Trött

Idag känner jag mig riktigt trött. Elsa har typ sovit 2 h åt gången inatt. Man hinner liksom inte riktigt somna förrän man vaknar igen. Hon somnade precis i vagnen, så man kanske skulle ta sig en powernap samtidigt.
Ikväll ska vi på kalas. Syskonbarnen fyller år. Tvillingarna blir 8 år idag och Julia fyllde 12 år för 4 dagar sedan. Det verkar som om många är sjuka dock, så vi får se hur många vi blir.

Nä nu ska jag lägga mig en stund till. Känner att tankeverksamheten inte fungerar som den ska.

Fredag igen

Då har Krille varit ute i en vecka. Idag kom han hem ett par timmar för att träffa oss när de ändå låg stilla med båten här i K-na. Det var trevligt. Synd att det blev så kort stund bara.

Igår var vi i stan och lunchade med Marja. Jag parkerade i en backe. När vi skulle hem igen och vi var vid bilen så börjar bilen som är bakom att rulla. Dett small till och plötsligt hade den rullat in i min bil. Vilken tur att jag inte stod bakom bilen just då, för då hade jag nog krossat benen. Fick ringa till polisen som i sin tur ringde till ägaren. En skärrad 19-årig pojke kom och flyttade sin bil. Hans handbroms hade tydligen gått sönder helt plötsligt. Min bil klarade sig rätt bra tack vare dragkroken. Hela min dragkrok försvann i hans bil, så hans bil blev mest skadad. Ska lämna in min bil på verkstad nästa vecka och kolla upp den ordentligt. Nu blir det att ringa till försäkringsbolaget. Hoppas allt flyter på bara.

Idag har vi varit på BVC med. Vår lilla tjej väger nu 4920 g och är 57,5 cm lång. Hon börjar bli stor. Hon hade gått upp 360 g och växt 2 cm på 2 veckor. Nästa vägning blir inte förrän om 3 veckor nu. Om jag nu inte passar på att väga henne efter förädrarträffen 9 feb istället.



Elsa hos moster Weronica

Besök

Idag har vi haft besök av Iris. Hon hade med sig semlor. Så gott! Vi pratade en hel del och hon passade Elsa lite åt mig. Innan hon åkte hem gjorde jag en tacopaj, som vi åt. Att man inte gör den maträtten oftare. Så gott ju.
Imorgon måste jag ta mig i kragen och byta gardiner i köket. Har fortfarande mina julgardiner uppe.
Fick ett paket idag på posten med nytt shampo och balsam som jag beställde förra veckan. Är helnöjd än så länge med deras produkter. Idag blev det BedHead. Luktar hur gott som helst. Extra plus att de innehåller 750 ml.





Idag har hon moster Jennies kläder på sig :)



Tacomiddagen.
 

<3



Lite baktung

En promenix blev det

Idag sov vi riktigt länge. Elsa vaknade vid kl 5 och 8.30 och sedan sov vi vidare. Jag steg inte upp förrän kl 11 och vid 11.30 fick jag väcka Elsa då W ringde och frågade om vi skulle ut och gå. Det blev en timmes promenad iaf. Var riktigt skönt väder ute. Idag visade vågen 55.0 kg. Kan tänka mig att tappa ett par kilo till och sedan räcker det. Det tråkiga är att jag kommer gå upp lika fort igen sen, när jag slutar amma.
Idag är det hockey mot Olofström, så jag får väl följa matchen via swehockey.se. I onsdags vann vi borta mot Nybro. Kändes riktigt bra, för är det ett lag jag vill vinna över, så är det just Nybro. Det är ändå typ 14 år sedan jag bodde där.

Nä, nu börjar damen bli lite otålig i sin babysitter.

