Gårdagen

Igår var jag på people och gjorde mitt livs första tatuering. Var inte så nervös innan här på morgonen, men när jag väl kom dit var det så att jag skakade nästan. Kan säga att det var inte så farligt. Jag kunde till och med sitta och messa med Krille samtidigt ;) 
På kvällen sen körde vi till Ikea åt Weronica och köpte en soffa till henne. Hon har ju ingen dragkrok på sin bil. Under tiden vi var där passade w barnen, så det var lyxigt att vara iväg själva för en gång skull. Händer ju nästan aldrig. Veterinärbesök och vårdcentralen

Igår ringde veterinären och sa att det inte växte några bakterier i tildas urin, så hon ville att vi skulle komma tillbaka för att ta några röntgenbilder (vi var där i tors för jag trodde hon hade fått en UVI). Det visade sig att hon hade urinsten och hon rekommenderade en operation, så på tisdag ska det bli av. 
Resten av eftermiddagen hade jag en huvudvärk från hell, så var inte alltför pigg. Krille skulle utbocka springa en stund och när han var på väg hem såg Elsa honom genom fönstret och skulle springa ut och möta honom. Dessvärre klämde hon sig i dörren och det började blöda riktigt ordentligt. Misstänkte att det behövde sys så det var bara att ringa Weronica så hon kunde passa Nova och sedan hoppade vi in i bilen och körde mot sjukhuset. Ringde till 1177 på vägen och de ville att vi skulle köra till jourcentralen. Väl där inne fick vi vänta över 2 h i väntrummet innan vi fick komma in och sy. Det blev 2 stygn och Elsa var superduktig hela tiden. Tänk att man kan få en sån tuff dotter, när hon har en sån feg mamma. Visserligen är jag inte rädd för sprutor och liknande, men jag syftade på annat. 

Idag har det varit kalas här i jämjö, så vi har varit på det. Elsa målade en sten, fick ansiktsmålning och fick en fin ballongfigur så hon var nöjd. Halvtid

Imorgon har Krille redan varit hemma halvtid. Tiden går så fort när han är hemma. Igår begav jag mig inåt stan för att kolla upp tatuering på people. Slutade med att jag bokade tid och betalade bokningsavgiften på 500 kr så nu kan jag inte ångra mig. Hoppas och tror att det blir bra iaf. Idag fick vi åka till veterinären med Tilda som har kissat inne några dagar nu, så förmodligen har hon fått en UVI. Tog en odling på urinen, så får svar imorgon. 
Annars är det inte så mkt som händer nu. Myser en massa med tända ljus. Barnpassning sökes

Barnpassning sökes till 2 snälla och väluppfostrade barn *host*host* fre kväll 26 okt, lör kväll 27 okt och sön dag 28 okt. Så typiskt att jag ska jobba helg samma dag som Krille åker ut och jobbar. 

Tidigt i säng

Inatt vaknade Nova vid 01.30 och sedan skrek hon till 04.15, så i närmare 3 h höll hon på. Misstänkte att hon hade ont i magen eller öronen. Hon väckte Elsa med som också började skrika för fullt, så inatt har det varit fullt liv här.
Idag på förmiddagen upptäckte jag att det rann från örat, så förstod att trumhinnan hade spruckit. Fick en tid på jourcentralen och där konstaterade man mycket riktigt att trumhinnan var sprucken. Nu är det antibiotika i 5 dagar som gäller.
Det får bli en tidig sänggång för min del ikväll. Börjar känna av natten som var nu.

Annars har vi spenderat en stor del av dagen hos mamma idag. Imorgon är det dagis och på kvällen är det gympa för Elsa. Som hon har längtat <3


Så gulligt

Elsa kommer ju med en del roliga och kloka kommentarer nu för tiden:

Elsa: vad har Nova gjort under näsan?
Jag: hon ramlade ju och slog sig där när vi var i lekparken.
Elsa: Ja, men det går över

Och samtidigt som hon säger det går över nickar hon och ser så allvarlig ut, så det är svårt att hålla sig för skratt. Hon skulle väl försöka lugna mig lite.

Idag får vi se va vi hittar på. Känner vi oss pigga kanske det blir en runda till lyckeby marknad.


Stranddag igen

Det blev återigen en dag på stranden. Vi handlade frallor, som vi tog med oss dit och åt som lunch. Idag var det ännu varmare än igår och inte ett endaste moln på himlen. Weronica tog sig ett dopp och Elsa sprang en del i vattnet. Jag och Nova avstod från att bada då jag hade mer ont i halsen idag. Nu ikväll har näsan börjat rinna i ett med. Så typiskt.


Får se vad morgondagen har att bjuda på


Snart 1 vecka

Ända sedan Krille åkte har Elsa varit på sitt trotsigaste humör. Hon vet att jag måste kolla Nova hela tiden så hon hinner på så mkt skit hon bara hinner. I söndags eller måndags var det så tråkigt väder så jag kände att jag hade fått nog av att vara hemma. Tänkte att det är bättre att lägga mina lediga dagar på sommaren så man kan hitta på ngt roligt med hela familjen. Vi funderar ju lite smått på husvagn så då kan man ju vara ute mkt med den i sommar isf. I vilket fall som helst kollade jag upp möjligheten att börja jobba och jag fick grönt ljus av både dagis och mitt jobb så nu ska Nova börja på inskolning 30 sept och jag ska börja jobba 14 okt. Sedan jobbar jag till slutet av april tror jag och är ledig till 1 sept är tanken. Tror det blir bra det här även om jag hinner ångra mig många gånger om att jag ska börja jobba tidigare. Jaja nog pratat om det.

Idag har vi haft kanonväder så när jag hade hämtat Elsa på dagiset tog vi Weronica med oss och drog till stranden här i jämjö. Vi åt lunch på stranden och bara njöt av vädret. Elsa stortrivdes och ville inte åka hem igen. Tanken är att vi ska dit imorgon igen om vädret är fint och om min förkylning inte blivit värre. Det är så avkopplande.

Imorgon är det bara 1 vecka kvar till Krille kommer hem igen. Det ser vi fram emot.

Tack så mkt Hanna för alla kommentarerna. Tyvärr är jag dålig på att svara. Ska försöka skärpa mig ;)


RSS 2.0