Snart fredag

Nu är det bara imorgon också som vi ska fördriva tiden. På fredag kommer äntligen Krille hem. Det har känts som vi har varit själva hemma en evighet. Tog tempen på Elsa innan och den var endast 37,6 grader, så vi körde en runda till mamma. Var underbart att komma iväg lite.

Nu sover båda barnen och jag ska passa på att njuta lite av egentiden innan jag lägger mig jag med.

En bild på en glad Carro: äntligen är alla friska


En lugn stund

Nova sover och Elsa sitter och kollar på en film. Idag har jag och Elsa till och med hunnit duscha. Inte varje dag man hinner det kan jag säga. Håller mina tummar för att inte Elsa ska få feber ikväll igen. Annars tycker jag att vi är någorlunda pigga idag. Lite hosta och snor bara från båda barnen, men det kan man väl inte klaga på. Det märks att det har varit jobbiga dagar för jag har gått ner 1 kg på 6 dagar och väger numera 48,8 kg. Och ändå äter jag ordentligt. Både mat och godis:P

Hade velat ut en runda, men det får väl vara idag med. Vill att Elsa ska vara feberfri en hel dag först.


Korten beställda

Har haft w och Agnes på besök en stund ikväll. Passade på att beställa förstoringar med. 40 bilder och 1 canvastavla blev det. Dock ska vi inte behålla alla bilderna själva. Ser fram emot leveransen.

Nova har precis somnat, så jag hoppas att hon sover för natten nu. Elsa är fortfarande vaken. 39,1 grader hade hon innan. Tycker så synd om henne. Hon slipper aldrig febern. Bara 4 dagar kvar till Krille kommer hem till oss. Det ser vi fram emot. I helgen kommer det bli filmmys och hemmakvällsgodis. Ska inte planera för mkt för det blir aldrig som jag har tänkt mig.


Sover

Båda barnen sover. Det har inte blivit ngn reda nu med Elsas sovtider när hon är sjuk. Hon får liksom sova när hon känner för det. Varenda dag framåt eftermiddagen får hon feber som inte ger med sig förrän framåt morgonen dagen efter. Dock har den slutat vara 40 grader utan håller sig nog runt 39 när hon är som varmast. Hoppas det går åt rätt håll nu iaf. Ska snart börja göra lite kvällsmat. Lasagne blir det idag, så det tar ju ett tag att göra. Borde egentligen gå och steka köttfärsen för sen klarar den ju sig själv i ugnen. Jaja ska bara slappa 5 min till. Man får passa på när båda sover.


Sjukdagar

Vi har haft ett par jobbiga dagar här hemma. Strax efter jag skrev förra inlägget fick Elsa ont i sitt öra och har skrikit mkt för det. Tempen var som mest uppe i 40 grader igen. Igår vaknade hon och hade ont i sitt öra igen. Hade fortsatt feber igår, som låg på ca 40 grader. Inatt har hon varit som en kamin, men hon fick Ipren senast kl 5 på morgonen och efter det har hon varit pigg faktiskt. Vi skulle ju på kalas idag, men det fick vi tacka nej till. Hoppas inte hon får feber ikväll igen bara. Hon har nämligen haft feber i 8 av 10 dagar nu. Börjar bli jobbigt att hålla oss inne. Idag kom w och Agnes hit en runda. De hade handlat åt mig. Så snällt. Nu ska vi klara oss några dagar till. Tror jag struntar i att ha Elsa på dagis den här veckan som kommer. Ska se till att hon blir riktigt frisk och sen vill jag inte ha hem några nya sjukdomar. Orkar inte med det nu känner jag.

Nä, nu ska jag vila lite medan båda barnen sover.


Så kallt

Är glad att vi är inne idag. Det är ju så kallt ute. Vi hade ju planer på att åka polenfärjan annars, men eftersom barnen är förkylda blev det inget av. Stackars Nova vaknade vid halv 2 inatt och när hon hade ätit började hon hosta som bara den. Kl 3 somnade hon till slut när hostan hade gett med sig. Hon sover fortfarande så hon är nog trött. Lagom till Nova somnade vaknade Elsa, men hon somnade fort igen när jag bar över henne till min säng.
Igår kväll hade jag en sådan hemsk huvudvärk så jag visste knappt vad jag skulle ta vägen. Började med 1 Alvedon bara men efter 2 h tog jag en till och då blev det lite bättre efter ett tag. Får ju inte äta hur mkt Alvedon som helst eftersom jag har waran. Eventuellt ska jag bara ha waranet i ett halvår så kanske blir jag av med tabletterna i slutet av nästa månad! Ja, vi får se vad de säger. I värsta fall får jag ju ha dem till slutet av augusti. Hade velat vara både medicin- och amningsfri till sommaren så man kunde ta sig ngn god drink, haha. Har förresten bokat stuga till midsommar och det blir i kolboda i åt igen. Fast i år har jag bokat i 3 dagar istället för 2 som vi brukar.

