Elsadagen

Grattis finaste Elsa på namnsdagen!!

Bättre dag

Idag har vi haft en bättre dag om man jämför mot o helgen. Elsa somnade redan vid halv 1 idag och har därmed varit på bra humör hela dagen. Så skönt. Nu ligger vi och kollar på pippi Långstrump samtidigt som Elsa ligger och pillar med mitt ena öra för fullt. Imorgon när Elsa är på dagis ska Nova och jag passa på att handla tänkte jag. Jag undrar vad vi ska äta imorgon.... Ngt/några förslag?


Blir nog tokig snart

Idag steg vi upp kl 7 just för att Elsa skulle sova middag. Hon har fortfarande inte somnat så då får vi ytterligare en skitdag. Hon kommer somna om ett par timmar pga att hon är för trött och sedan kommer hon vara vaken till kl 23 ikväll med. Tror jag blir tokig snart...
Har hunnit plocka i ordning här inne ett par ggr idag redan, men nu har Elsa hunnit slänga ut alla saker igen överallt. Hade inte sagt ngt om hon hade lekt med dem, men det gör hon inte. Hon nöjer sig med att allt ska ligga på golvet. Egentligen skulle man plocka undan varenda leksak så slapp man det problemet. Ja, så positiv är jag idag igen.


Kalas

Har en Elsa bredvid mig som vägrar sova. Hon har blivit hopplös. Igår skulle vi fotografera henne på dagis kl 16. Tror ni hon somnade innan? Kl 15.30 när vi skulle ge oss av somnade hon. Var bara att väcka henne och tvinga på henne jackan. Tog nog ett par minuter innan jag fick på jackan och sedan fick jag inte in henne i bilen, så där ute fick vi brottas lite till medan hon gallskrek. Kom iaf iväg till slut, men när vi skulle gå ut från bilen vägrade hon det. Mössan och skorna åkte av och hon skrek högre än högst. Fick ta Nova i bilbarnstolen med ena handen och bära Elsa med den andra. Fick typ stanna 100 ggr på vägen in till dagiset för Elsa sprattlade med benen och skrek hela tiden. Väl framme på dagiset slängde hon sig i vagnrummet med de vita strumpbyxorna som då blev kolsvarta och fulla med löv. När vi kom in till fotografen vägrade hon ta av sig jackan och hon bara fortsatte skrika så det blev inget kort. Snacka om att jag var sur och förbannad på Elsa. Hade verkligen sett fram emot att få ett kort på henne. Hon somnade iaf bums när vi kom hem och sov till 18.30! Därefter åkte vi en runda till syrran och Elsa badade tunna. Bra det så hon blev trött och kunde somna gott sen när vi kom hem. Idag vägrade hon sova middag igen, men somnade till slut kö 14.30. När hon vaknade åt vi middag och sedan har vi varit på kalas hos Hjalmar. Jag hatar när Elsa somnar så sent på em för då är hon ju vaken jättesent om kvällarna. Tyvärr går det inte att hoppa över sovstunden mitt på dagen då hon blir övertrött som hon var igår och bara skrek. Jaja hoppas på att det ska bli bättre. Får se när hon somnar nu ikväll.


Löparbandet

Har invigt det nya löparbandet nu...


Då var man hemkommen igen. Vägde 5350 g och var 58,5 cm idag. Naveln var som jag trodde inte helt läkt utan hon fick ta lapis på. Ev. Ska hon dit på fredag igen för en ny omgång. Idag har vårt löparband kommit, som vi har beställt så ska se om jag kan motionera lite på det sen. Jag hoppas det är bra iaf. Ska bli så skönt att kunna motionera lite när man vill och slippa vara beroende av vädret. Tänkte ha som mål att gå 5 km varje dag, men i och med att jag ammar vill jag inte träna för mkt så det stör mjölkproduktionen. Får satsa på varannan dag kanske.


Föräldrargrupp

Snart är det dags för föräldrargrupp. Ligger här och ammar Nova nu innan det är dags att åka. Ska väga henne efteråt plus att de ska kolla lite extra på hennes navel, som inte vill läkas helt.

