Lugnt och skönt

Idag var jag, Jennie och w och shoppade lite på amiralen efter de hade slutat jobbet. Köpte mig en svart klänning som jag tänkte ha på dopet. Får se om jag ångrar mig eller om jag har den på mig. Hittade även lite julklappar till barnen på lindex. Elsa blev hungrig mitt i allt shoppande, så det blev en matbit på matkult med eller vad det heter. Gott var det iaf. Elsa har inte sovit middag idag, men somnade några minuter på vägen hem vilket tydligen gjorde henne jättepigg. Barnen somnade inte förrän kl 22 och efter det har jag plockat i ordning i en timme här inne ungefär. Elsa är ju specialist på att dra fram saker. Nu ligger jag i sängen och njuter av lugnet. Får hoppas Nova sover lite bättre inatt bara. Förra natten vaknade hon 3 ggr.

Godnatt på er!


BVC

Idag här jag hunnit hänga upp julgardiner i köket och putsat fönstrerna i barnens rum. Sedan har vi varit på BVC men det blev ingen vaccination idag då hon var förkyld. Vägde 6000g och var 62,5 cm lång. Strax under normalviktkuvan och en bit över växtkurvan. Konstigt att hon är lång. Varken jag eller Krille är ju långa. Nä, nu ska jag hämta Elsa på dagis.


Helgen kom och gick

Vad fort dagarna har gått. Vi var på kalas i lördags och igår var vi på gymnastik. På kvällen åt vi pizza med w och Agnes. Inatt hade Nova lite svårt att sova för hon var så täppt i näsan trots näsdroppar. När klockan ringde idag på morgonen hade jag inte hjärta att väcka henne då hon sov så gott. Vi kom lite sent till dagis, men det gjorde inte så mkt. Hann iaf duscha, tvätta en maskin tvätt och plocka in diskmaskinen innan det var dags att hämta Elsa igen. Nova vill att man ska bära henne hela tiden, så så mkt mer hinner man inte.

Både Elsa och Nova somnade en stund på eftermiddagen så jag stoppade in alla saker som skulle till återvinningen i bilen. Sedan vaknade Nova så jag passade på att bada henne när Elsa sov. Hann nästan bada henne klart innan Elsa vaknade. Sedan blev det att byta lakan och sedan körde vi en runda till fågelmara. Passade på att slänga alla kartonger med mera när jag var där. Hos pappa fick vi middag och en god saffranskaka. Tack så mkt!

Imorgon ska jag se om jag hittar ngn tröja jag kan ha till dopet.


Fredagsmys

Idag åkte Krille ut på sjön igen. Elsa somnade några minuter när jag körde och lämnade Krille vilket inte var bra. Hon vägrade ju att sova mer när vi kom hem. När klockan var 16 var vi allihopa trötta och råkade somna till ett Emilavsnitt. Jag vaknade en timme senare, men Elsa gick inte att väcka. Hon vaknade inte förrän strax efter kl 18 , så nu är hon piggelin. Vi har haft lite fredagsmys och ätit fruktsallad med glass på. Sedan har vi ritat en massa teckningar. Jag har hunnit vika ihop 2 maskiner tvätt eftersom Nova somnade redan kl 21. Nu ligger vi här i sängen och kollar på Emil återigen. Jag hoppas Elsa ska bli trött snart. Imorgon ska vi på kalas till Noah och Tim.


Sista dagen

Idag har jag känt mig piggare, men Nova har hostat på som vanligt. Fick avboka klipptiden tyvärr. Gjorde det redan igår. Vill inte dra ut Nova med den hostan hon har. Idag har vi storstädat köket. Har bland annat putsat fönster, rengjort bakom elementen, gjort storrengöring av stolar och bord,torkat av bakom kyl, frys, diskmaskin, torkat lister m.m. Hann aldrig ta i kylskåpet så får se om man hinner det nästa vecka. Får se vad man hinner fixa innan advent. Blir ju själv imorgon igen. Jag hoppas på att vi ska vara friska nu så vi kan gå på kalas på lördag och gå på gymnastik på söndag. På tisdag ska Nova vaccineras och på torsdag ska vi träffa prästen och prata om dopet, så lite har vi uppbokat iaf.