Elsa och jag har kommit in i en period då vi bråkar mkt med varandra. Vi är inte riktigt överens och det tär på krafterna känner jag. Förresten så var det aldrig ögoninflammation som hon hade. Ögat var bara lite varigt ändå. Men jag livade ju dagis att hålla henne borta den här veckan. Synd att hon ska bli ett litet monster bara när hon inte få gå på dagis.


O där försvann all ork

När jag hämtade Elsa på dagis idag så visade det sig att ena ögat var varigt på henne. Så typiskt. Nu blir det inte dagis förrän tidigast måndag. O Elsa som är så rastlös av sig. Hon vill ju vara på dagis. Har ju ögonsalva hemma så ska se om jag inte kan ge henne det. Då smittar hon iaf inte så vi kan gå på kalas till helgen. När nu ska jag byta bajsblöja


Inomhusdag

Idag har vi inte gjort mkt. Båda barnen somnade redan vid halv 11 och vaknade vid 12. Det märks att Elsa inte är pigg än för hon brukar aldrig somna så tidigt. Sedan vid 14.30 började Elsa bli slö igen. Hon har legat och kollat på tv. Känner att hon är varm, men hon vill inte att jag ska ta tempen på henne så jag har inte gjort det. Gissar på att hon har runt 39 igen. Nu har hon iaf somnat. Fick inte i henne varken dricka eller mat ikväll. Får väl erbjuda henne en piggelinglass sen när hon vaknar om hon vägrar att dricka då med. Självklart är jag i stort behov av att handla, men jag kommer ju ingenstans. Tur man har en snäll lillebror som ska köra och handla åt mig och sedan stannar han här ett par dagar. Skönt med lite hjälp.

Nova sover nu med så egentligen borde jag kolla på lite badrumsinredning. Vill ha det så enkelt som möjligt. Enkelt och stilrent typ. Hade jag fått plats hade jag valt att ha jacuzzi men den tar upp halva badrummet så det får bli ett vanligt badkar igen tror jag. Funderar även på att byta fönstret med när vi ändå håller på:P


Natten

Natten blev inte riktigt som jag hade hoppats på. Nova är jättetäppt i näsan så hon har vaknat 5-6 ggr tror jag. Hon har fått näsdroppar i 2 omgångar, men är tveksam om det hjälpte så mkt. Nu sover hon däremot, men hon rör på sig lite ibland så hon är väl på gång att vakna. Elsa vaknade vid 6-tiden och har legat och kollat på saltkråkan. Det blir inget dagis idag.


Söndag

Idag är iaf Elsa piggare. Hon är rejält förkyld och har en envis hosta, men hon har iaf sluppit febern. Jag vaknade med halsont, men har ändå känt nig rätt hyfsad under dagen. Nu ikväll kom det tillbaka igen och näsan har börjat rinna med. 4:e gången jag är förkyld sedan mitten av november. Tycker att Novas näsa också har börjat rinna och hon låter täppt. Barnen somnade strax innan 21, men Nova har redan vaknat 1 gång och fick sig en slurk mat till och Elsa har vaknat 2 ggr pga hostan. Inte ens ngn mening att bära in Elsa i hennes säng inatt. Hon kommer vakna ett antal gånger inatt tror jag.
Vi får se om det blir ngt dagis imorgon.

Har glömt nämna att vi var i nättraby i torsdags och kollade på kakel till badrummet. Vi ville ha en offert på vad allt kommer gå på, så de ska komma hem hit 4 feb och kolla. Det är inte ens säkert att vi börjar med badrummet innan sommaren. Får se vad vi känner för. I sommar blir det ju helrenovering av hallen. Den färgen luktar en hel del, så vi kommer att få flytta upp och sova på övervåningen. Ingen hit när det är sommar att sova uppe för det blir så himla varmt, men vi får stå ut. Sedan ska vi inte göra mer med huset i år vad jag vet. Vi har gjort i ordning överallt sen typ. Jaja, nu blev det massa svammel bara. Nova har vaknat igen så jag får ta henne.


