Lite text

Som ni ser håller vi på i vardagsrummet för fullt. Krille är ute och jobbar så han har inte sett hur det ser ut än. Därför ville han att jag skulle lägga ut bilder lite snabbt, så därför blev det ingen text till. Till och med rubriken blev fel. Det var ju på måndagen vi började. Det tog 2 dagar för oss att riva ner tapeterna ju.
I helgen som var så var pappa och jag ute och orienterade hela lördagen. 30 kontroller blev gjorda. På söndagen hade vi 10 kvar och då följde även Weronica med. Vi klarade alla. Det är så jäkla kul att orientera. Man hittar så många vägar man inte visste fanns och man ser så många fina hus som ligger intill havet. Orienteringen sträckte sig från Jämjö ut till Konungshamn, Attanäs, Björkenäs, Svanhalla, Truseryd, Sandhamn, Torhamn och sen lite i skogen på tillbakavägen. Verkligen sjukt kul så det är ngt jag rekommenderar. När jag gick på lågstadiet hatade jag orientering. Jag var livrädd för att jag skulle gå vilse i skogen.

Idag hoppas jag på att pappa ska stanna till här när han har slutat jobbet så vi kan mäta golvet i köket. Jag fick det till nästan 22 kvadrat igår när jag mätte, så jag vill bara att han ska kontrollmäta så jag inte beställer för lite golv. Hoppas på snabb leverans av golvet, men jag får nog vackert vänta ett tag. Har kollat ut mig ett matsalsbord nu iaf. Det lutar åt ett ekbord med 8 stolar till. Från början hade jag tänkt mig ett vitt bord, men jag hittar inga större än till 6 personer och då är priset uppe i 15-20k. Lite för mycket för min plånbok.

Vi ska förresten till Ullared på torsdag. Ska bli så kul. Var över 1 år sedan jag var där sist. Var där förra aug om jag inte minns fel. Sen på fredag ska jag träffa en på Lyckeby vårdcentral angående jobbet som jag har på G.

Behöver väl knappast nämna att krille kommer hem i em! äntligen! Ändå har han bara varit borta i 6 dagar.. Nä, nu ska jag göra lite annat.

På återseende......


Med början förra söndagen










Frukost 12.10

Ja nu sitter man framför datorn och äter frukost. Var så trött idag så jag sov extra länge. Önskar att jag vore morgonpigg. Har hunnit duscha iofs och sen har jag slängt in en maskin tvätt. Tänkte jag skulle ut en runda med dogsen sen. Måste bara fixa håret först typ. Har fått för mig hela dagen att det är söndag och att det är hockey i em. Blev lite besviken när jag kom på att det bara är lördag. Han hann aldrig tapetsera klart igår. Imorgon ska han komma tillbaka och göra det sista förhoppningsvis. Han skulle börja ett nytt arbete på måndag så han var tvungen att vara klar tills dess. Känns som det är upp-och nervänt hela huset. Tänker iaf inte städa förrän han är helt klar. Det kommer bara mer och mer slipdamm ändå. Oscar har sovit här i 3 dagar. Kul med sällskap. Krille kommer ju hem om 3 dagar igen. Då ska vi försöka hinna besälla golv. Hade ju varit fint att ha det klart tills man fyller år, men det hinner vi nog inte dessvärre. Det ska ju fixas valv och lister med. Men i och för sig har jag ju en väldigt händig pappa:) Och då går det undan när han sätter fart.

Hur kan det komma sig att man funderar och funderar på att börja träna. Har funderat i 1 år nu, men skjuter hela tiden upp det. Inte alls bra. Det är bara att konstatera att jag är himla lat och att jag inte har ngn självdisciplin för 5 öre.

Nä, nu ska jag göra ngt annat.

Utbildad

Idag kom äntligen han som skulle tapetsera. Han sa att han skulle komma tidigt. vet inte om man kan räkna kl 11 som tidigt... Iaf så höll han på medan jag var på utbildning. När jag kom hem kl 16 var han på väg hem. Han hade då tapetserat halva rummet med renoveringstapeten, så kan ju inte påstå att det går i ngn raketfart. Imorgon ska han komma kl 9, men känner jag honom rätt kommer han kl 9 engelsk tid eller nåt...

Ska nämna lite kort om utbildningen jag var på med. Den handlade om svininfluensa och om att vaccinera. Kan säga som så att de som inte ska vaccinera sig beror helt och hållet på okunskap. ALLA borde vaccinera sig:
-Så småningom kommer alla med största sannolikhet att få svininfluensa om man inte vaccinerar sig. Om inte i år så nästa år.
-Det finns en liten, liten risk att man kan dö av den.
-Genom att vaccinera sig visar man solidaritet mot sina medmänniskor. Alltså man för inte smittan vidare.

Barn under 6 är ska inte vaccineras om de inite tillhör en riskgrupp.

Vaccinet är testat på flera tusentals människor och det har samma biverkningar som vanligt influensavaccin, dvs rodnad, klåda, feber. Värre än så är det inte.

