Imponerad

Vilken skitnatt jag har haft. Nova här vaknat 5 ggr och däremellan vaknade Elsa ngn gång och skrek så jag fick hämta in henne. Blir till att vila sen när Nova vill sova.

Måste säga att jag är väldigt imponerad av Krille som numera väger under 90 kg och häromdagen sprang han sin första mil. Bra jobbat! ;)


Imorgon

Imorgon kommer äntligen Krille hem igen. Ska bli skönt att ha honom hemma i 2.5 veckor och få lite hjälp. Förrförra gången han var hemma renoverade vi ju rummen och då höll Krille på med det över 1 vecka. Förra gången han var hemma var han bara hemma 1,5 vecka så jag har känt att det har varit extra tungt på sistone. Barnen har ju varit sjuka mkt och det blir stress stress stress om dagarna när de inte är bra och båda vill att man ska hålla i dem. Jag tappar vikt fortfarande ( känner mig hungrig hela tiden, men när jag väl ska äta får jag ej ner så mkt). Har iaf lovat både mamma och pappa att jag inte ska dra igång med några nya projekt på ett tag utan jag ska försöka vila upp mig nu när Krille är hemma. Det är nästan så jag har tappat lusten vad det gäller allt, så jag känner inte ens för att starta ngt nytt. Funderar till och med på att skjuta på badrumsrenoveringen tills nästa år.

Nä nu ska jag se om jag kan få Nova till att sova lite snart. Hon har en tand som är på väg upp så hon är lite gnällig. Får hoppas att vi får lite sömn inatt iaf.

Bilder från middagen med trötta och gnälliga barn:


Trött

Usch vad trött man är nu. Hann bara sova en timme igår innan jag vaknade av att Nova spydde ner hela sig och sängen. Kisseskyddet var ju förstås i tvätten så madrassen blev helt dyngsur. Tur vi hade en madrass till som jag kunde ta. Sedan har det sovits oroligt. Tyckte Elsa var varm framåt eftermiddagen och mkt riktigt hade hon 39.4 grader. Hon somnade en stund och när hon vaknade hade hon 38.7 så vi har faktiskt varit hos w och Agnes ikväll och ätit tacos. Man märker ju inte direkt på Elsa att hon har feber om hon inte har över 40. Nu sover barnen och jag känner mig riktigt trött. Har känt mig yr nu ikväll så hoppas att jag får mkt sömn inatt så jag kan sova bort det.

Natti natti


BVC

Idag har vi varit på BVC då Nova är mkt bättre. 6-månadersvikten är 7250 g och hon är 66,5 cm lång. Fick mig ett ryck att jag skulle klippa mig och lägga slingor idag, men det finns ju såklart inga lediga tider någonstans. Har iofs bara kollat på Etage, så man kanske skulle kolla upp det någon annanstans med. Men var??

Sovdags

Idag vet jag faktiskt inte vad vi har gjort för att få tiden att gå, men nu är dagen slut iaf. Elsa började tjata på mig redan idag på morgonen att vi skulle baka. Nu ikväll gav jag efter och vi bakade kladdkakemuffins. Gick ju fort och bra. Nova har inte varit riktigt bra, så jag fick avboka tiden till BVC idag. Skulle ju vaccinerat henne plus träffat läkaren. Hoppas på att hon är piggare imorgon.

Nä, ska nog sova lite nu. Har precis röjt upp här hemma efter dagen. I Elsas rum hade nog en atombomb slagit ner skulle jag tro, men nu är där städat och även köket efter kvällens bakning. Natti, natti


Kär!

Har varit ute efter nytt köksbord länge med liksom inte hittat ngt. Vill gärna ha en kökssoffa till och blev erbjuden syrrans gamla, men då behövde jag måla den vit först och klä om sitsen. Idag har jag blivit störtförälskad i den här kombinationen. Visst var det fint?


