Mammamma

Idag har min lilla plutta sagt mammamma några gånger. Låter så gulligt. Krille är lite avundsjuk bara :P

Har precis varit ute och gått med Weronica 50 min. Tog hundarna med mig ikväll. Krille var hemma med Elsa. Var rätt trött under promenaden, men så har vi hållt på med olika saker hela dagen. Jag har t ex putsat några  fönster (som såg för j****ga ut sen när solen lyste på dem), grävt lite runt roten, slängt ris i släpvagnen som Krille var och lämnade. Krille har klippt gräset och trimmat det idag. Ikväll kom världens bästa pappa och hjälpte mig med roten där ute. Han och Krille höll på i över 2 h. Nu är det inte så mkt kvar som sitter fast, så imorgon ryker nog resten skulle jag tippa. Det var mkt jobb för att ta ner en buske. Om det är fint väder imorgon är det nog inte omöjligt att vi börjar måla taket där uppe.

Nä, ska hoppa in i duschen nu innan det blir sängen.

Möblerat om

Idag har vi lagt nästan hela dagen på att flytta ner vårt sovrum och upp gästrummet. Känner mig helt färdig nu. Förhoppningsvis kommer det bli svalare om nätterna i fortsättningen. Har även hunnit plocka undan riset från busken somSven hjälpte mig att såga ner igår. Började gräva runt roten lite med, men efter ett par timmars grävande orkade jag inte mer. Får fortsätta imorgon istället. Krille har varit trött hela eftermiddagen, men nu när jag börjar bli trött verkar han vara pigg igen. Han håller på att platsa in golvet där uppe så vi ska kunna måla taket nu i veckan. Hoppas på fint väder nu så vi kan ha tvärdrag där uppe hela dagarna så färglukten vädras ur.
Lilla Elsa har precis somnat. Hon sover numera bara 2 gånger om dagen, så hon har börjat somna tidigt om kvällarna. Däremot bökar hon runt i sängen om nätterna och hamnar ofta på tvären i sängen. Kanske är det den äckliga värmen som stör henne.

Har ju varit i Polen med förresten. Var ju ett tag sedan jag skrev ju. Jag vann när jag spelade på enarmade banditen. 360 enkronor trillade ur automaten och jag kände mig som jag hade vunnit en högvinst, haha. Vi hade iaf mkt trevligt och vi planerar redan att göra om resan i slutet av sommaren. Då ska vi nog försöka gå i land med.


Äntligen fredag

Ja, då har fredagen äntligen kommit. Elsa somnade vid kl 10 och sover fortfarande. Tänkte att hon kunde vakna snart så jag hinner ge henne lite mat innan det är dags att hämta hem Krille. Kl 12 ska vi vara ute på Verkö nämligen. Känns lite dumt att väcka henne bara för hon sover så dåligt nu för tiden. Igår sov hon bara en gång på hela dagen och det var mellan halv 1 och 2. Då passade jag på att klippa gräset.
Ikväll bär det av till Polen. Tänkte jag skulle ta med kameran om jag kommer ihåg den. Har nämligen inte börjat packa än. Tänkte jag skulle ta min stora resväska så man kan köpa hem mkt i shopen :P Blir inte så tungt att rulla det på hjul nämligen.

Mitt lilla hjärta idag:


Lite röd runt munnen, men man kan väl inte bli annat när det ständigt är blött av dregel... Än så länge har inga tänder dykt upp och jag tycker det ät rätt skönt ändå. Såg att jag fick min första tand i juni, så kanske kommer det ngn snart (det skiljer ju bara 5 dagar mellan våra födelsedagar)

Grattis Krilleboy

Grattis min kära sambo på 29-årsdagen! Nästa år blir du gammal:P

Idag har vi mått prima igen. Det blev en runda till stan. Snälla Agnes följde med Elsa och mig en runda. Det blev ett par solglasögon och några tröjor:) Perfekt! Jag som inte skulle köpa ngt till Elsa råkade få med en pyjamas med hem iaf. Då menar jag inte att jag stal den, nejdå. Jag betalade den, men det var inte meningen att jag skulle ha köpt ngt. Ikväll körde vi en runda till mamma. Känns skönt att få träffa lite folk igen efter att ha varit isolerade här inne ett tag.




