Första riktiga dagen

Idag känns det som första riktiga dagen , som man har gjort ngt vettigt efter förlossningen. Krille och jag har städat hela huset. Bara det kändes bra. Ikväll har Krille stått och lagat mat, så jag bara ska kunna värma imorgon. Jag har badat båda barnen och idag skrek inte den lilla iaf. Hon verkade tycka om det. 
Jag har varit och tagit pk prov idag och nu var jag uppe på 2.0, så jag behöver inte ta Fragminsprutor mer. Vi får se vad värdet är på måndag. Ev. kan jag behöva ta ngn spruta då. Känns skönt att slippa ta fler den här veckan iaf.
 
Är så trött nu, så jag får väl gå och lägga mig. Nu är det andra bullar som gäller i en vecka när krille jobbar. Hoppas att jag ska överleva iaf ;)
 
Idag blir den lilla 2 veckor förresten! Behöver jag säga att tiden har gått fort?

 
 

Fyllt på garderoben lite

Idag när Elsa hade varit på dagis körde vi och handlade lite. Fyllde på Elsas garderob inför hösten på Lindex. Hittade kläder för ca 1000 spänn och när jag skulle betala fick jag 20% på hela köpet för att jag hade Lindex kortet. Det tackar jag för. Sedan när ni kom hem så hade paketet från Ellis kommit så nu har hon ännu mer kläder. Hon har hu vuxit så mkt i sommar så har fått gå upp en stl. Idag har vi äntligen fått torktumlaren lagad igen så nu går tvättmaskinen för fullt igen.

En bild på mig och mina tjejer:


Ännu ett inlägg utan bild

Vad dålig jag har blivit på att ta bilder. Skärpning Carro! Idag har vi varit ute en del på förmiddagen och sedan när Elsa somnade vid halv 2 tog jag tag i den stora strykhögen och strök upp allt. Elsa vaknade dock efter en halvtimme redan, så hela familjen gick och la sig i sängen. Jag skulle ändå amma. Det slutade med att allihopa somnade och inte vaknade förrän kl var 16.30. Vi som skulle åkt och handlat. Nu blev det till att göra mat direkt istället. Får handla imorgon när Elsa är på dagis istället.

Nu ikväll satt jag med min fragminspruta i över 2 h och vågade inte ta den. Det gick liksom bara inte. Slutade med att jag fick be pappas sambo att ge mig den. Hoppas att jag bara behöver ta sprutan till och med torsdag.

Karin: jag vet inte vad mitt pk värde är. Ska ta prov på torsdag.


Vårdcentral och sjukhus

Idag har man besökt sitt andra hem igen. Först var vi på vårdcentralen och vägde den lilla. Vägde prick 3800 g idag så en del går hon ju upp även om det känns som hon kräks ut allt. Sedan blev det hem att äta lite lunch innan jag skulle till AK-mottagningen på sjukhuset för waraninfo. Ska börja med waran ikväll för första gången. Ska fortsätta med mina fragminsprutor tills pk-värdet ligger över 2. Ska ta nytt prov på tors så minst 3 sprutor har jag kvar att ta iaf.

Nu verkar det som Elsa har somnat. Ska skicka efter lite kläder till henne, så tänkte sätta mig en stund nu vid datorn och fixa det plus lite annat.


En bra natt

Ammade sista gången vid 22 igår och sedan bad jag Krille ta den lilla så jag kunde få gå och sova. Somnade väldigt fort och vaknade inte förrän 3. Den lilla låg fortfarande och sov och vaknade inte förrän kl 4 och ville ha mat. Vi somnade sedan om på nytt och sov fram till 7 någonting. Så gott har jag inte sovit på flera månader. Det konstigaste är att jag känner mig sjukt trött igen.

Övriga familjen är iväg och handlar. Jag tycker det är skönt att bara vara hemma. Slippa krångla med att amma i en varm bil eller liknande. Har tyvärr inga kort idag. Försökte ta kort på elsa innan men hon gömmer sig så fort man säger att man ska ta kort.


Lite besök

Har nu tagit totalt 2 fragminsprutor själv. Gud vad de svider. Känns säkert i 10 min efter. Själva sticket gör inte ont, men när man sprutat in känns det som att bli getingstucken. Får försöka överleva några dagar till med dem.

