Tvättning

Sitter här hemma själv nu medan Krille är inne i stan och övningskör. Får hoppas det går bra så han slipper köra så många gånger till nu. Imorgon har vi planerat in ett besök på IKEA, så får se om det kan bli av. Krille var även sugen på att gå i lite andra affärer runt om med. Det är väl inget speciellt vi ska köpa egentligen. Bara kul att komma iväg lite. På måndag åker K ut och jobbar igen. Fattar inte vart dagarna tar vägen när han är hemma. Han ska iaf bara jobba i 11 dagar och sedan är han hemma i 11 hela veckor hos oss! Kommer bli så otroligt skönt. Inte dåligt att vi kommer få fira julen ihop.

Annars är det inget annat som händer. Håller på att tvätta upp lite kläder bara. Har rensat ut min garderob så jag håller på att tvätta kläder som jag inte har använt på länge. Har hopp om att kunna använda mina vanliga kläder snart igen. Ska bli så otroligt skönt.

Hej hopp!

6 veckor

Idag är det precis 6 veckor kvar till bf. Samtidigt som man tycker tiden går fort tycker man att 6 veckor är lång tid. Man vet ju aldrig, det kan ju dröja upp till 8 veckor med. Tog iaf en ny magbild idag o det är en ordentlig kula man börjar få nu.
Skrev ju här inne för 7 veckor sedan ungefär att jag hade fått ett migränanfall. Det var det första på nästan 7 år. Konstigt att det kan komma tillbaka såhär igen.. Iaf fick jag ett likadant anfall igår, men det satte sig på hägersidan istället. Riktigt otäckt var det. Synen försvann på högra delen och när den kom tillbaka hade jag svårt att prata. Hittade inte rätt ord o kände mig allmänt konstig. Det hela slutade med att jag tappade känseln i hö arm och hö ansiktshalva, men det varade nog bara i 5 min. Hela migränanfallet tog nog ca 2 h. Fattar inte varför jag har fått tillbaka det nu igen. Kanske är det att man är inne i slutet av graviditeten och att det blir mer påfrestningar för kroppen. Hoppas verkligen på att jag inte får tillbaka det igen. Annars har helgen varit bra. Vi var hos Alex i lördags och alla badade badtunna utom jag.

Imorgon ska Krille göra del 2 av halkan så det blir till att vara själv här hemma igen. Får se vad jag o dogsen hittar på. Är det bättre väder än idag ska vi ut o gå en liten runda iaf.

Noll kondis

Var ute och drog fram lite grenar. Orkade hålla på i en kvart sedan kände jag mig helt färdig, så jag fick gå in och sätta mig framför datorn istället. Fy fasiken vilken kondis man har alltså. Orkar ju inte göra någonting längre. Tänk på alla de människor som är tjocka hela tiden. Hur orkar de hålla på? Jag beundrar er... eller inte....
Slutade iaf med att jag ringde hit Oscar så han ska komma och hjälpa oss. Min uppgift blir att köra släpvagn idag.. Lagom jobbigt:) Kan tiden inte bara gå lite snabbare, så jag kan klämma ut ungen och sen bli smal igen och få tillbaka min ork :P Har börjat lägga på mig kilo i rekordfart igen. Har gått upp 3 kg på 3 veckor så nu är det verkligen illa... Förstår att jag får mjölksyra i benen av att stå stilla.

Jaja var bara tvungen att få beklaga mig lite...

Hundvakt sökes

Var en heldag ute på Aspö igår och hälsade på Iris igår i det fina vädret. Verkligen hur skönt som helst ute. Senare på kvällen var jag, W, Agnes Krille och några kompisar till honom på Fox och kollade på KHK som kammade hem 3 poäng mot Kungälv. Såg inte såg bra ut efter första perioden, men de skärpte till sig sen som tur väl var. Idag fick jag ställa kl tidigt eftersom jag skulle vara hos bm kl 8. Magen växer och hjärtljuden är ungefär som innan. Idag var första gången som hon kände hur den låg med. Den ligger med huvudet nedåt, men den har inte fixerat sig än. Jaja, den har ju några veckor till på sig att göra det. Ingen som kan tänka sig att vara lite hundvakt när det är dags att åka in förresten? Hade ju tänkt att Krille skulle ta dem, men han får ju ligga inne på BB han också om han vill. Skulle kännas skönt att ha honom där inne, men får se hur det löser sig med hundarna. I värsta fall får han åka hem igen. Mamma har ju en ny katt, så dessvärre verkar det som om hon inte kan ta hundarna nu när katten är liten..

