Paket på posten

Idag kom äntligen mitt efterlängtade shampoo, balsam och det som jag har i håret när jag plattar det. Blev sugen på att testa det direkt. Hade ju inte varit fel med en varm dusch nu:)
Idag blev det en snabbstädning här inne. Elsa har typ inte sovit inatt så jag kände mig mer eller mindre död idag på morgonen. Krille tog henne sedan vid 9.30 så jag kunde sova till 12.

Ikväll kommer Krilles morsa hit med flyget btw. Får se om Krille kan köra till Kallinge och hämta henne. Det blåser ju typ storm ute.


Det snöar

Vad det snöar ute nu. Känner att jag vill stanna inne hela dagen idag. Hade egentligen planerat att köra till Rusta för att kolla på adventsstjärnor, men det får vara idag. Krille ska ändå iväg på hockey om 1.5 h så jag har inte mkt tid på mig. Får se om jag kan köra imorgon istället.
Igår var vi borta hos W på kvällen. Kändes trevligt att komma hemifrån lite. Ska bli härligt när våren kommer och man kan ut o gå lite promenader. Har typ varit ute o gått max 6-7 ggr sedan vi kom hem från BB. Vågen visade 56.9 kg idag så jag hoppas på att tappa lite mer sen när man börjar röra på sig. Just nu känns det ganska hopplöst.

Tycker förresten att Elsas ansikte har blivit mkt finare nu. Smörjer ju med kortison morgon och kväll och sedan smörjer jag med Miniderm flera gånger per dag för att hålla huden fuktig.

Dagens bild:

Skillnad mot sist va?


Julkort

Idag har jag gjort försök att ta en bild som ska bli årets julkort, men det är fasiken inte lätt. Jag får välja mellan att ta ett när hon är vaken och skriker eller när hon sover och är tyst. Alltså får det bli ett när hon sover om hon inte blir på bättre humör senare idag. Det är ju synd att man inte ser ögonen.

Snön yr för fullt ute. Känns skönt att vara inne. Tycker jag fryser här inne med. Det är svårt att få ngn skön värme när man inte har kamin. Vi har pratat om att sätta in en till nästa sommar. Jag vet att det är jobb när man ska elda och fixa ved, men kalla och ruggiga dagar som den här uppskattar man  lite värme.

Nähe om man skulle ta och leta fram de sista stakarna och tända de så man får lite julstämning. Det är ju så mysigt när det lyser i varenda fönster.

Fredag

Vilken kväll det var igår. Elsa somnade inte förrän 2.30. Sedan sov hon i 3.5 h innan hon vaknade o åt o sedan sov hon 5 h till. Med andra ord vaknade hon och jag kl 11 idag. Kändes skönt att få sova ut ordentligt. Synd bara att hon inte kan sova om nätterna. Man sover ju bort dagen när det är ljust ute. Det börjar ju redan mörkna lite smått ute nu. Krille är i stan idag. Vi skulle ju köpa vita träbokstäver på Gallerix förra veckan, men bokstaven A saknades så han skulle in o köpa den idag. Dessvärre hade de inte fått leveransen igår som de hade blivit lovade så det blev ingen bokstav idag heller. Sedan skulle han gå till Hm o lämna tillbaka min ena tunika som jag inte var nöjd med.

Man känner sig lite instängd nu när det är så kallt ute o man inte har ordentliga vinterkläder till Elsa. Overallen är ju fortfarande på tok för stor och fleeceoverallen är för kall för att ha nu. Dessutom är de varma mössorna för stora och hon kan ju inte ha en tunn bomullsmössa på sig ute nu.

Har ringt och bokat klippning+slingning idag, men fick dessvärre ingen tid förrän 8 dec. Jag ser verkligen hemsk ut i håret, men får väl stå ut i 1.5 v till. På tal om hår beställde jag shampoo och balsam förra veckan från uk på sidan feelunique.com. Första gången jag testar att skicka efter därifrån. Frakten ingår i priset och de har mkt bättre priser där än här. Blev förresten märket Redken den här gången som jag ska testa. Borde komma med posten snart tycker jag.

Ikväll är det hockey som gäller. KHK spelar borta mot Kungälv så vi ska följa matchen här hemma på datorn.