22/1

Igår så började Krille joba igen, så nu är vi ensamma i hela 14 dagar. Hoppas på att det ska gå bra. Som tur väl är skriker inte Elsa alls lika mycket längre.
Igår kväll fick vi besök av Jennie, Sven, Arvid och Hjalmar. Lika trevligt som alltid. Vi spelade geni och vem vann om inte geniet själv? haha.... Hann även med att avverka 7 avsnitt av tre kronor igår, så snart har man bara en säsong kvar att kolla på (vi har de 3 första).

Hade gärna gått ut o gått en runda idag, men alla är väl upptagna på en lördag, så ingen vill nog följa med. Tycker det är tråkigt att gå själv. Elsa har somnat i babysittern med handen hållandes om en leksak. Kanske skulle passa på att kolla på ngt avsnitt till nu då.




Nice day

Idag känner jag mig duktig. Jag började dagen med att städa hela huset medan Krille underhöll Elsa. Sedan har vi varit i stan en runda. Jag har hämtat ut Jannies och Hermans present som jag beställde på bohlins förra veckan. Var och hämtade ut mina linser. Sedan hamnade jag på Hm en runda. Skulle egentligen bara köpa lite nya pyjamaser till Elsa då jag tycker stl 56 börjar bli litet. Slutade med att jag handlade 2 pyjamaser, en långarmad tröja, en jeanskjol och en jeansväst. Håller redan på att tvätta upp kläderna så jag får ta ett kort en annan dag. Måste visa den söta kjolen och västen nämligen. Det blev en runda på Maxi med på hemvägen. Skönt att handla upp ett lager nu innan Krille åker ut o jobbar igen.
Har även hunnit slänga ihop lite mat som alldeles snart är klar, spaghetti och köttfärssås. Kvällen kommer bestå av mys framför tv:n med bästa Krille och Elsa.

Kusiner

Kusin Tim och Elsa. Det skiljer nästan 1 år mellan dem.



Han var hur snäll som helst när vi passade honom idag:)

Och så en bild från igår innan läggdags: Elsa och Sixten




Tror resten av dagen blir lugn. Får se vad den har att erbjuda.


Tisdag

Det blev ingen uppdatering här igår på kvällen. Vi kollade på några avsnitt av Tre Kronor istället. På IKEA blev det billigt. Hittade knappt någonting. Idag har Krille varit duktig o tvättat bilen. Jag har bara plockat i ordning lite här inne och tvättat några maskiner. Fattar inte att det med en extra i familjen kan bli så mkt tvätt. Tycker tvättkorgen ständigt är full.
Har precis pratat med Iris en liten stund. Hon ska komma hit och hälsa på ngn dag nästa vecka. Vi ska ut och gå en liten runda. På torsdag ska jag vara med Marja och på fre blir det vägning. Det är bra att nästa vecka är uppbokad eftersom Krille jobbar. Ingen annan som vill träffas o ut o gå? Jag är bara upptagen 3 av 14 dagar.

Har börjat förbereda lite inför dopet. Vi har bara bjudit föräldrar, syskon och syskonbarn med familj. Kommer alla blir vi ändå 43 personer. Blir kall mat kan jag säga för det går ju inte att laga varm mat till så många personer. Kan avslöja att vi ska göra egna smörgåstårtor.

Imorgon ska vi passa Tim en stund medan Karin och Noah ska till tandläkaren.

3 mån

Ska snart till ikea. Tänkte bara slänga in en bild på vår lilla Elsa som är 3 månader idag. Tänk vad snabbt tiden har gått!



Nä, nu måste jag ge henne lite mat innan vi kör. Skriver mer senare om jag har tid.

Luskam och handboll

Idag blev vi bjudna på kroppkakor hos pappa. Jättegoda som vanligt! Tack pappa!
Vi har även postat namnen idag och det blev Elsa Tilda Sally. Det blev ett släktnamn från min sida, då min farmor hette Sally. Sedan blev det en runda till Maxi där det inhandlades en luskam på Apoteket. Nej, vi har inte löss, men Elsa har fullt med skorv i huvudet som jag ska kamma bort. Weronica var snäll och passade Elsa medan vi körde och handlade.

