Dagen i bilder

Så här hittar man Elsa oftast nu för tiden. hon ska äta på ALLT.
Busken som är borta
Högar efter mossrivningen. Tilda tar sig friheten att kissa på en hög.
Har fått ihop lite ris, som vi ska köra till tippen med när Krille kommer hem.

Trädgårdsarbete

Idag har det blivit mkt trädgårdsarbete. Började med att messa Krille och frågade om jag fick ta bort busken utanför ytterdörren. När han inte svarade, började jag såga lite smått och sedan fick jag hjälp av Oscar och helt plötsligt var hela busken borta! Pappa kom sedan förbi så han hjälpte mig att få upp roten. Har tänkt att jag ska köpa massa småsten och göra typ ett land av sten. Ska sedan ha lite blomkrukor på stenarna. Kan nog bli fint när det är klart. Pappa följde med mig en runda till Jem & Fix. Där inhandlades 200 L täckbark, mossrivare till gräsklipparen, en grep och lite annat smått och gott. Väl hemma igen började vi mossriva lite. Pappa körde en bit och jag räfsade. Vilka högar av mossa det blev. När det är så fint väder ute, så vill man ju vara ute hela tiden. Jag hoppas på lika fint väder imorgon. Ska hjälpa Oscar med lite elsäkerhet nu och sedan blir det nog sängen för min del. Är bautabåletrött.

Stena vision

Idag steg jag upp klocan 6.30 och duschade och gjorde mig i ordning. Elsa vaknade inte förrän 8.15 och då fick jag väcka henne. Vi har ju varit på Krilles båt idag och hälsat på i några timmar. Det var kul att träffas en stund iaf. Efter vi hade varit där så åkte jag och köpte gungställningen på Jem & Fix. Fick tag i en babygunga på leksakshuset med, så nu ska bara allt sättas ihop och sedan kan hon testa gungan:) Väl hemma sen var både jag och Elsa rejält trötta. Vi råkade somna både hon och jag i 2.5 h. Inom kort kommer min nya bloggdesign upp som bästa Agnes har gjort. Tänk vilken duktig systerdotter man har. Tack!

Allergi

Fick förresten svar på mitt allergitest som jag gjorde för ett par veckor sedan: Jag är i första hand allergisk mot katt, men även mot hund och kvalster. Har även lite allergi mot häst och ko. Är förmodligen i behov av fler astmamediciner, men ska göra spirometri först. Inte konstigt att man är allergisk då med andra ord. kan tänka mig att det är en fin kombination av kvalster och hundhår här hemma. Nä, nu ska jag sova, så jag orkar upp tidigt imorgon.

Där satt den!

Vilken dag igår. Jag skulle till syrran för att passa hennes barn, så hon kunde gå på hockey. Jag följde hockeyn där via datorn och tro det eller ej, men vi vann mot Tingsryd. Är det ngt lag man vill vinna över, så är det just Tingsryd. Vilken lycka!! Krille ringde hem igår och sa att han var tvungen att gå en brandutbildning i Gbg i 4 dagar nästnästa gång han kommer hem. Han ville att jag och Elsa skulle följa med, så nu ska vi kolla upp om det går att boka om hans rum på hotellet till ett större med dubbelsäng. Vet visserligen inte vad jag och Elsa ska göra själva om dagarna för han är på utbildning mellan 8-16 varje dag. Någon dag kan man ju gå på stan, men orkar nog inte göra det 4 dagar. Synd att man inte känner ngn längre som bor i Götet. Vi har inte bestämt oss om vi ska köra upp eller ta tåget. Vet inte hur bekvämt det blir för Elsa att sitta i bilbarnstolen så länge och åka. På tåget kan man ju röra sig mer fritt. Blir det att vi tar bilen iaf, så får vi ta en runda runt Ullared på hemvägen och då kan jag ju kolla om gungan :) Imorgon står Krilles båt stilla här i K-na och då ska jag och Elsa få gå ombord i 3 h och hälsa på. Från det ena till det andra, men chefen ringde runt till alla f-lediga igår och frågade när vi skulle börja jobba. Bestämde att jag ska jobba 19 sept-23 dec. Krille får vara lite pappaledig då. Sedan går jag hem ett tag igen. Ska jobba ngn helg i sommar med ev. Jag som trodde att jag skulle få vara hemma med min lilla plutt i all framtid, men hon börjar bli stor nu.