För visst ska du väl vaccinera dig? Efter den här föreläsningen är inte jag osäker längre.



Besviken

Jaha, då gick man upp tidigt idag för att han skulle komma och tapetsera. Halv 10 ringer han och snckar bort att han skulle komma idag. Han frågade om jag var hemma imorgon, så han kunde komma då. Så nu måste jag vänta ytterligare en dag. Lite tråkigt tycker jag. Jag var ju inställd på detta idag... Vad ska man nu hitta på? Ska vänta med att städa här inne tills han har varit här så nu vet jag inte alls vad jag ska göra. Alla andra jobbar ju...

Ser fram emot hockeyn ikväll iaf! Heja heja KHK!!!!

Utarbetad

I lördags åkte vi till Kungsbacka för att gå på dop och bröllop. Sedan sov vi över på hotell där en natt innan vi begav oss hemåt igen. Alltid skönt att komma hem igen.
Igår kom han som skulle tapetsera. Vi konstaterade att det fanns 4 lager tapeter och han tyckte att vi skulle ta bort allt innan han kom tillbaka igen. Vi har lagt ner hela dagen idag åt att slita tapeter plus några timmar igår kväll. Äntligen är vi klara. Slant med spackelspaden igår rakt in i tummen. Gjorde lite ont, men efter en fin ramsa och ett fint plåster på var det bara att fortsätta. Kan säga som så att jag har svårt att röra händerna över huvud taget nu. Har tagit lite bilder på rummet, men Krille sitter vid den andra datorn så jag får lägga ut dem någon annan dag. Imorgon ska vi påbörja själva tapetseringen, men först ska det tapetseras med någon slags renoveringstapet som ska täcka alla håligheter under och göra ytan jämn.

Krille åker ut o jobbar imorgon igen, men han blir bara borta 6 dagar den här gången

Till slut

Det  verkar som om allt löser sig nu. Mina pengar från Norge ska komma in på mitt svenska kontonummer nu. Ringde till kommunen där jag var och jobbade och de skulle ordna detta. Vill ju helst inte slänga 15k i sjön. Blev erbjuden jobb häromdagen på vårdcentralen i Jämjö eller Lyckeby under ca 2 mån. Ska vaccinera folk hela dagarna. Kommer nog bli drygt, men det är ett heltidsjobb iaf. Ska gå på en utbildning på torsdag och sen ska de bestämma om jag får jobbet eller inte. Visar det sig att jag inte får det åker jag till Norge. Nu är det inget som kan hindra mig. Ska på bröllopet imorgon, så nu behöver jag inte vara hemma mer den här sidan jul. har precis varit ute o rensat ogräs där vi ska så gräset. det hade hunnit bli 3 hela 10 liters hinkar fulla med ogräs på den här korta tiden. Har ringt till pappa om hjälp om att få underlaget plant och sen ska han visa mig hur man gör med gräsfröna. Jag har ingen aning hur mkt frö det ska ligga på. Tapetseraren ringde idag på morgonen och berättade att han kommer hit på måndag för att spackla.
Har faktiskt varit feberfri 2 dagar nu och idag känner jag mig riktigt pigg. Vi har varit en runda i stan idag med för att leta efter kläder till bröllopet. Jag hittade inget och fick nästan panik. Sedan kom Weronica på att Karin hade fna kläder, så nu har jag varit och lånat kläder av henne.

Ja, vad kan jag mer säga om den här dagen? Allt verkar gå framåt igen.

1 års jubileum

Idag känner jag mig som först bättre. Fick dock tillbaka febern nu ikväll så det blev till att ta en Alvedon igen. Krille kom hem med feber han också. Över 38 hade han. Vi har några dagar på oss att bli friska iaf innan bröllopet.
Idag är det precis 1 år sedan vi fick tillgång till vårt hus. Tänk vad tiden har gått fort. Nu har vi iaf bott här en sommar o vi har haft semester ihop samtidigt med, vilket vi kan glömma nästa sommar. Då lär man få jobba hela sommaren om man har turen att få ett sommarjobb.

Har inte så mkt annat att skriva om.

Hejs svejs

Fortfarande sjuk

Jag som trodde att jag började bli bättre igår. Nu har jag fått feber o har ont överallt. Blir till att stanna hemma o ta det lugnt idag med. Vaknade vid halv 6 o kunde inte somna om igen. Var nere o tog en Alvedon så ska försöka lägga mig o sova en stund till. Det har inte blivit så många timmar inatt. Skriver mer sen om jag orkar.