Onsdag

Då var det redan onsdag idag. Fick ringa till BVC idag om Nova ändå eftersom hon har hostat hela natten. Gunnel var upptagen idag, men jag fick ringa upp henne några timmar senare och säga hur läget var. Bestämde att vi skulle avvakta lite till. Idag har hon nästan sovit hela dagen. Fick väcka henne nyss för att ta temp och byta blöja. 38.3 hade hon. Själv känner jag mig ngt piggare idag. Har inte lika ont i kroppen som igår iaf. Känner varken ngn smak eller lukt så det är så tråkigt att äta. Får hoppas att Elsa och Krille håller sig friska nu, så inte Elsa blir sjuk igen. På fre är det ju dags för Krille att åka och jobba igen. Det har inte varit några roliga 14 dagar som han har varit hemma på eftersom det har varit ngn sjuk i stort sätt hela tiden.


Blir nog tokig snart

Nova hon fortsätter att hosta och vara allmänt gnällig. Inatt har jag blivit förkyld igen. Inte ens en vecka fick jag vara frisk. Har ont i hela kroppen och fryser, som bara den och ändå hade jag bara 38 grader när jag tog tempen nyss. Krille har precis bakat bullar, så han har ju inte haft tid att ta barnen ngt heller. Hoppas på att jag har 2 trötta barn ikväll som somnar tidigt så man bara kan ligga i sängen och slappa. Tänkte värma lite glögg senare och ev kolla på ngt avsnitt av dr quinn. Är på dvd skiva nummer 6 så en del har jag kollat på iaf.

Ha en bra kväll!


Bokat tid för klippning

Tycker Nova låter lite bättre idag, så jag slapp ringa vc. Jag springer ju där jämt så jag försöker undvika att åka dit i onödan.
Elsa har varit på dagis idag, så nu är hon pigg igen. Bokade precis klipptid till mig och Elsa. Vi ska klippa oss på etage hos Jonna igen. Eller det blir igen för min del och premiär för Elsa. På tors ska vi dit så Elsa får strunta i dagis den dagen. Bara 20 dagar kvar till dopet nu. Måste försöka hitta kläder som jag kan ha snart. Ska nog ha byxorna som jag köpte på Lindex, men en annan tröja får jag nog hitta.


Nästa sjuk

Nu har stackars lilla Nova fått en jätteäcklig hosta, som jag måste söka för imorgon. Låter inte alls bra. Elsa har däremot varit feberfri idag, så ev. ska hon på dagis imorgon.
Det blev varken gymnastik eller ngt kalas idag. Har inte ens varit utanför ytterdörren. Kan inte bara alla bli friska så vi kan ut och gå lite promenader igen? Nä, nu ska jag kolla på ngt avsnitt av dr quinn.


Lite egentid

Idag körde jag själv till lindex och köpte lite nya kläder. Var själv i hela 1 h och 15 min. Vad lyxigt! Köpte ett par byxor och en tröja till mig och så blev det lite till barnen med. Behöver dock bli ca 5 cm smalare innan byxorna sitter fint. Får se om man kan börja träna lite snart. Ikväll ska vi dock vara onyttiga och äta pizza med Weronica, Agnes och Jennie.

Elsa är piggare idag vilket är väldigt skönt. Har fixat årets julkort idag och jag är så HIMLA nöjd. Det var Agnes som tog kortet idag på morgonen. Tack!


3 mån

Idag är ju Nova 3 mån. Tog lite kort innan och Elsa ville ju såklart vara med. Fick ett rätt roligt kort där det ser ut som Nova ska bita Elsa.

Stackars Elsa får dras med den envisa febern. 39,5 hade hon nyss, så hon har precis fått Ipren. Hoppas att hon ska må bättre imorgon.


Hemkommen

Nova och jag har precis varit på jobbet och hälsat på. Vad roligt de var att se alla andra mammor och deras barn. Kan konstatera att det bara är jag som har min degmage kvar. Alla andra var smala och fina. Men det blir väl så när man har haft 2 bullar i ugnen på kort tid. Ska gå och äta nu. Får återkomma senare om jag har tid.


