Underbar dag

Igår spenderade vi dagen ute på Ytterön/Hästholmen. Så underbart fint där ute. Vi cyklade igenom hela ön då vi orienterade. En underbar dag var det i fin skärgårdsmiljö.
Idag har jag och Elsa badat i poolen. Det var 28.1 ° C så det var varmt.







27/6

Idag började vi dagen med att köra in en runda till stan. Vi var på Faetter och köpte en ratt till Elsa, men jag blev lite besviken på ljudet. Man hör det knappt. Gav ändå 300 kr så jag tycker det borde vara bättre. Var sedan och kollade på tapeter. Lånade hem 2 rullar den här gången. Får se om det blir ngn av dem. På hemvägen körde vi till Rosenholm och förnyade säsongskortet.

Weronica och jag har varit ute och gått 5km-rundan i Orion ikväll. Hundarna fick följa med idag. Hade dem lösa nästan hela tiden. Så skönt att de kan springa av sig lite. Nu ska jag fixa lite på Tradera åt mamma.


Lövmarknad

Idag började dagen på värsta tänkbara sätt. Jag hde tydligen somnat ifrån när Elsa ammade inatt. Vaknade kl 5 av ett gallskrik. Elsa hade ramlat ner från sängen på golvet. Hon landade på huvudet och ryggen. Hon skrek ett tag och sedan var allt bra igen. Jag vågade aldrig gå och lägga mig igen ifall om att hon hade fått hjärnskakning. Kl 7 somnade vi dock ett tag i sängen igen. Elsa har mått prima resten av dagen, så jag antar att hon inte slog sig så mkt. Man får så dåligt samvete när ngt sådant händer bara.
Vi körde till båten kl 8 och hämtade Krille. Vi körde sedan hem en snabbis och åt lite sedan körde vi in till babyproffsen och köpte den röda vagnen innan det blev lövmarknaden en stund. Orkade bara gå där inne och trängas en kort stund. Elsa fick en Barbapapaballong och ett par foppatofflor. Nu har vi gått en runda med den nya vagnen och Elsa somnade så gott i den.
Imorgon är det ju midsommar. Vi ska fira den på två ställen. först hos pappa och sedan hos Bengt.

Ha en trevlig midsommar på Er!

Finally

Imorgon är det äntligen torsdag och Krille kommer hem till oss igen. Vi ska börja med att gå på lövmarknaden så vi har det avklarat sen.
Idag har jag varit i stan och klippt mig + lagt slingor. Krilles morsa har passat Elsa åt mig under tiden. Var verkligen längesedan jag gjorde ngt med mitt hår. Weronica och jag har varit ute och gått en runda ikväll, så jag funderar på om jag inte ska äta lite glass nu. Jag menar att jag kan ju äta med gott samvete :P
Oscar skulle komma till mig en runda ikväll. Jag har lovat att övningsköra lite med honom. Så skriver jag inte mer här, så vet ni varför. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka.

Soligt

Idag visade kl iaf 7 innan vi steg upp, men det har varit oroligt inatt med. Hoppas nästan att det är en tand som är på G, för då har det iaf en förklaring till varför hon är så orolig om nätterna.
Idag blir det kanske en runda till morfar. Ska ringa sen o se om han är hema idag. Han har ju semester nu.
Hoppas på ett riktigt fint väder idag.


Tidig morgon

Idag bestämde Elsa sig för att dagen skulle börja redan vid 5.15. O ändå hade hon varit vaken ett par gånger under natten. Hon har sovit så oroligt nu under ett par veckors tid. Tidiga morgnar är vekligen inget för mig. Får hoppas att det blir bättre snart iaf. Har varit och kollat på sittvagn idag till henne. Det lutar åt den röda Emmaljungan.


De hade den iaf i affären, så jag får väl ta med mig Krille dit på torsdag, så får vi se om vi köper den eller inte. Fanns ju andra snygga färger med.
Elsa somnade tidigt ikväll, så imorgon väntar väl ännu en tidig morgon.

Kristianopel cup

Idag har Elsa och jag kollat på fotboll halva dagen. Elsas kusin Julia spelade. Tror det var 6 mål hon gjorde på 5 matcher idag, så det är ju helt klart godkänt ;) Lite synd bara att det har blåst så mkt, men det har ju inte regnat iaf. Längtar till torsdag morgon då Krille kommer av båten. Vet inte om det blir lövmarknad direkt eller om vi åker in lite senare. Krille jobbar ju natten, så det beror lite på hur pigg han är. Har faktiskt inte varit på lövmarknaden på flera år. Tycker jag alltid har jobbat. Det är väl inte så mkt att ha egentligen.
Krille nämnde häromdagen att han kanske ville skaffa en husbil om några år, så jag blev ju eld och lågor och började kolla på internet på husbilar direkt. Det är farligt att säga ngt högt till mig, hehe.

Tänkte jag skulle köpa en sittvagn till Elsa snart. Vi har ju hennes barnvagn, som kan bli en sittvagn med, men jag tänkte köpa en liten mindre och smidigare. Har fastnat för Emmaljunga Scooter. Någon som har erfarenhet av den och vet om den är bra? Såg att den är från 6 månader, så det är ju perfekt.

