Hemma

Då var jobbhelgen äntligen över. Tycker jag kom in i jobbet rätt så bra under de här tre dagarna. Känns skönt att man har varit där och gästspela lite. Blir nog inte riktigt lika tungt att börja där i sept sen. Oscar har varit här om dagarna, så han och Krille har varit på lekplatsen idag och lekt med ElsA. Det tyckte hon nog om.
Imorgon ska vi äntligen hämta hem vår färg. Tapeterna som vi beställde förra måndagen borde ju med ha kommit. De sa ett par dagar, men vi har fortfarande inte hört av dem. Jaja, ingen brådska. Vi har ändå inte fått tag i ngn tapetserare än. Det verkar som det ska bli fint väder nu i veckan, så jag hoppas på att vi ska kunna vara ute mkt.


Jobbat

Har jobbat i 2 dagar nu. Det har gått bra, men idag var det mkt att göra så jag hann inte ens äta eller ta rast. Dessutom jobbade jag över en halvtimme. När jag kom hem möttes jag av en jätteglad flicka i fönstret. Hon sken upp när hon fick syn på mig. När jag kom in genom dörren hade hon blivit ledsen för att hon inte såg mig längre. Hon är ju för söt. Imorgon jobbar jag kväll. Sedan är jag ledig till 19 sept då allvaret börjar. Krille ska vara pappaledig då. Lite orolig är jag allt då Krille inte stiger upp på morgonen. Idag när jag ringde hem när jag hade slutat fick jag veta att Elsa hade vaknat innan Krille idag och att hon säkert hade varit vaken en kvart innan Krille vaknade. Krille hade hört henne lite men tänkt att snart tar Carro henne. Inte förrän senare hade han kommit på att jag jobbade. Inatt var hon vaken rätt mkt, så jag är rätt trött nu. Fick ju inte sova så mkt.

Nä,, nu måste jag gå och lägga tröttisen.

Ingen färg...

Fortfarande ingen målarfärg. Ringde till Bengts färg igår och då sa de att de skulle bryta den nya färgen så att den blev som den gamla. Färgen skulle vara klar idag. Har inte hört av dem idag, så jag ringde dit vid 17-tiden. De var fortfarande inte klara med färgen. De klarade inte att bryta den, så de hade fått måla lite på en brädbit och skickat upp den till Jortun. Hoppas på svar imorgon. Det är ju hopplöst. Jag ska jobba i fre, lör o sön o då blir det inget målande alls och nästa fredag åker ju Krille ut och jobbar så man vill ju gärna hinna måla så mkt som möjligt innan. Det fattas bara att det blir regnväder sen när vi väl har fått färgen.
Krille och jag har klippt halva gräsmattan var idag. Krille har målartvättat altanen medan jag har rensat rabatterna lite. Trappan har blivit målad idag. Ja, lite har vi hunnit med minsann.

En bild från frukostdags idag. Elsa har Maritas klänning på sig:)

Bryggdans

Ikväll ska vi på bryggdans i Kristianopel. Vädret är ju kanon, så jag hoppas på en toppenkväll med glass och lotter. Igår reste sig Elsa upp helt själv för första gången mot babygymet. Eftersom jag är så dålig på att skriva ner datum skriver jag det här, så det är mest för min egen skull jag skriver ner det. Idag på morgonen såg vi att 2 tänder var på väg upp där nere. Hon är verkligen sen med att få tänder. Tur att man knappt ammar längre.

I lördags när vi skulle börja måla med den nya färgen märkte vi att den färgen inte alls var lik den gamla. Det var samma fägkod på båda burkarna, men färgen var mkt grönare i den nya. Åkte ut till Bengts färg idag och de skulle höra av sig när de hade pratat med Jotun. Ev. får Jotun åka ut till oss och kolla hur vi ska göra. Har ju målat hela garaget nästan och man vill ju inte ha en annan färg på huset. Vi hade båda färgburkarna med oss till Bengts Färg och de såg ju med att färgerna inte var samma. Snacka om otur. Vi som skulle ha målat i helgen och idag. Hoppas man får ngn ersättning.

Ha en skön måndagskväll på er!