Lördag

Vi började dagen med gymnastik och det gick bra tycker jag. Snälla Marlene passade Nova åt mig under tiden. Sedan var vi ute och gick en runda med w, men jag var typ för hungrig för att gå och sedan var det extra slaskigt ute så det var tungt att dra barnvagn ute. Blev bjudna på mat och fika hos pappa därefter. Sedan åkte vi och handlade och lagade lite tacos som w har varit här och ätit med. Blev imponerad av Elsa som åt upp ett helt bröd med innehåll. Sedan har vi bara slappat i soffan till melodifestivalen. Ja, lite har vi ju hunnit med idag. Hoppas på att söndagen har lite att erbjuda också.


En helt ok dag trots allt

Elsa somnade redan vid 18 igår vilket resulterade i att hon vaknade redan kl 6 idag på morgonen. Inte dåligt att sova 12 h. Framåt lunchdags kände jag mig så uttråkad och dagen kröp verkligen fram. Elsas dagiskompis Noel kom med sin mamma och lillasyster ett tag och räddade vår dag. Jättetrevligt med besök. Nu ikväll har vi varit hos w och Agnes en runda. Elsa var trött när vi kom hem och somnade fort. Nova har precis somnat så jag tänkte passa på att kolla på Mia på grötö från den här veckan. Brukar alltid kolla på tv4play via mobilen. Imorgon är det gymnastik för Elsa igen.


Alla hjärtans dag

Kom på att det är alla hjärtans dag idag ju. Vi har aldrig firat den, men det är ändå en speciell dag eftersom det är 9 år sedan Krille och jag träffades för första gången <3


Dagisdags

Snart dags för dagis igen. Elsa sitter och dricker välling och kollar på saltkråkan och Nova sover. Jag har vaknat typ 10 ggr inatt och trott att vi har försovit oss. Igår kväll var vi hos mamma en runda och hon stickade klart Novas nya mössa. Den blev så fin. Nu har Elsa, Nova och jag likadana mössor, men olika färger. Min är helsvart dock.

Gissar på att jag kommer vara trött sen idag eftersom jag har varit vaken så mkt inatt. Nova har också varit vaken en del, så kanske en tand till på G? Ja, vi får väl se sen.

Ha en bra onsdag!


Sista dagen

Imorgon ska ju redan Krille börja jobba igen eftersom han ska gå på 3 dagar tidigare. Har gjort massa sånt som är lättare att göra när man är två hemma. Jag har varit på återvinningen, vi har handlat och sedan städat. Så skönt att ha sånt avklarat. Har hunnit tvätta 3 maskiner tvätt med och en 4:e kommer det bli med. Krille ska på hockey ikväll med så vi blir själva tidigt. Vi ska inte ens laga mat utan det får bli pizza. Får ju vara lite lat ibland.

Har kollat på kakel idag med så nu vet vi nästan hur vi ska ha det.


En liten tand

Idag upptäckte jag att Nova har fått en liten tand. Var inte beredd på det riktigt än då Elsa var hela 10 mån innan den första tanden ploppade upp. Har hunnit gå en promenad på nästan 5 km med Elsa, Nova och Weronica idag. Vad skönt det var att komma ut lite. Nu ikväll har jag köpt en ny slang till syskonvagnen eftersom det var punktering på den. Lite lättare att sälja vagnen om den är hel, men än så länge är det bara 2 st som har hört av sig om vagnen. Hoppas ngn vill köpa den snart så jag kan inhandla en ny :P


Helgen

Igår var vi på gymnastik först med Elsa och det gick bra. Det var bara när vi skulle åka hem, som hon blev skitsur och inte ville klä på sig. På kvällen var vi hos Linda med familj och åt god mat (klyftpotatis och vildsvinsstek), spelade lite sällskapsspel och sedan avslutade vi kvällen med melodifestivaltittande. Tycker det inte var några bra låtar alls med igår.
 
Idag har vi inga planer alls, så får se vad vi hittar på. Kanske stannnar hemma och tar det lugnt bara.
Imorgon när Elsa är på dagis ska vi nog åka till Nättraby igen och kolla på kakel. Vet ju ungefär hur vi vill ha det och nu har vi fått offerten med, men väntar på offert från elektriker/snickare och vvsaren med.
 
