Gjort i ordning i tv-rummet

Idag har vi lagt ner rätt så mkt tid i tv-rummet uppe. Alla lister är på sin plats, fönsterbrädan sitter där sen ska och gardinfästerna är på plats plus de nya gardinerna. Vi har ju inga lampor där uppe än (förutom de i fönstret) så man får ju hålla på dagtid.Har burit upp alla dvd-skivor som vi inte fick plats med här nere och lagt i tv-bänken där uppe. Nu ska det bara inhandlas nya element, lampor och ett par mattor och sedan får rummet vara klart. Tog ett par bilder med kameran nyss, men jag vet inte hur jag håller kameran för alla bilder är sneda. Soffbordet har dock inte kommit på plats än, men vi har iaf några möbler på plats. Tv:n är fortfarande i gästrummet uppe, så den får vi väl flytta över imorgon med. Har gjort en liten lekhörna till Elsa där uppe med. Har dock inte burit upp så många leksaker än. Bjuder på några bilder som jag tog i mörkret:





IKEA plus lite annat

Igår kväll var jag och Elsa och badade i Rödeby simhall. Med oss hade vi Manda, Jannie och Julia. Hon plaskade och plaskade, men frös hela tiden så efter 45 min var hon blå om läpparna. Tyvärr var det lite kallt i poolen. Tror de bara har 32°C i bassängen på söndagarna.
Idag vaknade jag shoppingsugen så det blev en runda till kalmar. Var där i många timmar. Handlade ett par hyllor på IKEA som vi ska ha där uppe med Elsas leksaker i och sedan handlade vi lite annat. Det blev en runda på stan och där köpte jag mig ett par nya röda pumaskor:) Jag är ju en pumabög.
Ikväll är Krille och festar lite hos ngn polare och jag och Elsa har varit en runda hos pappa och sedan åkte vi till W och gick en runda. Snacka om att det var en trött Elsa, som jag kom hem med. Hon drack välling och sedan somnade hon direkt. Hoppas hon sover bra inatt för imorgon har jag planerat in ett besök på leklandet med Karin, Noah och Tim. Krille sa att han ville följa med, men vi får väl se hur han mår imorgon, hehe.. Ska försöka sätta ihop mina hyllor imorgon med. Ingen mening att jag börjar nu ikväll. Behöver plocka i ordning här inne istället.

Återkommer....


Jag är trött...

Idag fick jag min första sovmorgon på över 3 veckor. Krille tog Elsa när hon vaknade idag och jag fick sova ända till kl 9. Då kom Krille in med Elsa till mig och det första hon gjorde var att kräkas över mig, så det var bara att hasa sig upp. Vi var på fest hos Karin och Jimmy igår, så jag är fortfarande lite seg känner jag. Skulle behöva sova en stund till. Var ute och gick med Elsa så hon somnade innan, men så började hundarna skälla så hon vaknade efter en kvart. Blir man trött eller??
I fredags var på bjudna hem till Jennie, så vi har det bra vi. Äter borta varje dag, hihi. Idag får jag nog göra min korv stroganoff som jag hade tänkt att göra redan i fredags.
Var uppe och spikade dit ett par lister precis, så nu är det nog bara 15 kvar typ att spika dit :P Sedan måste vi köpa nya element och lampor innan rummet är helt klart.


Elsa testar sina nya skor som inhandlades tidigare i veckan.

Stan

Har precis varit ute och gått en lite promenad med hundarna. Elsa somnade strax innan jag gick.
Idag har Elsa och jag varit i stan och träffat Marja. Vi åt på stan och sedan gick vi i lite affärer. Jag var ute efter en höstjacka till Elsa, men hittade lite annat med:  mössa, strumpbyxor, skor, fleecebyxor och en halsduk blev det med. Nu har hon lite kläder inför hösten iaf. Till vintern ska jag försöka få tag i en Molo overall. De ska tydligen vara en av de bästa. En ny kostar 1200, men jag ska se om jag kan bjuda hem en på Tradera. Kan tänka mig att ge 500 för en iaf. Hittade en som var använd av ett barn två gånger, så den är ju nästan som ny.
Festen hos Linda var kanonkul och alla var på topp. Det blev lite sånger ståendes på stolarna, haha.. Dagen efter blev Elsa och jag lite förkylda, så vi har inte varit på topp i veckan. Elsas tänder som jag såg för längesedan har ännu inte spruckit igenom, men nu är de på G ser jag, så hon är väl extra gnällig därför. Krille har blivit förkyld inatt, så han är med extra gnällig :P
Imorgon ska jag se om jag inte kan städa lite här inne. Börja lite nu ikväll, men det var inte så lätt med en gnällig Elsa.

