Hemma igen

Hej!
Då va man hemma igen, eller kom hem igår kväll. Körde till Max och käkade lite, det är ju alltid gott. Klockan är typ 7.20 just och den stora frågan är VAD FAN GÖR MAN UPPE NU!?
Och det enkla svaret är... JÄVLA HUNDAR ATT DOM MÅSTE VÄCKA EN HELA TIDEN! jaja... plockade in lite disk i diskmaskinen och sedan satte jag mig här, bokade en biljett till sj.
Skulle egentligen köpt lite aktier i SJ med tanke på hur mycket jag kommer resa på dom borde dom stiga i värde nått ortroligt!

Idag verkar bli en fin dag iaf, nästan redan 10 grader ute och solen lyser, och dessutom känner jag av allergin på en gång så jag ska leta upp mina piller efter jag är klar här.
Lite senare, eller när carro gått upp och så... det vill säga mycket senare så ska vi ta oss till IKEA och köpa belysning till köket, misstänker att det inte blir bara belysning heller...

Ha en bra dag...tingeling...//Krille

Håll ut

Har jobbat o jobbat o jobbat på sistone. Nu har jag bara imorgon med kvar sen äntligen är jag ledig i 5 hela dagar. Kan knappt fatta det. Efter jobbet imorgon ska jga hämta Krille på tågstationen. Ska bli nice att få hem honom igen. Jag har en ny lista med saker som behöver göras:

* Städa altanen
* Skura rent och måla trädäcket.
*Åka till IKEA
*storstädning av bil invändigt och utvändigt
*fixa med silicon till diskbänken

Ja det e väl ungefär det vi ska hinna göra. tror ni att han vill komma hem?

Ingen bra början..

Nu jädra ska vi ut o springa tänkte weronica o ringde till mig. 2.5 km kan vi springa sa hon. Visst, det orkar jag aldrig sa jag men vi begav oss iväg iaf o tog oss runt även om vi gick med. Nu när jag e hemma o har suttit vid datorn en stund märker jag att jag har fått skitont i ryggen. Måste ha sträckt den på ngt vis. kan knappt vrida mig ju. Imorgon är min enda lediga dag. Behöver städa o tväta bilen. får se om det blir ngt iaf. Kanske e ryggen helt kass imorgon så jag inte kan röra mig alls. Återstår att se.

Snart kommer Krille hem igen!

Natti natti

Dagarna rullar på...

..och tur är väl det. Bara en vecka tills man är hemma igen... hoppas det blir fint väder bara. Här händer väl inte direkt så mycket ombord. Vi målar och slipar och sådant... det är så mycket raster så jobbet hinner aldrig bli tråkigt ,det är ju bra det. Det är väl en 2-2,5timme mellan varje rast/lunch/middag typ.

Idag hade vi önvning med... rätt meningslös, trodde man skulle få rökdyka lite men lagom till vi kom till platsen och skulle gå in sa dom att vi skulle dra oss tillbaks och plocka ihop. Tror det andra rökdykargruppen hann före oss...

Nu är klockan  21, dags för nattamat, brukar vara rätt gott. Får väl skriva här en annan dag när man har nått kul att säga. Skönt att ha kaklet uppe iaf när man kommer hem, blir det ikea nästa och köpa belysning med.

Just det... i tyskland är det vår.... Allgergin är hemsk! näsan rinner och det sert

Nu är jag trött

Gick upp kl 4 för att köra krille till tåget idag. efter det var det bara hem och vända för att sedan köra till jobbet. Känner mig ordentligt trött nu måste jag erkänna.. Skulle vilja lägga mig ner och somna till nästa tisdag då krille kommer hem igen.... Men nej då, först ska här jobbas i 7 dagar till.. Tycker nästan lite synd om mig. Vi har det verkligen tufft på avdelningen nu. Många helskötslar och tre som har sondmat. Bara de kan låta slangen sitta kvar så man slipper sätta ny sond hela tiden så är det bra.. Det är inte bara att sätta en sond utan det ska röntgas med så man ser att sonden sitter rätt.
Nä nu ska jag inte babbla mer skit. måste sova nu. jobbar kvällen imorrn.

Duktiga

Nu har vi fogat klart. Blev bra tycker jag. Tog sin lilla tid att tvätta kaklet sen.. Har även bytt däck i Gullabo idag och sen har vi byggt grind och satt upp det sista av staketet så nu känns det som vi har hunnit en hel del.



