5 dagar kvar

Då återstår det knappt 5 dagar till Krille kommer hem igen. Ska bli så skönt.
Idag har jag varit ute och gått en liten runda med Elsa och hundarna. Det blåste mkt och var kallt, så det blev bara en runda på 20-30 min typ. Hoppas på finare väder snart så man kan vara lite mer ute. Jag hatar när det blåser ju.
Har lite planer nu när Krille kommer hem. Vi ska försöka hinna måla vårt fula furutak vitt på övervåningen. Får se om det finns ngn bra luktfri färg, för annars får vi vänta till sommaren då man kan ha öppet ut. Vet inte om vi ska måla trappan vit också eller om det är dumt att göra det. Just nu är jag inne i en period då jag vill ha allt vitt. Är det så att vi målar taket uppe nu vill jag ha nya tapeter med. Krille pratade först om att måla väggarna, men jag tror jag tycker det är snyggare med tapeter. Får se om jag hittar några snygga.

Imorgon blir det nog bara en lugn dag för oss.

Kroppkakor och hockey

Idag har jag varit hos pappa och ätit kroppkakor. Sedan har pappa och Lisbeth passat Elsa när jag var på hockey. Var ju meningen att mamma skulle haft Elsa idag, men hon åkte ju på maginfluensa i fredags. Vi vann på hockeyn, så nu är jag lycklig:) Hade vi förlorat hade jag nog inte kunnat sova inatt. Att man kan bli så arg över en förlust.. Konstigt nog är jag ingen dålig förlorare, när jag spelar spel själv. Det blev förlängning dock, så Elsa fick stanna hos pappa 1 h längre än beräknat. Hon hade varit lite ledsen. Hon var nog väldigt trött med, för hon har sovit sen vi körde från pappas och det är snart 2 h sedan. Får hoppas att hon sover inatt med. Hon lär väl vakna nu till 22 för det är matdags då igen. På tal om mat gick det jättebra att ge Elsa smakportion idag. Började ju för en vecka sedan att ge potatis och morot. Hon har mest grimaserat illa och sedan har tungan puttat ut maten lika fort. Idag gapade hon och åt minsann. Hon var mest irriterad när jag inte gav henne mat tillräckligt fort. Ja, hon börjar bli stor nu min lilla plutt. Snart dags att planera in nr 2 snart va? :P Skojar bara. Det får nog allt dröja några år:)

Trogna läsare

Beundrar er läsare, som går in på min blogg dag efter dag fastän att jag är dålig på att uppdatera och skriver minimalt lite. Elsa sover nu, så jag tänkte jag skulle leta upp några bilder från dopet och lägga in. Hela lördagen stod vi och gjorde 3 st smörgåstårtor och 4 st prinsesstårtor. Vi gjorde en prinsesstårta med chokladbotten. Den var mkt populär och gick åt med en gång. På söndagen började det vid halv 11 i kyrkan. Det var mkt folk i kyrkan eftersom det var Dopets dag + 2 barnop. Det gick faktiskt fort i kyrkan. På 1 h var allting avklarat. Elsa skrek lite, men det var inte så farligt. Marja och Mattias var faddrar och det gick kanon. Elsa fick så mkt fina saker. Hon har finare smycken nu än vad jag har:P
Kul att det var så många som kunde komma. Krilles 3 syskon och mina 6 syskon med familjer kom. Sedan kom ju såklart våra föräldrar med och faddrarna:)

Idag har Lisa och Joel varit här på besök. Vi började med att gå 1 h i det kyliga, men fina vädret. När vi kom tillbaka hade mina hungriga hundar ätit upp Lisas fika som hon hade med sig. Hon hade ställt kassen på golvet och kvar återstod bara några smulor av morotskakan. Ja, vad ska man säga...

Här kommer lite bilder från dopet:







Till jobbet

Har 5 min över nu innan jag måste väcka Elsa. Idag ska vi till jobbet och hälsa på tillsammans med Maria och Emil. Elsa har varit gnällig nu i ett par dagar och sovit dåligt. Nu när vi snart ska iväg sover hon minsann. Måste hinna ge henne lite mat innan vi åker bara.
Äntligen onsdag idag. Tycker dagarna förvisso går fort, men ändå sakta när vi är hemma själva. 9 dagar kvar till Krille kommer hem. På lördag ska jag få gå på hockey igen och mamma ska passa Elsa. Hon passade ju Elsa i söndags när jag var på hockey. Pumpade ut mat innan, så det gick bra.

Måste pysa nu igen. Skriver mer så snart jag hinner.

Hinner inte...

Hinner inte göra någonting nu när jag är hemma själv. Elsa ligger just nu i sängen och skriker så det blir ett extremt kort inlägg. Skriver mer så snart jag hinner. Lovar komma med lite dopbilder oxå.