Sooool

Min dator har gått sönder, därav den dåliga uppdateringen. Har tagit Krilles dator nu istället. Vi har haft bra dagar i vår ensamhet här hemma. I lördags var vi hos pappa och åt mat och sedan var vi hos Alex och kollade på hockey och åt god mat. De andra badade i badtunnan och jag o Elsa tittade på. I söndags blev vi återigen bjudna på mat hos pappa:) Igår var det dags för hockey igen. Den här gången var det en hemmamatch, så mamma passade Elsa medan jag var och såg den matchen. Vi förlorade tyvärr, men vi spelade riktigt bra tycker jag. Idag har vi hunnit med en timmes promenad i det fina vädret med Marlene och Oscar. Elsa och Oscar sov så gott genom hela promenaden. Vädret är ju verkligen strålande idag, så man är bra sugen på att gå ut en runda till. Så snart all snö är borta från tomten ska jag börja rensa våra blomland. Slarvade rejält med dem i slutet av förra sommaren, då jag hade en mage som var i vägen :P Tänkte jag skulle köpa täckbark och lägga i landen i hopp om att ogräset inte ska komma lika snabbt tillbaka. På fredag blir det att åka till Jem & Fix o köpa en gungställning till Elsa. De hade en i reklambladet den här veckan, så det är lika bra att passa på. Tänkte jag skulle kolla om jag hittar en bebisgunga med hög rygg med. Kanske att leksakshuset har det. Får bli en runda dit med. Sandra: Jag har alltid problem när jag ska kommentera din blogg. Mina inlägg vill inte komma fram. Jag har inte bestämt än när jag ska börja jobba, men funderar på att jobba 3 mån i höst och sedan vara hemma lite till efter det. När ska du börja jobba?

Utflykt och 5 mån

Idag mår vi mkt bättre igen. Var trötta på att bara vara hemma, så idag körde vi en runda till Nybro. Mamma står ju där och torgar på torsdagar. Fyndade en billig fleeceoverall på rean på Lindex.  Annars blev det inte direkt några mer köp. Vi var och åt lunch på ngt ställe med. Det var gott iaf:)
Igår fick jag äntligen Elsas skor som jag hade skickat efter. Och idag kom ett paket på posten från Elsas farmor innehållande mössor, scarfs, klänningar och foppatofflor. Klänningarna och tofflorna är köpta i Thailand. Dock hade paketet kommit till fel adress, så en snäll granne ringde precis på och lämnade det.

Idag blir vår lilla tjej 5 mån. Tänk, snart ett halvår. Bjuder på lite bilder idag:


Skorna som kom igår


Elsa med en av de nya mössorna och med de nya foppatofflorna


5 mån


Sjukstuga

Det har blivit lite dåligt med skrivandet nu. Elsa och jag åkte ju på en förkylning i lördags. Hon mår redan mkt bättre, men jag har åkt på hosta och feber idag. Hade 38.6 °c nyss, men med Alvedon i kroppen orkar jag vara uppe iaf. Det blir att vila de resterande dagarna som Krille är hemma och sedan hoppas vi på att vi är friska på fredag. Jag får verkligen noll ork när jag får feber. Skriver lite mer när vi är friska igen. Antar att det inte är så intressant att läsa om hur många ggr jag snöt mig igår osv.:P

Återkommer!


Lördag

Igår passade vi på att storstäda här hemma. Hoppas att det är damm jag är allergisk mot och inte hundarna. Tyvärr var jag lika pipig i andningen inatt ändå..
Nu när det har varit soligt ute i några dagar har man sett hur skitiga fönsterna är. Har putsat hälften av våra fönster på nedervåningen idag. Tänkte passa på nu när det är lite sämre väder idag. Frös om fingrarna när jag stod ute och putsade, så jag fick ta en paus. Får ta resterande fönster om en stund. Krille passade på att gå en liten runda med Elsa ute och hon somnade direkt. Nu ligger hon och sover så gott ute på altanen.

Kollade förresten på hockey igår och åt tacos. Weronica, Agnes och Marcus var här. Vi vann hockeyn mot Visby, så nu väntar kvalserien till Allsvenskan. Tror inte det kommer gå så bra för oss där, men det är inte dåligt att ha tagit oss så långt. Det bästa av allt är att Nybro och Kristianstad redan är utslagna:)

Ikväll blir det melodifestivalen för vår del tror jag. Vad ska ni hitta på ikväll?

Hemska nätter

I lite över en veckas tid har jag vaknat på nätterna av att jag har svårt att andas. Det piper i varje andetag jag tar. Inatt fick jag nog. Ringde till vårdcentralen idag på morgonen, för jag ville ha Bricanyl utskrivet. Hon på vårdcentralen tyckte att jag skulle komma dit, så jag fick en akuttid. Förmodligen har jag allergisk astma, men jag ska bli kallad för att göra spirometri. De tog ett blodprov där de kollade om jag var allergisk mot pälsdjur och kvalster. Ska bli intressant att se provsvaren sen. Fick iaf Bricanyl och ett kortisonnässpray eftersom jag ständigt är täppt i näsan. Jag tror ju att jag reagerar mer på mina hundar nu, när jag ständigt är hemma. Tänkte lämna bort dem en kortare period och se om min andning blir bättre. Tror att mamma kan ha dem i 5 dagar iaf med start på fre. Känns inte alls kul att man kanske inte kan ha kvar hundarna längre, men vad gör man. Får hoppas på att det är ngt annat jag är allergisk mot.