Prickarna fortsätter...

Idag ser utslagen värre ut än någonsin och då har jag ändå varit mjölkfri ett par dagar. Kände att jag ville prata med ngn annan än Bvc så jag ringde vårdcentralen här i Jämjö istället. Hon i sin tur ville inte säga ngt om vad det kunde vara utan hon skulle kontakta Bvc som i sin tur ska ringa upp mig i em ngn gång. Det är jag med min vanliga otur. Finns det ingen annan än Bvc som kan kolla på henne?

Visst är det väl skorv hon har i pannan? Varför är det annars så gult? Kinderna har blivit finare, men är långt ifrån bra än. Förresten ser pannan bättre ut nu än för ett par timmar sedan. Varje gång man smörjer in pannan med olja bleknar det gula lite, så i verkligeheten är det värre än vad man ser på bild. Dessutom har hon prickar på öronen och på bålen med.




Gardinerna på plats

Fick ett ryck och hängde upp mina nya gardiner i köket. Elsa satt i babysittern och sov mestdels av tiden.
Nu börjar man få lite adventsfeeling med snön utanför.

Var ju på bvc igår och vägde henne. Hon hade gått upp ganska så exakt 300 g på 2 veckor så det var helt ok. Nu väger hon 3560 g. På bvc trodde de att hennes "utslag" berodde på ngt jag åt så nu ska jag testa mjölkfri kost i 4 veckor för att se om hon blir bättre. Hon är ju rätt gnällig med så kanske har hon ont i magen med. Jag tror dock inte på att det beror på min kost. Varför ser inte utslagen i pannan likadana ut som på kinden då? Jag är rätt övertygad om att det är skorv hon har i pannan och att det är eksem på kinderna.

Dagens verk:







Tände ljusstakarna nu när jag tog kort, men tror jag ska vänta med att ha dom tända till lördag iaf.

23 nov

Kvällarna börjar se likadana ut nu. Skrik från 23-01.30 ungefär. Sedan lite mat o sedan somnar hon vid 2 ungefär. Inte konstigt att man inte stiger upp före 10 nu för tiden. Hon äter kl 5 och 8 och sedan efter målet kl 8 sover vi ett par timmar till.
Idag har vi övat nacken lite genom att ligga på magen. Bella var mkt intresserad av det hela:




Ny dag

Idag har vi varit inne i stan på familjerätten som jag skrev igår. Efteråt blev det lite shopping. Hittade 2 tunikor och 1 par jeans på Hm som jag köpte. När jag testade tunikorna här hemma tyckte Krille att jag såg gravid ut igen, så jag överväger om jag ska lämna tillbaka dem eller inte. Jag kommer nog aldrig bli av med min mage...
Var en runda på banken med och öppnade ett sparkonto till Elsa, så nu har hon fått in det första barnbidraget på sitt konto:) Sedan blev det ett besök hemma hos TK. Hon hade bakat en mkt god kaka. Ja, som ni märker äter jag gott hela tiden så det är väl inte konstigt att magen inte försvinner så som jag göder den.

Ikväll är det förresten biggest loserfinal. Ska bli spännande att se hur mkt de har gått ner.

Namnförslag?

Det var några dagar sedan man skrev här. Tror inte det har hänt så mkt sen sist utan det flyter på som vanligt.
Igår var vi på kalas hos Noah och Tim som fyllde 4 resp. 1 år. Där fick vi tacos och sedan glass till efterrätt.
Stackars Elsa har fått eksem på båda kinderna och i pannan har hon fått skorv så hon ser inte allt för vacker ut. Vi ska ju till BVC på tis o väga så jag får höra vad jag ska ta på eksemen. Smörjde lite med canoderm igår, men tror jag avvaktar med att smörja mer tills jag har hört vad man kan ha på. Vet inte från vilken ålder man kan börja med mild kortisonkräm. Får som sagt höra med tanten..Det var ju 2 veckor sedan vi vägde henne sist så jag hoppas att hon har gått upp åtminstone 300 g till.