8 mån

Idag är vår lilla plutta hela 8 mån. Ringde till BVC idag för at påminna om Boel-testet. Vi fick tid idag direkt, men hon hann inte komma hem till oss, så vi fick sticka bort till vårdecentralen. Allt gick bra förutom att hon inte reagerade för den ena klockan på vänster öra. Hon hörde den som lät lågt. Förhoppningsvis hör hon, men vi ska ändå göra om testet efter Gunnels semester. Man ska ju vara hemma egentligen när man gör det. Nu var vi ju i en ny miljö, så det fanns för mycket annat att titta på. Passade på att väga och mäta henne med. Det var ju inte längesen vi gjorde det, men eftersom det är hennes 8-månadersdag idag ville jag göra det. Hon vägde iaf 7115 g och var 67 cm lång. Huvudomfånget var 41,5 cm. Har inte mätt runt huvudet sedan hon var 3.5 mån.

Idag ska vi träffa Krille ett par timmar.





Huvudvärk

Igår följde jag med Agnes till sjukhuset för att besöka hennes farmor som ligger där. Passade även på att besöka kirurgen för att kolla upp lite inför nästa månad då jag ska jobba en helg. Efter det kom Elsas farmor med flyget från Kiruna, så vi var och hämtade henne vid Angöringen. Elsa har sovit extremt lite i 2 dagar nu, så det är väl därför jag har drabbats av konstant huvudvärk. Igår sov hon 1 gång på hela dagen och sedan vaknade hon många gånger inatt ändå.. Idag sov hon 45 min på förmiddagen och ca 15 min i bilen på vägen hem från stan. Har ju varit i stan och hämtat mitt fina halsband idag. Mycket nöjd. Passade på att boka klippning och slingning på onsdag. Har inte gjort ngt med mitt hår på evigheter. Jag kommer ju aldrig iväg någonstans själv.

Idag är det bara 1 vecka kvar till Christian kommer hem. Då får vi 6 hela veckor tillsammans :)

Tacos och vedstapling

Idag körde vi in till stan på förmiddagen. Fick tag i ett halsband på Hallbergs. Snacka om prisskillnad. Hade jag väntat på Guldfynd skulle jag fått ge 600-700 kr. Idag betalade jag endast 258 kr för kedja, hängsmycke och gravyr. Och då är det ändå äkta silver. Billigt och bra tycker jag. På torsdag ska det vara klart så får väl ta mig en runda till stan då med. På hemvägen blev det handling på Maxi. Lagade sedan tacos till middag, som jag bjöd Weronica, Agnes och oscar på. Efter middagen blev det att stapla ved borta hos Weronica i ca 3 h. Vi hann verkligen mycket. Tog emot att sluta när vi inte hade så mkt kvar, men Elsa var så ledsen på slutet.
Vi har haft en bra dag med andra ord. Jag gillar ju när jag har saker att göra hela tiden. Imorgon får det bli att klippa gräset om det är fint väder.




Taxi mitt i natten

Inatt var en lika dryg natt som igår. Det började med att telefonen ringde vid 00.15. Jag som tror att det är alarmet råkar trycka av signalen. Sedan ringer det igen och då säger killen i luren att min taxi som jag har beställt har kommit. Säger att jag inte har beställt ngn taxi och lägger sedan på luren för att sova vidare. 5 min senare ringer han och säger samma sak. Hör att han har Göteborgsdialekt och säger att jag bor i Karlskrona och har inte beställt ngn taxi. Tyvärr vaknade Elsa när han ringde sista gången och sedan var natten förstörd för vår del.
Idag när Elsa somnade vid 11 passade jag också på att sova 1 h. Kan ju inte påstå att man blir direkt pigg när man inte får sova om nätterna. Kollade upp numret idag som ringde mig igår och det var Kungsbacka Taxi. Jäkla idiot säger jag bara... Hade inte sagt ngt om han bara hade väckt mig, men när Elsa också vaknade var hon ju pigg sen.

Ikväll har vi varit en runda hos mamma och hälsat på. Imorgon är det inte omöjligt att vi drar till stan en runda för att kolla om mitt halsband finns.

Lördag

Igår kväll var jag så trött så jag höll på att somna när jag ammade Elsa vid 20.30. Gick till sängs kl 22 sen iaf och somnade nog med en gång. Elsa vaknade första gången vid 00, men somnade om efter ett tag. Sedan vaknade hon vid 2 igen och har hållt på att böka runt i sängen till kl 7 idag på morgonen. Då somnade vi äntligen en stund, men kan säga att jag är långt ifrån pigg nu. Elsa sover redan igen. Kan förstå att hon var trött.

Idag ska vi nog bara vara hemma och ta det lugnt. Tror att Oscar skulle komma till oss lite senare. Hade velat komma iväg till stan för att beställa ett nytt halsband. Mitt fina Elsa-halsband har blivit helt grått. Jag har väl använt det för mkt. Tänkte jag skulle beställa ett i äkta silver. Var inne på Guldfynd för 2 veckor sedan, men halsbanden var slut och skulle inte komma in igen förrän i slutet av Juli. Tycker det är länge att vänta. Kom på att man kan ju alltid gå in på Hallbergs guld och kolla där, men de stänger väl vid kl 13 idag skulle jag tro. Får ta mig en runda dit nästa vecka.