Fina rosa handskar jag har köpt va? Tyckte att Krille passade så bra i dem:P




Bara andra sidan väggen kvar nu.. Nä, nu börjar min mage göra sig påmind om att den finns. Ska laga lite käk nu.

Liten bit framåt

Idag har det varit en hektisk dag. vi har sprungit runt i affärer i flera timmar och spenderat massor med pengar. Bestämde mig för all lämna tillbaka mina skor iaf då jag tyckte de var allt för trånga. Hittade 2 nya par i stället som e mkt tjusiga de med och Krille hittade ett par. Sedan köpte vi lite mer saker till staketet så vi kan fixa det sista. Var på Coop Forum och köpte fog , snöre och fästmassan till kaklet. Var på Maxi och handlade mat och sedan avslutade vi på Öb där vi inhandlade lite spik och gångjärn:) Väl hemma igen så kom pappa och Weronica och hjälpte oss med kaklet. Hittade en bild före och efter kakel och luckor.. Fogen ska dit imorgon så det är ju inte helt klart än.

Före:



och efter:



Saknas belysning med, men tror det kommer bli kanonsnyggt när allt är klart sen. Kan tillägga att luckorna är vita i verkligheten. Lyckas inte fånga det på bild bara...

Imorgon ska vi byta däck på morgonen sedan blir det att foga... Köpte en högtryckstvätt idag med så egentligen skulle man hinna ta trädäcket, stenplattorba och bilen med... men staketet får nog prioriteras först.
Nästa vecka jobbar jag 6 dagar. när ska vi hinna allt?

Kan man få mindre fötter?

Var inne på skopunkten igår o letade efter skor. Hittadee ett par som jag fastnade för direkt.. Verkade bara som att det fanns ett enda par kvar o det var stl 36. Tyckte de kändes lite väl trånga så jag frågade om de fanns i stl 37 oxå. Men nej då, den storleken fanns inte kvar. tyckte att skorna var så fina så jag köpte dem ändå, har 30 dagars öppet köp så jag försöker gå in dem här hemma.



Är de inte fina?


Nu ska jag snart åka o jobba.

Ciao

Ännu en solig dag

Vaknade inte förrän halv 11 idag. Kan det vara för att jag låg o kollade på en film halva natten? Skönt att vara ledig idag iaf. Oscar och jag har varit borta hos Weronica ett tag i em. Tack så mkt för glassen! Det var gott. Sedan var vi hungriga så vi beställde pizza. Nu har vi precis klämt i oss varsin kexchoklad:P Mycket gott det med. Väntar på att krille ska sluta jobba så han kan ringa till mig, men det tar väl en halvtimme till. Imorgon kväll kommer han hem igen. Då har vi lite saker vi måste fixa Krille:

- Klippa gräset
-Räfsa bort löv
-Ränsa ogräs
-Bygga klart staketet
-Byta till sommardäck plus köpa 2 nya
-Laga bilen
-Spackla och slipa så vi kan börja kakla snart
-Städa inne

Och sen är det den jäkla väggen som vi måste fixa snart. kan ju bara kakla den ena väggen än så länge. Måste ringa till Marja o Mattias ngn dag och höra om de har tid att hjälpa oss.

Så visst har vi lite att göra här sen, men Krille e ju bara hemma i 6 dagar. O dessutom e jag bara ledig till helgen. E glad om vi hinner göra ngt iaf.

Tingeling

på väg söderut....

...iaf mot kiel... Då va ytterligare en dag avslutad. Idag har man slipat och knackat rost som en tok... har även haft två praktikanter med oss idag, runt 13års åldern bägge två, skiljer bara nått år mellan dom iaf, jobbade på riktigt bra, iaf killen...tjejen som tyckte det mesta va tråkigt och  hade den vanliga tonårssjukan... SMSA! och det jobbigaste va nog när det kom lite skit under naglarna.
Det va ena matrosens brors son och dotter... det spårade ut lite när dom fick för sig att kladda grundfärg på varandra. Och killen råkade doppa typ hela handen i färgpotten.
Imorgon ligger vi i kiel, blir det och fortsätta där vi slutade igår...
Vi har även en DU-elev med, född -92... hmm... börja man känna sig gammal då när -92 orna är ute på praktik nu...suck. Bara att gilla läget...
Annars är det ett kalas gäng man hamnat med!

