Sista dagen

Då får vi snart säga adjö till det underbara året 2012. De två sista månaderna har väl varit sådär med en massa sjukdomar, men i övrigt gillar jag det här året. Dessvärre är barnen sjuka igen. Förkylda med ögoninflammation. Jag blev förkyld jag med för ett par dagar sedan, men känner mig redan mkt bättre. Ikväll kommer Weronica och Jennie hit. Vi ska laga lite god mat som vi ska äta.

Måste se om jag får ut hundarna snart. Igår höll händelsen för 3 år sedan på att upprepas igen. Jag tvingade ut hundarna ute och ngn sköt såklart raketer ute så Tilda försvann igen. Var väl borta o ca 15-20 min innan w och Agnes hittade henne ute på vägen. Usch och fy. Vet inte vad jag hade gjort om hon hade försvunnit igen. Sist var hon ju borta 2 dygn.

Gott Nytt År!


Kalmar

Idag har Elsa, Nova, jag och Jennie varit i Kalmar en runda. Hittade lite på Ikea som jag köpte. Mest till Elsa faktiskt, som fick täcke, kudde, griffeltavla och lite små förvaringsboxar till hennes pennor och kritor. Sedan blev det en runda i modehuset, men där var Elsa trött, så jag hade ingen ro att kolla på så mkt. Hittade iaf en body och mössa till Nova och en baddräkt med Hello Kitty på till Elsa. Nu ska vi bara se till att komma iväg till simhallen ngn dag med. Jag och magen, jag menar barnen.

Är lite trött nu, men ska sova så snart Nova har somnat. Dock verkar hon inte ha några planer på det än. Ett inlägg om julen får komma ngn annan dag när jag sitter vid datorn.


God Jul

God jul säger vi. Hinner nog inte blogga mer innan julafton. Återkommer innan det blir nytt år iaf.
 
 

BVC-besök

Idag har man tagit blodprov. Körde sedan en runda till lindex och köpte ett par nya tröjor. Sedan blev det hem för att ge Nova lite mat innan vi begav oss mot BVC. 6500 g och 64 cm (hade lite böjda ben idag vid mätningen). Fick den första vaccinationen med eftersom hon har varit sjuk innan. Nu väntar jag bara på lite lunch och sedan ska jag hoppa in i duschen innan vi styr kosan mot jobbet.


Trevlig dag

Idag har Tk, Sofie och lilla Lovelia varit här på besök. Det var kul. Synd att man inte träffas oftare.Krille och Elsa är ute och kör en runda (tror Krille skulle ordna ngn julklapp till mig, haha). Nova somnade precis, så jag passade på att sätta mig vid datorn några minuter.
 
Imorgon ska jag till jobbet och dricka glögg. Ska bli trevligt.
 
En bild på julgranen och alla julklapparna till vår familj (till barnen). Julgranen ser lite tråkig ut, men det ska i lite mer glitter och annat :P
 
 

Trött

Oj vad trött jag är nu. Elsa somnade närmare 22 idag och efter det har jag suttit och beställt doptackkort. Inte lätt att välja färg, storlek på text etc. Har iaf fått iväg beställningen. Imorgon ska Elsa till dagis igen efter den här envisa vinterkräksjukan. Jag och Nova ska köra till Berndt och lämna lite julklappar. Sedan är det nog städning som står på schemat. På onsdag ska jag träffa Tk och Sofie (gör ett nytt försök den här veckan och hoppas att vi håller oss friska nu). Har bokat tid för vaccination på tors för Nova. Bara en månad för sent, men bättre sent än aldrig ju. Ska även ta blodprov på tors med, så ska försöka baka in det i samma besök så jag slipper fara till vc 2 ggr under samma dag. 
 
Fick dopkorten igår av Erica och de var jättefina. Kul för Nova att ha sen när hon blir äldre. Nä, ska nog leta upp sängen snart, för ögonen vill inte riktigt hålla sig öppna.
 
En koncentrerad Elsa:)

3:e advent och 4 mån

Vilken lyx jag har haft inatt. Barnen har sovit i sina sängar hela natten. Vilket utrymme jag har fått. Har sovit som en prinsessa hela natten. Fler sådana nätter tack!
Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Kanske kan hälsa på pappa en runda om han är hemma. Vågar fortfarande inte ha Elsa med mig, men Nova och jag kan ju åka ensamma annars.

Vi funderar lite på att åka utomlands i sept -13 eller jan, feb -14. Vet att det är lång tid kvar, men det gäller ju att planera. Så antingen blir det nog Turkiet eller så blir det Kanarieöarna. Är det ngn som är sugen att hänga på är det bara att säga till. Roligare att vara fler ju. Idag blir vår lilla Nova hela 4 mån. Vad stor hon börjar bli. Hon är stor vad det gäller till storlek också. Testade stl 68 i body häromdagen och den satt ju jättebra. Känns skönt att veta att jag förmodligen ska vara hemma till nästa jan innan jag börjar jobba.