Snart väntar idol. Krille har precis vispat ihop lite chokladpudding som det blir att smaska på sen till idol.

Ny vecka

Helgen var helt ok för min del. Var på hockey i söndags som vi dessvärre förlorade i förlängningen. Jaja, det är bara att ta nya tag. Imorgon möter vi Kungälv.
Igår var jag med mamma o Percy nere i Lund. Var skapligt trött när jag kom hem igår kväll efter att ha varit borta en hel dag. Mest ont hade jag i ryggen. Idag ska Krille ner till Olofström för att köra halkan, så det blir till att vara hemma själv idag med.

Måste evakuera från det här rummet nu, för krille har sprutat på sig så mkt parfym så man kan inte andas.

Ciao

Fredagsmys

Ikväll är jag bjuden på Tacos hos Weronica o Agnes. Ska bli så gott. Synd bara att jag hann börja med maten här hemma, men iofs så slipper jag ju laga mat imorgon istället.

Ha en trevlig fredag/helg!

Höggravid

När vet man att man är höggravid?
Hittade lite rolig text på en annan blogg faktiskt.. Konstigt nog stämmer väldigt mkt, haha...

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att ”smita förbi” folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
– Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
– När man rullar runt för att komma upp från soffan.
– När din sambo hjälper dig på me skorna.
– När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
– Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
– När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
– När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
– När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
– När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
– När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
– När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga ”kärrningskorna”
– När godisskålen får prioritet före middagen
– När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
– När allt blir tungt
– När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
– När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan i badkaret.
– När man sitter på golvet i badkaret och inte förstår hur man ska komma upp igen.
– När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
– När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
– När Grandiosa blir gourmetmat…
– När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
– När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
– När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
– När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
– När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
– Allt är väldigt irriterande…
– När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
– När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
– När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar

5 dagar

Trodde kl var 7 när jag vaknade idag, men såg att sedan att hon var 10! Det var inte dåligt att sova så länge. Låg och kollade på Lilla huset rätt länge igår visserligen. Har bara hunnit äta frukost och duschat. Funderar på att föna till håret lite o sen bege mig ut på en liten promenad med hundarna. Både de o jag behöver det. Att vädret kunde bli så fint helt plötsligt. Det som regnade när jag gick upp typ. Oscar ska komma hit sen efter skolan. Jag skulle behöva köra o handla lite. Kanske kan jag tvinga med honom. Det är ju så tråkigt att handla själv.

5 dagar kvar till Krille kommer hem nu. Jag kommer nog inte vara hemma när han kommer hem på mån för jag funderar på att åka med en sväng till Lund. O på tisdagen kommer inte Krille vara hemma förrän sent på kvällen eftersom han ska köra halkan då. Jaja, vi ses iaf en liten stund på mån kväll:)

Idag är det exakt 2 år sedan vi fick vårt hus!

Besök hos Karin

Idag har jag varit o hälsat på Karin, Noah och Tim. Stannade där i närmare 4 h tror jag. Vi satt ute på altanen en stund och det var så mysigt när det regnade. Sedan spelade vi lite spel med Noah. Tror jag förlorade i samtliga. Jag är iaf dålig på Memory:P

Har funderat att ta upp målningen igen. Det är säkert över 6-7 år sedan jag målade sist, men jag tänkte ge mig på en välkommenskylt som vi kan ha här hemma på dörren. Jag målade ju en till Karin och Linda för ett antal år sedan och idag fotograferade jag den som Karin hade fått. Dock svårt att få ett bra kort då det reflekterades hela tiden, men man ser väl vad det är ändå. Mamma är i Ullared idag, så hon har handlat hem en massa färger till mig, så nu kan jag sätta igång och måla när jag vill. Får väl se om jag fortfarande kan måla. Skulle aldrig få för mig att kalkera iaf för då känns det inte som det är jag som har målat.
Hade dock inte bra betyg i Bild på högstadiet. Hade ett G och det var just i Bild, haha.