Glad :)

Idag började jag dagen med att lämna Krille på båten. Sedan blev det hem en stund innan vi körde bort till BVC. Min lilla plutt vägde idag 5350 g och var 60 cm lång. Idag pekade hennes tillväxtkurva rakt uppåt vad det gäller både längd och vikt. Blev så glad. Vad det gäller mjölkfri gröt, så är det nog bara vissa speciella affärer som har det, men hon tyckte att jag kunde börja lite smått med potatis och rotfrukter istället. Ska in till stan vid halv 4 idag och käka Thaimat med ett par från 58:an. Ska bli kul att träffas, för det var evigheter sedan sist. Ska se om jag inte kan köra inom Coop på hemvägen och kolla vad de har för mat där. Kollade ju Maxi igår, men de hade ju ingen gröt. Gör ett sista försök att försöka hitta mjölkfri gröt. Har inte Coop det tänker jag börja ge henne potatis.
Måste snart försöka få i Elsa lite mat innan det blir att köra igen. Hoppas på att det finns gott om parkeringar i stan. Kom på att jag inte har några småpengar till parkeringsavgiften, så jag får se om jag kan låna lite från Elsas spargris så länge. Tror hon inte tar illa upp. Får väl ge henne lite ränta när jag betalar tillbaka:)

Amiralen tur och retur och 4 månader

Idag blev det en runda ut till Amiralen. Hittade lite kläder till Elsa på KappAhl och Lindex. Sedan blev det en matrunda på Maxi. Ska försöka ta och städa här inne när vi har ätit lunch. Mamma ska kanske fira sin födelsedag här på lördag och då är det bra om det är städat innan Krille åker ut o jobbar. Han åker ju imorgon.
iIdag blir min lilla sötlök 4 hela månader. Hon börjar bli stor. Kollade idag på maxi om mjölkfri gröt från 4 mån, men hittade ingen. Får väl fråga på BVC imorgon när jag ändå ska väga henne.



Dagens köp----->


Mer motion

Ja, den där bilden var verkligen inte bra att se. Ringde och frågade Weronica nu ikväll om vi inte kunde ut och gå. Snäll som hon var följde hon och Lisen med mig ut på en 50-min runda. Med andra ord har jag varit ute och promenerat i 2 h idag. Tänk om man kunde göra det lite oftare.
Tycker jag känner mig riktigt trött nu, så jag funderar på att lägga mig snart om Elsa också vill sova dvs. Det märks att hon är mer med nu. Jag får inte surfa på mobilen ifred längre utan hon kommer där med sina små händer med. Just nu sitter hon och river sina naglar in i min handled. Känns sådär kul. Att man kan ha så vassa naglar.

Nä, nu säger vi godnatt här från oss.

Blåsigt

Igår gjorde jag ngt dumt. Jag bad Krille ta ett kort på min mage.. Gud vilken ångest jag fick när jag såg bilden. Den magen kunde lika gärna ha suttit på en 80-årig tant! Det blir till att köpa ett gymkort nu. Vet dock inte hur jag ska kunna träna när Krille jobbar. Kanske kan Weronica passa Elsa ngn timme i veckan??
Idag blåser det som tusan. Elsa och jag har varit ute och trotsat vädret. Det blev en promenad i rask takt på lite mer än 1 h. När jag kom in var jag rödflammig i hela ansiktet och det har inte försvunnit än, så jag ser verkligen skitsnygg ut, haha..

Vet inte annars vad vi ska hitta på idag. Krille sitter o spelar som vanligt. Det var väl därför han inte ville följa med ut o gå.

En liten bild på Elsa i sin dopklänning:


Alla <3 dag

7 år sedan jag och Krille träffades for the first time. Kunde nog inte föreställa mig då att jag 7 år senare skulle ha en dotter tillsammans med honom:)
Har fått blommor och geléhjärtan idag och ikväll ska jag få gå på hockey. 4 mån sedan sist. Har pumpat ut mat till Elsa, som Krille ska få ge henne sen. Hoppas det kommer gå bra, men det tror jag nog.
Dopet i helgen gick kanon! Tack till alla som var med!! Tänkte skriva ett blogginlägg om det när jag har fått bilderna från dopet. Blir senare i veckan.

Ha en bra Alla hjärtans dag!

Slö dag

Idag har Elsa och jag varit borta på Jämjö vc och träffat förädrargruppen igen. Elsa var lite kinkig då hon inte hade sovit innan. Hon somnade iaf sista halvtimmen när vi var där. Brydde mig aldrig om att väga henne idag för jag tyckte det var synd att väcka henne. Har ju ändå en tid nästa fredag så jag får väga henne då.
Har inte gjort ngt vettigt alls sen idag för jag var rent ut sagt skittrött i em. Slutade med att både jag och Elsa somnade i sängen. Krille ska snart iväg på hockey, så jag får sitta här hemma o följa matchen på datorn.
På söndag är det ju dop. Har ringt idag och fixat så vi får komma och duka dagen innan. Kan säga att jag inte känner mig så stressad längre. Nu är det bara jag som ska hitta några skor att ha på mig på dopet. Elsas dopklänning var vi och fixade igår. Var hos Linda och lånade Jannies och Mandas dopklänning (tror att de har använt den iaf). Känns onödigt att slänga pengar på ett plagg som de bara ska använda ngn timme och aldrig mer igen. Imorgon kommer Krilles mamma ner hit från Kiruna och på fredag kommer Krilles bror med familj från Kungsbacka hit så det blir fullt hus här hela helgen. På lördag blir vi extra många då mamma och Percy ska komma hit och hjälpa mig att fixa smörgåstårtorna.