Får skriva mer senare känner jag. Tiden räcker inte till


Punktering

Fick för oss att köra till stan en runda idag efter att Elsa hade varit på dagiset. Det började med att vi fick punktering på syskonvagnen, så det var bara att packa in barnen i bilen igen. Jag hann uträtta ett par ärenden medan Krille fick ta bilen och köra en runda med barnen. Nu är vi på väg hem. Har en väldigt gnällig och skrikig Elsa här i bilen nu. Ska inte bege mig in till stan på flera månader igen.


En liten skit

Idag har jag varit på 2-månaderssamtal på BVC. Hade med mig Elsa då jag ville väga och mäta henne. Var ju ett halvår sedan sist. 10,5 kg och 84 cm lång så hon är väldigt liten. Tror dock hon är ngn cm längre för jag mätte henne själv och det var svårt att få henne att stå rakt. Imorgon ska vi ha kalas för Elsa. Hade hoppats på att hon skulle somna fort så jag kunde plocka i ordning här inne, men det är full rulle på henne trots att hon bara fick sova 20 min idag. Ja, ingenting blir som man har tänkt sig.


Börjar bli trött på Fragmin

Förra veckan var ju inte mitt pk bra så jag fick ta 3 Fragminsprutor. Idag blev jag återigen uppringd och pk-värdet var för lågt även den här gången, så nu får jag ta 7 st sprutor istället. Börjar bli en aningen less på det här. Nu har de iaf ökat på warandosen ordentligt, så nu hoppas jag att pk ska ligga bättre nästa vecka. Vill inte ha mer sprutor.
 
Lägger ut några bilder från i förgår då Nova blev 2 mån. Bilderna togs när vi kom hem från Ullared därav pyjamasen (det var sent). Och så är det några bilder från Elsas stora dag igår. Kalas för släkten ska vi ha i helgen.
 

Elsa 2 år

Ville bara kika in och säga grattis till min lilla prinsessa som fyller 2 år idag. Jag är sjukt trött så bilder och lite mer text kommer förhoppningsvis imorgon.


Färdig!

Idag har jag målat det sista på brevlådan. Nu ska jag bara få tag i ngt bra lack med som håller.


Underbar lördag, mindre rolig söndag

Hade det jättetrevligt hos syrran igår. Vi åt jättegod exotisk planka, spelade geni, badade badtunna (dock inte jag), som Elsa älskade. Satt och pratade massor så klockan blev närmare 24 innan vi körde hem. Hade en kanonlördag med andra ord. Idag har det ju regnat konstant så vi har fått hålla oss inne. Jag och Elsa har precis tagit oss ett varmt och härligt bad. Har hunnit måla en del, så nu är det inte så mkt kvar.

Snart ska vi äta middag och efteråt ska vi ev. till pappa om han är hemma. Får väl ringa och höra.


-15 kg

Inte konstigt att man känner sig mycket piggare nu jämfört med när man var höggravid. 53,6 kg visade vågen idag och därmed att jag gått ner 15 kg på knappt 2 månader. Är nere i samma vikt igen som jag vägde innan typ. Bara den satans envisa magen som gör allt för att stanna kvar. Har inte kunnat ut och gå idag pga vädret, men 38,7 km har det blivit under veckan. Ikväll blir det exotisk planka och badtunnebad hos syrran. Dock vågar nog inte jag bada. Är lite rädd för att få mjölkstockning nämligen. Tänkte Elsa skulle få testa att bada en liten stund:)

Har hunnit med att handla idag. Det blev en tur på rusta där jag inhandlade mig lite nya färger till postlådan. Sedan handlade vi lite på Willys med. Väntar på att lunchen ska bli klar som Krille håller på att fixa.

Ha en bra helg alla!


Läkarbesök

Kom precis hem från ett läkarbesök med Nova. Allting var bra. Vägde 5080 g och var 58 cm idag. Ja, hon börjar bli stor:) På tisdag har vi planerat in ett besök till Ullared. Ska bli kul.


