Min älskade Tilda

Som ni alla vet försvann min älskade lilla Tilda igår. Jag öppnade dörren och släppte ut hundarna på morgonen. När de inte hade kommit in efter 5-10 min öppnade jag dörren och ropade, men ingen syntes till. Jag väntade en stund till och sedan sa jag till Oscar som var här att han skulle ta in hundarna för jag var tvungen att gå och duscha eftersom jag skulle jobba. När jag hade duschat klart fick jag reda på att Oscar inte hittade Tilda. Vi var snabbt ute och letade efter henne och sprang och frågade folk om de hade sett henne. En del påstod sig ha sett en hund lite längre bort så vi sprang dit. Ringde efter syrran o pappa som oxå kom och letade. Jag var ute i över 13 h igår och letade. Har fått jättemkt hjälp av släkt och det är jag väldigt tacksam för. Tyvärr hittar vi henne inte. Kände att jag var nära att bryta ihop innan idag, men så ringde min lilla mamma mig och tipsade mig om sierskor. Fick iaf tag på en till slut och hon sa att det var ngn som hade tagit hand om Tilda och att hon skulle komma tillbaka till oss. Hon är ju chipmärkt och det fanns ingen som kunde läsa av det nu när det var helg. Jag lever fortfarande på hoppet. Jag och Tilda har alltid varit så tighta. Det är alltid under mitt täcke som hon lägger sig och det är alltid bakom min datastol hon vill ligga. Det är jobbigt att se två korgar uppe i sovrummet och veta att den ena kommer vara tom. Tilda var ju tokig i leksaker med och de ser man överallt och blir ständigt påmind om henne. Än så länge finns iaf en liten gnutta hopp kvar.

Hon har aldrig sprungit iväg innan så vi tror att det är smällare och raketer som har skrämt iväg henne. Att aldrig dessa raketer o smällare kan förbjudas. Tänk på alla dessa djur som lider. Inte bara idag utan alla dagar innan nyår som det skjuts på med.

Ny vecka, nya tag

Då kan man väl säga att den här veckan med var avklarad. Har jobbat i helgen och det har gått bra. Var dock väldigt trött när jag kom hem vilket resulterade i att jag somnade i över 2 h! Hade ju Tilda att mysa med i sängen:) Hon tackar aldrig nej till att få komma upp i sängen. Hon ska alltid ligga intill mig under täcket.

Jaha Marita. Det var ju bra att jag vet var detta arv kommer ifrån så jag slipper beskylla någon annan.

Imorgon åker älsklingen ut på sjön igen, så nu blir det att överleva själv i 2 veckor. Har installerat vårt larm nu, så nu kan jag sova säkeret om nätterna:P Tur att jag har 2 ilskna vakthundar med:)










Ska snart leta upp sängen. Måste bara platta till kalufsen först.

God Jul

Erkänner att jag har varit kass på att blogga nu på sistone. Jag har jobbat mycket och sen hade jag tänkt att blogga när jag har tillgång till krilles dator så jag kan lägga ut lite bilder, men den datorn är konstant upptagen så det blir inga bilder nu heller.
Då undrar ni säkert vad jag gör här när det är Kalle Anka på Tv nu. Jag har alltid hatat att kolla på det så det blir inget i år heller. Släkten kommer snart hit och då ska vi äntligen äta lite mat. Håller på att svälta ihjäl nämligen. Har en julklapp att ge bort o det är till Oscar. Sen som man är slog jag precis in den. Är alltid ute i sista stund med att slå in paketer.

Hoppas att ni alla har en underbar jul och att ni umgås med nära o kära!

GOD JUL

Helgledig

Nu har Krille varit hemma sedan i måndags. Jag har sovit minimalt antal timmar vilket resulterade i att jag försov mig idag trots tre alarm. Kom bara en kvart för sent, men ändå. Nu är det iaf en ledig helg som jag ser fram emot. Imorgon ska vi åka o storhandla inför julen och sedan ska vi göra julgodis e tanken. Om en vecka är redan julen över. Ganska skönt om jag ska vara ärlig. Skriver mer ngn annan dag.