Här kommer ett smakprov:



Alltid bra att skriva i bloggen vad man har tänkt att göra, för då har man lite press på sig :)
Nu ska jag ta o äta lite kvällsmat.

Kroppkakor igen :)

Fick min kära kamera igår igen så tänkte lägga ut lite bilder från kräftskivan.
Var duktig igår o städade hela huset så nu slipper man städa på ett par dagar:) O allergin känns mkt bättre idag.
Gjorde sedan tacos på kvällen så pappa, Erik, Weronica, Alex, Agnes och Oscar var här och åt. Tack för trevligt sällskap. Idag ska jag till pappa och äta kroppkakor, mums! Sedan vid 16 blir det hockey. En bortamatch visserligen, men jag ska följa denn på datorn.

Här kommer bilderna från förra helgen:









Det var inte så många bilder som togs ändå, men de flesta är nog med på bilderna iaf. Jag o Krille höll oss undan:)


No sleep

Natten blev ju inte som jag hade tänkt mig. Låg och kollade på lilla huset igår till kl var ca halv 1. Därefter somnade jag men vaknade redan kl 2 igen och det gick absolut inte att somna om. Tände lampan till slut o satte mig i sängen o läste lite. Hade det jobbigt med andningen med, vilket betyder att jag nog borde städa här inne. Ignorerar att det är hundarna som jag är allergisk mot. Somnade till slut kl 5, men vaknade 2 h senare. Så störande. Gick ner o satte mig vid datorn en stund och släppte ut hundarna och lite så. Sedan gick jag o la mig igen och somnade då till kl 11. Nu känner jag mig nästan bakis.
Funderar på att inhandla en kaffemaskin. Ja, jag vet att jag inte dricker kaffe, men man kan göra varm choklad och te på den med. Krille har ju börjat dricka kaffe nu så det blir lättare att ha en kaffemaskin än att behöva brygga en kanna. Då kan han liksom ta en kopp när han vill. Ska se om det gå att övertala Krille när han kommer hem att köpa en sådan.

Funderar på att köra en liten runda till pappsen idag o se vad han gör. Kan jag passa på att hämta min kamera hos Karin med.

Bm

Är precis hemkommen efter en tur i Lyckeby. Först var jag hos bm där man kollade blodtryck, mätte magen och lyssnade på hjärtljuden. Jag ligger fortfarande över kurvan vad det gäller magmåttet. Hjärtljuden var idag 142 sl/min. Är ganska så säker på att det är en liten kille där inne, men man vet ju aldrig.
Sedan blev det en rund till Maxi. Köpte en god pastasallad som jag precis har ätit upp. Kände att jag hade väldigt lågt blodsocker när jag kom hem så salladen slank ner fort plus några chokladbitar;) Nu väntar jag bara på att posten ska komma. Beställde Lilla huset på prärien säsong 8 för 2 dagar sedan så den ska komma idag. Skönt att ha lite att göra sen.

Nu ska jag ut o sätta mig på trappan en stund och leka lite med hundarna i väntan på att posten ska komma.


