En ledig dag mitt i veckan

Idag har jag varit ledig. Förmiddagen spenderades i lekparken nere i stan och sedan åt vi lite lunch när vi kom hem innan vi styrde kosan mot ikea. Kollade upp lite, som vi ev. ska köpa när vi kommer hem sen. Jag får så många nya idéer bara, så det är inte bra att gå där inne. När vi kom hem somnade Elsa en lång stund och när hon väl vaknade var hon inte pigg. Nu sover hon igen. Känns varm, men hon ville inte att vi skulle ta tempen så får avvakta lite.

Imorgon är det dags att jobba kvällen. Ska vara på ett helt nytt ställe imorgon, så får se hur det går med det. Man blir ju alltid lite extra trött av att vara på nya ställen tycker jag. Jaja, bara 7 arbetspass kvar nu iaf :)


Skön helg

Det var skönt med ledig helg. Precis vad jag behövde tror jag. I lördags styrde vi kosan till Daftöland i Strömstad. Elsa gillade det. Hon åkte lite karuseller, badade och lekte. Vi åt ute för första gången på 4 veckor, så piazzan smakade ljuvligt ;)

Nä Tina. Nova går inte än. Idag har hon dock gått 3 steg gånger flera.

Ikväll har jag jobbat, så nu återstår det bara 8 arbetspass kvar. När vi kommer hem är det hallen som väntar på oss. Blir att måla väggarna, byta lister och köpa ny garderob. Imorgon är det jobb tidigt.


Slutspurten

Nu börjar det nästan närma sig slutet här i Norge. Imorgon har vi exakt 2 veckor kvar. Bara 10 arbetspass. Är ledig alla helger nu. Imorgon är det jobb på kvällen som gäller. Skulle egentligen jobbat på morgonen, men det var en som ville byta pass med mig. Ska bli skönt att få lite sovmorgon istället.
Idag efter jobbet när jag kom hem fick Elsa och Nova låna en gummibåt som de badade i. Oj vad skoj de hade. Märks att det var längesedan de fick bada och plaska. Här har vi enbart dusch ju.
Det är en del saker man saknar här som man har hemma. 2 saker som vi är utan är diskmaskin och micro, men vi har klarat oss bra iaf. Hade inte velat vara utan dem hemma.


Så skönt när alla sover

Så himla skönt när alla sover och man kan ligga här i lugn och ro och kolla lite i mobilen. Idag är jag ledig efter 4 dagars jobb. Vi ska lämna in bilen idag och få en ny bakruta. 8000 kr ska det gå på, men försäkringen täcker iaf 65%.
Vi tänkte att vi skulle gå till en sjö som ligger en bit bort här idag och se om vi kan bada lite. Tänkte gått dit efter middagen igår, men jag var så trött i mina ben och barnen var inte på topphumör så vi tänkte att det var bättre att ta det idag. En fördel med Asker är att det sällan blåser och därför känns det nästan alltid varmt här. Till skillnad mot Jämjö.
Fick skattekortet igår och jag ska lägga hela 36% i skatt så det blir inte så mycket över ju. Kommer dock få tillbaka en hel del på deklarationen nästa år. Alla på jobbet pratar om den höga skatten här och en del lägger faktiskt 40% för att slippa få restskatt. Tror dock inte att de får jättemycket tillbaka. Jag får iaf göra ett avdrag på 10% och kanske slipper jag den norska trygdeskatten på 7,8% också så en del får jag nog tillbaka.


Nästan halvtid

Imorgon är det fredag igen och därmed har vi bara 3 veckor kvar här i Norge.

Weronica kom hit i tisdags och sedan har dagarna rullat på fort. Imorgon åker hon hem igen.
Idag har vi promenerat 5 km runt 3 sjöar och vid golfbanan så vi var lagom trötta när vi kom hem eftersom det är så backigt här. Har även gått en snabbis på stan idag och jag fyndade en del kläder till barnen då det var 70% rabatt på polarn och pyret.
Nu väntar 4 dagars jobb innan jag är ledig på tisdag. Jobbar 3 kvällar så det kommer nog inte bli något bloggande på ett tag.