Ciao

Kort inlägg

Blir bara ett kort litet inlägg för sen ska jag gå o sova. Har varit på kalas hos Manda ikväll. Stora tjejen nu. Har fyllt 5 år. Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer. Har lagt fram en del förslag så får se vad det blir. Blir iaf ingen Malmö för matchen ska sändas live på datorn. Var lite sugen på att åka till Kalmar, men jag tänker inte åka själv. Får se om ngn annan vill följa med annars får jag vänta till Krille kommer hem.
nä, nu ska jag sova. Är jättetrött.

Natti natti

Shoppingresa med hockey

Söndagen den 13/12 avgår gråa faran från Jämjö för att  styra kosan mot Malmö. Dagen börjar med shopping för att avslutas med en hockeymatch kl 16.00. Anmälan är bindande!

Nä, skämt och sido.. Är det någon som vill följa med till Malmö på söndag för att shoppa o kolla på hockey? Känner inte för att köra dit själv, men är det någon annan som vill med kör jag gärna. Hade varit kul att komma iväg lite.

Funderar förresten på att åka till kallare breddgrader. Kollade på flyg idag igen och nu kan man resa till Kiruna fram och tillbaka, 2 pers för 3100 typ. Ja vi får väl se vad Krille säger. Snart ska jag lägga mig. Har duschat och bäddat rena lakan så det ska bli skönt att få krypa ner.


Ett viktigt samtal

Sitter här och tuggar på en torr brödbit som jag hittade. Tur att man äter yoghurt med så man har ngt att svälja ner det med. Känner mig bekymmerslös och glad. Får nog spola tillbaka lite först:
Det hela började med att min chef ringde mig. Jag som har jobbat i helgen tänkte med en gång, vad har jag nu gjort för fel. Jag kände att nu måste jag vara på hugget och komma med bra förklaringar till det jag har gjort fel.
Samtalet var inte så hemskt utan snarare tvärtom. Min anställning övergår till en fast anställning den 14 jan, så kan man annat än att vara glad? Nu har man gått 2 år inom landstinget och slitit, så det var verkligen på tiden.

Hade planer på att åka in till stan och fira idag, men planerna har blivit ändrade. Jag mamma och Yvonne ska köra en runda till Karlssons istället. Imorgon ska jag vara barnvakt o sen efter det får det bli en runda till stan.




Nu ska här spenderas!!

Besviken

Känner mig så himla besviken över att vi förlorade matchen idag. Vi hade ju allettan inom räckhåll men nu känns det som den åker längre och längre bort. Hur lätt är det egentligen att vinna över Tingsryd och pantern som återstår? Det krävs nog mer än ett mirakel isf. Inte så kul att läsa om hockey om man inte är intresserad, men jag får tänka på att jag skriver i den här bloggen för min egen skull och hockeyn är ett stort intresse för mig. Blir så deppig när de förlorar bara..

Imorgon blir det en runda på stan skulle jag tro.. Ska se om jag hittar ngn julklapp till krille. Vet faktiskt inte vad jag ska köpa. blir väl ett par boxer o ett par strumpor:P Nä, jag ska hitta ngt annat det här året, haha. Det här med julklappar är inte så viktigt för mig. Jag byter ju liksom inte med några, men jag tänkte ge Krille ngn iaf. det märks att man har blivit gammal, för nu tycker man att det bästa med julen är maten. Inte konstigt att man ser ut som en michelingubbe. Blir större o större för varje månad... Man kanske skulle ha ett nyårslöfte i år.. Jag som inte brukar ha ngt.

Såg faktiskt en riktigt tjock människa igår o sen föreställde jag mig att det var jag om 10 år. Jag blev faktiskt rädd. Så nu i fortsättningen när jag tränar ska jag tänka på den människan o sen ska jag springa 5 min extra. Kommer nog inte att förnya mitt gymkort förrän nästa år skulle jag tro. Kommer inte ha tid att träna nu under julen iaf.