Lugn dag

Idag har vi inte gjort så mkt. Elsa får ju fortfarande inte träffa folk då det inte har gått 48 h än sen hon kräktes. Vi har iaf varit ute en runda. Elsa åkte pulka och Nova somnade så gott i vagnen. Nova som aldrig sover länge om dagarna slog till stort idag och sov i hela 3 h. Det var nog jobbigt med frisk luft, hehe. Jag har varit borta en runda hos w ikväll. Fikade lite och pratade skit.

Imorgon har vi ingen inplanerat heller. Ska se om vi kan komma ut en runda igen iaf.


Bilder från Novas dop

Fick 5 bilder av Erica från dopet idag på min mail. Jag var så nyfiken på hur de blev. Får resten i helgen.
 

Bättre

Idag känner jag mig piggare. Har dock inte så mkt ork, men jag ligger iaf inte i sängen. Ställde mig på vågen och den visade 50.1 kg. Tappade 1 kg igår. Vill inte väga under 50, så nu får jag inte tappa mer.
Måste leta upp ett passande lucialinne till Elsa eftersom hon ska gå lucia på dagis imorgon. Ska bli kul.


Dop och maginfluensa

Dopet gick jättebra i söndags. Tog inga bilder själv, men Erica tog åt mig så jag skulle få dem nästa helg. Nova var så glad hela tiden och smilade upp sig när prästen tog henne. Elsa hade lite svårt att stå stilla där framme, men det gick det med. Lycklig var hon när hon fick hälla upp vattnet.

Natten till idag har jag åkt på maginfluensa. Känner mig som en disktrasa i kroppen då jag har kräkts och skitit (ursäkta språket) sedan kl 4 inatt. Börjar känna mig lite piggare nu, men magen är fortfarande orolig. Bara mitt pk värde inte blir jättehögt nu. Fortsätter det hela dagen får jag nog ringa och be om en extra provtagning. Skulle ju vänta 3 veckor den här gången annars.
Hoppas på att jag ska känna mig piggare imorgon iaf


Bara några timmar kvar

Håller på att natta barnen igen. Idag har Elsa bara sovit en halvtimme så förhoppningsvis ska hon somna fortare ikväll. Bara en natt kvar nu innan Krille kommer hem. Ska vara vid båten kvart över 9 imorgon och sedan ska vi storhandla. Har varit hos w och Agnes ikväll. Bad Agnes locka mitt hår. Hon tog bara topparna, men det blev fint tycker jag. Tog en bild bakifrån :P


Julpyssla

Elsa är på dagis och jag tar det bara lugnt idag. Ska till Elsas dagis vid halv 2 sen och julpyssla lite. Hoppas hon kommer tycka det är kul. Tina ska följa med dit. Kan vara lite svårt att hålla Nova och hjälpa Elsa samtidigt nämligen.
Imorgon är det äntligen fredag och Krille kommer hem. Ska storhandla till dopet då och på kvällen ska vi på kalas till Manda. På lördag blir det göra smörgåstårtor och duka inför dopet, på söndag dop, på måndag träffa Linn, tis träffa TK och Sofie, ons föräldrargrupp och tors lucia. Sedan får vi det lite lugnt igen :)


Ny vecka

Då var det ny vecka igen och på fredag kommer Krille hem. Ska bli skönt. Håller på att natts barnen nu. Hoppas på att de ska somna snart. Mamma är här nu med för hon ska passa barnen när jag hämtar krilles morsa ikväll.

Idag har Elsa varit på dagis och då passade jag på att städa här nere. När mamma kom passade hon barnen åt mig så jag hann städa övervåningen med plus att jag hann duscha. Imorgon ska Elsa vara ledig från dagiset. Jag får nog åka och handla för allt börjar ta slut.


Snö och 1:a advent

Då var det 1:a advent idag då. Snön har ju kommit lagom. Vi gav oss iväg till gymnastiken idag, men det tog lång tid att köra till nättraby. När vi väl kom fram var vi 10 min sena och sedan var det inte plogat i den stora uppförsbacken till gymnastiksalen och jag hade bara vanliga skor på mig. Gick 10 m sedan övertalade jag Elsa att inte gå på gymnastiken. Vi hade ju blivit över en kvart sena minst och sedan ville jag inte ha blöta fötter. Jaja nu leker hon med Oscar här hemma, så det går nog ingen nöd på henne. Det blir nog att hålla sig inne idag skulle jag tro.


Phuhh

Tro det eller ej, men barnen somnade faktiskt samtidigt och har sovit en timme nu. Elsa och jag duschade efter vi hade ätit lunch, så hon blev nog lite småseg. Har hunnit platta håret, plocka undan lite på golvet, dammsuga, städa toaletten och vika ihop kläder som jag har lagt in i garderoberna. Nu ska jag vila mig några minuter med innan jag ska väcka Elsa.


Tappade precis all lust

Har stressat hela veckan med att hinna putsa fönster med mera. Det resulterade i att jag hade hemsk migrän i torsdags. Igår somnade barnen redan kl 21 så jag tänkte fixa resten av stakarna som var kvar. Hittade dock inga skarvsladdar så nu ger jag f*n i det här inne. Det får se ut som det gör. Jag behöver inte tända ljusstakarna. Har inte tid att springa o leta heller när man har en Nova som vill bli buren hela tiden och en Elsa som hittar på massa bus


RSS 2.0