Hockeykvälll

Idag blir det återigen en lugn dag. Skulle egentligen träffat Tk, men hon hade inte tid att ses förrän efter kl 15 o då blir det lite för sent för min del. Har lovat att hjälpa Oscar med läxan nämligen o efter det ska jag på hockey. Funderar dock på att ut o gå med hundarna en runda. Kan ju gå bort till pizzerian där Tk jobbar idag.
Det kom nyss en  arg tant o gick förbi här. Hundarna skällde på hennes hund och då orkade hon inte hålla i sin hund så han stod ju utanför vårt staket och Tilda och Bella skällde ju ännu värre då. Hon kämpade och drog i hunden, men det gick inte så bra och jag hade svårt att få tyst på mina hundar. Till slut sa hon argt: Det är ju livsfarligt att gå förbi här!
Hmm hur vore det om hon kunde hålla i sin hund. Tilda o Bella skällde ju bara ännu mer för att hennes hund i stort sett var på väg in hit. Hon kanske borde styrketräna lite :P

Ikväll är det äntligen hockey. Som man har längtat! Imorgon blir det ett besök hos bm igen. Ska bli kul o se om magen har blivit större sen sist. På fredag ska jag på aktivitetsdag med jobbet ute på Dragsö. Hoppas att vi hittar på ngt kul, men inget ansträngande.

Glömde min kamera hos Karin i lördags, så det blir inga bilder idag heller.

Ny vecka

Då så var den här helgen också över. Gick ju väldigt fort. Kräftskivan var mkt lyckad. Tack till alla inblandade.
Igår tog vi det bara lugnt. Var i Lyckeby och kollade när Julia spelade fotboll och sedan tvättade vi bilen. Resten av kvällen tog vi det bara lugnt. Krille grillade och bakade kladdkaka förresten. Så gott!
Idag begav sig Krille mot Göteborg igen. Den här gången ligger ju båten på varv så han kommer vara i Gbg hela tiden. Funderar nästan på att åka upp dit nästa vecka ett par dagar om det nu är ok att jag kan sova på båten. Får väl se vad han säger sen Krille.
Gick inte upp förrän efter 10 idag, men känner mig redan trött. Snacka om att man har lite att göra. Skulle börja rensa ur våra garderober egentligen, men det är inte roligt att göra sånt själv.

Nä, nu ska jag kolla vart hundarna är.

Snart kräftskiva

Snart ska vi bege oss mot Fågelmars, närmare bestämt till Karin och Jimmy där en kräftskiva väntar på oss. Jag har potatisgratängen i ugnen, som jag ska ha med mig. När den är klar kör vi.

Bilder från när kortsidan är klar:





Och så ett par bilder på mig i vecka 30+4




Panelbyte

Klockan hann inte ens slå 9 förrän pappa var här och började riva vår vägg. Nu håller han och Krille på för fullt med att få bort alla saker från väggen.
Förkylningen har blivit mkt bättre, men jag är inte helt bra än. Var hos Krilles farsa igår och åt god middag och efter det avslutade vi kvällen med att kolla på hockey. Vi storspelade och vann med hela 5-1 :)
Nä får väl smita ut till dem igen innan de märker att jag är borta. Slänger bara in några bilder.

Här håller de på med långsidan:



Klart:



Och idag ger vi oss (pappa o Krille) på kortsidan:





Ja, som ni ser behöver det bytas. Bild kommer senare när allt är klart.

Ikväll blir det kräftskica hos Karin och Jimmy :)

Lugn dag

Har inte sovit alls bra inatt. Hatar att vara förkyld. Fick ställa klockan idag för vi skulle vaccinera hundarna tidigt. Passade på att klippa klorna där med. De var så duktiga båda två:)
När vi kom hem började Krille måla och jag satte mig i en baden badenstol bredvid och höll honom sällskap. Orkade inte måla idag eftersom jag är så förkyld. Jag var nog fint sällskap, för efter ca 10 min sov jag i stället. Ja vad tusan, man får ju passa på att sova på dagen istället när man inte kan sova på natten.
Gräset har även blivit klippt här idag med så nu börjar vi komma ikapp med allt som ska göras innan Krille åker ut o jobbar. Imorgon ska pappa komma hit o sätta upp panelen. Det är tur att man har en sådan duktig pappa :D

Nu ska jag ladda väskan med en massa snorpapper som jag kan ha på hockeyn ikväll. Jag går ständigt med ett papper i handen här hemma tycker jag.

RSS 2.0