Elsadagen

Grattis Elsa på namnsdagen!!


Torsås marknad

Idag har vi varit på Torsås marknad en liten runda. Köpte inget speciellt, men träffade lite folk som man kände, så det var kul. Mamma och Percy stod ju där och sålde garner med, men de hade ständigt mkt folk där så det blev bara ett par ord där. När vi kom hem sen städade jag och Krille här nere medan Elsa tog sig en liten tupplur. Så himla skönt att hon sover trots att dammsugaren är igång. Jag tror hon sover som bäst med lite ljud runt omkring sig för på natten när det är tyst är då hon är som piggast.
Snart är det dags för mat med. Fläskytterfilé med potatis blir det. Krille har blivit riktigt duktig på att göra mat nu när vi är hemma. Igår gjorde han kålpudding.

Igår hade vi besök av pappa (morfar) och Erik här med. Fick så söta kläder och en härlig filt. Nä, nu måste jag ta Elsa lite.

Baj baj

Seger

Det blev en skön seger mot Olofström ikväll.
Har inte gjort ngt vettigt alls idag utan jag råkade somna i 2 hela timmar innan. Krille har varit duktig o städat övervåningen så imorgon ska vi städa här nere.

En liten bild när hon ligger i pappas famn i den nya pyjamasen som pappa köpte:



Om man skulle ta o lägga sig snart. Om mindre än 2 h är det dags för mat igen nämligen. Kan ju inte påstå att man blir pigg av att bara sova runt 1.5-2h i taget.




Städning

Idag är det städning som står på schemat. Tror dock jag ska lägga mig o vila en timme innan hon vaknar. Känner mig lite trött. Vägde mig idag förresten och jag hade gått ner 2.7 kg på 5 dagar så jag kan väl inte klaga. Nu återstår det "bara" 5-6 kg till att gå ner innan jag är nere på min ursprungsvikt igen.
I em ska vi få besök av mamma och Yvonne. Ska bli trevligt. Weronica var här förresten en runda igår kväll och gjorde mig sällskap. Sedan kl 23 kom Krille hem. Underbart att ha honom hemma igen.
Ska se om vi hinner med en liten promenad även idag. Jag var ute en runda med barnvagnen och båda hundarna igår och det var inte det lättaste jag har gjort direkt. Hundarna sprang som yra höns. Idag är ju Krille hemma så han kan ju ta hundarna då.

Återkommer med mer senare kanske...

Första natten själva

Då har vi klarat av vår första natt själva. Hon har ätit var 3:e h hela natten så lite sömn har det blivit ändå. Jag har till och med ätit frukost idag innan kl 10. Nytt rekord! Jag som aldrig hinner äta innan 12 annars. Det blir mkt barnsnack här just nu, men det är så min vardag ser ut nu. Händer liksom inget annat. Vädret verkar ju vara fint idag så ska se om vi kan komma ut en runda i em kanske. Sist vi planerade att vi skulle ut och gå spöregnade det så det blev inget.
Ser fram emot morgondagen då vi ska kolla på hockey här hemma i soffan. KHK möter Olofström på bortais och de sänder den matchen på datorn.

Nu börjar hon vakna hör jag så jag får dra.

KÖRKORT

Idag har äntligen Krille fått sitt körkort. Ett stort grattis!!!
BVC-tanten har varit här idag och vägt Elsa (ja, det är så hon heter nu). Äntligen är hon på väg uppåt i vikt. I lördags var hon nere i 2710 och idag vägde hon 2760 g. Hoppas det bara går uppåt nu.
Krille drar till Gbg om 10 min så nu blir vi hemma själva tills imorgon kväll. Har ni inget för er får ni gärna komma o hälsa på. Vi är lite sällskapssjuka.

1 vecka gammal

För 1 vecka sedan satt man i bilen på väg in till förlossningen. Vad tiden har gått fort.
Igår hade vi besök av Jennie, Linda och mamma med familjer. Tack så mkt för alla fina kläder!
Idag har vi planerat in en promenad ute annars blir det nog bara lugnt. Krille drar ju upp till Gbg imorgon på utb.

O så slänger vi in några kort på vår lilla 1 veckastös:)








Ett år äldre..

Då blev man plötsligt gammal.. Närmare 30 än 20. Vad gammalt det låter:P
Idag har vi kämpat många timmar med maten. Har fått en riktig sömntuta som hellre sover än äter. På bb ville de att jag skulle amma var 3:e h, men kan säga att det inte alls fungerar. Försöker jag var 3:e h sover hon bara när man sitter där o försöker ge henne mat. Har iaf precis fått i henne en hel del mat tror jag. Jaja, nog pratat om amning.
Weronica har varit här ikväll och klippt Christian, gett mig blommor och gett den lilla så fina kläder:) Får inte glömma att hon hade en jättegod äppelpaj med sig. Tack så mkt!

Vill passa på att tacka för alla gratulationer som jag har fått nu i dagarna och idag:)



Moster Karins kläder har hon på sig


Det blev en liten prinsessa:D

Nu är vi hemkomna från bb och alla mår bra.