Idag har Weronica varit här på besök ett tag. Ikväll har Linda med familj varit här. Både Elsa och den lilla fick så fina kläder och ett jättefint gosedjur fick den lilla med. Tack så mkt! Elsa har varit helnöjd med besök hela dagen.


Hemma

Fick domen idag: trombos i v. Ovarica. Fragminsprutor några dagar och sedan Waran i ett helt år. Känns inte alltför kul. 27 år och redan fått en propp. Tur att de hittade vad det var för fel iaf. Nu ska jag slappa resten av kvällen. Har duktigt ont i huvudet efter 2 heldagar på akuten.


Här igen

Skrev förra inlägget igår vid 23-tiden men kunde aldrig publicera det då. Är tillbaka på sjukhuset idag. Väntar på provsvar och ännu mer undersökningar.
Skriver mer senare


Tillbaka imorgon

Har precis kommit hem från akuten. De hittar inget fel med infektionsproverna fortsätter att stiga. Ska dit in imorgon bitti igen för vidare utredning. Har inte haft feber innan men nu när jag kom hem har jag 38.7 trots Alvedon i kroppen. Får väl ta om sen när lillfisen vaknar nästa gång och kolla så den inte stiger. Nä nu måste jag sova. Är helt slut i huvudet och har princip fastat hela dagen.


Skit med...

Har varit hos läkaren nu och CRP hade stigit så jag fick en remiss till akuten istället. Är hemma nu och ska bara äta lite innan vi ska köra. Elsa får vara hos Agnes medan vi är där. Hoppas på att det ska gå fort.


Och det fortsätter

Har nu så ont så fick söka till vårdcentralen idag. Lite temp, förhöjd sänka, blod- och urinprover tagna. Fick dock köra hem i ilfart då Krille skrev till mig 20 ggr att jag måste köra hem för den lilla håller på att skrika sig till döds. Fick egentligen inte köra hem innan klartecken från doktorn, men fick säga till en sköterska att doktorn fick ringa om det var ngt. Fick återbesök till doktorn imorgon annars och skulle det bli värre innan fick jag söka akut. Fick dock veta av sköterskan innan jag stack att urinstickan inte såg helt ok ut, så får väl se om jag blir uppringd eller inte. Annars får jag gå på högdos Alvedon nu ett tag och vänta på att det ska bli bättre. Ja, så så mkt gjort blir det inte. Kan ju inte ens gå ordentligt.


Ont, det gör ont

Känner mig som en gnällig tant, men jag håller på att bli tokig på ryggen/sidan som gör ständigt ont. Idag hjälper inte ens Alvedon. Elsa ville ut och åka vagn idag, men då jag knappt kan röra mig här inne fick Krille följa med henne ut istället. Jag har strukit upp all tvätt här hemma istället. Tycker synd om Elsa då jag inte har kunnat göra någonting med henne sen jag kom hem. Ska se om jag inte kan göra lite lera sen som vi kan leka med. Då är man ju iaf stilla. Den lilla är så snäll än så länge. Mest äter och sover tycker jag.


En dag till..

Så var den här dagen med slut snart. Jag har haft så ont i ryggen sen jag kom hem från sjukhuset, så jag har knappt kunnat gå.. Fick en säng med en håla i, så det måste vara den som har orskat min ryggsmärta.. Får hoppas det går över snart. Tog 2 Alvedon ikväll, så just nu känns det bättre..
 
Annars flyter det på här hemma. Elsa har förvandlats till ett trotsigt monster här hemma, så det blir mycket skrik och gråt. Det gäller att ha uppsikt över den lilla hela tiden. Hon kastar och slänger saker. Får hoppas det blir bättre snart. Ikväll somnade hon tidigt iaf. Har haft besök av Karin, Jimmy, Noah, Tim, morfar, Lisbeth och Erik. Fick så mkt fina kläder! Tack ska ni ha!!
 