Idag har jag tänkt att göra kalops till söndagsmiddag. Blev dock akut hungrig nyss, så det blev lite mellanmål med. Behöver ju inte äta kalopsen förrän senare ikväll.
Imorgon ska vi in till familjerätten och skriva att Krille is the father. Sedan har vi blivit hembjudna till TK efteråt en stund.

Hmm måste komma på ett par namn till som Elsa ska heta. Hade Elsa Selma Alice som förslag, men jag fick höra igår på kalaset att Marita inte gillade Selma. O det som är så fint tycker jag:P Man kanske kan få lite förslag??

Ha en skön söndagskväll!!

1 mån

Tänk att Elsa redan är 1 mån idag. Var har tiden tagit vägen? Tycker dagarna bara rusar iväg. Krille ska bara vara hemma i lite mer än 1 mån till sedan blir vi själva.
Ikväll är det hockey som gäller. KHK spelar i Kristianstad så matchen ska sändas via datorn. Om vi bara kan få det till att fungera, men LG:s sändningar brukar krångla till en början.





Hinner inte skriva mer nu för hockeyn börjar snart

Putsat lite fönster

Idag har jag äntligen börjat putsa mina fönster. Tog med mig Elsa ut i vagnen och sedan började jag putsa på utsidan. Är klar med alla fönster på nedervåningen iaf. Hundarna var oxå med ute och efter ett tag hittade jag Bella här:



Ser ut som hon gömmer sig, haha.



Har provsuttit Babysittern lite idag:



Kul i början men sedan var det bara mat som gällde:


Fars dag

Idag har vi varit hos pappa och ätit kroppkakor. Lika goda som alltid. Tack pappa!
Blev en del foton. Låter bilderna tala för sig:


Ligger i moster Lindas knä



Elsa och kusin Jannie

Kusin Hjalmar


Kusin Manda


Jannie igen


Kusin Julia


I morfars famn


Kusinerna Noah och Manda


Lillkusin Tim

Vågar inte lägga upp ngn bild på kusin Agnes för då halshugger hon nog mig. Annars var det kusinerna Arvid och Herman som inte var med idag (av mina syskonbarn).
Krille är på hockey nu. Vi möter Nybro, men jag känner på mig att vi kommer få stryk. Imorgon får jag besök av ett par från jobbet så jag borde städa lite här inne innan det är matdags för Elsa igen.

Promenad i rusket

Det blev en promenad iaf. Fick ett sms om att mitt paket från Jotex hade kommit. Vi gick fram och tillbaka till Jämjöhallen. Kan säga att det blåste som satan, men det var skönt att komma ut iaf. Tog ca 1 h. Det var mina julgardiner till köket som hade kommit. Sedan har jag ägnat mig åt att fixa dit väggtext över Elsas säng.

Regn

Vilket skitväder det är idag. Hade planerat att ut o gå, tvätta bilen o städa idag. Kan säga att det blir städa på sin höjd. Krille har precis börjat baka. Han skulle göra egna semlor.
Nu har Elsa vaknat hör jag  så det blev ett kort inlägg. Gissar på att hon vill ha lite mat nu.

Badning

Idag blev det inga skrik vid badningen. Hon såg ut att trivas som fisken i vattnet :)



Egentid

Idag för första gången sedan Elsa föddes har jag varit själv 1.5 h. Åkte ut till Maxi och handlade och resten av familjen stannade hemma. Det gick bra och jag tror Krille kände sig lättad att hon sov hela tiden, hehe. Lagom till jag kom hem vaknade hon och var hungrig igen. Var och vägde henne sedan och hon vägde 3255 g, alltså 225 g plus på en vecka. Den 23 okt var hon nere som lägst på 2710 g så på lite mer än 2 veckor har hon gått upp ett halvt kilo. Inte konstigt att hon börjar kännas tung nu.
Imorgon ska jag hem till en på jobbet och hälsa på. Hon fick barn 5 dagar innan mig så det ska bli kul att se lille Emil. Såg honom dagen efter Elsa föddes då de kom och hälsade på mig en snabbis på bb.

