Mer mer dicka

Det går åt många klädbyten per dag till Elsa nu när det är varmt ute. Hon leker nämligen med vatten ute för fullt.. När hon vill ha påfyllning i vattenkannan säger hon "dicka". Hon får ju oftast vatten av oss att dricka, så hon tror väl att det heter så.
Idag har jag varit i Ramdala ocjh kollat när Jannie spelade fotboll. Under tiden var krille, Oscar o Elsa hemma. Krille hade tagit några kort idag. Tänkte bjuda på några stycken:




Krille 30 år

Idag säger vi Grattis till Krille som fyller 30 år. Kalaset blir ju nästa helg.

Var och hämtade Krille vid 10-tiden idag. när vi kom hem klippte han och Oscar gräset. jag har svårt att klippa gräset när jag är hemma själv med Elsa, så det var rätt långt nu. Jag har hunnit rensa lite i ett blomland och nu ikväll har vi grillat. Så gott. Elsa har även hunnit ta sig ett dopp idag.




O så tjockisen som sitter o njuter i solen:

Bra dag

Idag har jag varit hos bm igen. Fick aldrig reda på sf-måttet men hjärtljuden var samma som sist, dvs 148 slag/min. Efteråt passade jag på att handla lite på maxi då Elsa ändå var på dagis. Hämtade henne sedan kl 11 o sedan åkte vi hem o åt lite mat innan vi somnade. I eftermiddags var vi på jysk o köpte mörkläggningsrullgardiner. Det är ju så himla ljust när man ska lägga Elsa för persiennerna gör typ ingen nytta. Krille får väl hjälpa mig att sätta upp dem när han kommer hem. Tro det eller ej men Elsa somnade redan vid 20 ikväll. Så himla skönt.
Imorgon ska mamma komma hit efter jobbet o passar Elsa medan jag hjälper Oscar med matten. Han har prov på fredag nämligen. Nä nu ska jag sova lite om jag kan. Det känns som det brinner i mina fötter ikväll.


Tröttast

Det blev rätt sent i säng igår. Elsa somnade inte förrän 21.30 o sen hade jag lite att fixa därefter. Idag vaknade hon innan 5 så jag känner mig mer eller mindre halvdöd idag. Har nog varit på toaletten minst 2 ggr inatt med under den tiden man fick sova. Elsa har fått fullt med prickar på sina armar så hon har kliat hela morgonen. Hade ändå soldkyddsfaktor 30 på henne igår, men så ser jag att hon har rivit sig med på armarna så kanske har hon varit i ngn buske o fått ngt skit på sig. Såg rivmärkena innan prickarna kan väl tilläggas. Ser fram emot att få sova lite. Förhoppningsvis somnar hon sen vid 12- tiden.


Hos morfar

Det blev aldrig Polen igår eftersom Linda hade problem med ischias o inte kunde gå. Elsa o jag funderade på att åka med själva, men eftersom krille inte hade tid att ses på båten stannade vi hemma. Idag har vädret varit kanon. Vi har varit hos morfar o haft det så skönt ute i solen. Vi åkte sedan till kristianopel o tog en fika på sött i salt. Dock blåste det en hel del där.

Snodde en bild av Jennie som hon tog på Elsa. Håller med Elsa att bollar är bättre än dockor


Förlust

Kunde aldrig publicera mitt inlägg idag på morgonen så det kommer 2 på rad nu. Idag har ju vädret varit pisstråkigt så vi har varit inne nästan hela dagen. Jag har tagit bort ena sidan på Elsas spjälsäng o burit in den i hennes rum så nu sover hon där inne själv. Har flyttat ut hennes byrå o sedan sorterat leksaker o dammat allt i hennes rum. Oscar var ute o lekte med Elsa en timme mellan 17 o 18 så jag fick hålla på ifred här inne. Nu ikväll har vi kollat på hockey så det blev sent i säng för Elsas del. Får hoppas hon sover länge imorgon. Ska packa det sista inför Polen imorgon med.


Varannan dag

Varannan dag när det inte är dagis vaknar Elsa extra tidigt. Det har varit så sedan i söndags. Vaknade 6 i söndags o i tisdags. Idag slog hon rekord o vaknade redan vid 5. Somnade dock om vid 6 o det är jag tacksam för. När hon ska på dagis vaknar hon aldrig före 7.30. Det är väl konstigt.

Idag har vi ingenting inplanerat. Hade behövt börja leta present till Krille. Har ingen aning alla vad jag ska ge honom.