Snart är det handboll. Elsa och jag får roa oss med det ikväll då Krille är bjuden på fest.

 

Hemma igen

4560 vägde hon idag. Inte så mkt, men hon följer sin kurva. Sedan blev det ett stick i varje ben. Hon fick sprutorna samtidigt och hon skrek en hel del. Efteråt skulle vi mäta, men hon var bara 55.5 cm så det blir till att mäta om om 2 veckor. Hon kan ha varit längre, men höfterna kan ha dragit ihop sig efter nålsticken så det blir ommätning. Det som var mindre bra är att hon fortfarande är mkt irriterad i huden. Ska börja med Mildison igen och om det inte blir bättre ska hon få träffa en läkare. Ev. blir det allergitest med för hennes del. Ska ha telefonkontakt med Gunnel nästa vecka. Stackarn, det är säkert därför som hon skriker så mkt tror de nu. Och här har jag kämpat på med mjölkfri kost utan ngn förbättring. Hoppas, hoppas på att det blir bättre med Mildison. Kan inte vara kul när det svider hela tiden. Det är konstigt att det ska behöva ta  över 7 veckor innan de börjar fundera på om det kan vara annat än mjölken. I över sitt halva liv har hon haft dessa utslag.

Kan säga att man känner sig som en rätt dålig mamma som inte har gjort något tidigare. Man borde ha krävt att få träffa en läkare. Istället är man dum att gå med på allt BVC säger. 


BVC

Idag blir det en runda bort till BVC för vägning och vaccination. Tänkte jag skulle be henne mäta min lilla plutt med. Var ju 7 veckor sedan sist och då var hon 53.5 cm. Hon är nog iaf ett par cm längre nu:) Får se om hon har ökat ngt i vikt. Sist, för 3 v sedan vägde hon 4125 g.

Återkommer senare!

namn namn o namn

Sally
Astrid
Selma
Alice
Ellen
Tilda


Elsa ska vara på första plats o sedan blir det 2 av ovanstående


Stan

Idag har vi varit i stan och shoppat lite. Jag har köpt lite stickade kläder och en skjorta som jag tänkte ha på dopet. Efteråt var vi en runda hos TK. Passade på att ge Elsa mat när vi var där med. Prästen var här idag på morgonen förresten. Tyvärr kunde vi inte säga hennes fullständiga namn än, men nu har vi bara ett par dagar på oss sedan måste vi bestämma oss. Att det ska vara så svårt. Fler namnförslag tack! Elsa, Tilda, Sally??

Ikväll har jag och W varit ute och gått 1 h. Sedan har jag och krille haft Tv-kväll. Först kollade vi på Bygglov och sedan blev det första avsnittet av Tre kronor. Tänkte ta och kolla på ett till innan Elsa ska ha mat igen och det är läggdags. Imorgon är det föräldrarträff. Är nästan lite nervös. Hoppas att jag inte säger ngt dumt och att Elsa inte skriker :P

Cya tomorrow!

Back again

Då var det återigen några dagar sedan man skrev här. Krille har kommit hem igen och vi har det riktigt lugnt och skönt om dagarna. Tro det eller ej, men för ett par dagar sedan slutade Elsa skrika helt tvärt. Från att ha skrikit större delen av sin vakna tid skriker hon bara ibland nu. Vilken skillnad säger jag. Hoppas det håller i sig.
Imorgon kommer prästen hit en runda och vi klurar fortfarande på namn. Nu funderar vi på om hon ska heta Elsa Tilda Alice, annars var det ju Selma istället för Tilda som vi funderade på. Sedan på onsdag ska jag och Elsa iväg på föräldrargrupp. Får se om det är ngt att ha. Kan ju testa att gå en gång iaf. På fredag är det vägning och 3-månaders vaccination som gäller.

Blev så himla sugen på att åka en runda till Ullared. Synd att Elsa är så liten och äter så ofta annars kunde man kört dit nästa vecka. Vi kunde ju ha hyrt en stuga, men det får väl vänta tills hon är lite större. Annars borde inte vara så mkt folk där nu i jan.