Träningsvärk

Var ute och gick en massa igår. Först var jag ute och gick 6 km helt själv. Hade musik i öronen, så det gick undan. Gick på 55.06 min. Sista kilometern gick jag på 8.20, så jag är nöjd. När jag hade kommit hem tog det ca 2 h innan jag fick sms av Weronica som undrade om vi skulle ut och gå. Den här gången fick båda barnen följa med eftersom Krille åkte iväg på hockey. Vi gick 5 km, så totalt blev det 11 km igår. Inte konstigt att man har lite träningsvärk.

Nu har vi Novas faddrar klara, så nu är det bara att ringa till prästen och boka dopet. Namnen får vi komma på senare. Har ett namn bestämt till förutom Nova, så vi ska bara komma på ett till som passar in.

En bild från min promenad igår:


Onsdag

Idag hann jag måla klart namnen på postlådan när Elsa var på dagis. Behöver nog måla en gång till för det svarta syns igenom lite fortfarande. Hann även gå igenom Novas garderob så nu är alla kläder i stl 50 bortrensade. Har plockat fram allt i stl 62 i garderoben. Idag får vi nog besök av Marlene och Oscar i eftermiddag. Det var längesen vi sågs. Krille ska på hockey ikväll, så då blir vi ensamma, men det ska nog gå bra.


62

Shit vad de växer. Tänkte testa kläder stl 62 på Nova idag och de passade ju! Elsa var nog 4 mån innan hon kunde ha 62.


Trötter

Jisses vad trött jag är och ändå är klockan bara 22 typ. Ska lägga mig snart för det blir att gå upp tidigt imorgon då Elsa ska på dagis. Ev. ska Linn komma och hälsa på mig på morgonen. Idag har vi varit på Biltema och jag har inhandlat mig en postlåda. Började måla lite på den, men det var inte det lättaste den då var väldigt hal :P Hann iaf skriva Christians namn, så jag får väl se om jag kan skriva mitt imorgon då. Får se hur snälla barn jag har.. Har precis skickat in en bild till BLT på Elsa,så hon kommer med i tidningen när hon fyller år. Jag är ju mer eller mindre dement nu för tiden, så jag var rädd att jag skulle glömma det. Nä, nu får det bli sängen för min del.. Ska se om jag kan få med mig Krille, så jag kan tigga till mig lite massage :)
 
Återkommer imorgon förhoppningsvis
 

Härlig helg

Började dagen igår med att ut och gå en runda på 5 km med barnen. Hösten är en underbar årstid att vara ute på när det inte regnar eller blåser (vilket det i och för sig gör ganska ofta). Sedan på eftermiddagen gick vi på Mora Träsk med Karin, Noah och Tim. Elsa höll igång hela tiden tycker jag, så det var verkligen uppskattat. Idag började vi åter dagen med en promenad, men idag blev det 7 km. Sedan hat jag fått gå på hockey. Hade bara tänkt att stanna i 2 perioder då jag trodde att Nova ville ha mat, men hon sov där hemma, så jag kunde stanna nästan hela matchen. Gick när det var 4 min kvar. Gick tidigare mest för att slippa stå i bilkö en halvtimme för att komma ut. Vi vann matchen iaf, så jag borde nog gå på hockey oftare:P. Imorgon är det dagis för Elsa, så jag funderar på om jag ska ta mig en runda till leksakshuset och kolla om födelsedagspresenter till Elsa. Behöver in till biltema med för att köpa en postlåda som jag kan måla. Ska bara måla ngt lätt motiv för jag hinner inte lägga ner så mkt tid. Vill iaf ha alla våra namn på den.


Äntligen fredag!

Det är betydligt lugnare här hemma på morgonen när det inte är dagis. Elsa vaknade strax innan 7 idag och har suttit och kollat på Pippi sedan dess. Nova är täppt i näsan och har haft lite svårt att sova, men nu sover hon iaf. Tänkte jag skulle stiga upp snart och äta lite frukost och sedan ska jag se om jag kan städa lite. Tänkte städat igår kväll när Elsa somnade, men hon somnade inte förrän 22.30 så då var jag för trött.

Ha en trevlig helg!


