År 2010- Del 1

Behöver jag nämna att det här var det bästa året EVER?? Här kommer iaf en liten sammanfattning av vad som hänt:

Januari:

* Året började med att vår lilla Tilda som hade varit försvunnen i 2 dygn kom hem till oss igen. Redan den dagen kände jag på mig att det här året skulle bli ngt alldeles extra.
* Fick ett samtal från chefen på kirurgen och blev erbjuden en fast tjänst på jobbet, som jag tackade ja till (kanske dags att skaffa barn nu då?? hmmm).
* Åkte till Tina i Kiruna en vecka och vilade upp oss. Var på ishotellet och kollade.
* Beställde en sprillans ny bil.



I Kiruna

Februari:

*
Jobbade på som vanligt. Konstaterade att det var 123 dagar kvar till min semester började.
* Alla härtans dag kom och det var 6 år sedan jag träffade Krille för första gången <3
* 25 feb, plussade på stickan:)

Mars

* Fick äntligen hämta vår nya bil.
* Började må illa och kräktes hela dagarna. Blev sjukskriven i 3 veckor.
* 30 mars, vår 6-årsdag.

Tråkigt nog hade jag inte tagit en enda bild i feb eller mars.

April

* Fortsatte må illa och kräkas hela dagarna. Hade ingen ork till någonting.
* Började jobba i slutet av månaden och det gick bra. Fortsatte dock att kräkas en hel del.
* Karin och jag målade vår altan vit. Blev avslöjad att jag var gravid då jag plötsligt blev illamående och kräktes.



Karin som målar



26 april tyckte jag att det började synas en hel del

Maj:

*Vi var ofta ute och gick med hundarna i Ådalen bland alla vitsippor. Jag mådde mkt bättre nu.
* Krille och jag började övningsköra.
* Var på vårt första UL och fick säga hej till den lilla. Fick dock boka om en ny tid då jag bara var i v 15 (trodde själv att jag var i vecka 16)
* Berättade för släkt och vänner att jag var gravid.



På promenad i Ådalen



Bild tagen 23 maj. 4 månader avklarade ungefär. Tyckte att jag hade fått en ordentlig kula.

Juni:

* Vi var på vårt andra UL och allt såg bra ut även den här gången. BF 8 nov.
* Halva graviditeten var gången.
* Krille och jag fick semester efter midsommarhelgen och det blev en hel del grillande.
* Det var rekordvärme, så jag orkade inte göra annat än att ligga i skuggan hela dagarna.



V. 18+2



12 juni


Fortsättning följer...




The day

Då kom den dagen som man inte ville skulle komma. Krille har börjat jobba igen efter att ha varit hemma i 11 hela veckor. Nu dröjer det ända tills sommaren innan han är långledig igen. Han skulle försöka få semester tidigt i år. Sedan till hösten får han vara hemma med Elsa några månader. Snacka om att det känns tomt nu. Tur att jag har Elsa och hundarna. Imorgon ska jag försöka få ihop ett inlägg om det gångna året. Ska försöka hitta en bild till varje månad med. Kan bli kul. Hoppas Elsa är på bra humör bara så jag får tid att sitta vid datorn lite. Just nu ligger hon i min famn o spanar in lampan i taket. Förstår varför barn lär sig att säga lampa tidigt.

Skriver mer imorgon...

Kalmar

Idag har jag varit vi varit i Kalmar för första gången sedan Elsa föddes. Jag var ju där en tur 3 dagar innan hon föddes. Vi var smarta o tog med oss vagnen trodde vi. Det var bara det att hon tvärvägrade att ligga där i, så jag fick gå och bära henne hela tiden. Det var ju inte direkt så att man njöt av utflykten. Hade nästan hellre stannat hemma, men iofs så hade det inte blivit några prylar då. Köpte nya glas, ett kakfat (3 st på höjden), värmeljus i mängder, en billig matta till Elsas rum som hundarna kan ha att kissa på nu i vinter, en matstol till Elsa som man kan ha med sig när man reser, gryta och lite annat smått o gott.
Fick konstigt nog ont i halsen i samma sekund som vi klev in på IKEA och det vill inte släppa.
Imorgon är det sista dagen som Krille är hemma innan han åker ut o jobba. Han måste ringa till prästen då och boka dopet annars blir det inget dop för hennes del. Vi måste snart skicka in namnen till skatteverket med. Ska bara komma på vad hon ska heta först :P