Ikväll blir det hamburgare...45 minuter kvar till dom kommer fram, innan dess ska jag duscha hade jag tänkt.. sedan blir det väl tv eller om internet fortfarande finns så blir det kanske och slå ihjäl några minuter till här.

längtar tills Tisdag då man får åka hem och vara ledig otroliga 6 dagar! sedan är det bara upp med tåget igen, den gången får jag iaf sällskap upp med jimmy, räknade ut att det alltid kommer bli så när jag ska mönstra på min 8dagars törn.

Även kommit på det att jag måste fixa nått annat spel än WoW på datorn då internet försvinner då och då... se om man kan fixa sådant denna gången man är hemma.

Undrar om kaklet kommit upp än hemma... hmm... ;)

Tack för mig
/Christian någonstans lite söder om Göteborg... (eller ja, en bra bit söder om...kanske)

Krille i högvarv

Nu jäklar har han fått smak på det här med att blogga. Jag hinner inte med. Kan det vara för att jag inte har så mkt roligt att skriva om? Satt ute en stund i solen idag o hundarna gick o nosade omkring i trädgården. Eller vänta nu, jag får backa tillbaka lite. Vaknade idag på morgonen av att det lät som någon slog o bankade på vårt hus.. Äsch inbillning tänkte jag o försökte sova vidare.. När jag till slut gick upp och skulle ta fram lite frukost hörde jag någon som sprang i badkaret. Hjälp!! tänkte jag. Det är säkert den musen som vi har haft på altanen som har tagit sig in i huset nu. Ringde 112 som idag gick till min pappa. Han var i Jämjö som tur väl var så han kom hit. Jag var för feg för att kolla efter. Efter att han hade undersökt badrummet kom vi fram till att ljudet kom från en ventil ovanför. Det visade sig att det var ett par fåglar som höll på att bygga bo där inne och när de gick på plåten så lät det som om det var ngn i badkaret. Kände mig rätt lättad att det bara var fåglar.
Klockan 16 var jag bjuden på lite påskmat hos mamma. Var mycket gott! fick med mig Oscar på köpet hem. Han ska nog stanna här tills måndag. jag jobbar ju i helgen så han får vara hemma här själv, men han ska nog överleva eftersom han har internet. Nu ska jag bädda Oscars säng o sedan sova.

Glömde att skriva att jag har haft trevligt besök av Strågegård ikväll, så nu måste jag baka nya bullar:)

Natti natti

Ännu en dag avklarad...

Hej igen!
Här kommer jag idag med några rader... vad ska man säga... en underbar dag ute och målade...imån är det påskafton, blir en dag i kiel då... blir måla imån med... har lite kvar, sedan är vi klara på helikopterplattan.

Ska sätta mig och kolla på Talang snart. Imån måste jag kolla upp min semester och sådant... har bokat resa till nästa påmönstring, eller ja, carro bokade den åt mig för jag hade inte internet vid den tiden. Blev inte lika billig men men... får väl gå, kan alltid hoppas på att nån på andra passet vill gå två veckors...

Hoppas bara vädret sitter i tills man kommer hem... blir väl och klippa gräset och lite sådant. Kommer bara vara hemma 6 dagar så det blir hem och vända känns det som.

Ha det

Mönstrat på Germanica

Hej!
Har precis slutat min första dag på germanica, huvudvärk har jag.... massa information som ska in. ska bli skönt att sova sedan. Nu till en snabb summering..

Somnade runt 00.30....
Nån sekund efter, som det känns som, ringer klockan 03.30. Det va ändå lätt att ta sig upp. Värre och få upp carro :P Tack för att du körde mig, kommer nog bli mer sådant....
Tågresan va inte direkt spännande, ni vet säkert hur tråkig den brukar vara så jag sparar er det.

Väl uppe i gbg så spöregnade det, först hade jag tänkt och ta spårvagnen men så fort jag såg vädret så hoppade jag det och tog en taxi.
Skönt att komma ombord, fick vara med på att vända båten direkt, nått som alla ombord verkar vara lika oerfarna att göra som jag va :P det händer inte så ofta tydligen. Annars har man mest gått runt och kollat lite. Lastningen va väldigt lugn jämfört mot vad jag är van vid.

Skönt att sluta direkt efter avgång, snart dags att sova...väntar på att carro ska sluta så man kan ringa henne...

mer kommer.... är för trött för att skriva mer...

