Framme

Kom fram till Asker vid 14-tiden idag. Nova var trött sista halvtiden och gallskrek. Inte så lätt att stanna dock då det var full trafik förbi Oslo. Lägenheten är jättefin. De har precis gjort i ordning källaren på huset, så vi är de första som bor här. Alla nataffärer har stängt på söndagar, men vi hittade till slut en svindyr typ nära dej butik som hade öppet så jag kunde handla lite pasta och korv till middag och sen lite frukost till imorgon. Har även kört en runda ut till jobbet och kollat var det ligger. Jag ska köra dit själv imorgon och jag tror det är 6 rondeller dit så får se om jag hittar. Dock bara 4,5 km dit men jisses vilken terräng det är här. Backe upp och backe ner hela tiden. Vi bor högt upp och det var knappt vi orkade ta oss varken upp eller ner med vagnen när vi skulle ner till centrum. Imorgon blir det att handla igen när de vanliga mataffärerna har öppet och sedan ska jag jobba kväll. Hoppas jag överlever :)

Ngt annat positivt är att familjen som bor över oss har en dotter i Elsas ålder. Dock är hon bortrest en vecka nu, men sen kan de säkert leka med varandra.


Norgeresan påbörjad

Igår lämnade vi vårt kära hem i 6 veckor för att tillbringa 6 veckor i Norge. Körde hemifrån strax efter lunch och var nog inte framme i Göteborg förrän efter 20. Gjorde hela 3 stopp på vägen då Nova inte gillar att åka bil direkt. Sista stoppet gjorde vi i Kungsbacka hos krilles bror, så då blev det att vi stannade där och pratade en stund med. Nu har vi sovit en natt på spar hotell Majorna. Övriga familjemedlemmar sover och jag hade gärna hoppat in i duschen om jag hade kunnat. Vågar inte lämna Nova i sängen om hon skulle vakna. Krille sover så hårt så han skulle inte ens vakna om det blev krig utanför.

Nästa inlägg blir förhoppningsvis när vi är på plats i Norge.


Midsommar och Öland

Vi hade en jättehärlig midsommar i kolboda. Kom dit i torsdags och åkte hem i söndags. Vi har haft tur med vädret det här året. Har ätit god mat, spelat minigolf, spelat på chokladhjul (Elsa vann första vinst), badat, promenerat, spelat fotboll och framför allt slappat i massor ;)

I måndags åkte vi till Ölands djurpark för vädret var så fint. Det var väldigt lite folk där inne så Elsa åkte de karusellerna hon ville utan att köa en enda gång. Vi badade hela familjen och vi kollade på alla söta djur.

Igår var Elsa på vc och kollade om hon hade vätska kvar bakom trumhinnan, men det såg bra ut som tur väl var.

Idag har jag tagit prover och Nova har vägts. Hon väger numera 8390 g och är 72 cm.

Tvättmaskinen gick sönder igår kväll. Verkligen otur nu innan vi ska till Norge, men vi hinner inte beställa ngn ny nu innan vi åker så det är det första vi får fixa när vi kommer hem sen.


Bilder

Skulle haft 2 bilder till det förra inlägget, men det gick inte all ladda upp dem igår, så jag försöker idag istället.


Orienterat

Idag har Elsa,pappa, Weronica, Erik och jag varit ute på Tjurkö i över 4 h och orienterat. Vädret har ju varit kanon så man har fått en fin "bonnabränna" efter tröjan haha. Krille ville inte följa med, så han hade Nova hemma hos sig. Tur var väl det för det var knappt att jag kom fram med enkelvagnen ibland.

Igår tillbringade vi hela dagen på barnens gård och det uppskattades verkligen av Elsa.

https://cdn3.cdnme.se/728540/6-3/pic_51c0c0dae087c35ee20f12ff.jpg">https://cdn2.cdnme.se/728540/6-3/pic_51c0c0dae087c35ee20f12ff.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/728540/6-3/pic_51c0c0ece087c35f61c5d088.jpg">https://cdn1.cdnme.se/728540/6-3/pic_51c0c0ece087c35f61c5d088.jpg" class="image">


Trevlig söndag

Veckan har rullat på fort. Krille har målat en massa i hallen så nu är det bara väggarna och golvet kvar, men det får bli när vi har kommit hem från Norge. Har fått mitt schema och jag är ledig en hel del, så vi ska nog hinna hitta på lite skoj med när vi är iväg. Idag har min barndomskompis Emma varit och fotograferat sina barn hos Agnes. Jag och barnen var där och kollade och fotade även mina barn med. Sedan kom Sofie och fotade lilla lovelia. Ska bli så kul att få se alla bilder sen.
Imorgon ska Noah komma hit eftersom hans fritids har stängt. Får se vad vi hittar på. Är det fint väder kanske vi kan åka till barnens gård.

Idag är vår fina lilla Nova hela 10 månader <3


Äntligen

Trots få inlägg är det faktiskt en hel del som fortfarande kikar in på bloggen.

Dagen började med en tripp till stan där jag klippte mig och lade slingor. Blev nöjd. Så skönt att äntligen har fixat håret. Därefter blev det lunch på Michels och sedan gick jag på stan med TK och fick lite ärenden uträttade. Har inte gjort något mer vettigt sen idag. Fick förresten ett samtal från Norge om att de har fixat boende till oss nu. En stor 1:a i centrala Asker. Lät väldigt fin när han berättade om den så jag hoppas vi ska trivas där. Det börjar ju närma sig.
Har precis kollat på ett par avsnitt av dr quinn, men nu ska jag nig snart sova. Imorgon tar Oscar och Agnes studenten så då blir det att åka in till stan igen.


Dags att sova

Då var det redan helg igen typ. Igår var vi på vernissage på Elsas dagis och kollade på alla fina teckningar som barnen hade ritat.
Krille har ju börjat måla trappan och spaljen. Hela trappan slipade han, men spaljen struntade han i. Tyvärr upptäckte han att färgen inte satt kvar på spaljen efter en strykning så det blev till att slipa bort all färg. I 2 dagar har han hållit på, men är nu äntligen klar så imorgon kan han måla igen. Får se vad barnen och jag hittar på då.
Idag har jag, barnen och Oscar varit och handlat medan Krille var hemma och slipade. Sedan blev vi bjudna på världens godaste kroppkakor hos pappa. 6 st tryckte jag ner och Elsa åt 2 st, så de fick verkligen bra betyg.

Nä, nu ska jag sova lite tänkte jag.


Rödebydagen

Idag har vi spenderat första halvan av dagen i Rödeby. Elsa sprang miniloppet som var 400 m. Stackarn hade sådan hosta och hon ramlade en gång, men hon kom inte sist iaf. Väl i mål fick hon medalj, dricka, kexchoklad och banan. Sedan satt hon och hostade en lång stund i vagnen. Hade lite dåligt samvete att jag lät henne springa med hosta. En timme senare startade Julia i 5 km-klassen och hon vann. Måste säga att hon har bra vinststatistik. Hon har totalt sprungit 2 lopp och vunnit båda. Jag är väldigt imponerad. Hon fick ju en sådan bra tid med (22,14min). Vi åkte sedan hem och åt lite och sedan körde jag och barnen till Linda en runda. Krille var hemma och fortsatte med vårt projekt som vi påbörjade häromdagen- nämligen hallen. Får se hur mkt vi hinner innan vi åker till Norge.


RSS 2.0