Långledig

Bröllopet i lördags var mkt trevligt. Bra planerat och allt. Vi var ju närmare 100 st gäster, men helt klart det bästa bröllopet som jag har varit på (minns dock inte bröllopen som jag har varit på för mer än 15 år sedan).
Igår jobbade jag min sista dag på jobbet. Kommer sakna alla. Undrar om jag kommer ihåg någonting av mitt jobb när jag kommer tillbaka om 1 år. Jag tvivlar på det :P Jaja, det får bli som det blir. Nu ska jag vara hemma och bara njuta av tiden. Gissar på att jag kommer vara rastlös ett antal ggr innan den lille ploppar ut.

Idag skulle jag ha fikat med några kompisar på 3G, men då jag har blivit förkyld inatt fick jag avboka det. Synd, för jag hade verkligen sett fram emot detta, men jag vill inte sitta där o snörvla o nysa hela tiden. Krille ska in till stan sen o köra. Jag får väl vara hemma och bara ta det lugnt. Hoppas att förkylningen inte blir värre, för på fre är vi bjudna på mat hos krilles farsa. Det är ju iofs 3 dagar dit, så på den tiden måste jag väl hinna bli bättre.

Vi har börjat måla panelen till garaget nu förresten. Vi grundmålade i söndags. Dock räckte inte färgen så jag var inne och köpte mer färg igår. Och igår när jag jobbade började Krille måla första lagret med grönt på de brädorna vi hade grundmålat. Snart dags att sätta upp panelen, så vi kan måla en sista gång.

Ska ta mig lite frukost nu med en varm kopp te. Det ska väl vara bra när man är förkyld.

Jobb och shopping

Har jobbat idag. Det gick bra tycker jag, men jag kunde ju inte sluta 13 som jag skulle. När jag kom hem var pappa redan här och väntade på mig. Vi körde bort till Jämjö trä där vi köpte lockpanel. Vi ska ju panela om garaget här hemma. Känns skönt att ha materialet på plats iaf även om det kanske dröjer ett tag innan panelen kommer upp. Jag och Krille körde sedan till Lyckeby och köpte färg. Funderade ett tag på att byta färg på garaget och huset, men det fick bli grönt igen. Får se om man kan stå ute ngn dag och måla lite. Jag får se vad jag orkar. Stackars Krille får göra det annars. Har hunnit med att sova bort ett par timmar nu ikväll med:)
Imorgon ska vi på bröllop i Mörrum. Vi blir väldigt många gäster vad jag förstår. Tror inte att vi kommer stanna så jättelänge dock.

Ska lägga mig och kolla på en film snart tror jag.

Ullared

Vaknade pigg o glad kl 8 igår. Såg det tråkiga vädret ute och frågade Krille mest på skoj om vi skulle köra till Ullared. Ja, det kan vi väl fick jag till svar. Det tog lite tid innan vi kom iväg. Klockan halv 10 var vi hos mamma och lämnade hundarna så vi kom nog inte iväg förrän kl 10 därifrån. Christian övningskörde första sträckan till Ingelstad. Precis när vi bytte förare slog bilen över til 10 000 km, så nu har den alltså rullat över 1000 mil :P
Jag körde sedan resten av vägen. Det blev ett stopp på Burger King i Värnamo där vi åt. Var nog inne på Gekås kl 14 och efter lite mer än 1 h hade vi fyllt vagnen så vi betalade och gick ut. Gick in en gång till sedan. Snacka om lite folk. Jätteskönt att gå så sent där inne. Man behövde inte trängas. Hade kunnat gå längre inne på Gekås, men jag fick ont och ett tag kunde jag knappt röra mig.
Körde iaf från Ullared lite efter 17 och då körde jag i ett sträck till Rävemåla ungefär sedan började jag se suddigt med linserna, så Krille övningskörde sista biten. Vi fick med oss mycket välbehövligt med oss hem och vi är nu 5000 kr fattigare.

Idag har jag utbildning på jobbet mellan 13-16. Sedan är jag ledig därefter.

Ska äta lite frukost nu.