Jobbhelgen över

Det gick bra att jobba helg. Jobbar helg den här veckan med och sedan har jag gjort mina helger. Idag har jag varit ledig så vi har varit ute och gått en del. Imorgon får vi besök av Weronica som kommer hit. Hon ska stanna hos oss till på fredag, så det ska bli jättekul med lite sällskap.

Imorgon är det bara 1 mån kvar till Nova fyller 1 år. Här i Norge leker hon mkt med Elsas servis som vi tog med oss och hemma älskar hon ju Elsas spis så jag tror att vi ska köpa en likadan spis som Elsa har till henne. Vill ni ha tips på vad ni kan ge henne när hon fyller år så vill hon ha:
Servis och tillbehör till köket
Likadant bord och stolar som Elsa har i sitt rum
En liten fåtölj från Ikea

Ja det är väl typ det jag kan komma på nu. Finns ju mkt köksgrejer annars som tex kaffebryggare, micro m.m.


Skype

Förresten, calline84 heter jag på Skype om ngn vill prata lite :)


Ändrade planer

Idag har man jobbat i ett par timmar och det gick bra. Har varit ute och gått ett par rundor med i värmen. Passade på att ta lite kort som jag har lagt ut på fb.
Imorgon har vi 4 veckor kvar här.
Tanken var att vi skulle hyra stuga i Ullared på hemvägen, men det finns inga lediga stugor i Ullared och det hotellet vi låg på sist i Gbg var också fullbokat så vi kommer att köra hem på natten istället. Jag slutar ju kl 15 och sedan blir det hem för att äta och städa och sedan kör vi raka vägen hem. Ullared ska vi ta i september i stället sa vi. Kan kanske passa på när krilles mamma kommer ner om hon kan passa barnen, så kan vi gå där i lugn och ro.

Har inget jag kan klaga på här direkt och jag ångrar inte att jag åkte. Ska ändå bli skönt när man kommer hem och jag saknar allihop ;)


Ännu en dag

Då har ännu en dag passerat. Jag jobbade dagen idag och inatt var det ett dödsfall till, så jag och en till fick göra i ordning den personen när vi kom. Det är totalt 8 boende på min avdelning och 3 st har dött sen jag började i måndags. Hoppas att det inte blir fler dödsfall nu. Imorgon är jag egentligen ledig, men lovade att gå in och jobba 2 h på eftermiddagen då personalen ska gå på begravning. Sedan jobbar jag inte förrän fredag kväll.

Har skypat med Weronica och pappa idag, så det var trevligt.

https://cdn2.cdnme.se/728540/6-3/pic_51ddb8d2e087c370e6cb4645.jpg" class="image">


Sedan sist

I söndags tog vi det rätt lugnt. Jag hade ont i halsen, men några promenader orkade jag med. Det är väl typ det vi gör här mest. Är ute och går och kollar på alla snygga hus. Man blir ju inte lite avis.
Igår skulle jag jobbat dagen egentligen, men det var en sjuk så jag fick jobba från 7.30-22.00. 2 duschar, en som var jättedålig, en stor såromläggning och ett dödsfall var lite av det som hände igår, så man var igång i ett. Satt kanske ner 10 min under 2 omgångar så jag hade så ont i benen igår kväll när jag kom hem. Räknade iaf ut att jag tjänade 4300 under hela dagen igår, så det var helt ok. Idag har jag en ledig dag så idag har vi varit i sandvika igen och nu kunde de äntligen ordna mitt skattekort. Tar dock ca 4 veckor innan jag får det. På hemvägen passade vi på att ta Ikea. Blev ett durkslag, en ugnsform och lite godis.

Barnen och jag har förresten varit borta på en runda på HM och KappAhl idag. Handlade lite till Nova och mig. Orkade knappt dra upp vagnen för alla backarna sedan när vi skulle gå hem.