Sjukt igen

Elsa fick feber sen på kvällen när vi kom hem från Ikea. Hade nästan 40 grader. Hon har sedan haft feber hela tiden. Idag kl 5 på morgonen tog jag tempen s visade 39.3. Har gjort slut på både Alvedon och Ipren. Ska till Apoteket och fylla på förrådet så snart jag har ätit frukost.
Idag ska jag till jobbet och hälsa på, så jag hoppas att Nova håller sig frisk. Tycker det inte var längesen man jobbade men det är ändå ett halvår sedan.

Tack Hanna för alla kommentarer. <3 Ska svara så fort jag sitter vid en dator. Lättare att svara än från mobilen.


Snart Kalmar

Ska snart en runda till Kalmar tänkte vi. Jag är upptagen resten av veckan, så idag är vår enda chans att komma iväg någonstans. Vi kör direkt när vi har hämtat Elsa på dagis. Jag fick 20% på HM hemskickat häromdagen, så tänkte kolla om jag hittar ngt till barnen. Sedan kommer det bli en runda till IKEA med. Ska handla lite förvarngslådor och sedan ska jag ha en ny kudde. Kommer säkerligen att hitta ngt mer att handla:)
 
Idag måste vi skicka in pappret på vad Nova ska heta. Har iaf skrivit under den idag på morgonen och namnen blev: Nova, Alma, Astrid
 
Hoppas ni alla får en bra onsdag!

Kunde ej publicera

Kunde inte publicera förra inlägget på morgonen, så fick göra det nu. Gymnastiken gick bra, så det ska vi nog fortsätta gå på.


Fars dag

Idag är det ju fars dag. Eftersom vi firade pappa förra helgen ska vi inte dit idag. Jag har tjatat på Krille att han ska ringa till sin farsa, så vi kan ringa dit efter gymnastiken. På tal gymnastik, Elsa har stått i kö till att få börja på familjegymnastik i nättraby och nu fanns det äntligen plats, så det blir första gången idag. Ska bli spännande att se vad hon tycker om det. Synd det inte fanns ngn gymnastik lite närmare hemmet, men det är ju inte så långt till nättraby. När hon är 4 år kan hon börja här i jämjö sen. Om hon fortfarande vill gå på det så att säga. Nä, nu ska jag gå upp och duscha och göra oss i ordning.


Äntligen fredag!

Fredagen kom till slut. Jag har känt mig mkt bättre idag. Skönt att ha Krille hemma med. Har till och med hunnit raka benen, vilket jag inte har hunnit på 14 dagar. Det säger inte lite va? Fullt upp hela dagarna.

De övriga 3 familjemedlemmarna ligger och sover nu. Jag ska ut och ta mina mediciner så jag inte glömmer det. Har penicillin i 5 dagar nu med. Känner mig som en gamling med 20 olika mediciner eller nåt. Mitt pk- värde var på tok för högt den här gången, så ikväll ska jag ta en tablett mindre. Snacka om att vara svårinställd.

O så en bild på mig idag:P Ser lite arg ut tycker jag, men det var jag inte


Åt rätt håll

Jag tror äntligen min förkylning börjar gå åt rätt håll. Visserligen har jag blivit väldigt hes idag, men jag känner mig piggare. Har varit och tagit pk idag så nu håller jag tummarna att värdet ska vara bra. Tråkigt väder är det ute, så man vill bara hålla sig inne. Längtar till imorgon då Krille kommer hem. Ska bli så himla skönt. Jag har känt mig sugen på att storstäda här innan, men den känslan kanske försvinner innan helgen. Rätt så omöjligt för mig att städa några längre stunder när jag är hemma själv då Nova är mkt vaken om dagarna.

Ha en trevlig helg om jag inte skriver mer innan!


Ett bad såhär på kvällen

Tror den här förkylningen håller på att ta död på mig. Frossar och har ont i kroppen igen. Elsa fick hoppa i badet i hopp om att hon ska bli trött tidigt ikväll. Jag hade kunnat gå och lägga mig nu. Nova sitter och pratar för fullt i mitt knä nu


Kära tomten...