Ska snart lägga mig tror jag. Det är på natten som den lilla är mest vaken. Inatt vaknade även Elsa och vägrade somna om, så kl 4 tände hon i sitt rum och skulle börja leka. Gissa om hon skrek när vi tvingade henne att gå och lägga sig igen..
 
Återkommer igen när tiden finns.

Snart hemdags

Då var vi färdiga här inne på bb. PKU provet är taget, hörseltestet godkänt och vikten hamnade på 3545 g idag. Nu väntar vi bara på att Krille och Elsa ska komma. Krille sa att det behövdes städa hemma, så jag vet ju vad som väntar, haha. Bloggar mer ikväll om jag orkar. Ska försöka hitta på ngt roligt med Elsa idag med.


Hemlängtan

Vilken hemlängtan jag hade igår. Ville bara hem till Elsa sen när de hade åkt hem. Idag är läkarundersökningen avklarad och den gick bra. Vet inte om de ska kolla hörseln idag eller om de gör det imorgon. Jag hoppas på att få åka hem imorgon för här är enbart drygt att vara. Har inte direkt fått ngn höjdarmat heller så jag tycker jag är hungrig hela tiden. Får hoppas på ngn god kvällsmat, men det är ju över 2 h kvar. Krille och Elsa är på kalas i Ronneby nu, så det är tveksamt om de kommer mera idag. Har hunnit bada lillfisen idag med:) nu väntar vi bara på att få åka hem.


Besök

Idag har vi haft besök av pappa och storasyster en liten stund. Elsa pekade på lillasyster och sa docka hela tiden. Lycklig blev hon när hon fick hålla den lilla en stund. Allting går bra annars. Ett litet matvrak har vi fått. Åt hela natten lång och har ätit rätt så bra idag med. Det blir nog hemgång på söndag för oss efter PKU provet.


Vår lilla skatt är äntligen här

Kl 20.00 blev jag inskriven på förlossningen efter att ha haft värkar ngn timme hemma. Fick så täta värkar så hann inte vila emellan. Kl 21.52 föddes vår dotter, Elsas lillasyster. Allt har gått jättebra och snabbt. Var 51 cm lång och vägde 3730 g. Gissa om jag blev snopen när det var en tjej? Skönt att slippa igångsättning nu iaf och skönt att ha det överstökat. 15 dagar över tiden var tillräckligt. Ska se om jag kan lägga in webbisarbilden. Nu längtar vi efter besök imorgon av pappa och storasyster.


Hemma igen

Har varit hemma ett bra tag nu. Hade kunnat få en igångsättning idag men jag avböjde. Läkaren tyckte att jag kunde vänta lite till eftersom både jag och barnet mådde bra. Har jag inte fått innan vecka 43 kommer man dock starta förlossningen. Ska in varannan dag nu framöver för kontroll. Känner mig lite trött nu. Vaknade kl 4 och kunde aldrig somna om.

En bild på magen idag som Krille tog inne på förlossningen


Snart klar

Då är man inne på förlossningen. Har gjort CTG och kollat mitt blodtryck. Nu väntar jag bara på läkaren som ska komma. Tror hon/han skulle ta ett UL och kolla. Sedan blir det nog hemgång. Hade 1 cm kvar av livmodertappen. Skriver mer sen ikväll.


Ny kontroll imorgon

Imorgon är man 42+0 vilket innebär att läkaren tar över ansvaret. Har fått en tid till förlossningen imorgon för kontroll. Frågade om det kunde bli aktuellt med igångsättning, men det var inte alls säkert. Jag vågar inte tro på en igångsättning utan har vant mig vid tanken att ungen ska stanna där inne forever. Hade varit kul med ett UL till, men det kan man kanske inte förvänta sig heller. Jaja, nog pratat om imorgon. Idag har jag och Elsa varit hos pappa ett tag. Hon somnade i bilen på väg hem, så hon får sova en stund till. Måste åka och handla lite sen. Återkommer imorgon.


Läggdags

Då var den här dagen också över. Elsa hade lite svårt att somna, men somnade till slut kl 21. Imorgon har vi ingenting alls inplanerat och det är ju inte likt mig. Får se vad vi hittar på. Kanske blir en hemmadag med fortsättning i trädgården om vädret tillåter. Det är ju lite mer plattor som ska läggas.