Annandagen

Det var riktigt trevligt att träffa alla idag. Synd bara att det inte blir så ofta längre. Det blir alltid lite sjukhussnack, så jag tycker synd om Anna o Sofia som jobbar med annat o inte alls intresserar sig för vårt snack. Elsa fick haklappar från Honey som var köpte i Rumänien och av Sofia fick hon en jättesöt klänning med Barbapapa på. Så söt hon kommer bli.
Beställde lite filmer från Ginza tidigare i veckan, som jag hoppas på ska komma imorgon. Har sett alla filmerna tidigare, men var sugen på att se de igen: Änglagård (båda filmerna) och Purpurfärgen.
Krille börjar ju jobba på torsdag så nu blir vi själva. Får se hur det går. Känns konstigt när han har varit hemma hos oss i 11 veckor. Han hann ju bara vara hemma i 2 dgr innan Elsa tittade ut.

Har inga planer alls för nyår. Vad ska ni hitta på?

Förkylt

Tycker den här förkylningen aldrig går över. Hela familjen är mer eller mindre förkylda.
Har precis strykit upp en jäkla massa kläder. Körde 3 maskiner igår. Elsa fick väldigt mycket kläder i julklapp. Idag ska vi få lite besök sen av Sofia, Honey, Lisa och Anna. Ska bl kul att träffas. Blir inte så ofta då Sofia bor i Sthlm och Honey pluggar i Rumänien. Synd att inte Marja o Sofie kunde komma idag med, men det är svårt att träffas alla samtidigt. Alltid är det ngn som inte kan. Det är kul iaf att vi fortfarande håller kontakten med varandra även att det är många år sedan vi gick i gymnasiet nu. Vågar inte ens tänka hur många.... Det känns som 5 typ, men det är väl närmare 10.
Igår var jag o Weronica ute och gick i 45 min. Det var riktigt jobbigt att gå i snön och dessutom var det kallt som tusan när man fick vinden mot sig.

Mitt nya intresse numera är att lägga ut auktioner på tradera åt mamma. Har sålt en hel del faktiskt. Kolla gärna in mina (mammas) auktioner. Hennes alias är Pecahem. Har bara några auktioner ute nu, men förra veckan hade jag 45 st ute. Lite väl många att ha ute samtidigt.

GOD JUL

Elsas första julafton idag då:)

GOD JUL TILL ER ALLA ÖNSKAR FAM. JOHANSSON/HÅKANSSON



Vi ska inte vara hos Alex förrän kl 18 ikväll så vi tar det bara lugnt än så länge.

Så kan det gå

Så kan det gå när man glömmer att stänga diskmaskinen:



Men Tilda blev glad...

Old memories

Hittade några kort från när Krille och jag precis hade träffats typ. Har jag verkligen varit så smal?





 Hmm ser ni vem den dåren på stolpen är?


Dopplaner

Vilket väder det är idag. Jag kände inte ens för att ta på mig kläder, så morgonrocken åkte på och den går jag fortfarande i. Krille är ute och skottar. Han ska köra bort till Jämjöhallen sen för att köpa det sista inför imorgon. Vi ska ju ha med oss bröd så man vill ju gärna ha ett som är så färskt som möjligt.
Försökte få tag på prästen idag angående dop, men den prästen som hade hand om Kristianopels kyrka var ledig nu i julhelgen. Ska försöka få dopet den 12:e eller 13:e feb. Helst den 12:e om han går med på att ha det på en lördag. Har vi det på söndagen blir det i samband med en gudstjänst och då tar det mkt längre tid. Vi blir ju en hel del barn i kyrkan och de vill nog inte sitta stilla så länge. Nästa problem blir att hitta några snygga kläder som passar. Kan man gå ner ett par kilo innan dess tro??