Vaknade i söndags och planerade in en tripp till Krilles pappa i Ronneby. Innan vi hann stiga upp ringde Krilles mamma och hon och Krille pratade med varandra rätt länge. Under tiden de pratar med varandra känner jag att vattnet går. Hmm, jag som inte ens hade packat ngn bb-väska fick lite bråttom och sen ville jag inte avslöja för Krille att vattnet hade gått när han pratade i tele så jag sprang omkring här som en tok och packade. Ringde in till förlossningen efter drygt en timme och berättade att vattnet hade gått. De ville att jag skulle komma in och sedan skulle jag ev. bli inlagd eftersom jag inte hade nått vecka 37 än. Efter ett par timmar här hemma var jag färdig med allt som skulle göras och sedan körde JAG in till förlossningen. Hade ju fortfarande inga värkar då..
Kom in dit vid 13.30 och då kopplade man CTG. Började få lite små sammandragningar då. Efter det fick vi ett rum och jag väntade bara på att kl skulle bli 17 så jag fick mat. Hade bara hunnit äta frukost innan.. Under kvällsmaten kände jag att värkarna kom allt tätare. När jag berättade för bm att jag hade börjat få ont svarade hon bara: jaja det ska göra ont. Det är det som är meningen. Kl 18.30 berättade jag att jag hade riktigt ont nu. Blev erbjuden Alvedon och ett bad. Badade bara till kl 19 för sen stod jag inte ut längre. Sedan kollade bm om jag var öppen ngt för första gången. Var öppen 8 cm och det blev flytt in till förlossningsrummet direkt. Ingen hade väl räknat med att jag skulle vara öppen så mkt, för helt plötsligt fick alla bråttom där inne. Lite efter 19.30 började krystvärkarna och kl 20.26 var hon född. Trodde det skulle kännas värre om jag ska vara ärlig. Testade lustgas under 3-4 värkar (ej under krystvärkarna), men tyckte inte det hjälpte någonting så jag dissade det med. Alla har ju sagt att det är en pojke, så snacka om att vi blev förvånade när det kom ut en liten sessa istället:) Har inget namn klart än, men vi funderar på ett par stycken.


Första bilden










Trötta.

Hemgång!

Shopping

Idag har Marja o jag träffats. Det blev först en lunch på 3G och sedan blev det shopping. Jag som inte har köpt kläder på evigheter hittade en snygg stickad tröja på Gina och sedan köpte jag 4 linnen och ett par pyjamasbyxor på Hm. Insåg att jag inte ägde ngn enda pyjamas så jag tänkte vara trevlig o ha ett par byxor på mig inne på bb iaf. Behöver ju inte skrämma alla med en gång.
Sedan åkte vi upp på övervåningen på Hm o kollade på lite barnkläder. Jag som har sagt att jag inte ska köpa ngt mer förrän den är ute o jag vet könet föll pladask för ett par jeans och ett par söta strumpor. Ja, den ena strumpan är rosa så stackars pojk tänker nog många.





När jag hade lämnat Marja blev det en sväng till fregatten. Kul att träffa gamla gänget igen. Nästan så man blir lite sugen på att jobba där igen:)
Krille kommer ju hem ikväll, men han är typ 2 h försenad. Kl 19 ska vi vara hos W o kolla på hockey så hoppas han hinner hem tills dess.

Tomorrow

Kan väl säga att man bara går o vänta på att det ska bli fredag så Krille kommer hem. Visserligen kommer han inte förrän kvällen, men ändå. Marja o jag ska nog träffas en stund innan imorgon.
Var på hockey igår förresten och nu var det andra raka förlusten. Har knappt kunnat sova inatt för att jag har varit så irriterad. Igår borde vi ha vunnit.
Idag har jag ingenting planerat så jag går och plockar lite här inne. Skulle behöva städa både uppe och nere. Får se hur mkt man orkar. Frågade W nyss om hon var sugen på att åka till IKEA ikväll efter jobbet, så får så om vi kanske kör dit. Hon skulle tänka lite på det. Hon är ju träningsnarkoman nu för tiden så jag förstår att det känns svårt att missa en träning :P
Beställde ny mobil sen förresten. Det blev en grön Nokia N8. Valde mellan den o Iphone 4 typ. Får hoppas den är bra. Den gröna färgen var slut dock så jag får vänta tills nästa fredag på den.

Ha en bra dag!