Imorgon återstår det 1 vecka till Krilleboyen kommer hem igen! Tycker dagarna rullar på fort ändå.

Natti natti

One day more to go

Har legat i sängen o kollat på Lilla huset på prärien sen jag kom hem från jobbet. Har haft en hemsk huvudvärk som inte ville ge med sig. Tog iaf Alvedon till slut o nu sitter jag o frossar i mig pepparkakor med ädelost.
Då återstår det en jobbdag kvar innan man är ledig i 2 dagar. Det blir nog lugna dagar skulle jag tro. Har bara tisdagen uppbokad, så iaf en lugn måndag.

Var extremt hungrig när jag kom hem idag o jag hade verkligen tur att pappa hade gjort kroppkakor idag, så det var bara att äta direkt när jag kom hem. Tack så mycket!
Förresten, jag undrar vad folk har haft för sig i Jämjö inatt? En bil låg i diket och det låg postlådor, kartonger o snöstolpar på vägen tidigt idag. Sedan så jag att det var ett staket som ngn hade tagit sönder.. Såg inte att det stod ngt om det i tidningen idag iaf.. Skulle inte förvåna mig om det var ngn som körde rattfull. Hur hamnar man annars i diket på en 50-väg?

Hoppas alla får en trevlig lördagskväll!!

Skönt med en ledig dag mitt i veckan

Idag har man haft sin lediga dag för den här veckan. Har återigen kollat på några avsnitt av mitt kära lilla huset på prärien. Det är verkligen något speciellt med det.. Funderade på innan idag vad jag hade valt: Att bo i 1800-talets USA som Lilla huset på prärien eller i dagens USA i ngn lyxig villa med pool. Kom fram till att jag skulle valt 1800-talet, men jag önskar bara att man hade haft lite fler kunskaper om sjukdomar på den tiden, för blev man sjuk, så dog man ju typ..
Har varit hos Karin en runda idag. Övade på att byta blöja, så nu kan man det:) Förstår inte att han alltid bajsar när jag är där. Vill inte gå o lägga mig för då blir det fortare morgondag som innebär jobbdag.

Kollade förresten upp lite flygresor idag på skoj skull. Fram o tillbaka till Sthlm får man för under 1000-lappen. Kollade även upp resa till Kiruna om vi får för oss att åka dit ngn gång igen. Vi kommer fram o tillbaka båda två för 3900 typ. Rätt billigt tycker jag. Nä, nu ska jag pysa. Ingen som ska med en liten week-end till Sthlm kanske?

Bloggläsning

Ett av mina dagliga måsten är att läsa igenom en rad olika bloggar. Har typ blivit besatt av att läsa bloggar.Tyvärr tycker jag att det är dålig uppdatering på de flesta. Tycker det bara e Jennie som har varit duktig o uppdaterat nu på sistone. Jag får väl skylla på att jag har jobbat, vilket är sant också. Igår hade jg en hemsk dag på jobbet och var väldigt trött när jag kom hem. Dagen idag blev tyvärr inte bättre utan tvärtom. Hann inte ens ta lunch och det var bara stress igenom hela dagen. Tog mig i kragen ikväll och var borta på gymmet. Blev iaf 25 min på löparbandet med Magnus Uggla i öronen. Det blir ju så mkt lättare att springa när man har musik. Imorgon är min enda lediga dag den här veckan så då har jag tänkt att bara ta det lugnt. Får väl vila upp mig så jag orka jobba 3 dagar till den här veckan. Det verkar iaf som att jag har fått förlängt på jobbet, för schemaläggarna undrade vilka helger jag ville jobba efter 17 jan och det är ju den 17 jan mitt vik går ut, så det verkar som det blir förlängt iaf. Ska gå upp o kolla på ett par avsnitt av lilla huset på prärien nu.

Natti natti

RSS 2.0