1 vecka

Då var det 1 vecka sedan vi lämnade vårt kära hem i Sverige. Tycker det har gått fort ändå. Idag har jag ju varit ledig. Började dagen med att gå en runda med barnen medan Krille städade lite här hemma. När han var klar blev det att handla en sväng som vanligt. Idag hade de jättemycket varor som de hade 50% på pga kort datum så vi köpte på oss lite. När vi kom hem åt vi lunch och sedan åkte vi till en strand som låg 6 km härifrån. Vattnet var riktigt kallt så vi badade aldrig. Gick bara i med fötterna (Oslofjorden). Elsa lekte en del på lekplatsen och sedan åkte vi hem. När vi kom hem igen bestämde jag att vi skulle gå en runda i affärer så det blev det med. Hm var mkt större här än det lilla hemma och i Kalmar.
Elsa somnade tidigt ikväll och jag håller på att natta Nova nu. Tyvärr känner jag att jag håller på att bli förkyld så imorgon blir nog bara att ta det lugnt. Ska tydligen bli ännu varmare imorgon.


Ledig helg

Då var helgen äntligen här och jag har 2 lediga dagar med familjen. Idag efter jobbet var vi och handlade som vanligt. Blev chips, cola och choklad till vårt fredagsmys som vi redan har haft. Nu sitter vi och kollar på Skärgårdsdoktorn på SVT1 som vi faktiskt har på tv:n.

Det ser ut som det ska bli kanonväder i veckan så hoppas på det!


1 dag kvar

Då har man bara 1 dag kvar att jobba innan man har ledig helg. Idag har vi bara varit 2 på jobbet så det har varit slitsamt. Har haft att göra sedan jag kom dit. Hann inte ens äta någon mat. När jag kom hem gick vi en runda till en ny mataffär och kollade läget. Jag hittade en polarn och pyretbutik där de reade jättemkt. Var inne och kollade en runda, men Elsa var och slet i allt så jag tänkte gå ner där själv imorgon efter jobbet och kolla lite. Vi bor bara ca 5 min gångväg från centrum så det är kalas. Har ett stort köpcenter i närheten med så det blir att kolla in där någon dag med. Imorgon är det exakt 5 veckor kvar att jobba :)


Inget nytt

Idag är det inte så mkt som har hänt. Har jobbat och när jag kom hem var vi och handlade lite så vi kunde laga middag. 2 dagar kvar att jobba den här veckan nu.

Ligger redan i sängen nu. Nova var vaken mkt inatt så det blev inte så mkt sömn. Hoppas på en bättre natt nu. Har inte ens ngn bild att bjuda på idag.


Måste sova

Var i Sandvika idag för att skada mig ett skattekort, men helsenor hade inte skickat ett giltigt anställningsavtal så de kunde inte fixa något kort till mig. Fick åka hem igen och ringa och krångla. Nu har jag iaf fått de papperna jag ska ha på mail så måste bara se om jag kan skriva ut de någonstans. Har jobbat kväll idag och det gick bra. Körde inte ens vilse när jag skulle hem ;) Börjar jobba tidigt imorgon så jag måste verkligen försöka sova nu.


Snabbinlägg

Då har man jobbat första dagen. Körde ut till gullhella där jag skulle vara. När jag kom fram fick jag reda på att jag skulle vara på ett annat sjukhem istället för avdelningen hade flyttats. En från gullhella skulle köra före mig och visa mig vägen, men jag tappade ju bort henne redan vid första vänstersvängen. Fick köra hem till lägenheten och kolla upp kartan och sedan köra igen. Hittade till slut boendet iaf. Det har väl gått hyfsat att jobba, men vi har lite svårt att förstå varandra. Imorgon ska jag jobba kvällstur igen. Körde iaf helt vilse när jag skulle hem, men jag kom fram till slut. Imorgon ska vi till Sandvika och leta upp ett skattekontor.
Har tagit kort på lite fina villor idag när vi var ute och gick på förmiddagen.


RSS 2.0