Elsa är knappt 19 h gammal på kortet. Det känns som om det var igår. Är så tacksam att dessa underbara människor finns i mitt liv <3

Tisdag

Idag har vi mått bättre, men vi har dock varit inne hela dagen. Har känt  mig så trött, men ändå inte kunnat sova. När Elsa har sovit har jag legat och kollat på ett avsnitt av Tre Kronor istället.
Från att ha hatat välling gillar E det numera. Vändningen kom igår. Vågade bara ge henne 40 ml igår, men idag har hon druckit 100 ml. Ska öka på det imorgon. Jag är fortfarande feg för att ge henne mat efter det som har hänt tidigare. Nu känns det iaf som att det ska gå bra att jobba en helg i sommar. Krille ska nog klara att ge henne mat. Har lite bröstmjölk i frysen med som han kan ge i värsta fall. De ringde förresten från jobbet idag. De håller på att lägga höstschemat nu och undrade om jag hade några önskemål. Nu känns det som om hösten är väldigt nära helt plötsligt. Känner inte alls för att jobba, men samtidigt vill jag att Krille ska vara hemma lite med så att Elsa känner igen sin pappa. Kan inte påstå att hon är mammig iaf. Hon struntar fullkomligt i vem som bär henne eller var jag är. Det är ju bra det. Får hoppas att hon inte blir som jag var:P

Bara 3 dagar kvar nu till Krille kommer hem. Får hoppas att man har sluppit förkylningen till på fre iaf då vi åker på kryssning tillsammans med syrran och hennes familj. Hoppas att vi får fint väder, men det tror jag knappast. Jag brukar ju inte ha tur direkt. Nä, nu ska jag kolla upp lite annat på datorn innan E vaknar.


Förkylda

Förkylningarna fortsätter här hemma. Elsa börjar bli bättre nu, men nu är jag genomförkyld istället. Idag vaknade E redan vid halv 6 och var pigg. Det var dessvärre inte jag. Knaprade i mig lite Alvedon och tog nässpray sedan kände jag mig bättre igen. Vi låg och lekte lite i sängen och tro det eller ej men vi somnade om till klockan halv 9. Snacka om välbehövlig sömn. Det var skönt. Elsa protesterar redan att hon inte vill vara här inne i rummet längre så jag får reda avsluta inlägget. Skriver mer när jag har tid.

20 maj

Känner mig sådär lagom trött efter 3 oroliga nätter. Elsa vaknar stup i ett och ligger och sparkar och snurrar runt. Kan knappt ha henne i sin säng längre för hon lägger sig på tvären hela tiden. Inatt har hon blivit lite förkyld med, så hon har haft svårt att andas då hon har varit täppt i näsan. Jag tror jag ska gå och lägga mig igen med Elsa nästa gång hon somnar. Känner mig bakis idag och det är nog bara ett tecken på sömnbrist.

Igår var vi en runda hos Weronica. Vi var ute och gick en runda, åt kladdkaka och spelade 7:an. Med andra ord en toppenkväll. Bara 5 dagar kvar till Krille fyller år. Fixade faktiskt hans present från Elsa igår. Bild kommer om en vecka då Krille har fått sin present. Om en vecka åker vi till polen på kryssning. Jag tror jag ska hoppa att ta massage. Känner att jag hellre lägger mina pengar på en välbehövlig klippning och slingning istället.

Grattis Linda och Per-Ola till er 18-åriga bröllopsdag!

7 mån

Tiden går och min lilla plutta är hela 7 månader idag. Hon kan sitta rätt så stadigt nu. Hon blir stadigare och stadigare för varje dag som går. Idag har vi varit på vuxen/barn grupp på förmiddagen. Vi funderar även på att gå imorgon med. Skulle behöva åka in till stan inom de närmsta dagarna och köpa lite nya tröjor till mig. Lyckas aldrig köpa ngt till mig utan kommer alltid hem med kläder till Elsa istället. Förstår inte att det ska vara så svårt. Längtar till 23 juni nu, för då börjar Krille sin semester. Ska bli skönt att få ha honom hemma lite igen. Till hösten är det ju han som ska gå hemma och lata sig och jag ska knega. Får väl se hur det går.

Så Krille, nu har jag skrivit ett litet inlägg som du önskade :)






