Vår 5-årsdag

Idag firar vi 5 år som gift par höll jag på att skriva... Som par iaf...det har vi firat med att äta god middag på Montmartre. Drog till o med till med en efterrätt idag. Imorgon är det jobb som gäller. Börjar jobba om 7 h o ska upp om mindre än 6 h. O sedan är det hockey på kvällen som gäller. Jag ringer er imorgon Linda o weronica o bestämmer en tid som vi kan träffas.

God natt

Leklandet

Idag har jag, krille o Strågegårdsbarnen varit på leklandet. Var där i 3 h o till o med jag lekte (spelade fotboll).



Herman



Jannie o Julia



Manda



Jannie igen




Fotbollstjärnan som är inne o styr upp spelet lite (förstår inte varför alla föräldrar var arga på mig sen?) Är det inte tillåtet att tacklas i fotboll??? hmm


Man blir törstig av så mkt lek. Vi dricker snowslush.

Mitt i röran






Så här blev det efter att luckorna var på plats. Väldigt stökigt överallt, men det e ju lite till som ska göras. Ska försöka hitta kakel i hegen som vi vill ha. Kanske har Mattias tid att hjälpa oss lite med valvet snart?? Eller vad säger du Marja?

Luckorna e på väg

Nu är de här och ska sätta dit våra nya köksluckor. Blir nog bra sen när de är på plats. Kommer bli konstigt att ha luckor igen, när man är van att ha öppna skåp. Nu återstår bara kakel, tapeter, valv  och nytt golv. Tror det kommer bli bra sen när det blir klart. Ska jobba kvällen ikväll. Skriver mer ngn annan dag.

Smaskiga nyheter?

Då sitter man här själv en lördagskväll framför datorn. Har ju iofs hundarna liggandes bakom mig i stolen. har suttit o kollat i fb o på bloggar om jag kan hitta några smaskiga nyheter, men tyvärr verkar ingen ha ngt roligt att förtälja (heter det så?). Alla har väl fullt upp på en helg o har inte tid att uppdatera varken bloggar eller fb.. ska inte säga så mkt. Jag har inte heller några smaskiga nyheter att komma med. Jobar ju hela helgen, så man e mest trött tycker jag. Nä nu får jag snoka vidare.

Grisarundan

Japp idag har jag o Weronica gått grisarundan. Tog ca 1h 15 min. Känns bra att man har varit ute o gått med hundarna så mkt den här veckan. Har gått 5 långpromenader av 6 dagar så det måste ju vara godkänt. Försöker banta ner tjocka Tilda o tjocka Caroline, men det e inte lätt. Imorgon blir det jobb på kvällen, så då skiter det sig med att ut o gå ngn långpromenad med hundarna. Hoppas på att det fina vädret håller i sig så man kan ut o gå på lördag.

Sov gott alla!

Sååå trött

Sitter här o kan knappt hålla ögonen öppna. Har jobbat 2 dagar i rad (dagtid) o sovit på tok för lite. Efter jobbet igår var Inger o jag ute o gick ca 1 h. Kändes bra efteråt o hundarna sov gott sen. Efter jobbet idag var Weronica o jag ute o gick ca 1 h med. Riktigt skönt väder ute. Imorgon ska jag lämna in bilen. Måste fixa några saker innan besiktningen nästa vecka. vet inte riktigt vad jag ska hitta på under tiden när de fixar med bilen.. Tar det för lång tid får jag väl ta bussen hem.
Ska faktiskt gå upp o lägga mig nu. e sååå trött

Slut på ledigheten

I lördags var jag hos Linda på kvällen. Åt en mkt god middag, tittade på melodifestivalen o hade trevligt sällskap. Tack så mycket! Igår hade jag besök större delen av dagen. Mycket trevligt det med. Först träffade jag Marja o Mattias en liten stund. Sedan kom Jennie, sven o barnen.  Efter de hade åkt kom mamma, Percy och Oscar på besök. Skönt att slippa vara ensam så mkt. Annars sitter jag bara o spelar på datorn hela tiden.
Imorgon var det meningen att jag skulle jobba kväll, men de ringde från jobbet för ett par timmar sedan o frågade om jag kunde byta till morgonen i stället, så nu ska jag upp om 6 h.. Hur ska man orka det? Jag som inte vaknade förrän 11 idag. ska lämna in bilen på torsdag så de får fixa lite med den innan besiktningen som är snart. Bara 8 dagar kvar nu till Krille kommer hem. Längtar! Snart har vi vår 5-årsdag med. Vad kan man hitta på då? E ledig den dagen iaf (det e en måndag) o sen e jag ledig helgen innan med. Vi får väl ta en heldag framför datorn annars, hehe:P

Nä, nu måste jag lägga mig. Ska ju snart upp igen.

Natti

To be continued

Dagens projekt efter jobbet.

Före:




Under rivningsfasen:




Efter:




Kommer bli ngt slags valv här sen

Jobbar

Nu sitter man här på jobbet. Vi har haft det lugnt än så länge. Bara 7 h kvar tills man får gå hem. Måste ut o gå med mina stackars hundar när jag kommer hem. De har varit själva hemma sen 8 ikväll. Skriver mer imorgon när jag har vaknat till liv.

Nattuggla

Var egentligen på väg in i duschen, men tänkte bara skriva ett par rader här först. Ska jobba inatt, så om 1.5 h åker jag härifrån. Då ska jag hinna duscha, äta o ut med hundarna. Jag hoppas på en lugn natt o inga dödsfall eller liknande.
Skriver mer imorgon om jag orkar.