Fest

Nu drar vi snart på fest till Linda. Det blir invigningsfest i det nya fina köket!


Snart läggdags

Elsa sover och Krille och jag sitter framför varsin dator och degar. Jag skulle vara duktig innan idag och ut och springa en runda. Krille hade laddat hem en app på sin telefon, som mätte hur långt man sprang, så jag tog den med mig. I min ficka stoppade jag min telefon och i handen höll jag Krilles. När jag hade varit ute i 20 min upptäckte jag att jag hade tappat min mobil. Det blev mkt spring fram och tillbaka, men jag hittade den inte. Ringde upp den till slut och då svarade en kille, som hade hittat den. Mötte honom vid fotbollsplanen och fick tillbaka min mobil. Där hade jag tur kände jag. Det blir till att springa med mobilen i handen i fortsättningen. Imorgon ska vi på fest hos Linda. Ska bli jättekul! Jag har inte bestämt mig för om jag ska dricka eller inte än. Får se vad jag känner för imorgon.

Ska lägga mig snart då jag sitter och gäspar stup i ett.

Redan fredag imorgon

Oj , vad dagarna har rullat på. Igår var jag och Elsa ute på Aspö med Iris. Jag körde och vi hade en underbar dag där ute. Dock slutade den lite tråkigt med att jag fick migrän strax innan vi skulle köra hem. Synen försvann för mig, så Iris fick köra min bil hem till henne. 1 h senare såg jag igen och  lyckades köra den lilla biten som är mellan Iris och mamma. Väl hos mamma slängde jag mig i hennes säng och hon fick ta hand om Elsa. Hade så ont så jag höll på att kräkas. 4 Alvedoner och 5 h senare kunde jag köra hem till mig, men usch vad jobbigt det är att ha så ont i huvudet. Har nog slutat amma nu skulle jag tro, så nu kanske jag kan fixa lite starkare tabletter. Elsa har sovit bra 3 nätter nu i rad, så jag har inte behövt att amma. Ja, 10 månaders amning blev det till slut.
Imorgon kommer äntligen Krille hem till oss igen. Det ser vi fram emot.
Idag har Bernt kommit och hälsat på oss (han som jag red hos i Nybro). Han har sin husbil här så han ska nog stanna i några dagar.

Bjuder på några kort på min lilla söta tjej som blev 10 månader igår <3

Det ser ut som hon kör ett gympapass





Helgen som var...

I lördags var vi hos pappa och åt kroppkakor. Man kan tro att jag aldrig har sett mat för 6 st tryckte jag ner (pappa gör ganska små kroppkakor, så tro inte att det var 6 st gigantiska jag tryckte ner). Jag tar ju alltid ut fläsket i mitten och slänger dessutom. På kvällen sedan kom mamma, Percy och Oscar en runda. Oscar stannade kvar här och igår hjälpte jag honom att göra det sista på svenskan som han hade kvar. Han skulle in till skolan idag och lämna in uppgifterna.
Idag känns det verkligen som en riktig höstdag. Elsa vaknade redan 20 över 6 idag, så hon somnade direkt när jag lade henne i vagnen nyss. Målarna är här och gör det sista där uppe nu. Ska bli skönt att få städa o göra i ordning där uppe sen.
Elsa var ute o tränade lite med sin gåvagn i helgen. Det gick lite trögt dock i gräset, men det är bra för inne rullar den alldeles för fort.



Sitter och plockar lite gräs.

Hann iaf klippa gräset igår för som ni ser på bilderna var det väldigt högt. Är glad att jag klippte det för idag hade det ju inte gått o vem vet hur många dagar det är sånt här väder nu..

Nä, nu ska jag göra lite nytta med.

Säger Grattis till syster Linda som fyller 38 år idag!