Eurovision

Mitt lilla sockergryn ligger och sover så jag passar på att blogga lite. Har precis duschat och fixat mig i ordning. Är tacksam att jag har hunnit det så här tidigt på dagen. Igår var vi hos Weronica hela eftermiddagen kvällen. Först kollade vi på Sveriges match mot Tjeckien samtidigt som vi åt Tacos, som Agnes hade tillagat. Jättegott var det! Tusen tack! Sedn var Weronica, Elsa, Lisen och jag ute och gick 50 min. När vi kom hem igen började nästa semifinalmatch mellan Finland och Ryssland. Elsa och jag stannade till sista periodpausen innan vi körde hem. Sedan sov vi gott ända till kl 3 då E vaknade och ville ha mat.
Idag har jag blivit bortbjuden på mat igen. Jag vet, jag har det allt för bra:) Så ikväll blir det grillning hos Linda med familj till eurovision. Krille åkte ut och jobbade igår så han missar allt detta. Vi ska ev. åka på en kryssning med Linda, Per-Ola och barnen nästa gång Krille går av båten. Det blir väl att diskutera det ikväll för i så fall måste vi boka resan snart. Satt förresten och kollade lite resor igår för skoj skull. Jag tycker Elsa är lite liten i år för att åka någonstans, men nästa år kanske vi åka någonstans här i Europa. Iaf hittade jag en resa till södra Kreta på ett fyrstjärnigt hotell för 7300 kr för oss alla tre. Ving hade kampanj på det hotellet. Det var verkligen ett jättefint hotell med 6 olika pooler och barnvänligt, så får se nästa år om vi ev. kan åka dit. Tror ju inte att hon får ut så mkt av resan nästa år heller egentligen, men Krille och jag kanske får. Det är ju skönt att komma hemifrån.

Ett par bilder på världens finaste hundar:








Tisdag

Varje kväll när klockan börjar närma sig 20 är jag så trött så jag skulle kunna stupa i säng.. Elsa tycker inte alls det är roligt att gå och lägga sig. Hon har börjat snurra runt för fullt och benen sticker ut utanför spjälorna. Ser ju lite roligt ut när hon lägger sig på tvären i sängen.
Idag har vi varit med ett lass på Bubbetorp, så nu har vi äntligen slängt alla brädor som vi hade på trädgården. Nu ska vi bara rensa ut garaget med. Vi har kört bort vår tall till Weronica med ikväll. Det blev lite ved av den iaf.

Väntar bara på att Elsa ska bli trött så vi kan gå o lägga oss snart :)

Dagens Elsa





Vi sitter och väntar på att Bengt ska komma och lämna hans släpvagn, som vi ska låna. Sedan funderar vi på att köra en runda till Ronneby. Idag verkar det bli fint väder. Bara det inte blåser så är jag nöjd.

Ha en bra dag!


Gullabo marknad

Idag har vi spenderat förmiddagen på Gullabo marknad. Köpte inget speciellt. Sedan klippte jag halva gräsmattan när vi kom hem innan jag fick gå in och ge Elsa mat. Krille skulle fortsätta med resten, men han lyckades ta sönder gräsklipparen med en gång, så det blev inte mer klippt.
Idag har jag även anmält Elsa till barnomsorg. Det kändes jobbigt. Skrev att hon skulle börja 5 mars nästa år. Börjar redan få ångest. Kommer bli lite svårt när jag jobbar kvällar bara. Har frågat Oscar och Weronica om de kunde ställa upp ett par kvällar i månaden var och det verkade inte vara några problem, så kanske att det löser sig. Sa till Krille att jag får söka ett annat jobb annars. Men vilka jobb finns det där man jobbar 7-16 vardagar? Man kanske skulle öppna ngt eget? Men vad? Känns lite surt nu när man har ett fast jobb. Får hoppas det löser sig iaf. Nä, nu får jag sluta. Krille sitter och spelar och Elsa vill inte sitta här längre.

Film

Gissar på att Krille kommer hem om ca 3 h till oss. Det känns som Krille är den personen som vi träffar minst just nu. Om en vecka åker han ju ut och jobbar igen. Får se till att ta tillvara på de få dagar vi har tillsammans. Har iaf planerat in simhallen någon gång under nästa vecka. Annars har jag inte direkt några måsten jag ska göra utan jag hann göra massa nyttiga saker i lördags innan Krille åkte.

Började kolla på Anne på Grönkulla innan. Lånade filmerna av syrran för ett tag sedan. Det var verkligen längesen man såg de filmerna, men jag gillar de skarpt :) Elsa låg och sov så gott bredvid mig, så jag hann att kolla 1.5 h innan hon vaknade. Nu ska jag äta lite och sedan blir det nog lite lek o bus skulle jag tro ;)

Kalmar

Idag har jag, Elsa, karin, noah och Tim varit i Kalmar.




Bilder från dagen...



Hittar på bus




Haha



Hmm, vad ska jag nu hitta på för bus?

Maj

Jisses vilken träningsvärk jag har idag. Höll på hela dagen igår med diverse olika saker. Ville ju hinna med så mkt som möjligt eftersom Krille åker upp till Gbg på brandutbildning idag. Får se vad vi hittar på idag. 15.30 går Krilles tåg, så kanske kör vi och hälsar på ngn efter det.

Jag och Elsa idag:





Elsa tycker gåstolen är kanon då hon kommer åt på lite fler ställen


RSS 2.0