Tina: tror man kan locka med alla plattänger, men det är själva ghd plattången jag är ute efter. Det är den bästa som finns. Tack iaf.
Nä nu ska jag spela lite på mobilen innan jag släcker för natten


Äntligen

Då har man äntligen fått håret klippt och slingat. Tyckte etage var ett kanonställe och Jonna som klippte mig var jätteduktig. Blev kär i ghd plattången så en sådan får jag nog köpa så småningom. Jonna lockade håret med plattången och så här blev resultatet. Bilden är tagen i bilen men, men ...


Ny vecka

Då får vi se om det blir ngn bebis den här veckan. Man vet ju aldrig.

Det gick jättebra på dagis idag. Elsa var där i 3 h. När hon kom hem åt hon lite pannkakor och därefter somnade hon, så hon sov redan vid 11.45 idag. Ja, det är tröttsamt att vara på dagis. Pappa kom sedan hit och hjälpte oss att kapa några stenar. Nu ligger vi i sängen, kollar på saltkråkan och dricker välling. Jag hoppas att Elsa ska somna tidigt. Är så himla sugen på att äta ngt gott när hon har somnat. Imorgon ska jag ju klippa mig redan kl 9. Fick tid hos Jonna:) Krille och Elsa skulle köra mig och sedan skulle de uträtta lite ärenden under tiden. Återkommer mer imorgon kväll.


Inget nytt

Nä, inget nytt på bebisfronten idag heller. Jag tror inte att förlossningen kommer att spontant utan jag tror på en igångsättning. Har den känslan iaf.
 
Det blev ingen släktträff idag för min del. Syrrorna hade festat lite för mkt på sailet igår, så de mådde inte så bra idag. Jaja, får följa med nästa år istället. Karin, Noah och Tim har varit här idag istället. Det blev mkt bad i poolen. Det har nästan varit på gränsen till för varmt idag, men man ska väl inte klaga över de sista sommardagarna.
Ikväll var vi borta hos Weronica en sväng och fikade. Hon hade gjort en god blåbärspaj.
 
Imorgon är det dags för dagis igen efter 8 veckors ledighet. Kan inte förstå att det redan har gått så fort. Då trodde man att man vid den här tiden skulle 2-barnsmor, men icke...
 
Jaja, nu blir det en stund vid datorn innan sängen kallar. Tänkte lägga mig i tid ikväll..

Utflykt imorgon

Bokade en tid för klippning och slingning på tisdag på etage. Hoppas att jag ska bli nöjd, men det blir jag säkert. Tack för tipset Hanna.

Imorgon blir det en liten släktträff i grötsjö (ligger mellan påryd och vissefjärda). Kommer inte ha tid att blogga ngt då förmodligen. Tror inte ens att det finns täckning där. Återkommer igen på söndag.


Tips tack

Behöver verkligen klippa mig o lägga slingor i håret. Det värsta jag vet är att gå till ngn okänd frisör. Har ringt ett par stycken som jag brukar gå till men det är upptaget långt framöver. Vågar inte boka för många dagar i förtid heller. Ingen som har tips på ngn duktig frisör som man kan gå till? Har ju inte världens lättaste hår heller. Snart tar jag en sax själv o klipper lite.


Gnälliga familjen

Inatt har Elsa sovit på tok för lite. Det har resulterat i att alla är trötta och gnälliga idag. Vädret gör det ju inte bättre heller. Hade kunnat stanna i sängen hela dagen. Ikväll ska vi iaf på kalas till pappa som fyller år idag. Ska bli kul. Fick tag i en jättefin skinnjacka igår på Lindex som jag köpte till Elsa och sedan skickade jag efter ett par nya skor som hon ska ha i höst. Ett par kavatskor blev det. Kommer få köpa mkt nya kläder i höst för det var värst vad alla kläder börjar bli små nu. Nä nu ska vi kolla på lite tecknat.


41+0

Då var man 41+0 idag.
Idag vaknade vi inte förrän halv 10. Vi åt lite frukost o sedan åkte vi och handlade lite marksten på jem & fix och sedan blev det en runda på maxi med. Gjorde en god pastasallad med kyckling i när vi kom hem och nu har Elsa precis somnat. Hon får väl sova en liten stund. Ute har det precis börjat regna och det verkar visst vara åska på G. Jag får väl ligga här och tröstäta lite djungelvrål o salta björnar.