Stress stress stress

Var tar tiden vägen? Tycker det känns riktigt otäckt för timmarna känns som minuter ibland. Inatt har vi dock varit vakna en del hela familjen. Det började vid 2 då Elsa kom över från sin säng. Kl 4 startade hon tv:n och var på dåligt humör. Nova har oxå varit vaken en del. Hon är lite förkyld. När klockan ringde vid 7 idag sov allihopa så jag tyckte det var synd att väcka dem, så de fick sova vidare till 7.45 innan vi steg upp. Elsa har ju dagis från kl 8 egentligen. Nova gallskrek när vi skulle åka och regnet öste ner. När jag hade fått in Nova i bilen och skulle lyfta in Elsa ramlade hon naturligtvis i en vattenpöl så det var bara att ta ut en skrikande Nova och springa in och byta kläder på Elsa. Sedan skyndade vi oss ut igen och Nova gallskrek så hon knappt kunde andas. Fick knäppa upp henne från bilbarnstolen och ta upp henne en stund innan hon lugnade sig. 45 min sena till dagis blev vi ungefär. Därefter körde jag och Nova till vc för att ta pk. Det blödde knappt någonting efter så värdet är säkert för lågt igen. Vill verkligen inte ta fler sprutor. Får se om hon ringer från ak-mottagningen sen. Har fått i mig lite frukost nu precis och nu äter Nova. Har därför tid att blogga. Ska hinna duscha här efter och sedan är det tags att hämta hem Elsa. Imorgon kommer äntligen Krille hem igen. Hoppas det blir lite lugnare då.


Fullt upp

Idag när Elsa hade blivit lämnad på dagis så blev det hem en runda för att röja upp så mkt som möjligt på golven. Hann till och med ta Elsas rum innan det var dags att åka till föräldrargruppen. Passade på att väga Nova idag och 4830 g visade vågen. Direkt därefter blev det att köra till dagis och hämta Elsa. Nu sover både hon och Nova så gott. Jag håller på att tvätta. Passar på att ta det lite lugnt nu när båda sover.



Lugn dag

Idag har vi haft en rätt lugn dag. När Elsa var på dagis passade jag på att lägga ut lite på tradera åt mamma. Har med andra ord inte gjort något här inne alls idag (varken städat eller tvättat), vilket märks. Har gått en 5-kmrunda med Weronica och Oscar ikväll. Så skönt att komma ut och röra sig lite. Visade mina fina ben för dem. Har över 20 blåmärken på högerbenet. Försökte räkna dem idag. Ja, så blir det med waran ju. Räcker ju att jag bara råkar nudda ngt så blir jag ju blå. Ser jag ut så nästa sommar får jag nog gå med långbyxor på mig hela sommaren. Ser ju ut som jag blir misshandlad annars.

Nä, nu ska jag sova lite. Dagis imorgon igen vid 8 och sen ska jag och Nova på föräldrargrupp samt väga henne.


Vardag igen

Då var det måndag igen och Elsa har precis kommit hem från dagis, så nu blir det att vila ngn timme för hennes del. Hon kröp upp i vår säng och lade sig med en docka vid varje sida. På tv:n är Barnkanalen på, så får se hur många minuter det dröjer innan hon sover. Beställde vinterskor till Elsa i torsdags och idag kom de med posten, så vi var och hämtade dem efter dagiset. Det blev ett par vinterstövlar av märket Kamik i år. Lätta att ta på och de ska klara kyla ner till -32 grader, så frysa ska hon nog inte göra. Tycker dock de ser lite stora ut, men man ska ju ha 2 cm tillgodo i vinterskor.

Bara 4 dagar kvar tills Krille kommer hem nu. Har inga projekt alls på G den här gången, så förhoppningsvis ska vi få några lugna dagar den här gången. Elsa fyller ju år om ca 2 veckor så ett kalas ska vi klämma in ngn helg. Ska kolla upp när mamma jobbar först bara. Och sen måste vi ringa prästen och boka tid för dop med. Vill ju gärna vara i kristianopel den här gången med, så jag hoppas att han kan i början av dec. Annars får det ju bli ngn annan gång.


RSS 2.0