Feber igen

Vi var och lämnade Krille ikväll och därefter åkte vi en sväng till w. Märkte direkt när vi kom dit att Elsa inte var pigg, men vi stannade ändå en stund. När vi kom hem tog jag tempen på Elsa som visade hela 40,6 grader! Stackars liten! Nu blir det ingen gymnastik imorgon. Hon som hade sett fram emot det. Hoppas att hon ska vara piggare imorgon.

Båda barnen sover nu då jag tänkte passa på att sova jag med.


Fotografering i studio

Igår kväll fick Elsa 39 grader och hon har varit varm hela natten. Så typiskt tänkte jag eftersom vi skulle fotografera barnen idag. Hon hade 37.8 idag på morgonen och efter ett bad var hon piggelin, så vi bestämde oss för att ta kort iaf. Agnes gör ju sin praktik hos Ragnarsons, så vi har varit i hans studio och Agnes har tagit en massa bilder. Elsa hade dock lite svårt att vara stilla :P
Verkar som att det blev en del bra kort. Jag har tänkt att beställa en stor canvastavla iaf plus lite vanliga förstoringar.

Idag kom Elsas nya overall och den verkar vara kanon. Mitt efterlängtade schampo och balsam kom idag med. En kanonfredag med andra ord. Synd bara att Krille ska ut och jobba ikväll.

Lägger ut en bild på Agnes instagrambild:


Hos veterinären

Har varit hos veterinären med Bella idag eftersom hon har hoppat på 3 ben ett tag. Hon fick lugnande när vi kom dit så veterinären kunde känna på henne ordentligt och för att ta lite röntgenbilder. Hon har patellaluxation på båda benen. Fick smärtstillande utskrivet idag som hon ska ta i en vecka. Har det inte gått över på ett par veckor får vi överväga att operera henne. Kommer att bli båda benen Isf.

En liten bild på Bella strax innan hon somnade:


Heja KHK!!

Ikväll är det hockey. Det var meningen att jag skulle ha gått egentligen, men lovade sedan Krille att han skulle få gå istället. Tänkte haft lite egentid den här gången Krille var hemma, men det får vänta till nästa. Vi har precis ätit mat och nu bara slappar vi. Väntar på bättre tider typ, haha. Jag är lite smått uttråkad.

Här är en bild på overallen jag beställde idag:


5 mån

Idag blir vår minsta prinsessa 5 mån. Vi har varit på föräldrargrupp och sedan vägde jag och mätte henne. Nova som var så lång innan har nästan slutat växa på längden. Endast 2 cm på 2 mån. Idag vägde hon 7040 g och var 64,5 cm lång.

Har sedan varit på lindex och köpt lite kläder till barnen och sedan blev det en snabbis på maxi. Har beställt en ny overall till Elsa med. Blev en didriksons i stl 90 så förhoppningsvis kan hon ha den nästa vinter med. De är ju stora i storlekarna.


Sover

Nu äntligen sover barnen. Elsa har skrikit hysteriskt här ikväll om att hon inte vill ha sängen. Hon och jag kröp nämligen ner direkt i sängen och sedan läste vi saga. Efter en timme bytte Krille av mig och då var hon nog verkligen trött på oss som försökte få henne att somna i sin egen säng. Jaja nu sover hon i sängen iaf. Jag ska snart sova med. Imorgon är det föräldrargrupp som gäller. På tors är det provtagning och sedan ska jag till veterinären med Bella som går på 3 ben och på fredag ska vi ta kort på barnen. Agnes praktiserar ju hos ragnarson så hon ska fota lite. Ska bli kul. På kvällen åker sedan Krille ut och jobbar igen.


Testar sängen

Elsa testat den nya sängen. Frågan är om hon vågar sova i den inatt?