Dagens Elsa:


Jennie 35 år

Jodå vi lever. Har bara inte haft tid att skriva här. Om ett par timmar ska vi köra och hämta Krille på båten.
Igår ringde Weronica och sa att hon hade en uggla på tomten som var dålig. Eftersom hon inte vågade lägga den i en kartong fick jag köra bort till henne. Jag skulle lägga en handduk över den och sedan skulle jag ta den och lägga den i kartongen. När jag fick se klorna blev jag en aningen rädd. Såg framför mig hur den rev mig i ansiktet (hade full klädsel på övriga kroppen) så det slutade med att jag lånade en mopedhjälm med visir på när jag lyfte honom. Tyvärr dog den senare, men jag försökte rädda den iaf.
På kvällen var vi hos syrran som fyllde 35 år. Där bjöds det på god mat i form av lax och efteråt fick vi tårta.

Kan klargöra att dopet blir alltså sön 13 feb kl 10.30. Tyvärr kommer det vara 2 h i kyrkan eftersom det är dopets dag, så ta med en tidning eller bok så ni har ngt att sysselsätta er med.
Och Tina förresten så har jag redan sagt Astrid förut, men Krille tyckte inte att det var fint.

En kalasfin Elsa igår:


Dopet bokat

Försökte att få dopet på lör 12:e feb, men  prästen hade konfirmander och en vigsel den dagen så jag fick ta på söndagen iaf. Jaja, det blir nog bra det med. Kommer ta lång tid bara för det ska ju vara en gudstjänst med och det var ett dop till samtidigt. Idag har jag inte fått så mkt gjort, för Elsa har skrikit mkt igen. Nu ikväll var hon hopplös, men hon har iaf somnat nu till slut. Verkade ha ont i magen ikväll.... Ser fram emot den dagen hon inte skriker lika mycket. Nu blir man rätt trött eftersom jag är hemma själv med henne och man känner sig rätt så hjälplös när hon skriker så mkt.
Nu vaknade hon igen hör jag så jag måste pysa..

Lite i taget...

Idag har jag hunnit med en del här hemma. Har duschat, städat övervåningen, tvättat, strykit och lagat mat. Låter kanske inte som så mkt, men med en liten plutt som vill bli buren hela tiden hinner man inte så mkt. Får tacka lillebrorsan Oscar som har hållt ett öga på Elsa medan jag har gjort allt.
Funderar på att vänta med att städa här nere tills imorgon. Tycker bättre om att städa när det är ljust.

Bara 4 dagar kvar till Krille kommer hem. Halvtid nu då med andra ord. Tycker det har gått rätt bra att vara själv hemma, men det blev lättare när Oscar kom hit. Han har fått den stora uppgiften att ta hand om hundarna. De behöver ju komma ut lite med.

Har blivit tokig i allt som är stickat. Det är bra att ha en mamma som har en garnaffär. Häromdagen fick Elsa lite nytt av mormor:



Har önskat mig en Pippi-tröja med som hon ska sticka upp.

Härlig dag

Vilket fint väder det har varit idag. Weronica och jag har varit ute och gått i över 1 h. Jag var riktigt svettig när vi kom tillbaka. Man har väl för mkt kläder på sig när man är ute. Igår var det meningen att Krille skulle ha kommit hem några timmar till oss, men han ångrade sig och sov på båten istället (han jobbar natt nu). Jag och Elsa körde en runda till mamma istället. Hade ju lämnat hundarna där på nyårsafton så vi hämtade hem dem igen. Antar att Krille tycker det är semester att jobba :) Har inte hört av honom än idag, så får väl se om han ringer sen ikväll.
Blev riktigt sugen på att gå och se Änglagård 3. Har ju beställt hem 1:an och 2:an så jag hoppas de kommer i veckan. De var restnoterade förra veckan. Jennie och Sven verkade sugna att se filmen med, så får se till helgen om vi kan gå. Det hade varit kul.

