En Valborg hemma

Idag när Elsa var på dagiset passade vi andra på att storhandla. Sedan hade Elsa en tid hos doktorn i em för jag tycker att hon hör dåligt. Mycket riktigt hade hon vätska bakom båda öronen, så det blir ny kontroll igen om 2 mån och är läget oförändrat blir det till att operera in rör. Hoppas hon slipper det.

Det blev ingen majbrasa för oss ikväll. Vi valde att lägga barnen tidigt istället, men Elsa är fortfarande vaken. Nova sover iaf sedan en timme tillbaka.


Helt ok dag

Idag har äntligen Elsa varit på dagis igen. Vi andra har bara tagit det lugnt här hemma. Sedan när Elsa kom hem så körde vi allihop till mamma/mormor en runda. Känns skönt att komma hemifrån lite. Mina skor som Oscar beställde åt mig hade äntligen kommit idag och de är bara såååå snygga. Älskar den färgen!!

Imorgon blir det nog inget valborgsfirande för vår del. Blir nog bara att vara hemma och ta det lugnt.


Ny vecka, nya tag

Då var det dags för en ny vecka imorgon igen. Hoppas det blir en vecka då vi är friska. Idag har Krille och Oscar mossrivit gräsmattan vilket tog ca 5 h. Elsa har varit ute hela tiden och jag och Nova har varit ute ett par omgångar. Nova är så gott som frisk nu. Ögonen ser mkt bättre ut så jag avslutar ögondropparna nu efter att ha hållit på en vecka. Nu är det bara den hemska hostan kvar och det rinnande snoret. Jag känner mig nästan helt frisk nu förutom att jag brukar få en period mitt på dagen då jag fryser och tempar upp lite, men det känns bättre efter ett par Alvedon. Tyvärr fick jag ögoninflammation i det andra ögat igår med så nu är det bara att vänta ut inflammationen. Jag tar ju ögondroppar jag med. Får se om det blir någon marknad för min del på lördag eller inte.
Imorgon blir det iaf dagis för Elsa efter 2 veckors uppehåll.


Sjukdag nr 10

Igår kväll blev även jag sjuk. Försökte få Krille att komma hem och vabba idag, men det gick inte. Han har iaf ordnat så han kommer imorgon. Känns tufft att själv vara sjuk och sen samtidigt ta hand om en överpigg Elsa och en sjuk och grinig Nova. Nova är iaf på bättringsvägen. Imorgon är det en hel vecka sedan hon blev sjuk. Snälla Weronica kom till mig ikväll så hon och Elsa har varit ute ett par timmar. Det enda Elsa gör om dagarna är art tjata om att gå ut. Ska bli underbart att få hem Krille imorgon så man kan vila ut. Novas 5:e tand har kommit fram nu med. Innan kl var 00.00 inatt vaknade hon hela 9 ggr. Höll på att bli tokig ett tag.

Nu väntar jag bara på att Elsa ska somna sen kan jag med sova lite, för Nova lär väl säkert vakna sen igen om ngn timme.


Gäsp

Sitter här och gäspar hela tiden. Nova sov typ ingenting inatt pga sin förkylning. Innan vi somnade igår hann hon kräkas i vår säng 2 ggr. Jag tycker man inte gör annat än tvättar lakan och kläder hela tiden. Elsa hade 38,6 igår kväll men idag verkar hon vara mkt bättre. Bara ögat som är lite äckligt fortfarande. Jag hoppas de är friska till måndag iaf så Elsa kan gå på dagis. Novas 5:e och 6:e tand är på väg upp med ser jag så hon är extra gnällig säkert därför med.

Ja lite sömn hade inte suttit fel, men det verkar som att sova får man göra något annat år. Ska förmodligen sälja handarbeten åt mamma på gullabo marknad så då ska Krille ha barnen själv nästan en hel dag, så det ska bli spännande att se hur det går. Bra träning inför Norge om inte annat. De kommer väl och hälsar på mig på marknaden så jag kan amma Nova en gång iaf. Ska bli skönt att hitta på ngt själv faktiskt.


Elsa 2,5 år

Idag blir vår fining hela 2,5 år <3


8 mån 16/4

Igår blev Nova hela 8 mån. Tänk vad mkt som har hänt med henne och vad hon har lärt sig mkt dessa månader. Hon har fått 4 tänder, äter gröt och två lagade mål mat per dag och innan läggdags dricker hon välling. Jag ammar däremellan och om nätterna ammar jag flera gånger(tyvärr). Just nu är hon inne i en period då hon sover dåligt om nätterna. Hon älskar sin storasyster och vill gärna vara med henne hela tiden. Så fort man sätter ner Nova på golvet kryper hon fram till något som hon kan ställa sig upp mot. Hon glömmer dock ganska ofta att hon inte kan gå och släpper taget när hon står upp så hon ramlar och slår sig. Favoritordet är "titta" som hon säger hela dagarna. Hon älskar att leka tittut då hon tar en handduk över huvudet och gömmer sig.

Vår fina lilla flicka


Lapat sol

Det känns som att Elsa är lite bättre idag, men hon har fortfarande lite feber och ögonen är variga. Känns som det går åt rätt håll nu iaf. Vi har varit ute i ett par omgångar trots febern. När jag såg att termometern visade 15 grader i skuggan kunde vi inte hålla oss inne längre. Vi gick en liten runda med vagnen och sedan hälsade vi på Weronica en liten stund med. Tyvärr verkar det som att Nova ska få skiten nu istället. Hon hade feber ikväll. Hoppas hon slipper få ögoninflammation med. Får se hur hon mår imorgon. Nu när deg är sånt här underbart väder vill man ju bara vara ute.

Beställde nya kavatskor till Nova förra veckan som kom idag:)


Sol

Idag verkar ju vädret vara kanon. Dessvärre har Elsa fått feber, så det blir till att hålla oss inne. Elsa har varit vaken ett antal gånger inatt och Nova har även hon vaknat några gånger, då det har inte blivit mkt sömn. Och inte fick jag ngn sovmorgon av Krille heller när han var hemma så nu har jag gått upp först 30 dagar i rad om inte mer. Inte konstigt att man är som man är. Tror iaf att min vikt har vänt för idag vägde jag 48,2. Var nere på 46,9 som lägst.

Har fått min semester beviljad i juli så nu blir det garanterat Norge. Måste snart börja skriva lista på alla saker som vi ska ha med oss.


Varit en runda på jobbet

Idag har jag och Nova varit en runda på jobbet. Jag har bett om att få semester hela juli, så nu hoppas jag att jag får det så vi kan dra till Norge i sommar. Imorgon hade vi egentligen 2 saker inbokade. Föräldrargrupp på BVC och föräldrarträff med jobbet, men tyvärr har båda 2 blivit avbokade. Hon på BVC hade råkat dubbelboka morgondagen så det blir på måndag istället. Och jobbet ska vi nog träffa nästa vecka istället. Får se om vi kan handla lite imorgon och sedan kanske vi kan ta årets första glass på glassiären med :P


Elsa BVC

Har precis varit på BVC med Elsa. De har kollat upp trumhinnan som sprack och det såg fint ut. Vägde och mätte henne idag med. 11,5 kg och 88 cm. Elsa fick en cykelhjälm idag på BVC, så nu är hon ute och cyklar för fullt.

Ska se om jag orkar börja städa vår altan lite om en stund. Nova har somnat i vår säng så jag vågar inte gå härifrån. Och inte kan man lyfta över henne heller för då vaknar hon. Börjar trots all snö få lite vårkänslor nu ;)


RSS 2.0