Inte så mkt kvar

Idag har de varit här i knappt 5 h och fortsatt med tapetseringen. Det återstår bara ett par timmar kvar innan det är klar. De kommer tillbaka på måndag, så på tisdag kan jag äntligen börja göra i ordning där uppe. Ska bli skönt att få ett tv-rum igen. Det blir väldigt blommigt, men det var ju så jag ville ha det. Älskar ju blommigt.
Elsa och jag har precis varit ute och gått en kort runda, men hon somnade iaf. Sailet är ikväll, men jag orkar inte gå på det i år. Hade Krille varit hemma, så hade vi nog kört in en runda, men vad ska jag in där själv om?

En bit på vägen, men bilderna blev inte så bra då jag tog mot fönstret:






Vad vårt gigantiska rum ser litet ut på bilderna. 12 rullar tapeter går det iaf åt till hela rummet och då är det nästan bara halva väggar mest...

Ett till inlägg idag

Det är inte oftar man bloggar två ggr om dagen. Hantverkarna var här i 3 h idag. De ska komma tillbaka imorgon. Hoppas de ska börja tapetsera då. Jag är så ivrig. Vill ju se hur det blir.
Elsa har sovit minimalt lite idag, så nu ikväll när jag bar henne och pratade i telefon med pappa så bara nickade hon till. Hon har aldrig tidigare somnat när man har gått och burit henne. Hon vaknade dock igen när jag tog på henne pyjamasen, men efter en vällingflaska somnade hon igen. Hoppas bara på att hon sover gott inatt med. Jag ska lägga mig tidigt då de som ska tapetsera kommer kl 8 imorgon igen och kl 8.30 ska jag köra o hämta Krille. Vi hinner ses ett par timmar imorgon iaf. Det är ju bätre än inget.

Status från tv-rummet:




En gubbe hann de iaf göra på väggen :P
Jaja, hoppas bara det blir bra sen när tapeterna kommer upp.

Ska se om jag inte kan gå upp o duscha nu när Elsa sover. Man får passa på.

Återkommer med tapetbilder senare.

Spackling pågår

2 hantverkare var det som kom hit igår och kollade. Idag håller de på att spackla och att slipa. Förhoppningsvis kan de börja tapetsera imorgon. Jäkla hundar, nu skällde de så mkt så att Elsa vaknade. En halvtimme hann hon sova iaf. Jaja, får skriva mer en annan gång.

Blåsig dag

Idag kommer äntligen han som ska tapetsera. Han ska bara kolla idag, men nu känner jag att det äntligen börjar hända ngt. Tog ju 100 år innan jag fick tag i ngn som kunde tapetsera åt oss. Elsa och jag har varit vakna sedan innan 7 så hon vilar redan igen. Vilket blåsigt väder det är ute. Fick ta på Elsa den stickade pippikoftan. Blev genast lite höststämning. Jag känner att jag inte riktigt har vaknat än idag. Hade gärna sovit ngn timme till. Bara 2 dagar kvar nu sedan får vi träffa Krille ett par timmar. Ska bli kul att se hur Elsa reagerar. Först har hon sin pappa hemma i 6 hela veckor och sedan åker han och är borta i flera dagar ju.

Grattis pappa på födelsedagen!!

Snabbuppdatering

Blir bara en liten snabbuppdatering idag. Elsa sover och jag är hungrig, så tänkte passa på att äta lite.
Idag har vi gjort om BOEL-testet och idag hörde hon riktigt på båda öronen. Skönt att veta. Passade på att väga och mäta henne med. Hon har gått upp ett halvt kilo i sommar och vuxit 2 cm, med andra ord vägde hon nu 7640 g och var 69 cm:) Nu ska vi inte till BVC förrän hon är 1 år. Vad tiden går alltså..

Nä, nu ska jag gå o äta lite.

Sprungit i regnet

Idag har vi inte gjort så mkt jag o Elsa. Vi var en runda på maxi och handlade lite. Sedan gjorde vi bakad potatis med skinröra till. Weronica och Agnes kom och åt här idag. Trevligt med middagssällskap. Agnes och jag har varit ute i 30 min ikväll och sprungit/gått. Vi hann inte vara ute i mer än 10 min förrän himlen öppnade sig. Snacka om att vi var rejält blöta när vi kom hem. Inte en trasa på kroppen var torr. Tur att Weronica passade Elsa, så hon slapp följa med oss ut i ovädret.  En kladdkaka på Sött & Salt i kristianopel har vi med hunnit med ikväll.