Bara 1 dag var nu!

skitväder

Vaknade igår av att jag hade ont i halsen. Kände mig inte alls bra så jag låg o sov 3 h mitt på dagen. Kände mig sedan lite bättre igår kväll. Idag mår jag mycket bättre. Typiskt att det ska vara skitväder ute bara. Vad ska alla andra hitta på idag? Jag känner nog för min del att det blir en innedag idag med. Hösten har verkligen kommit hit.
Krille frågade mig igår vad jag ville ha när jag fyllde år. En resa eller en hund svarade jag som vanligt. Krille tycker att man ska planera resor långt i förväg så efter en stund frågade han när det var bäst att åka till Thailand. Vi kom fram till att februari är en bra månad. Jag är inte sugen på att åka inom Europa under vintermånaderna och Egypten har vi ju varit i en gång. Det var på gränsen till för kallt där. Det var liksom vanlig svensk sommarvärme i dec med 22 grader i vattnet ungefär. Nej, jag vet inte vad jag ska önska mig annars. Det är svårt att komma på något. En hammock vill jag ju ha, men det går nog inte att köpa i okt.

Bara 2 dagar kvar tills Krille kommer hem nu!

Oväntat slut

Igår kl kl 21 satt jag o spelade i lugn och ro. 10 min senare ringer de från jobbet och frågar var jag är:
Kim: -Var är du?
Jag: - Jag är hemma
Kim:- Men du ska ju jobba inatt
Jag: - Nä, jag ska ju jobba natten mellan den 9:e o 10:e
 och det e ju inte förrän imorgon
Kim: - Men det är ju 9:e idag
Jag: (Efter några sekunders betänketid) - Ja visst jävlar, det är det ju. Jag kommer så fort jag kan.

Ja ungefär så så min kväll ut igår. Var på jobbet ungefär 20 min senare så här gick det undan:) Har iaf haft en lugn o bra natt på jobbet. Jobbade med en timvikarie så jag var trombolyssköterska, men det blev inga larm som tur väl var. Tror hon har gått i din klass Marja. Tove heter hon. Hon påminde väldigt mycket om Sofia måste jag säga, både till utseendet och sättet.

Nu har jag bara varit uppe ngn timme. Var trött när jag kom hem, men kanske inte så konstigt eftersom det inte blev ngn vila innan jobbet igår. Ska jobba på 58:an imorgon med, så nu har jag fått ihop 40 h den här veckan än så länge.

Nu ska jag äta lite o sen ska jag se om man inte kan ut o gå en runda med hundarna.

Dagens EGO



Idag är jag lite självisk. Älskar tapeterna i bakgrunden.

Idag har jag o dogsen varit ute på en långrunda. De var rejält trötta när vi kom hem. Så underbart väder ute. Kan det vara den sista värmen nu tro? Borde egentligen fortsätta riva tapeter. Har faktiskt gjort lite idag, men det tar en evighet att få bort dem.

Puss

Hemkommen

Nu är jag precis hemkommen efter 11 h jobb. Började 7 idag o gick till 13. Sedan var jag ledig till 16 o slutade nu vid 21. Känner mig ganska slut i huvudet måste jag säga. Mycket nytt som ska in i huvudet.
Fick utbetalning från Norge igår igen. denna gången var det att jag hade betalat in för mkt skatt. Har åkt runt till 3 olika banker plus posten på min 3h rast o försökt att få ut de här pengarna. Verkar inte som att det går dessvärre. Det verkar som att kag blir tvungen att åka till Norge för att få ut dem. Giroutbetalningen är giltig till 30/9 så jag känner att jag inte har så mkt tid på mig. Kanske kan jag trycka in en resa till Oslo nästa vecka när vi ändå ska upp till Gbg på bröllop. Jag får prata med krille om detta ikväll. Kanske kan jag sova en natt hos dig Jare isf? För nu på fredag har jag inte möjlighet att komma på din 25-årsfest. Hoppas att jag får vara ledig imorgon. Behöver det nu känner jag innan jag ska jobba natt.

Adios

Dagens nattgäster

Alla klarade ju inte av festen, men här är de som var längst kvar:



SKÅL!!!


Överlevt

Jadå jag har överlevt mina 2 första dagar på boendet. Ett helt annat tempo där kan jag säga. Inte alls stressigt.
Nästa vecka ska jag in o jobba natt på 58:an. Saknar verkligen jobbet redan måste jag säga. Det är bara att hoppas att man får komma tillbaka till samma ställe någon gång..

Nu ska jag spela lite tror jag.

Nytt jobb

Ja nu har man slutat sitt jobb på sjukhuset så nu är jag bara timanställd där. Har även fixat så jag e timanställd i kommunen. Först fick jag besked att jag skulle gå i hemtjänsten i Torhamn. Igår lät det annat. Nu ska jag gå 2 introdagar på Annagården här i Jämjö, så jag börjar jobba om en kvart, vilket innebär att jag borde köra alldeles snart. Håll tummarna för mig idag. Ska vara där i 9 h, så jag hinner göra bort mig många ggr. Alldeles för många är jag rädd för.. jaja tur att man har nära hem, så man kan lägga benen på ryggen o springa hem när det behövs.. nädå, jag ska försöka uppföra mig. Skriver mer sen.. Kommer säkert vara trött ikväll o sen ska jag jobba där 7-16 imorgon med.


Hej så länge

RSS 2.0