Söndag

Har precis kommit ut från duschen. Ska ta det lite lugnt nu innan det är dags att köra till jobbet igen. Trodde jag skulle gå som en extra person i helgen då jag jobbar kortare arbetsdagar, men inte. Det är jag och en usk själva på alla pat. Jag ska alltså hinna göra mitt vanliga arbete, men på mindre timmar. Vet inte hur de tänker ibland. Var på jobbet extra tidigt igår för jag visste att det var typ prover på alla. Kl 6.45 var jag inne hos första patienten och stack honom. Till kl 9.30 var vi faktiskt klara. Då hade vi tagit alla prover, alla mediciner var utdelade, alla hade fått frukost och alla var tvättade och påklädda. Sedan återstod ju bara resten av arbetet. Doktorn kom och rondade kl 13 när jag skulle ha slutat egentligen så jag var kvar till 14.15. Visste det innan att jag inte kunde gå tidigare.
Efter jobbet blev det hockey. De storspelade igår, så det var en riktigt rolig match att kolla på.
Det bästa av allt är att Krille kommer hem imorgon igen!


Sista helgen

Då var det dags att jobba sin sista helg. Vad konstigt det kommer kännas att vara ledig sen. Börjar inte förrän 15 idag eftersom jag jobar mindre timmar nu.
Nämnde ju igår att jag var trött o tänkte vila en stund.. Hmm kan säga att den stunden blev nästan 3 h lång! Är man trött då eller?
Krille o jag funderar ju på att ta oss en tur till ullared nu när han kommer hem. Det verkar inte som om ngn annan vill följa med upp så vi får nog köra själva. I så fall ska vi hyra en stuga med så jag slipper köra fram och tillbaka samma dag. Man är ju som sagt lite tröttare nu för tiden.
Nähe, ska ta mig ngt att äta snart för jag är redan hungrig.
På återseende!

Glukosbelastning och kroppisar :)

Idag har jag varit iväg och gjort glukosbelastning. Tyckte jag mådde riktigt illa efter att ha fått i mig allt. Det smakade ju inte direkt gott. Hade ett blodsocker på 7.2 efter 2 h (man ska ha <10) så det tackar jag för. Efter det träffade jag barnmorskan så hon mätte och lyssnade lite på hjärtljuden. Allt såg bra ut. Antal hjärtslag / min hade minskat lite den här gången.
När jag var klar där åkte jag in till jobbet och fick mitt nya schema eftersom jag bara ska jobba 50%. Jobbar till och med 30 aug nu istället. Har fått en dag 10 sept med med, men den ska jag väl stå ut med. Känns skönt nu att man börjar se en ände på det hela. Har även hunnit med att äta kroppkakor hos pappa idag. Kan säga att jag var hungrig när jag kom dit lite efter kl 12 efter att ha fastat från igår.
Är trött nu så jag funderar på att lägga mig en stund och vila för sen ikväll blir det hockey:D

50% sjukskriven?

Var hos doktorn idag och hon tyckte att jag skulle bli sjukskriven 50%, dvs bara jobba halva dagar. Såg framför mig att jag skulle vara hemma till 19 ikväll, men så blev det inte. När jag kom till jobbet fickjag veta med en gång att jag inte kunde gå hem tidigare idag, så nu har man slitit en hel dag på jobbet iaf. Får se om man får gå efter halva dagen imorgon, men jag skulle knappast tro det. Ibland kan man undra vad man tjänar på att gå till en läkare när man ändå inte får gå hem tidigare. Har ju det till och med nedskrivet på papper att jag får högst jobba halva dagar. Jaja, imorgon ska chefen vara tillbaka igen efter semestern, så jag hoppas att hon kan hjälpa mig.
Ska snart lägga mig så jag orkar upp tidigt imorgon. Börjar ju vid 7.

Godnatt

28+0

Då har man gått 28 fulla veckor idag:) Ska ju snart in till stan och träffa doktorn. Om han/hon anser att jag kan jobba blir det jobb i em. Förbereder mig för att jobba iaf. Måste ändå in till jobbet efter för jag har ännu mer papper från försäkringskassan som ska fyllas i. De ska vara inlämnade senast nu på lör så det gäller att jag hittar ngn som kan fylla i dem.
6 dagar kvar nu tills Krille kommer hem. Känns som om dagarna kryper fram. Sedan jobbar han bara 2 pass till innan han blir hemma hos mig förmodligen resten av året :)

Tandläkaren

Har varit hos tandläkaren idag. Det gick bra. Gick totalt på 10 kr efter bidragen som jag fick. Lagom kostnad:)
På hemvägen fick det bli en snabbis på maxi. Hade ingen aning vad jag skulle äta till middag idag.Hhade typ ingenting hemma. Köpte hem lasagnette. Det går ju snabbt och lätt och det är ju dessutom gott :) Funderar på att köra en runda till pappa sen om han är hemma. Imorgon blir det förhoppningsvis jobb igen. Ska ju bara träffa läkaren först. Måste erkänna att jag saknar jobbet lite. Saknar inte lyften, men saknar alla trevliga arbetskamrater.