Igår skrek min lilla plutt i stort sett hela dagen. Inte alls kul. Idag har hon tack och lov sovit en del och därmed varit på bra humör när hon har varit vaken. Just nu sitter hon i bärselen på min mage och halvsover. Det är konstigt, men varje gång man tror att hon sover och lägger henne i sängen vaknar hon inom 5 min.




År 2010 - Del 2

Juli:

*
Hade gått upp 5 kg och kände mig mer eller mindre asfet.
* Njöt av semestern och tillbringade en dag på Barnens Gård med syskonbarnen (Strågegård).
* Värmen fortsatte. Ibland fiskade vi om kvällarna.
* Semestern tog slut och jag hade 8 veckor kvar att jobba innan jag skulle gå hem på havandeskapspenning.



Efter Barnens gård. Jag har ej plattat håret :P



Magen fortsätter växa. Bild från 21/7

Augusti:

*
Nedräkningen blev tvåsiffrig.
* Badade badtunna hos Alex. Dagen efter fick jag synfältsbortfall och flimmer för ögonen. Får åka in till förlossningen och akuten. Var då i v 26+5 (precis 10 v innan Elsa kom). Det konstaterades att det var min migrän som jag hade fått tillbaka.
* Krille börjar jobba igen efter semestern.
* Jag blir sjukskriven 50 % då jag har ont i ryggen och smärtsamma sammandragningar.
* Jobbar min sista dag innan jag blev långledig.



I badtunnan



Det börjar närma sig. 31 aug -lite mer än 2 månader kvar till bf

September:

* Byter panelen på garaget. Jag o Krille står ute och målar för fullt.
* Är på kräftskiva hos Karin.
* Hockeyn har äntligen startat igen och jag går på varenda match.
* Börjar bli stor som ett hus o dagens stora utmaning var att ta på sig strumporna.



Pappa som hjälper oss att byta panel



27/9. 20 dagar innan magen blir lite mindre:P

Oktober:

*
1 vecka innan Elsa kommer står jag på Påryds marknad med mamma och hjälper henne.
* 101014 åker jag till IKEA med Weronica och Agnes
* 101015 Marja och jag fikar och går på stan. Flåsar som en flodhäst när vi går mellan affärerna. Senare på kvällen kommer Krille hem för att stanna hemma i 11 veckor.
* 101017 vattnet går kl 10.30. Åker in till förlossningen kl 14. Kör in dit själv då jag inte har några värkar ännu. Äter kvällsmat kl 17 och 3.5 h senare anländer vår älskade och efterlängtade prinsessa till världen.
* Dagen innan jag fyller år får vi komma hem från bb och det blir en hel del besök.
* Krille tar äntligen sitt körkort.



Det blev en hel del amning. Här är vi i gästsängen nere.



Stolt far på bb.

November:

* Vi fotograferas och är med i tidningen.
* Det blir många långa vakna nätter då hon har kolik.
* Elsa får massor med utslag och jag får börja med mjölkfri kost.
* Dagarna rullar på och vi börjar komma in i mamma- och papparollen.
* Elsas farmor kommer på besök från Kiruna.



Det man inte får sova om nätterna får man ta igen på dagarna.



Årets julkort fotograferades

December:

* Ett par vänner från skåne kommer och besöker oss i några dagar.
* Krille köper systemkamera och fotograferar allt som rör sig.
* Elsa upptäcker hur kul det är att bada.
* Det blir -20 ° c kallt ute och kylan håller i sig.
* Julafton kommer och Elsa får massor med julklappar.
* Krille börjar jobba igen efter att ha varit ledig i 11 veckor.
* Nyårsafton firas hos Alex. Jennie blir askalas och däckar på golvet.



Elsa tar sig en tur på Tilda och jag går i morgonrock hela dagen :P



Att bada är verkligen kul.


Nu hoppas vi på att år 2011 blir ett lika bra år. God fortsättning på er alla!!!

RSS 2.0