Då var det klippt

Fick ett ryck idag när vi var i stan och gick in och klippte lugg. Det spelar ju ingen roll hur man ser ut nu ändå när man bara går hemma hela dagarna. Slingorna börjar växa ut så nästa gång funderar jag på att färga håret mörkt istället. Ikväll kommer mamma, Percy och Oscar på besök, så Krille har precis gjort semlor.


Solig dag

Solen lyser ute och det är nästan så att vårkänslorna kryper fram. Hade det inte varit för min förkylning hade jag gärna gått ut och gått en runda med Elsa och hundarna. Tror nämligen att hundarna till och med skulle gilla att vara ute i det här vädret. Tilda älskar ju sol. Så fort solen lyser in genom ett fönster, så vem ligger och solar sig då om inte Tilda:P
Natten har varit lugn. Elsa åt vid 23 igår och sedan vaknade hon inte förrän kl 6 idag. Det är synd att man ska ha en rinnande näsa som ska hålla en vaken istället. Hoppas på att jag ska må bättre imorgon. Krille frågade mig innan vad vi skulle hitta på idag. Du ska tvätta bilen och jag ska stå och titta på, svarade jag då. Vet inte vad han tyckte om det förslaget. Jag tyckte att det lät väldigt bra. Får väl se vad vi hittar på. Känner att jag typ inte orkar göra något idag.


Förkyld

Vaknade inatt av att jag hade ont i halsen. Det hela fortsatte när jag vaknade. Har varit allergisk några nätter nu, så jag kände att jag var tvungen att ta en storstädning av övervåningen. Har dammat allting, bytt sängkläder, dammsugit och skurat så nu hoppas jag att allergin ska vara borta. När vi hade städat klart kände jag mig helt färdig. Har fått ont i öronen nu med och näsan rinner i ett. Tur att man blev förkyld den här helgen och inte nästa i alla fall. Det är ju time för dop nästa helg.
Elsa sov i 3 hela timmar innan när vi städade, så det var underbart. Ikväll blir det en lugn kväll framför tv:n. Ska kolla på melodifestivalen om vi inte glömmer bort det. Imorgon väntar hockey, men då kommer vi att åka på storstryk tror jag.


Dålig uppdatering

Har egentligen inget roligt att skriva här längre. Funderade ett tag på att ta en paus från bloggen, men jag vet att det är roligt i framtiden att gå tillbaka och läsa vad man gjorde. För minnet är ju inte det bästa. Imorgon har jag typ glömt vad jag gjorde idag.

Krille har iaf kommit hem idag från sjön, så nu stannar han hemma i 2 veckor. Jag är lite smått irriterad för att vi fick räkningen på varmvattenberedaren nu, som de satte in i somras. Hade hoppats på att de hade glömt det. Efter rotavdrag hamnade summan på 16500. Kunde ju haft roligare för pengarna. Jag kunde stannat hemma 2-3 mån längre med Elsa om inte annat.

Elsa har somnat i min famn nu och jag sitter här o följerhockeyn lite. Tingsryd ligger under! Jippi!

Ha en trevlig fredagkväll!

Mage-rygg

Då antecknar vi dagens datum, som första gången då Elsa vände sig från mage till rygg. Lyckades till och med fånga det på film på mobilen. Hon vände sig 2 ggr till och med. Testade en gång till för en timme sedan, men då ville hon inte vända på steken. det märks att hon börjar bli stor. Vart tog min lilla bebis vägen?

Ska snart gå och lägga mig. Ska bara vänta in ett par traderaauktioner som jag har ute åt Weronica och Agnes. Har sålt för några hundra åt dem iaf.

1/2

Har kommit in i en period då jag känner mig trött hela tiden. Bara 3 dagar kvar och sdan kommer Krille hem och kan hjälpa mig lite.
Idag var tanken att jag skulle tvätta bilen och köra in den till verkstan, men det är ju blött ute  så jg får vänta tills det blir torrt väglag. Annars kan man ju inte se skadorna om bilen blir skitig igen.

Elsa ligger och sover i min famn nu. Näsan har hon tryckt in i min armhåla, så frågan är väl om hon någonsin vaknar igen :P
1 feb idag då. Tycker tiden går alldeles för fort. Längtar visserligen till våren, så man kan ut och gå lite mera. I höst blir det nog jag som jobbar o Krille ska vara hemma med Elsa. Är lite smått orolig redan nu för hur det ska gå. Krille har noll tålamod. Så länge som hon inte skriker går det nog bra. Förhoppningsvis ska hon väl inte skrika hela dagarna när hon är 1 år.




RSS 2.0