Ny vecka

Då var det återigen måndag igen och Elsa är på dagis. Vi har äntligen plockat i ordning allt på nedervåningen efter renoveringen, så nu har vi till och med hunnit dammsuga och skura med.Imorgon ska vi ta och storstäda övervåningen sedan ska jag bara slappa resten av tiden till krille åker ut och jobbar på fredag.
Ska ta lite kort på barnens rum senare. Idag ska jag faktiskt lägga upp lite kort från julafton då jag inte har gjort det tidigare. Inte ofta jag sitter vid den vanliga datorn och bloggar längre. Blir ju oftast mobilinlägg, så jag får passa på nu.
 

Klart!

Idag har vi avslutat Elsas rum. Spikade dit sista listen vid 15-tiden. Har dock inte hunnit ta in möblerna för vi har varit hos w och Agnes och ätit god middag. När vi kom hem badade vi båda barnen i hopp om att de skulle bli lite trötta, men det kom att dröja ända till 22.30 innan de somnade. Har dock plockat här inne en timme efteråt. Hann tömma torktumlaren, plocka in Elsas kläder i hennes garderob , stryka hennes gardiner och sätta upp dem. Ja det var väl det stora hela. Imorgon ska vi hämta Elsas nya säng och sedan blir det att möblera när den är på plats så vi vet hur mkt som får plats. Synd att barnens rum ska vara så små bara. Vi har ju 6 rum i huset, men vill inte ha barnen på övervåningen än så det får bli så här. Nu sover vi ju alla nere.
Tog ett kort på Elsas rum innan idag, men man ser inte så bra. Färgen är iaf ljuslila. Får ta ett kort när alla möblerna är på plats. Dock får juniorsängen stå obäddad ett tag då jag inte vill att hon ska sova i rummet än. Färgen ska få vädra ut ordentligt först. Elsa får sova i den lilla sängen i vardagsrummet ett tag till. Nu är jag trött på renovering, så nu får det vänta till sommaren åtminstone innan vi ger oss på hallen.


En bit på vägen

Idag har vi avslutat det sista i Novas rum. Blev nöjd. Har spikat lister och burit möbler halva dagen. Dum som jag är har jag redan påbörjat nästa projekt, så nu har vi börjat med Elsas rum också. Ska köpa färg imorgon när Elsa är på dagis. Sedan när vi är klara med Elsas rum ska jag försöka vänta till sommaren innan vi gör något mer. Ville ju göra i ordning badrummet nu med, men vill inte göra för mkt samtidigt.

På fredag ska Elsa klippa sig och sedan ska jag se om jag kan övertala Krille att åka till Ikea en sväng.

Ett par bilder på novas rum före och efter målningen.


Skrivit CV

Idag har Linn varit här en runda och Krille har varit i Kalmar och fixat lite till Novas rum. Nu är det bara listerna kvar som ska köpas.

Har funderat ett tag på att söka jobb i Norge. Har tagit kontakt med det bemanningsföretaget jag åkte med 2008. Om jag kan åka i aug, vara borta 2-3 mån, ta med mig familjen och vara tjänstledig från jobbet så blir det nog Norge för oss. Idag ville de att jag skulle skicka ett CV, så passade på att skriva ett lite snabbt när Nova och Elsa sov. Det blev inte så långt och jag skrev inte med allt, men nu har jag skickat det iaf. Får se om det blir något. Jag får nog inte besked förrän lite närmare sommaren, men jag håller tummarna nu. Känner mig sugen på det här.
Krille får vara föräldraledig. Är jag knäpp med mina idéer eller?


Ett litet uppehåll

Har blivit lite dåligt med inlägg här på sistone. Elsa har ju varit ledig från dagis, så jag har mest spenderat tiden med barnen. Krille kom hem i fredags, så då startade jag projektet "måla Novas rum". Vi slet ut garderoben, elementet och fönsterbrädan med. När man ändå gör om kan man göra det ordentligt. Förresten så blir det nya vita lister också. Rummet är iaf målat 2ggr nu. Imorgon ska Krille inhandla garderoben på Ikea, så vi får stanna hemma för att allting ska få plats i bilen.

Idag fick jag tummen ur röven och gav Nova äntligen första smakportionen bestående av potatis. Hon verkade gilla det. Det är så bekvämt att amma, så det är därför jag har skjutit på det länge. Med Elsa började jag typ samma dag som hon blev 4 mån.


2013

Båda barnen höll sig vakna till ca kl 00.45. Har haft en kanonkväll med god mat och trevligt sällskap.

Lägger ut en bild på de finaste jag har:


RSS 2.0