Viktuppgång

Idag vägde lilla damen 4125g och har därmed gått upp 200 g sedan förra veckan. Känner mig lättad. Behöver inte börja med ersättning. Iaf inte nu. Nästa vägning blir inte förrän om 3 veckor då hon ska få sin 3-månaders vaccination. Mätte runt huvudet idag för andra gången och nu låg huvudomfånget på 35½ cm.

Satte upp hyllan idag och nu är det bara A:et som vi väntar på:



Egna julkort har hon fått:



Elsas stora haj som hon fick av Marja:



Tösabiten i egen hög person i skrivande stund:



Söta Tilda som sover i sin korg:



Och så en naturbild tagen med Krilles kamera:



Om en liten stund kommer Erica och Bengt hit. Ska gå o plocka i ordning lite i köket.

Återkommer....

Svinkallt

Ja, nu är det svinkallt ute. -20°c visar termometern på nu. Krille har precis varit ute o röjt i garaget så vi fick in bilen för låset på bilen strejkade innan. Förra året var det så här kallt ute när Tilda försvann.
Hittade en svart tavellist på Rusta som jag ska sätta upp i Elsas rum sen. Har ju köpt alla bokstäver utom A (som fortfarande är slut) som jag ska sätta på den listen sen.
Är äntligen klar med julklapparna nu. Har inte köpt en enda till Krille i år, men Elsa får desto fler :) Har bara 3 st till att slå in sedan är jag klar med inslagningarna med. Någon som vet ngn bra sida med barnkläder på nätet? Har kollat på Hm, Lindex o Kappahl, men hittade inget speciellt. Alltid kul att köpa kläder ju

Hej svejs

Dålig uppdatering

Har blivit dålig på att uppdatera här. Har en liten bloggsvacka nu, men jag hoppas på att jag ska bli bättre. Oscar har varit här i några dagar så han och Krille har suttit nästan dygnet runt vid datorerna. Idag ska vi åka o handla igen. Får passa på en sista gång innan jul. Tänkte jag skulle in en runda till Rusta med. Kallt som bara den är det ute idag. Tror det är runt -10 °C. Blir till att klä Elsa varmt. Hon är dessutom lite förkyld.
Sätter in ett par kort på mig o Elsa som Krille har tagit idag. Sista kortet lägger jag in bara för att jag tyckte att vi hade ungefär samma min :)




Elsa 2 månader idag <3

Då var den andra månaden också avklarad och vi går nu in i månad tre :)

Vi har i stort sett inte gjort ngt alls om dagarna. Krille har inhandlat en systemkamera så han tar kort på i stort sett allt som rör sig. Kan ju inte säga att bilderna är de bästa, men han lär väl sig så småningom. Var förresten en runda på jobbet igår och det var kul att träffa alla arbetskamrater igen. Jäkla vilket väder det var sen när jag skulle köra hem. Inte alls kul att köra över Ramdalaslätterna.
Idag var det meningen att vi skulle åkt till Kalmar en runda, men snön har ju öst ner hela dagen så vi valde att stanna hemma. Jag siktar in mig på Maxi imorgon istället och sedan på kvällen ska vi på kalas hos Manda.






Besök igen

Idag har Marja o Mattias varit här på besök. Elsa fick en fin jättehaj av dem och jag ett häftigt örngott. Trevligt med lite besök. Krille fick hem en ny film idag, Robin Hood. Jag o Elsa somnade i sängen medan Krille kollade på den. Så intreeserade var vi. Sedan kom mamma på besök så jag har hjälpt henne att lägga ut massa garner på Tradera. Hoppas att det är ngn som är intresserad.

