Effektiv dag

Idag har vi varit ute nästan hela dagen i kanonvädret. Det har verkligen känts som sommar idag. Vindarna har inte ens varit kalla. Det är inte bra att vara ledig från jobbet för jag får bara en massa dumma idéer, den ena dummare än den andra. Kom iaf på att vi skulle ta bort vår häck som vi har längs vägen och sätta tuja-häck istället så att det blir mindre insyn. Är tacksam för att Berndt har hjälpt oss att få bort häckplantorna idag, för de hade verkligen rötter som heter duga. Nu ska det bara inhandlas lite tuja-planor som ska planteras Detta har typ tagit hela dagen. Kände att jag var tvungen att klippa gräset idag med, när det äntligen var torrt i gräsmattan, så det har jag gjort ikväll. Har även tvingat mig att hinna med en snabbstädning här inne för det är inte klokt vad jord och gräs man drar in när man har varit ute och hållt på. Imorgon drar Krille, jag o syrran till Ullared. Mamma ska komma hit och passa Elsa. Hoppas på att det kommer gå bra, men det gör det säkert.


Häcken borta o några buskar mindre i blomlandet

Berndts vovve

Som vanligt.. Berndt jobbar på för fullt. Kan ni se vem som sitter i fönstret framför datorn?? Hans namn börjar på K och slutar på rille

Böcker är roligt...

Första halvtimmen varje dag brukar Elsa sitta inna på sitt rum och roa sig själv. När jag kollade till henne nyss satt hon och bläddrade i en bok min lilla sötis.


Hon brukar vara rätt så duktig på att stöka till med. När hon har tömt ut alla leksaker på golvet tycker hon att hon har lekt klart. Tycker det är bra att hon kan leka lite själv iaf.

Jag ska snart ta o sätta in mina linser och sedan ska jag ta på Elsa lite kläder. Idag ska vi gå på vuxen/barn grupp hade jag tänkt. Vi har inte varit där på 2 veckor eftersom jag jobbade förra veckan, så det ska bli kul tycker vi:) I eftermiddag är vi bjudna på mat hemma hos Krilles farsa och ikväll är det hockey, så dagen är fullbokad kan man säga.

4-dagarsledig

Äntligen ledig efter 4 dagar. Var så skönt att komma hem igår kl 22 och veta att man inte skulle upp tidigt idag. Krille hade lovat att ta Elsa idag på morgonen så jag skulle få sovmorgon. Dessvärre var hon vaken i närmare 1.5 h inatt, så då fick jag sitta uppe med henne. Jaja, skönt att jag fick ligga kvar i sängen idag på morgonen iaf.
Idag har vi planerat in ett besök i Ronneby hos Krilles farsa och sedan ska vi städa lite. Om en vecka åker vi till Ullared. Ska passa på att handla födelsedagspresenter till Elsa och 3 syskonbarn som fyller år snart. Sedan blir det väl lite julklappar till Elsa med. Tänkte att jag skulle köpa ett kök till henne.  Får se vad man hittar.
Skriver mer sen ikväll.

2 jobbdagar återstår

Då har man jobbat 2 dagar den här veckan och nu återstår det bara 2 st till. Det har gått bra att jobba, men jisses vilket dåligt minne man har märker jag, hehe.. Man får lära sig på nytt igen.
Elsa var lite ledsen när jag gick hemifrån idag på morgonen, men det hade gått bra sen.
Weronica, Elsa och jag har varit ute och sprungit 4.63 km ikväll. Det är rätt jobbigt att springa med barnvagn, men jag antar att det ger mer.
Elsa har börjat säga tack nu när man ger henne saker. Så gulligt. Ordet mamma har hon tjatat sönder, men nu när Krille är hemma har hon börjat säga pappa igen, annars har jag inte hört henne säga det på länge. Hon släktas väl på mig o kommer att bli lika pratig som mig sen, stackarn... Jag kan konsten att prata så folk får skoskav i öronen.

Skriver mer på fredag då jag är ledig!!

Allergin is back again

Hade nästan glömt hur jävligt jag hade det i våras med allergin. Nu ikväll har jag blivit påmind igen. Näsan är igentäppt, ögonen röda o svullna. Det positiva är att jag fortfarande kan andas iaf.
Idag har jag först varit och kollat på fotboll i Nättraby när systersonen Herman spelade fotbollscup. Dessvärre gick det inte så bra för hans lag. Sedan har vi varit och kollat på hockey. Snälla Marja och Mattias har passat Elsa åt oss. Det hade gått jättebra. Känns skönt att man kan lämna Elsa utan att hon blir ledsen. Vi vann iaf hockeyn med 5-2, jippi!!
Elsa somnade redan vid halv 9 ikväll och jag funderar på att gå o göra henne sällskap snart. Jag börjar ju förresten att jobba imorgon om det nu har undgått någon. Inget jag ser fram emot, men det får gå helt enkelt. Vill ju att Krille och Elsa ska få lite tid ihop med. Jag går hem till julafton igen, så jag kan snart börja räkna ner.