Håller mina tummar för Maria som fick åka in till förlossningen igår. Den lille har tydligen väldigt bråttom ut. 3 mån för att vara exakt.

Hockeydag

Det blir sjukskrivning nu till helgen ändå eftersom det är så tungt på avdelningen nu.
Har idag varit och kollat på hockey när KHK mötte Icebreakers, dvs Forsberg, Sedin, Näslund m.fl. En riktigt kul match. det känns som vi är på gång.
Slänger in en bild som togs igår, alltså vecka 27+2. Noah var här med och han ville gärna att jag tog en bild på hans mage också :)




Ensam igen

Nu känns sommaren verkligen som ett avslutat kapitel. Krille började ju jobba i måndags o idag körde jag hans mamma till flyget, så nu är man hemma själv igen. Har inte varit det på över 6 veckor, så det känns lite konstigt. Vet inte om jag kommer kunna jobba den här helgen. Pratade med bm igår och hon tyckte jag skulle sjukskriva mig själv i en vecka och sedan får jag träffa en läkare nästa vecka. Jag känner mig ju ok så länge jag inte rör på mig, men jag vet ju att när jag har jobbat en dag kommer jag ha ont sen.
Skriver mer imorgon förhoppningsvis.

Förlossningen plus akuten

Många undrar hur jag mår efter gårdagens händelse. Just nu mår jag bra iaf och jag försöker ta det så lugnt jag kan. Läkarna tror att det var ett migränanfall jag fick. Ett väldigt konstigt sådant isf måste jag säga. Var inne på förlossningen först och där kollade man så att barnet mådde bra vilket den gjorde med. Skönt.
Fick havandeskapspenningen beviljad idag med, så nu måste jag stå ut de resterande veckorna (till o med 12 sept). Fick sjukskriva mig idag, men på fre ska jag försöka jobba igen om jag kan.

Underbar lördag

Först var vi i Växjö och kollade på hockey. Sedan åkte vi till Alex o badade badtunna. Nu vill vi oxå skaffa badtunna nästa år.










Stan snart

Sov länge idag. Så skönt att sova ut när man har jobbat tidiga morgnar ett tag. Börjar kl 7 imorgon med. Har hunnit städa övervåningen än så länge idag och nu sitter jag bara och väntar på att maskinen med tvätt ska bli klar så jag kan hänga ut den och sen köra till stan och beställa nya linser. Får ta och städa här nere när vi kommer hem sen. Skönt att slippa tänka på städning sen i helgen när man är ledig.
Krilles 6 veckor är snart till ända och på måndag börjar han jobba igen. Trodde han bara skulle vara ute 8 dagar eftersom han byter båt nu igen, men det blev ändrat till 2 veckorsperioder. Skönt för honom att slippa åka fram och tillbaka så mkt, men tråkigt för mig som får vara hemma själv i 2 veckor. Antar att Oscar säkert komma vara här några dagar med så lite sällskap kommer jag ju få.
Det går framåt med Krilles körkort förresten. Han har kört 4 gånger nu och avverkat alla 5 obligatoriska teorilektioner. Får hoppas att han inte behöver köra så mkt till nu innan halkan. Halkan är ju 2 dagar nu för tiden. En teoretisk och en praktisk nere i Olofström. Det är väl långa kötider till både halkan och uppkörning/uppskrivning kan jag tänka mig. Det ska ju passa in när han är hemma med.

Slänger in en bild på Pip & Gnäll med:


Dragsö

Igår tog vi det bara lugnt o njöt av solen. På kvällen åkte vi till Dragsö o spelade minigolf med Tina, Erica o Jocke. Jag vann så klart! Fick 12 st 2:or:) Firade segern med en glass efteråt och kollade på den fina solnedgången.
Idag ska Krille och jag åka en runda till IKEA. Ska handla hem en vit byrå hade jag tänkt. Vi ska möblera om lite här nere sen med.
Jobbar imorgon igen. Hade så ont i hela magen i fredags när jag kom hem. Det var många tunga lyft den dagen. Får försöka undvika att lyfta tung, men det är inte alltid lätt när man jobbar ute på golvet. Vi var bara 2 st.
99 dagar kvar idag förresten, tvåsiffrig nedräkning nu :)

RSS 2.0