år imorgon. Vi gav henne barbiedockor, färgat ritpapper, stämplar och färgpennor. Hon satt o lekte med barbiedockorna ett tag så lite glad blev hon nog för dom iaf. Jannie o Manda hade tagit hål i öronen med. Så fina de var:) Trodde aldrig att dom skulle våga det..

Idag tog vi en lång sovmorgon sedan har vi varit o handla lite. Måste sluta nu för krille vill koppla in den nya routern.

Semesterdag

Igår när jag kom till jobbet såg jag att vi var 4 st som skulle jobba idag. Vi brukar vara max 3 så jag passade på att fråga om det gick bra att ta en semesterdag idag och det gick utmärkt:P Så idag passade vi på att sova ut ordentligt.. trodde jag. Krille har varit trött och tjurig hela dagen.... Vi åt sen frukost och sedan körde vi in till stan. Jag skulle se om jag hittade några kläder att ha till imorgon (ska ut med jobbet då). Hittade ett par jeans men ingen tröja tyvärr:(  Krille gick bara o gnällde hela tiden. Han tyckte inte alls det var kul att gå på stan. Sedan fick jag tvinga med honom till maxi så vi kunde handla lite.
Väl hemma igen började jag med maten (egna biffar, potatis, sås o broccoli). Såg aldrig till Krille någon gång under matlagningen. Han hade somnat i sängen uppe.. Nu efter maten har jag bakat lite. Har gjort cheesecake med choklad i. För mig är cheesecake grädde och filadelphiaost som man sätter in i frysen några timmar. Detta var ett annat reccept där man skulle ha den i ugnen. tog en jäkla tid att göra då den skulle in i ugnen i 3 omgångar, men nu är den klar. Jag väntar bara på att den ska svalna lite så man kan provsmaka den. Hoppas att den e god annars blir jag besviken när jag har lagt ner så mkt arbete..

Fick reda på igår att jag ska få löneökning i mars med 1100 kr! Jippi! Ska dessutom ha en elev nästa år och bara för att man har det får man 1500 kr extra i månaden. Trevligt. tycker dock synd om eleven som ska ha mig som handledare.

RSS 2.0