Sista bm-besöket

Idag har man varit hos bm för sista gången. Allt var bra. Sf mått på 39 cm och Hjärtljud på 142. Nästa kontroll blir i slutet av nästa vecka av läkare om jag inte har fått innan dvs. Snart ska vi till Leklandet i Kalmar så Elsa får leka lite.


Tråkigt väder

Vilket tråkigt väder det är ute idag. Elsa säger hela tiden gå ut, men det får nog vänta lite till. Skulle egentligen åkt o handlat, men jag hamnade i sängen igen. Man blir ju så trött av vädret o sen hade jag nog ätit för många salta björnar, för det var värst vad illamående jag blev ett tag. Nu känns det lite bättre iaf. Det finns inte så mkt att blogga om nu, då vi mest är hemma o tar det lugnt bara. På onsdag blir sista bm-besöket iaf för sen tar doktorn över veckan efter när man är 42+0. Har en känsla att bebisen har tänkt stanna så länge den får. Mår båda bra blir man ju inte ens igångsatt efter 2 veckor utan får vänta lite till. Skulle inte förvåna mig om det kommer ut en jättebebis på 4-5 kg :)


Varmt idag igen

Idag känner jag mig riktigt seg. Helst när man är ute i värmen orkar man inte göra någonting. Elsa och Oscar är ute och badar i Elsas nya pool. Jag passade på att gå in o svalka mig lite. Hamnade visst i sängen. Igår hade vi en toppendag. Först åt vi kroppkakor hos pappa och Elsa passade då på att bada i deras tvättbalja. Agnes tog ett så gulligt kort på henne med mobilen. Efter att ha varit hos pappa körde vi vidare till färskesjön och badade där. Jennie, Hjalmar, Arvid, pappa, Lisbeth, Erik och Oscar var med. Tyvärr var det mkt getingar där, så vi kunde aldrig fika klart. Alla följde med oss hem och fikade istället. När alla hade åkt hem kom w en runda. Vi satt o spelade kort, lyssnade på musik o w drack lite vin med. Funderar på om vi ska köra en runda till hamnfesten i kristianopel efter vi har ätit lunch.


Ett till

Det blev ett inlägg till nu lite snabbt. Krille ska tydligen iväg och kolla på hockey nu ikväll, så jag har 10 min på mig innan jag och Elsa blir själva hemma.
 
Var ute och knäppte lite kort på staketet som jag tänkte visa. Nu ska det bara växa upp lite gräs med och 2 nya däckstolar ska inhandlas.
 
 
Rätt så bra att avskärma trädgården lite. Lättare att ha koll på Elsa med. Tomten är ju annars på 1500 kvm,

Dragsö

Idag har vi varit en liten tur ute på dragsö, så Elsa fick leka av sig lite på lekplatsen. Efteråt blev det lite handling på maxi innan vi åkte hem. Skriver mer ikväll om jag hinner


Bad

Idag har vi varit och badat i Rödeby utebad. Elsa stortrivdes och hade svårt att slita sig från vattnet. Hon hade ju kusinerna manda, jannie, Herman och Julia med sig så jag förstår att hon tyckte det var roligt. På vägen hem tog det knappt 2 min förrän hon sov som en stock i bilen. Väl hemma sen började Krille med maten och jag rensade färdigt ogräset mellan plattorna. Började lite med det igår. Pappa var här igår, så nu är staketet helt o hållet färdigt. Har inte hunnit ta ngn bild än. Tog däremot en dålig bild på plattorna. Allting låg framme på den bilden så det ser ut som en soptipp här.


Bf idag

Idag är det bf. Alltså är man 39+6 idag. Har varit hos bm och hjärtljuden låg på 140 idag. Har fått ett ny tid om en vecka dit igen. Efter det besöket var jag en runda på maxi och handlade. Hann även med en runda på rusta där jag köpte en ny kruka. O så en bild på tjockisen idag


RSS 2.0