Nu är hundjäklarna ute och skäller på ngn/några hör jag. Blir så trött på dem ibland. Inatt hade de ätit papper som de hade fått tag i så det såg ut som sjutton här inne. Inte nog med det så hade de skitit ca 100 högar och kissat en gång med.. Ja, vad ska man säga... Jäkla hundar eller jäkla matte... Tycker de ska klara sig om natten även om jag släppte ut dem sista gången vid 22 igår.

Sista dagen

Jaha, då var snart torsdagen över vilket innebär att Krille åker ut och jobbar imorgon. Vi har tagit det mest lugnt idag. Det har ju regnat en del ute. Sådde lite gräs ute så nu hoppas vi på sol och regn om vartannat så det växer upp fort. Har plockat lite här inne idag. Har mkt kvar, men vi har ju knappt varit inne på 1,5 vecka pga färglukten. Övervåningen får se ut som den gör till Krille kommer hem nästa gång.

Tog ett kort idag på min fina dotter och skäggiga gubbe :P



Om 14 dagar komme Krille hem igen eftersom han får gå av en dag tidigare. Då har han 6 veckors semester. Ska passa på att njuta för fullt då. Ska försöka slappna av och inte påbörja för många projekt här hemma. Det blir på sin höjd tapeter i tv-rummet uppe och kanske måla garaget eftersom vi inte hann måla hela förra året.

Premiärdopp




Tapeter

Har precis varit ute och gått en runda med Elsa, så nu sover hon gått i sin vagn. Idag är det 25°c i skuggan så det kommer nog bli väldigt varmt idag. Igår var vi och tog hem lite tapetrullar. Tog 3 olika kulörer för att testa vilken kulör vi ville ha. Jag fastnade för den svarta tapeten direkt, men är rädd att det blir för mörkt i rummet. Ska kolla vidare på tapeter idag. Jäkla vad dyra de är.. Den sandfärgade rullen vi tog hem kostar 1199 kr per rulle. Billigast var den vita som "bara" kostar 500 kr per rulle.
Idag är det en som ska komma och köpa vår ena frysbox. Lade ut den på Karlskronatorget för en månad sedan. Tänkte att jag gör ett försök att sälja den billigt, så slipper vi köra den till Bubbetorp. Lyckades ju sälja pappas motorcykel på Tradera med. Kanske skrev om det i förra inlägget. Kommer inte ihåg. Jag borde nog satsa på en karriär som försäljare istället, hehe. Tycker ju det är roligt att sälja saker.
Så fort han har hämtat frysboxen så drar vi till Bengts färg. Ska köpa 1 lite färg så det räcker till trappan. Ska passa på att kolla på tapeter där med. Att det ska vara så svårt att välja. Hoppas det kommer bli fint sen när det är klart.




Soliga dagar

Det var ett tag sedan man skrev här. Det märks på antalet läsare per dag att det har varit fint väder ett tag. Förstår att man prioriterar att vara ute än framför datorn.
Krille har varit duktig och målat där uppe nästan 3 ggr. Färgen räckte inte till trappan, så får vänta till tisdag innan vi kan köpa hem mer färg och måla det sista.
Igår var vi hos Alex och grillade och badade tunna. Idag har vi kört ett lass med möbler till mamma som hon skulle ha. Vi håller på att rensa ut för fullt. Har även hunnit göra lite ute idag med.
Imorgon blir det att tvätta bilen, klippa gräset och rensa lite ogräs. Tycker man inte gör annat än städar och håller på hela tiden och ändå ser det för jävligt ut här hemma. Hur kan alla andra ha det så fint hemma och ändå hinna med allt annat?
Ska beställa tapeter till övervåningen på tisdag hade jag tänkt. Om vi nu hittar några. Får väl låna hem några prover annars.

Imorgon är det nationaldagen och med andra ord 11 år sedan mormor dog. Vad tiden går....

Och ett litet bildregn:




Innan




Efter 2 målningar (taket är målat en gång till nu). Nya tapeter ska beställas.



Mina älsklingar <3



Roten/stubben uppe!!!!!!!!! Det ska vi fira nu

Nästan 7 kg

Idag har Krille målat första lagret med färg uppe. Stängde dörren till sovrummet och Elsas rum innan. De är de enda rummen som det går att vara i nu. Resten av huset stinker färg. Har inte bestämt mig än om jag ska sova hemma inatt eller om jag o Elsa ska sova hos ngn annan. Vet inte var vi ska sova bara.
Har varit på BVC idag. E väger numera 6920 g och är 66,5 cm lång. Tänk att hon har vuxit hela 18,5 cm sedan hon föddes. Hon fick träffa läkaren idag med, men hon tyckte att vi skulle avvakta med att göra ett allergitest.
Är det för kallt att sova i tält förresten? Inte för min del utan jag tänker på Elsa.... jaja får se hur natten löser sig.

RSS 2.0