Satt och kollade på resor lite innan. Krille var sugen på att fira sin födelsedag utomlands. Det lutar åt Fig tree bay på Cypern, så är fler intresserade av att följa med är det bara att säga till. Vi ska väl boka resan snart isf. 21 maj åker vi om det blir av. Hade varit kul om man hade varit några.

Nä, nu ska jag snart lägga mig. Sover så dåligt om nätterna numera.

Regnig dag

Idag steg vi upp redan kl 7. Vi körde en runda till Kristianopel tidigt eftersom det skulle vara hamnfest där idag, men när vi kom fram så öste regnet ner. Vi vände och körde hem istället. Vi stannade några minuter på hemvägen hos Karin, men de skulle bege sig till leklandet i Kalmar. Ikväll har vi varit borta hos Weronica och Agnes. W och jag har gått en runda och Agnes har tagit kort på Elsa. Här kommer ett par smakprov. Ska beställa en canvastavla sen och ha över vår säng.




Och dagen den gick..

Elsa sover i sin säng och jag tänkte sitta ett tag framför datrorn innan jag med går och lägger mig. Det märks att man har blivit bortskämd när Krille var hemma, för nu är jag helt slut om dagarna igen. Man blir trött av att passa en busig liten Elsa hela dagarna :) Det är skillnad när man är två och kan turas om att ta henne. Bara en sådan sak som att duscha är jättesvårt att göra. Inte kan man släppa henne med blicken i ens 2 sekunder för hon stoppar allt som hon kommer åt i munnen. Idag åkte en död fluga in i munnen och arg som tusan blev hon då jag tog den ifrån henne. Jag dammsuger ändå varje dag här nere, men det blir ju fullt av skräp ändå.

Jag är jättesugen på att börja spela fotboll igen, men kollade upp om Jämjö hade ngt damlag och det verkar de inte ha. Började sedan läsa i en bok som heter "Kom igång med löpning" så nu funderar jag på om jag skulle börja springa lite smått istället. Första månaden ska man typ gå 10 min, sedan ska man varva joggning med gång i 15 min för att sedan avsluta med 5 min gång. Detta ska man göra minst 3 ggr i veckan. När man har gjort det hittade jag något 10-veckorsschema som man sedan kan följa. Det hade varit kul att testa i 3½ mån för att se om det gav ngt resultat. Jag har ju blivit skittjock på sistone. Allt har satt sig på magen, så man kan börja undra om det är dags för en till.

Imorgon är det hamnfest i Kristianopel. Tänkte att jag och Elsa skulle åka dit en runda om det inte regnar. Tror det ska vara molnigt på förmiddagen och att regnet ska komma vid 14-tiden. Ja, vi får se vad vi hitar på. Ikväll har vi iaf varit en liten runda hos pappa i Fågelmara.


Djurens dag?

Har redan haft besök av ett par djur här idag. Vad kommer näst? Bara det inte är en orm så är jag glad.



Kan säga som så att spindeln lever inte längre. Han var med om en liten olycka. Kaninen som knappt syns på bilden smet ut 5 sekunder senare då Tilda fick syn på honom.


Idag ska Elsa och jag försöka få tiden till att gå. Vi har ingenting alls inplanerat, så det kan bli lite drygt. Hon är en liten gnällfis när man inte sitter och leker med henne. Helst ska man sitta och hålla henne i ena handen och leka med något.

Det var den här semestern det

Dags för krille att börja jobba imorgon. Vad tomt det kommer bli. Var ju så länge sedan jag var själv nu. Kan inte direkt skriva att jag längtar tills han kommer hem för då börjar ju jag snart att jobba. Börjar nästan ångra mig att jag inte var självisk och tog all föräldrarledighet själv.
Veckan har rullat på fort och vi har hunnit måla lite. Igår kväll var vi hos Karin och Jimmy och åt gott och hade det trevligt. Det var jag som fick dricka, så idag mår man lite halvdåligt. Känner mig mest seg. Vi har precis varit ute och gått en runda, så nu sover Elsa ute i sin vagn.




RSS 2.0