Inte illa pinkat

Ja dett må jag säga.... Inte illa att få Krille att skriva här oxå.
Gick upp klockan 3.45 idag för att köra Krille till tåget. Han är nog framme vid sin nya båt i Gbg nu. Han skulle ta en taxi sista biten. Vädret e ju mindre kul idag. Regnet bara öste ner när jag skulle ut med hundarna. Händer annars inget kul här just nu. Jag har en tråkig jobbvecka då jag jobbar 6 dagar den här veckan. Är ledig på fredag iaf. Krille kommer hem redan på tis så man kommer ju knappt märka att han är borta:P

Ciao

Nu kommer läsarna öka....

.....FÖR NU SKA JAG, KRILLE, SKRIVA!

Nu har carro tjatat ett tag så nu är det väl lika bra att börja skriva nått här. Idag har det inte varit lika bra väder som de andra dagarna, för er som inte märkt det ;) skruvade ihop den satans skottkärran, höll på att bli vansinnig, fråga carro :P
Sedan satte vi upp några stolpar till...
Carro kom plötligt på att det va väldigt kallt ute så vi gick in å fastnade vid dator ett par timmar.

På kvällen, eller ja, börja närma sig kväll iaf, va det dags att tända grillen... nyinköpta briketter öste man upp dom i grillen, å när man skulle ta tändvätskan kom man på att...VI HAR INGEN! Så det va bara att sparka igång chauffören(carro) som vid denna tiden satt vid datorn och blev smått vansinnig och sa den gamla vanliga kommentaren "kan du inte skaffa körtkort"
Väl borta på jämjöhallen visade det sig att tändvätskan va slut, kan tänka mig att nån skulle göra en jävla brasa nånstans eller va det många som letat upp grillarna...så bort till OkQ8... SLUT DÄR MED...då ringde carro våran (idag iaf) kriscentral... Weronica ;) som hittade en skvätt tändvätska som iaf skulle räcka och tända eld på en tändsticksask ;) vi åkte förbi Bilisten som hade tändvätska. Så Weronica, du kan få tillbaks det vi lånade av dig, dock inte spiken än :D

Maten blev väldigt god, sitter och dricker vin fortfarande... och det verkar som det blir lite spelande ikväll med. Ska snart hälla upp en kall guinness. "lärde" mig dricka det när vi va på irland sist. Värt att prova!

Ha det gott, mer inom kort, kanske...


Grillning

Är så hungrig så jag tror jag dör snart.. Fläskfilén ligger på grillen, salladen väntar i kylen o vitlöksbrödet i ugnen. Ska bli så gott med grillat. Har inte grillat ute sen nyårsafton faktiskt. Tror det kommer bli rätt så mkt grillat nu en tid framåt. Mums:P I helgen har vi fått upp stängsel runt hela tomten, så nu kan hundarna röra sig fritt ute. Känns skönt. De e nästan ute o springer hela dagarna.. Igår var de verkligen ute mycket. Det var ju kanonväder.  Vi har beställt nytt kakel nu förresten. Blev svarta matta med storleken 5 x 20 cm. Tror det kommer bli snyggt sen. På onsdag e det dags för Krille att börja jobba på sin nya båt. Det bästa är att han bara ska vara borta 1 vecka i taget, så det kommer nog inte bli så drygt att vara hemma själv längre. Kan tänka mig att det blir drygare för honom eftersom han ska åka tåg till Gbg fram o tillbaka 1 gång i veckan.

Hmm tror jag ska lyxa till det med en vinflaska ikväll med. Ska gå o kolla vad vi har.

Utan internet igen

Trodde att allt skulle bli frid o fröjd när vi bytte till Telia. Men så fel man kunde ha.. Bredbandet skulle bli inkopplat den 31 mars. Det visar sigbara att Telia har skickat fel modem till oss så internet fungerar inte. De skulle skicka ett nytt som skulle komma om ett par dagar så jag hoppas att vi får det idag. Har lånat Bengts mobila bredband nu tills vi får vårt vanliga igen.

Vilket kanonväder det är ute idag. Känner inte alls för att åka iväg o jobba. Vi har precis varit borta på återvinningen o slängt ett par ton skräp. Hade hela bilen full typ. O sedan åkte vi till Jämjöhallen o köpte glass som vi sitter o äter nu. Mkt gott! Det märks att sommaren börjar närma sig nu. Ska bli så skönt att få semester sen. Ser fram emot Göteborgsresan sen. Satt o kollade upp lite hotell igår men det fanns inte så måmga att välja på än. Tyckte det hotellet som vi låg på förra året var perfekt. Gå över gatan o sen framme vid Liseberg. Vad ska alla hitta på i sommar? Ska ni ha sen eller tidig semester?

RSS 2.0