Promenad i regnrusket

Idag vaknade Elsa tidigt, så redan vid 8.30 var hon trött igen. Jag tog Bella med mig sedan gick vi en runda ute med barnvagnen. E somnade runt 9 och hon vaknade vid 10 då vi nästan var hemma igen. Det småregnade lite hela tiden, men det var väldigt skönt att gå. Jag gillar ju inte att gå när det är för varmt ute. Nu verkar vädret vara bättre. Kanske att jag hinner måla ngn timme sen innan vi åker på "Grisfest". Elsa ska ju vara hos mamma ikväll när vi är ute och roar oss. Trött känner jag mig egentligen, så kanske att man skulle lägga sig och vila ett tag..
Förresten, Elsa har hasat sig fram på golvet idag. Hon har ju vägrat krypa förut. Hon kan ju bara ta sig framåt i sidled eller genom att backa. Idag när jag satt med mammas garner på golvet och skulle väga dem kom hon hasandes fram till mig. Tror aldrig att hon kommer att krypa riktigt utan hon kommer nog gå direkt sen när tiden är inne. Nä, nu ska jag se om jag kan göra lite nytta.


Snart höst

Tycker det känns som om sommaren snart är över. Beställde lite höstkläder igår, men tyvärr var mkt kläder slut som jag ville ha. Den här fina pippikoftan köpte jag iaf. Ser så mysig ut att ha sen när det blir lite kallare ute.



Hoppas den är lika skön som den ser ut att vara.

Idag har vi tagit det mest lugnt. Jag har rensat lite ogräs ute i gången och sedan var vi iväg och handlade färg. Det blev en ny 10-litershink, så nu har vi minsann att måla. Köpte en ogräsbrännare med förresten, så Oscar är ute och leker med den nu. Krille har målatvättat och skrapat lite.

Elsa växer för fullt. Hon börjar bli stor nu. Vill stå upp hela tiden helst.




Onsdag

Bara 2 veckor kvar av Krilles semester snart. Vill inte att den ska ta slut...
Igår var jag och Oscar ute och cykelorienterade lite. Trodde jag skulle avlida i värmen när vi cyklade uppför alla backar mot Torhamn. Senare på kvällen kom W och Agnes hit och spelade kort och pratade lite skit. Agnes hade bakat en mkt god kladdkaka som vi åt. Idag har vi verkligen inte gjort någonting. Det har småregnat lite ute, så vi har hållt oss inne. Har skrivit en uppsats åt Oscar eftersom han ligger efter i svenskan. Nu har han nog typ bara 6 saker kvar att göra innan sommarlovet är slut. Tänk vad snäll jag är, som gör en massa skolarbete åt honom...

Nä, nu ska jag underhålla Elsa ngn timme innan det är dags för henne att sova.

9 mån

Idag är vår lilla  tjej 9 mån. En hel graviditet med andra ord.

Vi började dagen med att måla garaget. Blev väldigt fint måste jag säga. Jag fick mersmak på att måla, så jag funderar på att åka och köpa en 10-litare till imorgon. Funderar på att måla om vår altan. Elsa och jag har varit en runda hos mamma i eftermiddag och hälsat på. Det blev att jag tog hem lite garner, som jag ska fota och lägga in på Tradera åt henne. Har hunnit plantera lite ut ikväll med.




Härliga dagar

Dagarna bara springer iväg nu när Krille är hemma. Vi var på tosia i lördags, som jag skrev sist. Hittade inte direkt ngt att köpa. Elsa fick en ballong och ett par jättefina jeans av sin farfar och Eva. Kanonväder var det. Trodde jag skulle avlida i värmen ett tag. I söndags styrde vi kosan mot Ekerum på Öland. Där träffade vi pappa och Linda med familjer. Elsa fick bada lite i havet eftersom det var så varmt. Hon är definitivt ingen badkruka iaf, hehe. När vi hade badat klart körde vi till Borgholm och åt god buffé. Ni tror väl inte att dagen slutade därefter? Nädå, på kvällen körde vi till Linda och badade i deras pool. Jag bestämde mig för att inte amma den natten, så jag drack. Vad gott det var, men vad dåligt jag mådde dagen efter. I tisdags var vi hemma hos Alex och grillade. Sedan blev det bad i badtunna. Den här gången fick även Elsa vara med i tunnan och bada. Så underbart varmt och skönt var det. Efter badningen spelade vi buzz innan vi körde hem. Igår kom Alex, W o Agnes hem till oss. Vi lagade mat och sedan kollade vi på fotboll. Jennie och Sven kom en runda även de. Ja, dagarna rullar på som ni förstår. Inte konstigt att man inte hinner blogga längre.