Hoppas ni alla får en bra vecka!

Vin :)

Idag har vi tagit det lugnt mest hela dagen. Både Elsa o Krille har varit gnälliga tycker jag. Krille har ju varit vaken sedan 23 igår kväll eftersom han har jobbat natt. Jag blev så sugen knäckebröd ikväll och jag kände verkligen inte för att dricka vatten eller mjölk till, så det belv ett glas vin:P Har inte druckit vin sen feb -10. Imorgon måste vi åka o handla lite sedan ska vi nog bara ta det lugnt.



En bild på mig o Elsa idag. Jag måste klippa mig, jag vet..
Idag kopplade vi in vårt wii-spel igen efter att ha haft det urkopplat sen i maj. Jag använder ju den som våg och idag visade den 4.9 kg plus på 4 mån :P Shit, inte konstigt att jag har blivit tjock alltså. Hur blir man av med de kilona igen? Ja, man ska nog inte dricka vin iaf.

Hoppas ni har en skön fredagskväll!!

Leklandet

Idag har vi varit på leklandet igen. Den här gången tillsammans med Marlene och Elsas kompis Oscar. De lekte bland bollarna och kröp ikapp där inne. Bilarna var också populära (iaf för oss mammor, men jag tror nog allt att de njöt av åkturen med). Jag är grymt trött redan och ändå råkade jag somna en halvtimme vid 17 när Elsa somnade med. Imorgon kommer äntligen Krille hem efter 14 dagar på sjön. Nu blir han hemma i över 3 mån. Känns konstigt. Vi som inte är vana att vara hemma så mkt ihop kommer väl gå varandra på nerverna sen, hehe..

Jag väntar ett litet tag till med att lösenordsskydda bloggen, men jag lovar att ge ut lösenord till de som har hört av sig sen.

Här är en bild på sötnosarna idag:


Vad är viktigt?

Jag prioriterar inte städning som ngt högt här hemma när jag och Elsa är ensamma hemma. Många går nog och plockar efter sina barn, när de har gått och lagt sig. Jag sätter mig hellre en stund framför datorn för att koppla av lite och få lite egentid. När Elsa sover om dagarna passar jag på att göra det allra nödvändigaste. Hon sover ju bara mellan en halvtimme upp till 1 h två gånger dagligen, så man hinner inte göra så mkt. Ibland är jag så trött, så jag passar på att lägga mig en stund samtidigt jag med. För att få den viktiga egentiden om kvällarna lägger jag mig oftast för sent.  Elsa vaknar varje natt för att äta välling och sedan börjar dagen tidigare än tidigt för min del. Om dagarna hittar vi på så mkt som möjligt för att få ut så mkt som möjligt av tiden. I måndags var vi tex på Aspö, igår och idag har vi varit på vuxen/barn grupp och träffat andra barn. Elsa stormtrivs och jag blir glad över att se henne lycklig. Det jag vill ha ut är egentligen att passa på att leva och njuta av dagen. Du vet aldrig hur morgondagen ser ut. Livet är för kort för att bara slösas bort. Städning och liknande kan du alltid göra någon annan gång. Det finns alltid kvar, men tiden som är nu är förflutet redan imorgon.

Var har det här året tagit vägen? På måndag börjar jag jobba och min underbara heltid tillsammans med Elsa är förbrukad... Hur ska jag klara mig utan henne??

Fotbollscup

Idag har jag och Elsa varit i Bergkvara och tittat när Manda och Jannie har spelat fotbollscup. Vädret har varit kanon, så vi behövde inte ens ha jacka på oss. Elsa var trött efter att bara ha sovit lite i bilen, så hon somnade redan vid 19.30 ikväll. Inte varje dag det händer kan jag säga. Får hoppas att hon inte vaknar vid 4 inatt och vill stiga upp nu bara.
Imorgon ska vi en runda till Aspö. Jag och en gammal arbetskamrat från 58:an ska hälsa på en annan gammal arbetskamrat från 58:an. Hon fick barn ungefär 2 mån efter mig, så det är bra att Elsa har ngn hon kan "leka" med ;)
Dagarna tickar på ganska fort nu ändå och Krille har inte många dagar kvar att jobba i år. Han kommer ju hem på fredag och då ska han vara hemma ända till 30 dec. Förstår att han tycker det ska bli skönt, men han kan nog glömma sovmorgnar och att sitta framför datorn hela dagarna. Han lär ha fullt upp med att hålla koll på Elsa. Hon kryper, klättrar och är överallt. O allting ska ju stoppas i munnen med. Det blir kanske semester för mig att jobba. Vem vet, hehe.. Nä, jag får ju gå hem på julafton igen, så då får jag vara hemma o mysa med mina lilla sötlök ett par- tre månader till. Sedan återstår det bara 3-4 mån innan jag ska ha semester, så jag ska nog inte börja jobba på riktigt förrän nästa höst känns det som = Me like :)

Ha en bra kväll!!

