Jobbhelgen över

Har jobbat hela helgen plus idag. Igår efter jobbet var vi på kalas hos Hjalmar som fyller 5 år idag. Grattis! Blev ju självklart förkyld igår, så jag har haft en jobbig dag på jobbet idag.. Visste först inte om jag orkade gå, men så tänkte jag att jag var den enda sköterskan från helgen som skulle jobba idag, så jag kände mig tvungen att jobba. Det är ju inte lätt för ngn annan som inte har jobbat i helgen och bara komma in. Dagen började med ett dödsfall och sedan har det varit lite halvkaos hela dagen. Näsan har runnit i ett på mig och jag har känt mig helt slut i huvudet. Flexade hem en timme tidigare idag, för jag kände att jag inte orkade mer. Nu är jag ledig i 2 dagar, men har ett obligatoriskt möte, som jag måste gå på imorgon på jobbet. Ja, det är väl ungefär så det här dagarna har sett ut. Jag hoppas på att jag ska känna mig bättre imorgon. På onsdag ska jag se om jag inte kan köra en runda till stan/Lyckeby för att leta födelsedagspresent till O. Elsa är ju bjuden på 1-årskalas i helgen.

Elsa har precis somnat o jag tror nog att jag ska gå o göra henne sällskap snart. Hon sover fortfarande oroligt om nätterna tyvärr.

Nya sovvanor snart, tack!

Ikväll har vi burit tillbaka Elsas säng in till vårt sovrum. Det har blivit minimalt med sömn för oss alla sedan vi flyttade in henne i eget rum. Inbillade mig att hon skulle sova bättre när hon sov själv, men det har varit precis tvärtom. Nu hoppas jag på att hon ska sova hela natten, för än så länge har hon inte ens somnat. Hon sitter i sitt rum o river ut alla leksaker som Krille och jag precis har städat upp. Jag hoppas på at hon vill sova snart, för nu börjar jag bli trött.

Lovade att lägga ut några bilder från i lördags:





Vi skrattate så at tårarna sprutade när vi spelade Jeopardy

Snart jobb

Har haft 4 underbara dagar då jag har varit ledig. Så skönt att bara få vara hemma. Idag jobbar jag kväll och imorgon en dagtur. Efter det är jag ledig i 3 dagar, så jag har det bra;) Tänkte jag skulle lägga ut lite bilder från helgen, men jag ser att klockan är mkt. Måste fixa lite mat innan jag ska iväg till jobbet. Får lägga ut bilderna i nästa bloginlägg istället.

Hoppas ni alla får en bra dag!

inget nytt

Jag hoppas verkligen att polisen snart hittar Greta, som försvann från sitt hem i Fjärdsjömåla i onsdags. Greta och jag var grannar när vi bodde i Fjärdsjömåla för 3 år sedan. Hon var alltid så glad för mina hundar. Kan inte sluta tänka på att hon är borta. Jag har nog varit inne på BLT:s hemsida minst 15 ggr idag för att kolla om de har skrivit ngt nytt om henne.

Hoppas, hoppas, hoppas att ngn hittar henne snart. Chansen att hon fortfarande lever börjar bli liten...

Fullt upp

Det var ett tag sedan man skrev här, men har haft fullt upp. Jobbade tisdag och onsdag. Direkt efter jobbet på onsdagen var vi på hockey, så då var man inte hemma förrän sent. Igår var jag och elsa hemma hos Linn och Wilma och hälsade på. Har glömt att Elsa har varit så liten ngn gång. Idag har Marlene, Gustav och Oscar varit här på besök. Jag bakade en tårta igår när Elsa låg och sov som vi åt idag. Sedan har Karin, Tim och Noah varit här på besök ett tag. Jag känner mig rätt trött nu. Elsa vaknade vid halv 4 inatt och var vaken till halv 6 innan hon äntligen somnade om. Hon har ju 3 tänder på väg upp, så jag antar att det är de som spökar.

Elsa fick en smoothie på sin födelsedag, men hon tyckte den var sådär. Hon är ju bara van vid att dricka vatten.


1 år med Elsa

Idag för prick 1 år sedan låg man på förlossningen. Hade inte ens blivit undersökt ngn gång vid den här tiden. Kl 20.26 tittade hon äntligen ut efter 8 månaders väntan.
Bilder från året:



Första bilden på Elsa. Vi var lite dåliga på att ta kort på förlossningen.




1 vecka gammal




1 månad




2 mån




3 mån




4 mån




5 mån




6 mån




7 mån




8 mån




9 mån





10 mån





11 mån





12 mån, 1 år!!!!!! Grattis!!



Ett helt underbart år har det varit. Det har hänt så otroligt mycket under det här året.






Förberedelser

Idag har vi varit och handlat till det kommande kalaset som är imorgon. Har förberett och tillagat fläskfilén och kycklingen nu ikväll (Percy). Jag har gjort en marängbotten, som står i ugnen, så nu håller jag tummarna att den ska bli bra. Har hunnit med två promenader idag. Första gången gick jag själv med Elsa och hundarna och andra gången blev det en långpromenad på 6.3 km med Weronica, Elsa och Lisen. Jag hann dammsuga övervåningen innan Weronica och jag var ute och gick. Under tiden vi var ute skurade Krille där uppe, så nu är det iaf helt klart där uppe. Imorgon får det bli städning här nere innan kalaset börjar.
Har gjort något som jag egentligen inte ville idag med. Har flyttat in Elsas säng i hennes rum, så nu sover hon där inne alldeles själv. Får se om hon sover bättre om nätterna annars får jag väl flytta tillbaka henne i vårt sovrum igen. Frågan är om jag kommer kunna sova utan Elsa bredvid mig?