Bilder på Elsa and the fat lady. Ekerum, Öland.

Tosia bonnadan

Idag blir det en sväng till Tosia. Elsa sover nu, men så fort hon vaknar drar vi till Elsas farfar som bor i Ronneby. Därefter blir det en sväng på tosia. Tror inte jag ska handla något speciellt, men man hittar väl alltid ngt skulle jag tro.
Igår var Krille och jag en runda i Kristianopel och fikade på Sött & Salt. Så mysigt att sitta där.

Håller på att kämpa med att trappa ner amningen. Jag har nu kommit så långt att jag bara ammar mellan kl 00-07. Jag hoppas på att nätterna ska bli bättre sen när jag inte ammar och att hon sover åtminstone till kl 6. Som det är nu vaknar hon hela tiden trots många mål mat per dag. Inget verkar hjälpa. Jag ger henne alltid välling kl 21 och sedan somnar hon runt 21.30-22.00. Framåt 00 vaknar hon igen och är pigg. Jag ska inte klaga. De finns de som har det värre. Är glad att jag har kunnat amma så länge som jag har gjort iaf. Hade kunnat fortsätta längre, men jag känner att hon börjar bli stor nu och snart är det ju dags för mig att börja jobba med. Orkar inte med så många fler vakna nätter. På snart 9 månader har hon bara sovit 1 hel natt. Det var en natt då hon hade feber efter vaccinationen.

Nä, nu ska jag plocka ihop lite mat till Elsa, som vi ska ha med oss.


Ullared

Igår blev det Ullared för hela slanten. Eller för nästan alla slantar kanske jag ska skriva. Vi körde hemifrån kl 9 så vi var ju inte framme förrän vid 14-tiden. Gick där inne ända tills de stängde typ. De två sista timmarna var riktigt sköna att gå där inne då de flesta hade begett sig därifrån. Jag är ju tokig i rosor och hittade lite nytt:) Elsa fick en hel del nya leksaker med och en ny overall hittade jag till henne.




Nu fattas det bara lite gröna växter som ska i krukorna.


Ikväll kommer Anna och Sofia hit. Vi ska äta tacos och kladdkaka:)

Lugna söndag

Igår var vi på konfirmation nästan hela dagen. Erik konfirmerades i Torhamns kyrka. Efteråt var vi hemma hos pappa och åt tacos och god tårta. Tack så mkt!

Har problem med vad jag ska skriva så jag skyller på bloggtorka. Funderar ibland på att sluta blogga, men jag tycker ju det är så roligt att kunna gå tillbaka och läsa vad jag har gjort. just nu händer det ju så mkt med Elsa, så det är bra att man skriver lite om det här på bloggen, så man kan gå tillbaka senare och läsa.

Ska till Ullared på tisdag förresten. Ska åka med Linda, P-O och barnen. Krille och Elsa ska stanna hemma. Först funderade vi på om de skulle följa med, men eftersom vi inte får plats med vagnen är det lika bra att de stannar hemma. Hon måste ju kunna sova någonstans och det kan hon ju inte göra sittandes i en kundvagn. Har ändå bara tänkt att åka dit och köpa leksaker och kläder till Elsa. Vi var ju där för inte så länge sedan, så vi behöver inte så mkt. Kul att komma iväg lite bara. Just nu är E tokig i leksaker som låter, så jag får väl göra ett försök att hitta låtande leksaker.

Bild från gårdagen på lillebrorsan

Chokladbegär

Idag har vi varit en liten runda hos mamma och hälsat på. Var så himla sugen på choklad nu när jag kom hem, så jag fick köra bort till Jämjöhallen enbart för att köpa det. Det var andra gången jag var där idag, men första gången jag var inne köpte jag inget godis alls faktiskt :P Imorgon blir det konfirmation i Torhamn då lillebrorsan ska konfirmeras.
Elsa har blivit så himla duktig på att vinka. Hon vinkar åt allt nu. En liten snabb updatering blev det bara idag. Har inget mer att skriva om direkt.

RSS 2.0