12 okt

Idag har jag varit hos Karin och passat barnen medan hon var hos tandläkaren. Det gick bra. Sedan kom hon en runda till mig i eftermiddags. Utnyttjade henne då som vanligt. Hon fick bädda båda spjälsängarna. Hade inte tänkt att bädda förrän den hade  kommit ut, men sen får man ju inte bädda sängen själv första gången enligt Krilles mamma, så jag tänkte att det var lika bra att be om hjälp nu. Blev så fint:)
Var meningen att jag skulle ligga och kolla på tv hela kvällen, men våra kanaler ville inte fungera idag. Typiskt när det är fotboll o allt. Det slutade med att jag gjorde en äppelpaj istället. Har fått hjälp av Erik o Oscar med att äta upp den. Fick veta av Krille innan att han slipper vara med på alla utbildningsdagarna i Gbg. Det räcker om han är med 26 okt, men däremot behöver han åka upp på kvällen den 25:e. Känns bra att han bara kommer vara borta 1 dygn.
Gjorde förresten egen pizzasallad idag o igår, som blev skitgod. Kan äta det istället för godis. Mums! Något mer som är jäkligt gott nu för tiden är morötter. Kan inte få nog.
Måste beställa en ny mobiltelefon. Funderar på den nya Nokiatelefonen N8. Ngn som vet om den är bra?



Pizzasallad!



Tim



O så storebror Noah

Helgen

Spenderade hela dagen på påryds marknad med mamma igår så jag var lagom trött när jag kom hem vid 19-tiden. Fick nämligen stiga upp kl 4 igår. Vädret var kanon och vi sålde bra, så det fanns inget att klaga på. Krille o hans kompisar hade tydligen varit ute på en krog igår och dit skulle de på tis med. Kan tänka mig att de festar mer än vad de jobbar nu.
Idag har jag hämtat hem barnvagnen från Jennie. Fick även låna lite kläder och täcken med mera. Sedan bar det av till W där vi kollade på hockey på datorn. Blev dubbel otur. Jag ramlade nerför hennes trappa och vi förlorade. Kändes inte alls bra. Nu måste vi vinna på ons, men det är ju klart att vi gör, höhö...
Nu är det åter en ny vecka imorgon och då återstår det bara 4 veckor. Tänkte jag skulle gå åver tiden med 4 dagar så den föds 101112. Rätt så lätt datum att komma ihåg:)

Tycker synd om er alla som ska jobba imorgon.

Trött

Var och kollade på hockey igår kväll. Vi vann med 3-0 :)
Idag blev det att gå upp tidigt för jag skulle vara hos bm redan kl 8. Allt såg bra ut och nu hade den äntligen fixerat sig. Känns skönt. Hjärtljud var 140 slag/min och sf-mått 35 cm. Tycker vi satt mest och pratade jobb idag, hehe..
Funderar på att gå o vila ngn halvtimme till. Sov nämligen väldigt dåligt inatt och dessutom vaknade jag mitt i natten och hade jäteont i huvudet. Tur att det släppte sen.
Vädret är ju inte så kul idag. Hoppas det är fint på lördag bara då jag har lovat mamma att hjälpa henne på påryds marknad.

Cya

Tisdag

Idag har jag och hundarna varit en runda hos mamma. Det blev en liten promenad med hundarna i Fjärdsjömåla samtidigt som mamma kollade efter kantareller. Hittade iaf några.
Har ringt till förlossningen nu ikväll och bokat tid för visning där med. Ska dit om 2 veckor. Ska bli kul:) Krille kommer ju hem om 10 dagar, men tyvärr måste han åka tillbaka till Gbg 26 okt för att gå på utbildning i 3 dagar. Drygt värre. Bara att hoppas att den lille inte planerar att komma ut då, men i värsta fall får jag klara mig själv för vad gör man?
Ikväll har jag varit borta hos W o Agnes. Vi har druckit te, pratat lite skit och kollat på tv. Imorgon ska vi på hockey. Längtar verkligen. Det bästa med hösten och vinterhalvåret är ju helt klart hockeyn. Hur överlevde man innan man gick på hockeyn??

Sov gott

Slöa

Snacka om trötta hundar. Trodde det var Krille o jag som hade städat här inne hela dagen..


Städdag

Idag började vi med att gå ut en runda med hundarna. Verkligen härligt väder idag, men dock lite blåsigt. Sedan började krille tvätta bilen och jag har städat övervåningen. Jag är precis klar med det, så nu tar jag en paus innan jag börjar städa här nere med. Har sagt det förut och säger det igen: kondisen är inte vad den borde vara, hehe.
Igår var pappa och Erik här. Pappa och Krille bytte panelen på framsidan av garaget så nu är vi äntligen klara med garaget. Ska bara målas lite till...

Får väl snart sätta lite fart igen om vi ska hinna allt innan Krille åker ut o jobbar imorgon igen.

Kalmarutflykt

Nu har man nästan precis stigit upp. Har nog varit uppe på toaletten närmare 10 ggr inatt skulle jag tro. Har iaf inte sovit bra alls. Dessutom drömde jag en helkonstig dröm nu på morgonen där jag har sprungit hela tiden... Jag säger bara det, vilka drömmar man kan få till:)

Idag har vi planerat in IKEA och lite andra affärer i Kalmar. Jag ska äta frukost, duscha och vänta på att maskinen med tvätt ska bli klar först.
Idag är det ju oktober förresten. Snart bara 1 månad kvar!

Tjingelling!

RSS 2.0