Vilken härlig vårdag!

Idag har det ju verkligen varit kanonväder. Jag har tagit en tur med Bella och Elsa. Vilken skillnad det var att gå med en hund. Bella var ju riktigt väluppfostrad. Gick bredvid barnvagnen hela tiden och brydde sig inte det minsta om andra skällande hundar. Om en stund blir det att ut och gå en runda igen. Weronica ringde nyss och frågade om jag ville med ut och jag är ju inte den som säger nej till en promenad. Tråkigt att bara inte magen kan bli mindre när man går. Jag tappar vikt, men magen har envist bestämt sig för att stanna kvar i all framtid.

Köpte en sån fin jacka till Elsa idag. Lite stor än, men hon hinner väl växa i den till våren------>



Så här gott är det med mat:





En sötnos:




Sunny day

Igår var vi och köpte färg till tv-rummet uppe. Räknade ut att rummet var lite mer än 50 kvadrat, så det går ju åt en hel del färg. Tyvärr fick vi köpa oljefärg till att grunda, för att täcka tacket ordentligt. Oljefärg=luktar mkt... Krille hade ju tänkt att börja måla nu i veckan, men jag tycker det är bättre om vi väntar en eller ett par månader, för då kan man öppna fönsterna ordentligt ut. Vill ju inte att det ska vara skadligt att bo här inne och andas in massa ångor. Jag och Krille klarar oss, men det är Elsa jag tänker på. Och inte kan vi ju sova borta ngn natt heller, för alla som vi känner har typ djur. Kollade på tapeter igår med och det var 2 st jag fastnade för, så får se sen när taket är målat om vi inte kan beställa tapeter då.

Vilket underbart väder det är ute idag. Ska försöka komma ut och gå en runda sen. Kollade om gungställning på jem & fix igår förresten, men de hade nog inga inne än. Längtar till man kan vara ute lite mera.

Igår kväll var vi borta hos Weronica och kollade på hockey. Vi vann andra raka mot Kristianstad så nu är vi vidare. På onsdag ska vi möta Visby. Förhoppningsvis kan mamma passa Elsa ett tag då, så både jag och Krille kan gå. Det är ju sådana här matcher man inte vill missa.

Ha en underbar dag!

Hon sover!

Passar på att skriva lite här igen nu när Elsa har tagit sig en nap. Igår sov hon typ en kvart i taget, så det blev inte så mkt gjort. Vi åkte till Karin, Noah och Tim och hälsade på igår förresten. Vi var ute och gick en liten runda bort till pappa. På kvällen var vi på kalas hos Elsas kusin Agnes, som fyllde 17 år. Idag har jag bara planerat att vara hemma. Hade gärna gått ut en runda sen i em, men jag tycker inte det är så roligt att vara ute själv. Får tvinga med mig Krille ut imorgon kanske. Tror att promenader är bland det värsta han vet :P

Ikväll är det hockey igen, men jag har bestämt mig för att inte gå. Tycker det blir för sent eftersom det inte börjar förrän kl 19. Det innebär att jag inte skulle vara hemma förrän 23.30 ikväll om jag skulle lämna Elsa hos mamma. Elsa behöver lägga sig runt 21 för att inte bli för gnällig. De sänder ju matchen på datorn, så jag kan lika gärna sitta här hemma och kolla även om det inte blir samma sak. Man ser iaf resultatet.

Onsdag

Tröttheten gör sig påmind rejält idag. Det är klart att är man vaken 1-2 ggr per natt dag in och dag ut, så måste det väl sätta sina spår. Sen tror jag att vädret har en betydelsefull roll i det hela. Är det soligt ute får man allltid mer energi. Jag har iaf nedräkning till fre då Krille kommer hem. Jag hoppas på att kunna få mig en sovmorgon på lördag:) Krille är ju morgonpigg, vilket jag inte är.
Jag undrar jag om våren är på väg hit snart? Tänkte jag skulle inhandla en gungställning till Elsa snart. Ngn som vet var man kan köpa en sån vanlig i metall? Det verkar bara finnas i trä överallt... Idag skulle ev. Oscar komma hit en runda för han slutade tidigt i skolan. Kanske kan vi ta oss ut på en shoppingtur sen om man känner sig piggare då.



Och så en bild på vovvarna som fyllde 5 år 27 feb:


RSS 2.0