Elsas stökiga rum efter lite ommöblering:




Igår såg jag att hon hade fått sin 3:e tand och fler är på väg.


Lite av maten som det ska bjudas på imorgon:


Resten ordnar vi imorgon.

Får hålla mig vaken ett par timmar till, då en marängbotten till ska in i ugnen:)

En dag kvar den här veckan

Då ska man bara jobba imorgon med sedan är man ledig ända tills tisdag. Ska bli skönt att få spendera lite tid tillsammans med familjen. Stackars Elsa har haft 39°C feber idag. Hon vaccinerades ju igår. Hon väger numera 8000 g och är 71.5 cm lång. Det är en liten tjej vi har:)
Marja var här ikväll och lämnade så fina presenter till Elsa. Tack så mkt!!

nä, nu blir det snart sängen tror jag.

Tisdag

Idag har jag varit ledig. Vi började dagen med att gå på vuxen/barn grupp Elsa och jag. Tänkte först struntat i att gå för jag var så himla trött igår efter att ha jobbat och sen var det min enda lediga dag idag med.. Men så tänkte jag på min lilla dotter att hon behövde komma ut och träffa lite barn. Måste vara tråkigt att bara träffa sin mamma och pappa hela tiden :P Vi hade iaf en trevlig stund på vuxen/barn som alltid. Sedan har vi tagit det mest lugnt idag. Vi var och handlade lite inför 1-årskalaset som ska firas på sördag (så Karin om du hinner läsa detta innan jag hinner ringa till dig, så ska vi vara här kl 15 på sön och ni behöver inte äta innan)

Hade planerat att klippa gräset idag, men det har ju regnat emallanåt. Väldigt konstigt väder idag måste jag säga. Ena stunden skiner solen och i nästa sekund regnar det. Imorgon blir det jobb på kvällen. Längtar tills helgen då jag är 3-dagarsledig.

Tack för besöket ikväll Jennie!


Helg

Då var det helg igen då. Jag jobbade kvällen igår och dagen idag. Mina två lediga dagar blev bara jobb ute i trädgården. Krille hade visst tagit ett kort på mig när jag var ute och kämpade med ngn stubbe, haha. Vilken fin stil man har :P


All häck är iaf borta, så nu återstår det bara att plantera den sista biten av häcken och sedan ska vi så lite ny gräsmatta på vissa ställen.

Elsa och jag har haft en kväll för oss själva då Krille är på hockey. E somnade nyss, så jag sitter här och kollar igenom alla fina bilder som Krille har tagit på Elsa idag. Verkligen fina höstbilder. Imorgon är jag ledig, men jag har lovat mamma att hjälpa henne på Påryds marknad. Sedan är det jobb på sön kväll så ngn direkt ledighet blir det inte.
Bjuder på några av Krilles kort från dagen:





Ha en trevlig helg!

Häckdag

Idag har Elsa och jag varit på vuxen/barn grupp och träffat andra barn. Idag blev det mkt sång och musik. Elsa fick spela på en trumma och spela triangel:) Under tiden vi var där höll Krille och Berndt på att köra gamla kvistar och grenar till tippen.
I eftermiddag har vi planterat den nya häcken, som Krille var och köpte tidigare idag. Det blev riktigt snyggt när den kom på plats. Vi har dock lite häck kvar att ta bort och nu när riset kom bort kan vi plantera där under med längs staketet. Jag har tagit bort ett par gamla tallstubbar och känner mig riktigt trött och nöjd med dagen nu. Jag hoppas på fint väder imorgon med, så vi kan fortsätta med resten.
Här inne ser det för jäkligt ut, men varför är det så mkt roligare att hålla på ute än inne? det blir bara en snabbdammsugning här inne ikväll, så vi får bort det värsta. Mkt jord och gräs inne nu igen, när man har varit ute.





Kort inlägg

Blir bara ett litet kort inlägg, då jag är trött...
I fredags blev det en heldag i Ullared med mkt shopping. Igår jobbade jag kvällen och kom inte ifrån jobbet förrän 21.50 så jag kom sent i säng. Inte blev det bättre av att Elsa vaknade vid halv 5 idag och ville ha välling. Jag skullle ju upp 1 h senare, så det var ju knappt ngn mening att somna om. Kom ifrån jobbet lite tidigare idag, men väl hemma var jag så trött så jag stupade i säng en timme. Välbehövlig vila, men jag är redan trött igen. Imorgon är det jobbdags tidigt igen och sen är jag ledig i 2 dagar. Hade tänkt att kolla på en film ikväll, som jag köpte i Ullared, men den får nog vänta tills imorgon känner jag.

Nä, nu ska jag kolla lite andra bloggar innan jag lägger mig.

RSS 2.0