Overallen här

Idag kom redan overallen. Elsa såg ut som en Michelingubbe i den, men jag hade nog inte kunnat ta en stl mindre. Tog ändå bara stl 74. Hon växer väl i den.

Den här fick jag idag. Snällt va? Fick den av en gammal vän kan man väl säga...


Overallen är äntligen beställd

Har tänkt i flera dagar att jag måste beställa en overall till Elsa snart. Höll på att beställa en häromdagen, men så kom ngt i vägen o så blev det aldrig av. Idag såg jag på fb att man fick 100 kr rabatt när man beställde från babyshop, när man köpte för över 500:-, så jag gick in och beställde en rosa Hummeloverall. Hoppas den passar nu bara. Tror den är både varm, vind- och regntät.
Ikväll har jag och syrran (tillsammans med Elsa och Lisen förstås) varit ute och gått/spungit 6.1 km. Känns skönt nu efteråt. Det är väl själva f*n om den här stora magen aldrig ska försvinna. Men man får väl aldrig tillbaka sin gamla kropp igen när man har fött barn antar jag... Sedan jag slutade amma har jag lagt på mig några kilo. Höll på att dö när vågen visade 55 kg häromdagen.O jag som var nere på nästan 50 kg strax innan sommaren. De 5 kilona har satt sig fint runt magen. Men man får se det positivt. Det är extra lätt att bära Elsa. Magen bildar liksom en hylla, som man kan sätta henne på:P

Ni som känner mig väl vet ju att jag aldrig i hela världen skulle få för mig att sticka, brodera eller ngt liknande. Tror det eller ej, men jag har faktiskt börjat sticka en halsduk till Elsa. Kan ta ett kort på den nu vet ja.

Bildbevis: Ca 1 meter lång än så länge



Lekdag

Idag vaknade Elsa redan vid halv 7, så ngn direkt sovmorgon blev det inte. Vi började dagen med att gå på vuxen/barn grupp. Vi var med och sjöng och sedan lekte vi en stund innan vi drog vidare till leklandet. Där träffade vi Karin, Jimmy, Noah och Tim. Elsa är nog lite i minsta laget för att få ut ngt av det, men jag tror hon gillar att komma hemifrån lite iaf. Kul att se lite andra barn med, för här hemma får hon bara se sin tråkiga morsa hela tiden.

Om ev vecka har jag tänkt att lösenordsskydda min blogg så vill ni ha användarnamn och lösenord får ni maila till min mail [email protected]
Vill inte tappa mina trogna läsare, så bara maila. Ska ha det så på prov ett tag iaf.

Adios

Funderingar

Ibland har jag funderingar på att sluta blogga eller iaf lösenordsskydda bloggen. Jag vet ju inte vilka mina läsare är eller om mina bilder används till ngt jag inte vill. Tänker på de bilderna som jag har på Elsa.
Får fundera lite till. Just nu känner jag för att ligga lågt ett tag. Man kan ju blogga utan att lägga ut bilder, men det blir ju inte så roligt. Tycker det är roligt att ha bloggen, så man kan gå tillbaka och läsa vad som har hänt ju. Men lösenordsskydda vore ju ett alternativ. Jaja, får som sagt tänka på det ett tag. Lämnar ju gärna ut lösenordet till de jag känner.

Nytt avslöjande..

Jag har aldrig snattat eller tagit ngt utan lov...

17 dagar innan allvaret

Har nog inte riktigt förstått än vad jag har gett mig in på. Hur ska jag klara av att börja jobba snart och knappt få se min lilla Elsa knappt överhuvud taget? Oftast jobbar man ju kväll-dag och då får jag inte se henne på över 1 dygn. Det känns.... Jag vill vara hemma i all evighet och bara ha det bra. Varför måste man jobba.. Jag kanske skulle bli egen företagare istället, så jag kunde jobba hemifrån eller nåt. Har lite ont om idéer bara om vad jag skulle öpnna för företag.

Min prinsessa med min mössa på huvudet:




Det går snart till hon fyller 1 år.  <3<3<3<3<3<3<3

Nyhet, carro avslöjar....

Ska se om jag kan avslöja en sak varje dag, mer eller mindre intressant...

Dagens:

Mitt hår är väldigt lockigt om jag inte skulle platta det.. Vill inte visa mig bland folk om jag inte har plattat håret.

Nu blev det nästan 2 avslöjningar, hehe

RSS 2.0