Har lånat ett bar bilder från skånskabyggvaror på det vi ska köpa så småningom:
 
 
Sedan blir det vitt kakel och grått golv tror jag:P

En helt ok dag

Idag har vi tagit det lugnt hemma. När w slutade jobbet träffades vi på time out och åt god mat innan vi drog vidare hem till oss för fortsatt fredagsmys. Nu försöker vi lägga barnen, men det går väl sådär.

Ni som känner Elsa vet ju att hon är en nappfantast och alltid har en napp i munnen i stort sätt. Har varit dålig på att köpa hem nya nappar så vi hade tydligen bara en napp kvar och den glömde vi såklart på dagis igår. Trodde det skulle bli ett jäkla liv, men hon frågade bara efter den typ 3 ggr igår och idag har hon inte ens nämnt den. Klarar hon sig utan den till på måndag så tycker jag inte att hon behöver ha den mer. Då gäller det att jag tar den från dagiset på måndag innan hon själv tar den. Hoppas hoppas att napp är ett avslutat kapitel för alltid här hemma. Nova använder ju inte ens napp. Inte bara fördelar med att inte använda napp. Man behöver inte vara lika rädd att de ska stoppa småsaker i munnen tex om de har napp. Nova stoppar ju allt vad hon kan komma över i munnen.

Imorgon är det melodifestivaldags igen. Får se om det är några bra med.


Hemma

Nu är vi hemma igen och jag är sjukt trött igen. Har varit på busfabriken i hbg idag och Elsa trivdes.

Ska se om jag kan få ut ett par bilder via mobilen


Sååå trött

Har haft en kanondag idag och jag har hittat både badkar och badrumsmöbel med tvättställ som jag vill ha. Det är ju en annan sak att kolla på nätet och en annan sak att se det i verkligheten. Vi passade på att kolla på ny ytterdörr med men det får dröja lite till. De hade många fina iaf.

Nu skakar jag som ett asplöv så det känns som jag har fått feber. Ska sova bort det nu.


Road trip

Idag blir det en liten tripp till Helsingborg och Landskrona. Ska in på skånska byggvaror och kolla badrumsinredning. Ska även kolla in på babyproffsen där och sedan ska vi hälsa på ett par goda vänner. Inatt blir det hotell i Landskrona och imorgon busfabriken i Helsingborg. 6000 kvm att leka på så det är stort.

På återseende :)


Som vanligt igen

Idag är Elsa på dagis igen efter ca 14 dagars sjukfrånvaro. Krille och jag har blivit lite smått förkylda inatt (det var bara lite mer än 1 vecka sedan jag blev bra från min förra förkylning). Så drygt, men hoppas inte att det blir värre.
Nova tog en rejäl sovmorgon till kl 9 idag. Hon somnade vid 22.30 igår och har sovit hela natten. Elsa däremot vaknade en gång och kom över till oss då. Känner mig jättetrött ändåkonstigt nog. Vid 10-tiden ska en komma hit och kolla på vårt badrum och räkna på hur mkt det kostar att helkakla det. Ska bli spännande.
 
Nä, har inte så mkt att skriva om annars. Vi har haft en lugn helg.

Älskar er!

Älskar er underbara barn! Vad skulle jag gjort utan er? <3


Fredagsmys

Idag var vi och hämtade Krille på verkö vid 10.30 ungefär och sedan körde vi och handlade lite. Var inne på lindex med och det blev 2 tröjor till Elsa.

Ikväll har w och Agnes varit här och vi har ätit godis och kollat på film. Nova slog rekord i att vara vaken. Från 14.30 till 22.00. Nu hoppas jag att hon sover gott hela natten. Har precis krupit ner nu. Är Elsa piggelin imorgon tänkte jag gå på familjegymnastik med henne. Krille är duktig och springer på löparbandet nu, så han får sin del av motion idag. Tänk om jag också kunde vara så duktig. En annan gång tänker jag jämt.

Natti natti


RSS 2.0