Ledig dag

Idag har jag varit lite duktig och rensat alla blomlanden så nu ser det fint ut igen. Det är min enda lediga dag idag, så det gäller att passa på när man är ledig. Vädret är ju kanon ute. Det är molnigt och lagom varmt. Perfekt väder för att vara ute och hålla på. Krille ska på teori som vanligt ikväll och jag ska köra och hämta hans morsa i Kallinge, som kommer med flyget kl 17.
Tänk att det redan är aug på sön. Vart tar tiden vägen? Det går snart till skolorna börjar igen. Har 3 syskonbarn som börjar 1:an. De tycker nog det ska bli spännande att få börja skolan. Vänta bara några år, så tycker ni kanske annorlunda, hehe.

Nähe, om man skulle ta och göra lite nytta här inne med.

25 veckor

Då återstår det "bara" 15 veckor :)
Har jobbat hela helgen och igår när jag kom hem hade vi kalas för Oscar som fyllde 17 år. Ska snart iväg och jobba igen. Gick o la mig redan kl 22 igår och idag vaknade jag kl 5 och var helt klarvaken. Somnade ändå om till slut. Vädret verkar ju vara lite bättre idag. Tycker ändå att det har varit skönt med lite regn. Det har ju varit sol på alla mina semesterdagar, så jag har nästan längtat efter lite regn. Har verkligen inte gjort någonting i sommar eller varit någonstans. Planerar däremot att bila upp till norra Sverige nästa år om Krille har sitt körkort då. Får hoppas på det iaf.

Baj baj

Nästan 2 månaders skillnad

23 maj vs. 22 juli





Samma tröja, men bilderna tagna med 2 mån mellanrum. O jag som tyckte jag hade en jättekula i maj :P

Tvättdag

Tyckte det var en kanondag igår tills regnet kom. Det var molnigt och lagom varmt för att orka göra någonting utomhus. Rensade lite blomland, men fick avbryta då himlen helt plötsligt öppnade sig. Trodde jag skulle kunna fortsätta med blomlandet idag, men 10 min orkade jag hålla på med det sedan blev det för varmt. Klarar inte av att vara i värmen längre. Dessutom känner jag att händerna och fötterna har börjat svullna lite nu med. Vägde mig förresten idag. Fick mig en chock. Har gått upp 1.6 kg på 9 dagar!! Hur i helsike kan man göra det?? I början av året hade jag ett BMI som låg under 20. Idag ligger jag på 23... Det blir hårdträning sen till vintern och våren. Någon som känner för att motionera lite med mig då? Får tvinga med mig W och Agnes annars.

Håller på att tvätta idag. Man får passa på nu när det är fint väder. Vår torktumlare står just nu ute i garaget och vi kommer inte koppla in den förrän varvattenberedaren har kommit. 
Är bara ledig imorgon med sedan jobbar jag 6 av 7 dagar. Kommer att avsluta nästa vecka med mat på Fox samtidigt som man får träffa KHK :) Ska bli nice.

Jobbet kallar

Då var sommaren 2010 slut för min del och första arbetsdagen väntar... Börjar lite lätt med att jobba 2 dagar sedan är jag ledig 3:) Ska försöka fixa i ordning här inne ngn dag när det är sämre väder ute. Krille är inne i stan nu och övningskör för 2:a gången. Hoppas det går bra, men det tror jag nog.

Ska ta med mig lite papper till jobbet idag som chefen ska fylla i och sedan ska de skickas till Försökringskassan. Har jag tur blir jag långledig om 8 veckor, så nu måste jag försöka stå ut det sista. Tänk lite på mig ikväll när jag jobbar i värmen.

Sköna dagar...

Vi har varit hos Jennie 2 kvällar i rad och fiskat. Första kvällen metade jag bara och igår kastade jag bara. Fick iaf ett par gäddor:) Gillar att fiska och tydligen gör Krille det med för nu var han sugen på att köpa en båt som vi kunde ha i havet o fiska med. Men det blir inget av det nu iaf. För ett par dagar sedan gick varmvattenberedaren sönder här så vi har inte kunnat duscha här inne. Har fått låna en beredare nu under sommaren för ingen hade tid att hjälpa oss just nu, så nu är det snabba duschningar som gäller. Låneberedaren är bara på 30 l nämligen.
Ikväll har vi varit på Sött & Salt och fikat med W o Alex. Efteråt körde vi en runda till pappa och då bestämdes det att det blir fest där imorgon :) Ska bli gott med lite god mat igen och trevligt sällskap. Det ser vi fram emot.

Grillat igen

De sista semesterdagarna rullar på. Har inte så stor ångest över att börja jobba på måndag igen. Vet ju att jag snart ska vara hemma igen, så de här sista veckorna ska nog gå bra får jag hoppas. Har haft ont i ryggen nu under semestern, men det är bara att försöka stå ut.
Har haft mamma o W här hmma ikväll. Vi har ätit grillat o sen bakade Krille en god kladdkaka som vi åt till efterrätt. Så härligt med lite svalare väder ikväll. Tidigare idag var vi o badade hos Agnes som vanligt. Låg nog i poolen 2 h idag. Igår var det 31 grader i. Idag tror jag det var 28 men det var skönt iaf. Händer inte så mkt annars. Tänkte bara skriva några rader med tanke på att det var några dagar sedan jag skrev här sist.

Hot, hot, hot

Fy fan vilken värme det har varit idag. Körde till o med till Maxi för jag tänkte köpa en pool, men de hade inga kvar. Har inte orkat göra något annat idag.. Vi har precis ätit lite. Satt ute i skuggan och åt. Hur skönt som helst. Om en timme ska vi bort till W för att kolla på fotboll.