Lägger ut en bild på Marja o Mattias, de blivande gudföräldrarna:



På torsdag ska jag till jobbet på lite julfika. Det ska bjudas på smörgåstårta så då ska jag testa att äta en bit (har inte ätit mjölk på 3.5 vecka nu). Får hålla tummarna på att Elsa inte reagerar för då vet man ju definitivt att det är mjölken hon reagerar på.

Besök

Vi har haft trevligt besök från skåne i helgen därav den dåliga uppdateringen. Vi har spelat mkt wii, ätit gott och bara tagit det lugnt. Krille slog till stort igår och grillade ute. det är man ju verkligen inte bortskämd med under vinterhalvåret. Blir bara ett kort inlägg nu för vi ska alldeles snart väga Elsa igen.

Återkommer snart igen:)

Min sötlök

Älskar den här bilden.



Hon har ett bra morgonhumör iaf.


Önskelista?



Kanske vore ngt att önska sig, haha..

Idag gick det bättre på BVC. Behöver inte börja med ersättning just nu iaf. Ska dit på måndag igen och se så hon fortsätter gå upp i vikt.

Fredag

Snart blir det vägning igen. Hoppas, hoppas på att hon har gått upp lite nu. Efter vägningen blir det en runda till morfar i Fågelmara. Kalaset hos Manda imorgon har blivit inställt pga maginfluensa. Vill verkligen inte ha det, men det verkar som det härjar på flera håll så man kommer väl inte undan.

Tog lite kort idag på morgonen då en glad Elsa satt i babysittern o lekte med Nalle Puh, Tiger och Ior :)




Fint väder

Vilket fint väder det är idag. -5°C, sol och helt vindstilla. Vi har precis varit ute och gått en runda med barnvagnen och hundarna. Riktigt skönt var det. Är glad att jag tog på mig termobyxor innan för annars hade det varit kallt.

Började med Minifom i måndags och nu verkar det som den har hjälpt. Igår var Elsa som en helt annan person och det var inget skrik alls när vi gick och la oss kl 00.00 igår. Hon har även varit mycket gladare och piggare. Nu när hon inte skriker följer hon saker med blicken. Kul att se sådan skillnad. Jag inbillar mig iaf att det är för att vi har använt Minifom innan varje amning. Vägde henne i tisdags förresten och hon hade bara gått upp 75 g på 6 dagar så det blir omvägning imorgon. Sedan jag gick över till mjölkfri kost har jag varit dålig på att äta. Har tryckt i mig massa mat nu, så jag hoppas på att mjölken ska innehålla lite mer näring nu. Det återstår att se imorgon annars ska jag börja ge ersättning.

Ikväll blir det en runda till Ronneby.



Äntligen klippt

Idag har jag äntligen blivit klippt och fått håret slingat. Elsa sov hela tiden när jag var hos frisören som tur väl var. Fick klippa över 1 dm för håret var så slitet, så det känns lite konstigt med så kort hår nu. Fick ju gå upp extra tidigt idag så jag och Elsa råkade somna en stund här hemma. Det var längesen jag sov på dagen. Krille var förstås framme med kameran:





En bild på håret

Och så Elsabilder från idag:






Shopping

Idag drog vi till stan vid 15-tiden efter att Elsa hade ätit. Är väldigt nöjd med mina inköp. Har nästan fixat alla julklappar och födelsedagspresenten till Manda är inhandlad. Jag hittade ett par väldigt söta jeans som Elsa ska få i julklapp. Krille hittade lite andra kläder till henne. På Åhlens köpte jag Barbapapamössan som jag har sneglat på innan. Förra gången jag tittade på den var den stor som ett hus. Idag passade den bättre. Sedan blev det ju inte sämre att de reade ut alla Barbapapasakerna:)
Ska försöka hinna till Ronneby ngn dag den här veckan och lämna julklappar till Krilles farsa och Eva. Eva fyller ju 60 år på julafton, så jag hittade present även till henne idag. På lördag drar de till Kanarieöarna och stannar där över jul. Hade varit skönt att åka utomlands, men jag vill vänta tills Elsa är lite större annars får ju inte hon ut ngt av resan. Funderar på om man ska börja spara till en resa till Disneyland i Florida, som man kan åka med henne när hon är runt 5 år. Det räcker ju att lägga undan några hundralappar varje månad så har man till resan om 5 år :P