Krille har planerat in en tur till IKEA imorgon, men han får köra dit själv då det kan bli svårt att amma Elsa på IKEA. Det får bli längre sträckor för oss när hon inte äter lika ofta.
Nu blev det bara massa prat om bebisar och matning igen... jaja, det är ju inget annat om händer här just nu

Bf idag

Idag är dagen då Elsa var beräknad att komma. Är glad att hon ville ut tidigare (mindre att trycka ut):P

Har bara fikat hela dagen idag känns det som. Mamma och Percy var här på besök vid lunchtid. Efter det körde vi en runda till Krilles farsa o Eva i Ronneby. Där bjöds det på Budapestrulle och Elsa fick en fin julklänning som farfar hade köpt till henne. Sedan nu ikväll har vi haft besök av Sofie och Linus. Blev fika igen, men den här gången kunde jag inte ens trycka ner en hel kaka. Tog emot direkt.
Nu väntar jag bara på att lilltjejen ska vakna för det är dags för mat nu igen. Tycker man inte gör annat än att ge henne mat. Ibland går det inte ens 3 h mellan gångerna. Ska väga henne imorgon igen så det ska bli spännande att se om hon har gått upp mkt.

Tror det blir sängen sen när hon har ätit. Man får passa på att sova när man kan.

3 veckor idag

Idag är vår lilla sötnos 3 veckor!

Idag har vi varit hos pappa och bytt till vinterdäck. Känns  skönt med tanke på att det kalla kanske håller i sig nu ett tag. Blev plötsligt sugen på att putsa fönster. Kanske kan ta köksfönsterna så slipper man göra det till advent. Fick förresten på min förlovningsring idag. Har inte kunnat ha den på ett par månader så det känns konstigt att ha den på igen. Kanske går det åt rätt håll nu med min fetma, haha...

Och här var några kort på Elsa idag. 








Och så ett stort tack till duktiga systerdottern Agnes för den finfina bloggdesignen! Är väldigt nöjd:)

Helg

Vart tar tiden vägen egentligen? Tycker dagarna bara rusar iväg nu. Igår var vi på stan med Marja och sedan var vi hos Linda på kvällen och fikade på deras nybakade bullar och spelade Buzz. Var iaf borta 7.5 h igår vilket är rekord. Idag steg vi upp väldigt sent. Elsa var klarvaken inatt så det blev ej mkt sömn. Gjorde en äppelpaj när jag steg upp och sedan fick vi besök av TK. Pappa och Erik har varit här en liten stund idag med, men jag gick runt i morgonrocken då så de åkte nästan hem lika fort som de kom:P Funderar på om man skulle åka dit en runda ikväll. Får se vilket humör Elsa är på sedan när hon har vaknat och ätit.

Skulle behöva rensa ur vår ena klädkammare, men tror inte jag känner för det just nu. Får se imorrn..

Ha en trevlig lördagskväll alla!

Tidningen avklarad




Vägning

Idag har vi varit på BVC och vägt Elsa. Hon hade gått upp 270 g på en vecka så nu väger hon 3030 g. Skönt att hon har gått upp så mkt i vikt trots att hon kräks mängder hela tiden. Nästa vägning blir om en vecka igen.

Karin, Tim och Noah har varit här en liten stund idag. Tyvärr hann de inte vara här så länge eftersom vi skulle iväg och väga. Egentligen skulle man ut o gått en runda så hundarna kommer ut lite med. Ska göra lite lunch nu, så får vi se efter det.

Fotografering

Idag tog vi oss i kragen o åkte in till sjukan och fotograferade oss. Det var på tiden. Elsa var ju faktiskt 2 veckor igår. Vet inte om vi hamnar i BLT den här onsdagen eller nästa. Glömde fråga. Lilla damen sov som en stock iaf:)
Efter det åkte vi in till stan och jag inhandlade mig ett par jeans i big size och sedan hittade jag en liten rosa fleeceoverall och en hello kittybody som åkte med hem. Vi gjorde ett besök hos TK med. Elsa var hungrig så hon åt där och vi var med hungriga så det blev en kebab. Nu har vi äntligen kommit hem igen.
Ikväll ska vi få lite besök av Lisa och Anna så jag tänkte ställa mig och baka en blåbärspaj alldeles snart.

Har börjat lite smått med napp förresten och det går riktigt bra:)


RSS 2.0