Dagens rätt:




Grillad kyckling, nypotatis, grillad majs, sallad och örtsås med bacon

Nya skor

Har äntligen inhandlat ett par nya skor som jag tycker om:



Visst är de snygga? :P

Efter att ha suttit uppe ett tag inatt somnade jag till slut om och jag gick inte upp förrän närmare halv 12. Hoppas, hoppas på att få sova bättre inatt. Funderade ett tag på att sova i gästrummet här nere för det blir inte lika varmt som på övervåningen, men jag ger övervåningen en chans till.
Imorgon är det tosia som gäller. Någon mer som ska dit?

Nattuggla

Vad gör man uppe nu egentligen. Hade redan gått o lagt mig o till o med somnat en stund tror jag. Vaknade av att jag var så jäkla täppt i näsan. Det är illa när inte ens nässpray hjälper. Blev iaf klarvaken så jag tyckte det var lika bra att gå upp. Hundarna har varit ute ett tag och käkat lite gräs nu med.
Var iaf på IKEA igår igen och nu fick vi tag i det vi skulle:) Jag o Jennie satt o letade efter campingställen på nätet igår. Från början var det meningen att vi skulle campa runt Varberg, sedan blev det Öland och nu lutar det åt Dalskärs camping. Snart hamnar vi väl hemma i trädgården. Blir närmare och närmare hemmet. Får se om vi drar någonstans sen när klockan har blivit lite mer. Det är ju Tosia nu i helgen med. Blir väl att man åker en liten runda dit iaf.

Hoppas att ni andra sover gott nu iaf.

22 veckor

Har idag varit på IKEA, men dessvärre fanns inte det vi skulle köpa. Får se om de får in det i veckan för isf blir det kanske en runda dit snart igen. Idag hade våra filmer kommit så vi har redan sett 4 avsnitt av Solsidan. Gillar serien redan :) Blir nog några avsnitt till ikväll sen. Har precis kommit hem från bryggdansen i Kristianopel. Jag slog till stort när jag fick lottnummer 1 i ållotteriet och vann högsta vinsten. Inte för att jag tycker om ål, men det är roligt att vinna :) Ålen kan man alltid ge bort till ngn...

Har gått 22 veckor nu  och magen har nog blivit lite större än sist tror jag nog. Det börjar iaf kännas i ryggen.







18 veckor kvar med andra ord. Det är inte ofta man längtar till vintern :P

Barnens gård

Igår spenderade vi större delen av dagen på Barnens Gård med Jannie, Herman, Manda, Karin, Noah och Tim. Jag och Krille hämtade Strågegårdsbarnen på Stubben tidigt på morgonen sedan styrde vi kosan mot BG. Där träffade vi Karin, Noah och Tim. Det var lek hela dagen och bad x 2. Andra gången de var i badade till och med jag. Vattnet höll 27 grader så det var helt ok. Jag hade fullt upp med att hålla koll Jannie, Herman och Manda. Hela tiden räknade jag 1,2, 3 st o sedan började jag om igen... Efter vi hade varit på BG åkte vi till Mc Donalds och åt och sedan blev det en tur till team Sportia då Jannie ville ha ett par pumashorts. På kvällen sedan var det kalas hos Erik. Åt jättego smörgåstårta och sedan åt vi glass med jordgubbar. Mums! Det där med att inte äta onyttiga saker har redan skitit sig. Idag har jag redan planerat att jag ska köpa en chokladkaka när jag ska bort till Jämjöhallen sen o handla pålägg.
Linda frågade os igår om vi vllle följa med till öland idag. Hade mer än gärna gjort det, men eftersom mamma står på marknad idag hade jag ingen att lämna hundarna till och dessutom tänkte jag inte vara i solen idag. Fick mer än tillräckligt igår. Kunde ni inte ha åkt imorgon istället.... Nu helt plötsligt visar det regn på mån o tis.. Jaja det kan väl få regna lite då. Bara det blir fint sen igen. Har ju bara 2 veckor kvar på min semester nu.
Lägger in lite bilder från gårdagen:





















Noah var inte still så många sekunder på en o samma plats så därför lyckades jag bara fånga en hand på honom när jag tog kort. han var däremot duktig på att ta på skorna på fel fot. Krille skulle testa hur det kändes och här är resultatet. Jag höll på att dö av skratt. Det såg väldigt roligt ut.

En liten snögubbe

Hade gått upp 4.6 kg sedan sist. Inte konstigt att man känner sig fet. Känner mig som en fet liten snögubbe typ. Nu får det vara slut på alla sötsaker som jag har vräkt i mig sista tiden.
I eftermiddag har vi varit i Ronneby hos Krilles farsa o Eva och hälsat på. Där slank det ner en o annan kaka tyvärr. Imorgon blir det en heldag på Barnens Gård med syskonbarnen. Får hoppas jag kan förbränna lite kalorier där. Det ska ju bli kanonväder imorgon så jag gissar på att det blir en hel del bad.

Om en vecka är det Tosia. Ser fram emot det då jag aldrig var på lövmarknaden i år. Hittar väl alltid ngt skräp att köpa. Men det är mysigt att bara gå o kolla. Bara man har fint väder det vill säga.
Beställde ett par filmer idag förresten. Den nya Wallanderfilmen och så första säsongen av Solsidan. Jag har ju inte sett Solsidan innan så jag måste se om den är så bra som alla säger. Gissar på att jag har filmerna i min brevlåda imorgon, så det får bli kvällsprojekt nu att ligga o kolla på filmer = Me like

Natti natti

RSS 2.0