Den nya mössan



Byxorna som jag hittade



O kläderna som Krille valde


Har fått så ont i ryggen idag. Vi spelade ju wii igår så det måste vara därifrån jag har fått ont i ryggen. Hoppas att det går på ett par dagar, för som det är nu klarar jag knappt av att bära Elsa och jag klarar ej av att böja mig ner.

Fullt hus

Idag har det varit fullt hus här. Krilles bror med familj har varit här och hans syrra med pojkvän är här nu. De håller på att spela wii för fullt uppe nu.
Imorgon ska jag in till stan en runda. Ska se om jag hittar ngn födelsedagspresent till Manda och sedan ska jag se om jag kan få tag i några julklappar. Har faktiskt inte köpt en enda än, men jag har ju inte så många att köpa till som tur väl är. Veckan som kommer är nästintill fullbokad. På måndag åker Tina hem, på tisdag är det vägning på BVC, ons klippning och slingning och på tors kommer Maria från jobbet hit. Ska bli kul. Tror inte vi har ngt planerat på fredagen, men sen på lördagen är det kalas hos Manda.

Skulle gärna gått o lagt mig nu, men Elsa verkar inte vara riktigt på humör ikväll så hon somnar väl runt kl 2 som vanligt.





Krille lånade ericas systemkamera här idag och tog lite bilder. Dock var han inte så bra på att ta kort så de flesta blev suddiga.

Haft besök

Idag har vi haft besök av Anna och Lisa. Elsa fick återigen så fina kläder. Tack så mycket!!
Kvällen kommer nog bli lugn. Har inget planerat iaf. Idol är ju så det blir väl att vi kollar på det.
Har precis smörjt in Elsas panna med salicylvaselin så jag hoppas att jag ska kunna plocka bort lite skorv om några timmar. Har även köpt hem Minifom från Apoteket idag så tänkte testa om det hjälper. Igår var det nämligen en massa skrik igen, så det kan vara värt att testa Minifom iaf om det skulle hjälpa.

Vad snö det har kommit ute igen. På vår gata har de inte ens plogat än så ngn promenad ute med barnvagnen kan man glömma. Försökte gå en promenad med hundarna igår, men de gick 100 m sedan tvärvägrade de att gå mer. De blåste ju som bara den igår så jag kan förstå dem.





Idag har vi kläderna från Sofie och Linus:) Passar ju perfekt nu. Det är inte mkt kläder som vi har behövt att köpa själva än så länge. Det är bra att ha stor släkt och många snälla vänner:D

Första läkarbesöket

Idag har Elsa varit på sitt första läkarbesök sedan vi kom hem från BB. Allt såg bra ut. Innan läkarbesöket träffade vi en sköterska som vägde och mätte henne. Vår ord sköterska var på semester så vi hade en annan. Snacka om skillnad. Den här var ju riktigt trevlig och tog sig tid. Ingen virrpanna som den andra som stressar hela tiden. Vikten var idag 3750 g och längden 53.5 cm. Första gången hon blev mätt sedan hon föddes. Inte konstigt att hon inte kan ha sina 50-kläder längre:) Idag konstaterades det även att det var skorv hon hade i pannan. Det är ju det jag har sagt hela tiden. Med andra ord behöver jag inte hålla på med kortison i pannan längre (har iofs inte smörjt med det på ett par dagar ändå).
Läkaren tyckte jag skulle fortsätta med mjölkfritt ett tag till ändå, så man får väl fortsätta svälta ett tag till:P

Elsa tackar "Lillan" för de fina kläderna som hon fick.

RSS 2.0