Kära tomten. Det här önskar jag mig i julklapp då mitt andra snart är slut


Förkylningen fortsätter

Har nästan precis lämnat Elsa på dagiset. Har hunnit äta frukost med och nu ammar jag Nova i lugn och ro. Elsa hittar alltid på massa bus när jag ammar. Igår plockade hon bort de resterande knopparna på sin orkidé ( hon har redan plockat några innan). Blir man glad då eller? Och sedan har hon börjat med att plocka ut kläder från sin garderob hela tiden. Ska bli skönt att få hem Krille på fredag och få lite extra hjälp här hemma. Som det är nu hinner jag knappt göra ngt med Elsa om dagarna, så jag förstår att hon är trotsig. Hon och jag får väl hitta på ngt ensamma när Krille kommer hem. Hoppas bara på att den envisa förkylningen ska försvinna, så man kan bli lite piggare.


Förkyld

Usch vilken natt. Jag är glad att barnen sov bra iaf. Jag fick frossa och fick ont i hela kroppen. Näsan rinner i ett på mig och halsen gör fortfarande ont. Mådde lite bättre sen framåt morgonen så jag kunde följa med Elsa till tandläkaren. Det gick bra där. Efteråt blev det BVC med Nova där man fick ta lapis återigen på naveln. Den börjar se bättre ut nu iaf. Jag är lite smått rastlös samtidigt som jag inte har så mkt ork att göra någonting. Funderade på om vi skulle åka till Polen fram och tillbaka imorgon. Måste kolla hur vädret ska bli först för det är ju inte så kul om det stormar. Kommer dock boka en vanlig resa med egen hytt då vi inte får plats alla o krilles. De tog ändå bara 200 kr imorgon såg jag. Får väl höra med Krille sen och se vad han tycker.


Film

Här är det Emil i lönneberga som rullar på tv:n just nu. Vi får ligga kvar och mysa en stund till innan det är dags för dagis. Skulle egentligen på babymassage idag, men då jag har ont i halsen får jag nog stanna hemma. Synd att smitta ner alla små ju. Imorgon är det först tandläkaren med Elsa och sedan 25 min senare ska jag vara på vc med Nova. Hoppas bara inte tandläkaren är försenad. Annars har vi inget speciellt inplanerat. Jag hoppas mest att min onda hals ska bli bättre.


Dumma mobil

Själv ska det stå och inte skälv i förra inlägget. Mobilen ändrar ju orden själv.


Så skönt

Vad skönt det är när båda barnen sover. Snart dags att väcka Elsa. Har varit på vc idag igen med Nova. Tycker naveln aldrig blir bättre. Fick ta en omgång lapis på idag med. Ska dit igen på tisdag. Man märker att hon är väldigt öm. Skönt för henne att hon somnade nyss. Det fungerar alltid att amma. Både Nova och jag blev slöa. Idag står krilles båt stilla här i kna, men Krille har arbetstid hela dagen, så tyvärr kan vi inte träffas. Lite synd. Elsa hade nog blivit glad. Har bjudit in mig skälv på middag hos mamma ikväll. Ska bli kul att komma iväg lite. Imorgon ska vi fira fars dag hos pappa. Det ska bjudas på kroppkakor har jag hört. Gott! Vi får väl fira fars dag här hemma nästa helg då det egentligen är. Får se vad Elsa och Nova ska hitta på att köpa till sin pappa.


Första veckan avklarad

Då har vi varit hemma själva en hel vecka. Det har gått bra även om det har varit tufft bitvis. Idag är jag sååå trött. Fattar inte varför. Nova åt kl 24 och kl 4 sedan vaknade Elsa lite innan 7. Känns som jag knappt orkar tänka idag. Idag har vi inget inplanerat. Jag ska försöka hoppa in i duschen sen om Elsa somnar efter lunchen. Det är så bra annars när Elsa är på dagis för då kan man passa på att göra allt sånt. Nä nu börja Nova protestera så jag måste gå.


Dop

Äntligen är dopat bokat efter att ha ringt runt till olika kyrkor. Det verkar fullt överallt 9 dec. Ville ju inte ha dopet här i jämjö kyrka, men det var det enda stället som det gick på. Det är mässa och totalt 2 dop så räkna med några timmar i kyrkan ni som ska dit. Sedan efteråt var församlingshemmet i ramdala det enda lediga, men det blir säkert bra. Skönt att ha det bokat iaf. Snart ska jag hämta Elsa på dagis. Har hunnit ta blodprov, handla och städa medan hon har varit där så jag är nöjd.


RSS 2.0