Snart iväg igen

Sitter här o njuter av de sista minuterna innan man ska iväg o jobba. Jobbade kvällen igår med. Fick vara på akutsidan då, men jag tror det gick bra. Idag ska jag förhoppningsvis vara på min egen sida. Stackars Krille har fått hemska tider på båten. Han jobbar kl 01.00 till 12.00. Han ska jobba så 14 dagar i rad. Fattar inte hur han orkar. Har fått reda på att jag har semester fråm den 20 juli nu. Blev en vecka förskjutet. Men det gör inte så mkt. Har ju jobb till 31 aug så efter semester kanske man inte jobbar många dagar innan man slutar. vem vet.. De ska ju dra in på allt som går nu. Får jag förlängt efter aug kommer jag bli fastanställd typ och det kommer de nog akta sig för. Nu ska jag platta håret lite snabbt innan jag ska iväg.

Söndag

Gick upp tidigt idag o duchade o gjorde mig i ordning. Lagade sedan tidig middag eftersom Krille skulle med tåget till Köpenhamn kl 11.38. Blev riktigt sugen på att ut o springa en runda när jag kom hem, men det kändes onödigt eftersom jag precis hade duschat. Nu regnar det för fullt ute så nu behöver jag inte ens fundera längre på om jag vill ut o springa. tydligen har det blivit ngt fel med tåget Krille åkte med så nu kommer alla missa flyget. Får se vad som händer. Antar att de får sova i Köpenhamn tills imorgon o ta ett flyg då..  men det e ju inte säkert att det finns så många lediga platser kvar på flyget till Dublin imorgon.. jaja, de blir nog glada om de inte kommer till båten direkt iaf.

Funderar på om jag ska leta fram kofoten o riva ner väggen som är kvar. Var o kollade på ett valv igår som vi nog ska köpa. Ngn som kan hjälpa mig att sätta dit valvet?

Ett steg framåt

Nu så har vi varit riktigt duktiga idag. Har målat allt 2 ggr nu. Blir rätt bra. Kommer nog se bättre ut när vi får luckorna. Har burit in alla frysvarorna från frysboxen till frysen nu. Skönt att ha en hel frys inne och slippa springa ut till garaget varje gång man ska ha ngt i frysboxen. Ska se om vi kan fixa kakel nästa gång Krille kommer hem. Han e hemma 3 veckor då så det hade ju varit bra om vi hann det då. Har även fått in byrån i vårt rum. ska bära upp lite kläder i den senare. ska snart till maxi o handla o sen till Bengt o Erica o lämna lite presenter.



Byrån i sovrummet. Filten som syns på golvet är hundarnas:P





Kylen o frysen.




Tilda som har fäljt mig upp och ner för trappan hela dagen.

Trötter

Är nu så trött så jag vet knappt vad jag gör. idag började vi med att måla i köket. har målat allt en gång så nu ska det bara målas en gång till imorgon. Har fått hem kylen och frysen idag. Ska sätta igång dem imorgon som först. Sedan var vi på kalas hos Agnes. Åt massor med gott. När vi kom hem vid halv 10 ungefär så böjade vi sätta ihop vår byrå som vi köpte igår på IKEA. Vi blev prcis färdiga. Jag råkade dock ta sönder en bräda som vi har fått limma. Råkade lägga mitt knä emot.. Som tur väl var gick den sönder på insidan så det kommer nog inte synas iaf. Ska se om jag kan ta lite bilder imorgon när jag har dammat av byrån. Ska snart lägga mig innan jag somnar sittandes här vid datorn.

Rivningsprojekt påbörjat

Idag har vi tagit ner alla luckor och skruvat bort alla gångjärnen. Åkte sedan en runda till Lyckeby och köpte lite färg med mera. Krille har spcklat igen alla hålen. Nu ska det bara slipas o sen spcklas en gång till. Sedan ska jag måla lite. Vi har även tagit bort städskåpet. Pappa fick komma hit o hjälpa oss. Det tog oss lång tid att få bort skåpet eftersom det var spikat på tusen ställen. Har ställt ut kylen/frysen på altanen eftersom vi har beställt ny frys o kyl idag, som kommer på fredag. Efter att ha fått ut skåpet började vi riva panelen med. Hittade en mycket tjusig blommig spont där under, haha.

Grattis Agnes på moppedagen!





Ska bli svart kakel här sen i stället



Här ska kylen o frysen stå

Vårkänslor

Har fått reda på att jag har fått förlängt på jobbet till 31 aug. Känns skönt. I och med detta kommer jag få semester på sommaren!! Jippi!! Det verkar som jag kommer få sen, dvs börja min semester efter den 13/7. Känns som en bra period för mig. Krille ska ju vara långledig under sommaren så då kommer vi kunna fixa mkt med huset. Jag hade velat sätta igång med en gång. Jag e väldigt sugen på att plocka bort panelen i köket o se vad som döljer sig därunder. Bara reglar förmodligen så då måste jag såga bort väggen med:) Det är så det kliar i finrarna. Tur man ska jobba idag för annars vet i katten om jag inte hade försökt få bort panelen. På tisdag är jag ledig. Då ska vi börja ta bort luckorna i köket, spackla, slipa och måla.

Är så himla sugen på att dra utomlands. Tror det är sommaren jag längtar till nu.Tycker det är onödigt att lägga pengar på resor nu, när man vill fixa i ordning så mkt här hemma. Har nästan bestämt mig för helsvart kakel i köket iaf.





RSS 2.0