Speciell känsla

Igår jobbade man sin sista dag på jobbet för i år. Det känns konstigt att veta att man är ledig nu. Har ju semester nu först o sedan börjar min ledighet på riktigt. Så underbart att få vara hemma den här årstiden. Elsa är dock på dagis 3 h idag trots att jag är ledig. Tänkte utnyttja den tiden med att putsa fönster. Ska bara orka börja. På fredag är det Polen som gäller för vår del. Hoppas på fint väder då.


Tråkig dag

Vilket tråkigt väder det har varit idag. Vi har inte ens kunnat vara ute. Elsa o jag råkade somna redan vid 10 idag till saltkråkan. Sov dock inte så länge. Var sedan en runda hos Weronica o hälsade på. När kl var 16.30 var Elsa trött igen o somnade en timme. Eftersom hon har sovit 2 ggr idag resulterade det i att hon inte somnade förrän 22 ikväll. När hon väl somnade började jag städa här inne. Hann göra i ordning i köket, vika ihop tvätten som var i torktumlaren, städa toaletten nere samt dammsuga o skura här nere. Blev precis klar. Dammsugaren som vi köpte är verkligen jättetyst, så stänger man sovrumsdörren hörs den knappt in. Tror jag ska börja städa om kvällarna när Elsa sover. Går så mkt fortare o det tar inte så mkt energi från en. Imorgon blir det att städa sovrummet o byta sängkläder innan jag drar till jobbet för att jobba min sista dag.


Kalasförberedelser och ny vecka

Krille fyller ju snart 30, så vi har hållt på att fixa lokal om dagarna. Till alla er som jag har sagt att vi ska vara på Stubben, så är det nu ändrat. Eftersom halva min släkt inte kan komma klarar vi oss med att vara här hemma. Ska avboka stubbenlokalen idag. Då blir vi inte så många iaf.
Snart dags för mig att jobba kväll och sedan blir det en dagtur imorgon. När jag kommer hem imorgon är Krille ute och jobbar igen, så vi hinner knappt ses ngt nu innan han åker. Jag har ju fått en söndag kväll som jag ska jobba med, men då kan förhoppningsvis mamma passa Elsa.

Idag har vi vecka 28+0. Tog några bilder, men de blev rätt mörka ser jag.





Lite trädgårdsarbete

Idag har vi sågat ner ytterligare ett par buskar på tomten, så nu har vi inte så många kvar. Nu ska bara rötterna med upp, men det tänker inte jag ge mig på. Det är för tungt. Elsa sover så gott nu, så jag tänkte passa på att städa övervåningen. Jobbar bara 3 dagar till nu totalt o sedan är man förhoppningsvis ledig resten av året. Ska bli skönt att få gå hem nu innan sommaren. Det dummaste är att jag får 1000 idéer igen om vad vi ska göra. Ingen som råkar ha typ sådär 100 000 över som jag kan få?


På akuten

Idag blev man väckt tidigt av Berndt som knackade på dörren. Hela familjen vaknade. Jag hoppas de har somnat om eftersom Krille festade igår o det inte har blivit så mkt sömn.

Iaf hade berndt problem med sitt hjärta så jag tyckte det var lika bra att åka in med honom. Kan ju ta flera timmar här o jag ska ju iväg o jobba sen. Kommer nog vara lagom pigg imorgon bitti när jag ska upp tidigt o jobba. Jaha, huvudsaken är ju att vi hann in i tid. Får hoppas att det inte är ngt.


Sommarvärme

Vilken värme det har varit idag alltså. Nästan strandväder. Vi har varit ute mkt o nu ikväll har vi grillat med. Jag har bakat mina efterlängtade päronbiskvier. Tack för receptet Sandra!


Förkyld

I lördags fick jag mig ett ryck o ville åka till ullared. Gick inte att få tag i ngn stuga då, så på söndagen åkte vi istället. Weronica passade Elsa och tur var nog det. Det var jättemkt folk och trång i Ullared ås hon hade nog inte uppskattat att sitta i vagn hela tiden. Hittade iaf lite smått o gott. På hemvägen blev jag genomförkyld av AC:n, men jag tvingade iväg mig till jobbet igår ändå. Har ju jobbat idag med och det har gått bra. Krille är lite irriterad på mig bara för att jag inte orkar göra ngt hemma när jag kommer hem från jobbet. Jag bytte iaf sängkläderna och sedan kände jag att det räckte. Man är ju inte direkt pigg när man är förkyld. Dessutom underhåller jag Elsa. Nä, nu måste jag springa o snyta mig. Näsan rinner i ett. Skriver mer en annan dag. 

RSS 2.0